Боя за коса - blond 23! Летни сирени

• 102 300
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Аз се боядисвам с Велла повече от 2 год,само че с 12/11 и 12/89.С  другата боя опит нямам,но за тази мога да кажа,че е доста щадяща и трайна  Peace
Лени, а като обезцветяване достатъчно силна ли е за теб в сравнение с други бои?

# 451
Ами аз в началото започнах да се боядисвам с Виталитис (май така беше),но доста ми гореше косата и минах  на Велла,бързо стигнах желания цвят,но на мен естествената ми коса не е много тъмна.

За мен важно е ,че за толкова светло русо дето съм аз,косата ми сравнително изглежда добре и това до голяма степен се дължи и на боята Peace

Издържа ми 2 седмици без да трепне цвета,след това пада леко като се покажат корените,матирам 1 или 2 пъти и чак на четвъртата,даже и пета седмица боядисвам .

# 452
  • в 1001-та нощ
антоанка  Hug обещах да допълня за грижите за скалпа - те трябва да бъдат съобразени със сътоянието на скалпа  Peace

примерно: ако става въпрос за грижа при химическа процедура (боядисване) - има предпазно олио - което се ползва преди боядисването (не се отмива), има и тоник за успокояване на скалпа - след процедурата

друг тип е лосион за почистване на скалпа и реулиране на секрецията   Peace

друга грижа е за растеж и против косопад - стимулират и харанят космените луквици, хидратират скалпа - може да са преди шампоана с есенциални масла или на влажна коса или на суха, двуфазни ....

Hug  bouquet

сигурно има и такива, за които не се сетих в момента  Peace

# 453
Мерси, Лени Hug

# 454
Още един въпрос към запознатите. Виждам че има 2 серии Колестон перфект с различни опаковки., По какво се различават?

и

# 455
  • София
на първата снимка е старата серия.

# 456
Момичета, върху силно блондирана коса, дали ще станат кичури, ниво 8-9? Тогава ли се прави предпигментация и ако да, първо 10ка да сложа с 10% и после, като измия кичурите да ги боядисам с 9ка? Междувременно, дали задължително трябва да е натурална 9ка или може да бъде с бежов отенък? Rolling Eyes

# 457
знам, че при потъмняване на силно блондирана коса трябва да се прибави липсващия червен пигмент.   В този смисъл ако сложиш натурална 9-ка - тя ще стане пепелива. 

На моите кичури /които бяха силно блондирани/   сложих 8.36 /златно + червено/  и стана хубав естествен цвят, без помен от червено в него  Wink

Бързо се отмива обаче.

Нека да кажат по-запознати от мен по въпроса с препигментация и др. такива процедури, аз не разбирам.

# 458
Момичета, върху силно блондирана коса, дали ще станат кичури, ниво 8-9? Тогава ли се прави предпигментация и ако да, първо 10ка да сложа с 10% и после, като измия кичурите да ги боядисам с 9ка? Междувременно, дали задължително трябва да е натурална 9ка или може да бъде с бежов отенък? Rolling Eyes

Ако ще правиш препигментация и искаш ниво 9-ка , първо слагаш 8-ца / без оксидант / седиш 10-15 минути и без да отмиваш нанася 9-ка с окислител .... натурална , бежова , всякакъв  оттенък само не и пепеляв.

# 459
Момичета как определяте този цвят?
http://www.kosilia.com/im/im_large/tamno-rusa-kosa.jpg

Моята в момента е такава :
http://www.kosilia.com/im/im_large/bialo-rusa-kosa.jpg

Предполагам,че дори и да реша да я потъмня малко като първото русо,няма да ми се задържи особено дълго  Rolling Eyes

На първата снимка в горната част изглежда, че има мед, но по-скоро просто е по-тъмна. Аз го виждам този цвят като основа 9-ка и пепелно и златно са нюансите

Твоето е чист цвят без нюанси, над 2- тона по-светло

# 460
Люлякова и аз точно така виждам горния цвят.
По-скоро по-тъмно русо със златисто-бежов отенък,но не и мед  Rolling Eyes Не ми прилича на Златкината коса.Нейното е по-медно и не ми харесва  Confused

# 461
Благодаря ви, момичета!   bouquet

# 462
Дами, някоя от вас ще бъде ли добра да ми каже къде утре (събота) мога да отида да си купя професионална боя (лореал, вела, индола - нямам претенции, т.к. за пръв път ще използвам подобна) - четох, че имало някъде на ул .Алабин, но не можах да разбера къде е точно...

# 463
  • София
На Алабин (номер 2 или 4 мисля се водеше), където се пресича с Цар Асен. Едно съвсем малко магазинче е. Стела Козметикс (вносителят на Фарком и Фадиам) също работи в събота, или поне работеше, магазинчето им е на Кооперативния пазар в Люлин.

# 464
Питах ви преди време за процента окислител, тъй като до сега се боядисвах с 9.1 на Мажирел с 6% , но исках да кача до 9%. Е, боядисах се преди 2 седмици и влизам да покажа резултата. Като цвят се получи, каквото очаквах, но 9% малко ми поизсуши косата. С 6% никога не съм си усещала косъма сух след боядисване. Снимката е правена със светкавица, на живо цветът е малко по-светъл на дневна светлина.

Искам да попитам, мога ли да смеся 9.1 и 7.1 и ако някой го е правил какъв цвят се получава (имат 2 тона разлика и не знам дали по принцип може да се смесват). Целта ми е да получа малко по-опушен цвят, тъй като на слънце косата ми е доста по-светла.  А не ползвам 8.1, понеже от него косата ми става рижава  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт