Боя за коса - blond 23! Летни сирени

• 102 229
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
 Здравейте момичета  Hug
 Ще ме приемете ли при летните русокоси сирени   Blush Mr. Green
 Моята си коса е светло кестенява...или тъмно руса  newsm78 Започнах с кичури и сега съм силно светло руса. Използвам Lorvenn beauty color professional и съм изненадващо доволна. Преди години отново бях руса, но тогава използвах различните Гарниета и Лореали от непрофесионалните серии и винаги оставаше един оранжавеещ оттенък. Определено сега открих боята за моята коса, с която става с приятен пепеляв оттенък без да жълтее. По- късничко ще кача и снимки на косицата руса  Crazy

# 466
Питах ви преди време за процента окислител, тъй като до сега се боядисвах с 9.1 на Мажирел с 6% , но исках да кача до 9%. Е, боядисах се преди 2 седмици и влизам да покажа резултата. Като цвят се получи, каквото очаквах, но 9% малко ми поизсуши косата. С 6% никога не съм си усещала косъма сух след боядисване. Снимката е правена със светкавица, на живо цветът е малко по-светъл на дневна светлина.

Искам да попитам, мога ли да смеся 9.1 и 7.1 и ако някой го е правил какъв цвят се получава (имат 2 тона разлика и не знам дали по принцип може да се смесват). Целта ми е да получа малко по-опушен цвят, тъй като на слънце косата ми е доста по-светла.  А не ползвам 8.1  , понеже от него косата ми става рижава  Crazy

Много хубаво се е получило  Heart Eyes
Нормално е щом до сега си ползвала 6 % и 9 %  да ти се струва по-силен. Но аз съм на мнение ,че 9 % не съсипва косата стига да не мажеш непрекъснато дължините ,дължините само ги освежавай от време на време за по 5 мин . в края на боядисването,т.е. прави си емулсия на дължините ,боядисвай само корените.
Според мен ако смесиш 9.1 и 7.1 ще се получи 8.1 ,няма как да е друго  newsm78  Преди време и аз съм опитвала 8.1 с 6 % ,в началото цвета се получаваше ,но след седмица избиваше оранжево. Смесвала съм 7 + 8 с 6 %  и е ставало страхотно натурално като цвят. Но 7.1 и 9.1 не съм .

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 11:46 от Miia

# 467
Miia, мерси  Simple Smile! Май няма да си правя сама експерименти със смесване на бои, за да няма неприятни изненади. Иначе за дължините си мислих същото, там да държа боята 15мин. , но ако и 5 мин. са достатъчно - още по-добре   Hug

# 468
На Алабин (номер 2 или 4 мисля се водеше), където се пресича с Цар Асен. Едно съвсем малко магазинче е. Стела Козметикс (вносителят на Фарком и Фадиам) също работи в събота, или поне работеше, магазинчето им е на Кооперативния пазар в Люлин.

Много благодаря за подробната информация - днес отидох, но в 15.55 девойката от вътре ми размахваше ръце, че работното и време било до 16.00 и била приключила.

В кварталната козметика си намерих Farcom ECHO и взех 9.1. Дължините ми са 10 с леко пепелив оттенък, но от последните няколко неуспешни опита да се боядисам корените клонят 8 с пепелив оттенък и много ме дразнят. Говорихме си с девойката и каза, че по принцип е хубава боя  и посочи собствената си главица  каза, че според нея щяла да покрие разликата. Загледах се в нейния цвят и зглеждаше доста добре, така, че ми стискайте палци да не се орезиля....после ще видя да покажа снимки преди и след Simple Smile

# 469
  • в 1001-та нощ
Стискаме палци Wink  Hug

# 470
Така...цвета не се получи точно така, както очаквах, но все пак разликата не е толкова фрапантна както беше. Надолу по дължините май сивее повече отколкото трябва, незавизима, че ги мазах за не повече от 5 мин с боята. В корените има изсветляване, но и лек златист оттенък. ...снимките ще ги пусна утре т.к. сега нямам дневна светлина и снимките не се получават добре.

# 471
Питах ви преди време за процента окислител, тъй като до сега се боядисвах с 9.1 на Мажирел с 6% , но исках да кача до 9%. Е, боядисах се преди 2 седмици и влизам да покажа резултата. Като цвят се получи, каквото очаквах, но 9% малко ми поизсуши косата. С 6% никога не съм си усещала косъма сух след боядисване. Снимката е правена със светкавица, на живо цветът е малко по-светъл на дневна светлина.

Искам да попитам, мога ли да смеся 9.1 и 7.1 и ако някой го е правил какъв цвят се получава (имат 2 тона разлика и не знам дали по принцип може да се смесват). Целта ми е да получа малко по-опушен цвят, тъй като на слънце косата ми е доста по-светла.  А не ползвам 8.1, понеже от него косата ми става рижава  Crazy

Много е хубав цветът!   Heart Eyes  Косата също изглежда чудесно!

