Има ли го някъде по света това?...

• 21 953
  • 376
  •   1
Отговори
# 90
Ах, ох Crazy По принцип каквото и да лепнеш някъде и го оставиш на произвола на съдбата, навали го дъжда, насерат го птичките и после дойде някой друг и си лепне неговото връз другото, става една нескончаема грозота на грозотите. Ако щеш и снимките от сватбата или абитуриентския бал да си лепнеш.
Проблемът не е точно в некролозите, а в безотговорното отношение към общинската собственост.

# 91
 luna,НЕ  ни харесва.
Но да не се и лъжем, де.
Има го.

# 92
Луна, защо си мислиш, че аз с наслада чета за смъртта или годишнината от смъртта на някого? Просто не се дразня. Разбирам хората, защо лепят некролози, разбирам и защо ги слагат на средищни места.
А че мнозинството са хейтри, но не градивни хейтъри, които мразят нещо настървено, конкретно и го премахват с определени действия, а хейтъри заради самата хейтърщина. Най-обичам да мразим- девизът на модерния българин.

Един мръхти, че не могъл с автомобила си да стигне до гроба на починалия му близък и се чувствал дискриминиран от инвалидите, които били допускани. Друг го дразнят некролозите, трети задушница, четвърти има уртикарии заради това че, съседът му изобщо още диша...

# 93
Проблемът не е точно в некролозите, а в безотговорното отношение към общинската собственост.
Дойдохме си на думата.
 Peace
Ама тя общината какво направи, за да няма разлепени неща навсякъде?!
Не е ли по-редно да се изисква от нея да има места за тези неща, а не просто да завали поредния дъжд от плюнки?!

# 94
Касита, не се дразня, уважавам хорската скръб, но не мога да си изкривя душата и да твърдя, че ми харесва лепенето на некролози навсякъде.
Дойдохме си на думата.
 Peace
И това, но и нашето собствено разбиране, че навън, в общото може да се прави всичко, на кой където му кефне.

# 95
По темата-Има ли го това?

# 96
  • Ямбол
Може би го няма, защото не е позволено.

# 97
"Защо се правят некролози?
Знаем, че древните гърци са правили такива каменни плочи, в който са описвали, че тук е починал един си кой...
Но точно от къде идват некролозите и как се появяват те при нас?
Може би първият некролог се появява във френски вестник през XIX в. В България можем да свържем липсата на некролози, че те се правят на хартия и се печатат..., което е било непосилно скъпо за България в онези времена..., но да не задълбочаваме в незнанието...

Има много въпроси дали некролози има извън България?
Има, срещат се в Гърция, Италия, Полша, Сърбия (и въобще цяла Югославия), Чехия, Русия, Албания, Колумбия, дори има арабски некролози, срещат се в Гана дори и в Индия.
В една забрана от кметството през 50-те години на миналия век в САЩ, Калифорния пише, че се забранява лепенето на обществени места на некролози. От това ние можем да съдим, че е имало подобна практика, която в момента се извършва само по вестниците.

Кой е мъртвият?

За кого са предназначени?

Как са възникнали?

Реално няма никакво изследване за появата на некролозите.
Защо в България има толкова много, а в другите страни не толкова или въобще.

И какво е некролога? Послание от живите към мъртвите?"

От тук

Мнения от първа ръка

Цял наУчен труд

Ако го има/няма, какво тогава? Трябва да сме винаги и на всяка цена като другите?

# 98
  • Paradise

има го, справка - Гърция, но ти знаеш по-добре от мен Simple Smile

Стига сме си ги мерили (дори и мъртвите) с останалия свят!
Чак сме жалки с това "има ли го това някъде по света"

# 99
Susie,не съм в центъра Peace.На Пирея съм.17 години.
Утре ще ти снимам няколко.
Ще ти ги пратя на лични.

П.С.Ще се виждат и дати дори..
Е,в Пирея има всичко,толкова е шарено,та едни некролози ли.....
Явно имат значение районите,но като цяло......

.......не е толкова често срещано,като в България. Peace

# 100
Пипинс, Hug
Темата за мен е завършена.
Имаше въпрос,последващ го с много ..отговори .

Но ще следя, да науча и друго.

# 101
Ах, ох Crazy По принцип каквото и да лепнеш някъде и го оставиш на произвола на съдбата, навали го дъжда, насерат го птичките и после дойде някой друг и си лепне неговото връз другото, става една нескончаема грозота на грозотите. Ако щеш и снимките от сватбата или абитуриентския бал да си лепнеш.
Teмата не беше за това, а за 'лицемерната' скръб на хора, които не почитали покойника приживе, а след смъртта му правели некролози и раздавали храна.
Верно, че сме на седма страница, ама хайде холан, да не пудрим нещата накрая. Специално се върнах да прочета първия пост- дори не е и за некролози, залепени на неподходящи места.

Може и да не са най приятната гледка за нечие око, но все пак това е скръбта на хората. И на мен може да са ми грозни някои индивиди, които ходят по улиците, барабар с творенията им, но това не значи че те нямат право на съществуване.

# 102
Може и да не са най приятната гледка за нечие око, но все пак това е скръбта на хората. И на мен може да са ми грозни някои индивиди, които ходят по улиците, барабар с творенията им, но това не значи че те нямат право на съществуване.
Peace

# 103

Стига сме си ги мерили (дори и мъртвите) с останалия свят!
Чак сме жалки с това "има ли го това някъде по света"

Хич не ме вълнува, къде по света какво има. Нормално ли е го смятат там, откачено ли.
Аз живея тук.

Доводът е железен.От тук насетне всичко е позволено.
И за мен темата приключи.

# 104
Утре ако установиш, че не ти харесва лика на Милко Калайджиев например, какво ще направиш? Ще пуснеш тема да го забранят ли? Или ще направиш петиция за закон, забраняващ творчеството и лика му?
Не знам чий довод е железен, но да искаш да се премахне нещо, само защото на теб не ти отърва, е меко казано тесногръдо.

Общи условия

Активация на акаунт