# 472
Така...цвета не се получи точно така, както очаквах, но все пак разликата не е толкова фрапантна както беше. Надолу по дължините май сивее повече отколкото трябва, незавизима, че ги мазах за не повече от 5 мин с боята. В корените има изсветляване, но и лек златист оттенък. ...снимките ще ги пусна утре т.к. сега нямам дневна светлина и снимките не се получават добре.

Няма как да не сивее. Дължините ти са били доста светли, а ти си сложила и пепелно.   Peace  Била съм в същата ситуация. От опит се учим все пак.   Hug  Ти какъв резултат искаш да получиш?
Ще чакам снимки.
   Hug

# 473
  • София
И на мен много ми харесва, но го определям като средно русо-бежаво. Прилича ми много на Палете делукс 400 и не веднъж съм я заглеждала, но ми се струва доста тъмно (засега  Crazy Laughing от време на време ми минава идеята да се боядисам с някое тъмно русо).

# 474
  • Варна
Преди време бях си направила много тъмен махагонен кичур на косата и сега е някакво карамелено светло русо.Ако реша да се боядисам в карамелен рус цвят,очаква ли се много да се потъмня ?

# 475
Feeling, благодаря Hug

Преди време бях си направила много тъмен махагонен кичур на косата и сега е някакво карамелено светло русо.Ако реша да се боядисам в карамелен рус цвят,очаква ли се много да се потъмня ?

Според мен не трябва да се потъмнява, а само да се "затопли" цвета с добавяне на червен пигмент и след това боята в  цвят карамел. Това става на два етапа, в една процедура, но е най-добре при фризьор. (по-назад в темата бях писала по-подробно обяснение)  Simple Smile

# 476
здравейте момичета.. Simple Smile
хванах се да чета по-старите теми,но е писано толкова много,че не мога повече,затова ще питам направо .

На тъмнокестенява основа,какво бих получила ако използвам цвят номер 9.1 с 9 % оксидант ?  Rolling Eyes Става въпрос само за подръжка на корени.
Утре ще опитам да покажа снимки на русото,което съм постигнала .
А преди 2 седмици боядисах корените с номер 10 на ЕCHO ,но се получи нещо медно като цвят ,което не ми допада особено .Сега незнам какво да правя,не искам да ползвам блондори,супри и т.н.

Някой ако е слагал 9.1 (с 9 % окислител) на тъмнокестенявите си корени,ще съм много радостна ако сподели отзиви Simple Smile

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 00:18 от вери гуд

# 477
здравейте момичета.. Simple Smile
хванах се да чета по-старите теми,но е писано толкова много,че не мога повече,затова ще питам направо .

На тъмнокестенява основа,какво бих получила ако използвам цвят номер 9.1 с 9 % оксидант ?  Rolling Eyes Става въпрос само за подръжка на корени.
А преди 2 седмици боядисах корените с номер 10 на ЕCHO ,но се получи нещо медно като цвят ,което не ми допада особено .Сега незнам какво да правя,не искам да ползвам блондори,супри и т.н.

Някой ако е слагал 9.1 (с 9 % окислител) на тъмнокестенявите си корени,ще съм много радостна ако сподели отзиви Simple Smile

А по принцип как си постигнала русото - с изрусяване или само с боя. Ако е първото е почти невъзможно до получиш същия цвят като дължините само с боя.Не знам точно какъв нюанс русо искаш но щом ползваш 10 значи е много светло и с толкова слаба боя като  ECHO нищо няма да постигнеш. Все пак много зависи от това какъв цвят са ти дължините Peace

# 478
  • София
Ако косата ти е като моята - тъмничка и с упорит пигмент, с 9.1 боя и 9% окислител нищо няма да се получи. Аз след няколко години обзцветяване с блондор, вече от година близо поддържам корените със суперизсветляваща боя с 12% окислител и се получава нещо като златиста 9-ка или 10-ка. Една колежка тук ме убеждава да пробвам с 9% окислител, ще пробвам, но ми се струва, че няма да ми е достатъчен. Та, идеята ми е, че най-вероятно ще ти трябва суперизсветляваща боя (тези, които се разреждат 1:2), а вече за окислителя сама ще прецениш на принципа проба-грешка.
Но всъщност кажи първо с какво е било първоначалното ти изсветляване, може да не ти е толкова упорит пигмента.

# 479
  • Бургас
Момичета днес на улицата попаднах на представителка на avon, която зарибяваше с каталози и някаква томбола. Имаше и каталог с бои. Каза ми, че пускат вече и боя за коса. Била професионална, италианска и струвала към 7 и нещо, но не запомних с точност. Имате ли някаква представа дали е хубава боята. Иначе цветовете в каталога ми харесаха и се чудя дали да си поръчам 1бр. за проба. Rolling Eyes Аз имам време до следващото боядисване, тъй като се боядисах преди няколко дни. Ако някой я е пробвал нека сподели, моля!

Общи условия

Активация на акаунт