Боя за коса - blond 23! Летни сирени

• 102 186
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
А по принцип как си постигнала русото - с изрусяване или само с боя. Ако е първото е почти невъзможно до получиш същия цвят като дължините само с боя.Не знам точно какъв нюанс русо искаш но щом ползваш 10 значи е много светло и с толкова слаба боя като  ECHO нищо няма да постигнеш. Все пак много зависи от това какъв цвят са ти дължините Peace

преди няколко месеца във фризьорски салон объркаха цветовете,исках да покриват русите ми кичури с кестеняво-червеникав цвят,който много ми хареса..те обаче ме направиха тъмно червена .Който цвят позадържах малко,но след 2 месеца реших да бутна с някакво блондорче .Сложих го веднъж,бутна колкото успя,намазах се с тъмно русо и така стоях около месец . На следващото боядисване,пробвах 8.1.-билкова боя,от която падна най-многото коса през живота ми .На следващия месец обаче вече имах някакъв русоподобен цвят и направих кичури .
Сега съм някъде на ниво 8-9 ,русомедно . Ще изчакам да се зареди апарата и ще направя снимки  smile3539

сега обаче търся подходяща боя за поддържане на корени .
Миналия месец пробвах десятката на ECHO,наистина бутна,но се получи по-тъмно от останалата част на косата,с рижав оттенък . Но пък аз не знам какъв окислител им слагат на тези бои,никъде не пише .
по принцип не мисля ,че съм с коварен пигмент,затова се мъча да изсветлявам само с боя  Whistling
Ето например ,преди 1 месец,когато ходих за кичури,боядисаха корените с Лореал професионал ,8.2 мисля че беше (някакво златисто ми го избраха,ужас) и за окислител смесиха 6 % и 9 %.
Е,не бях доволна от резултата .До няколко дни изрижавя прекалено .
затова сега се чудя дали да не взема 9.1 с 9 % ,но незнам какво може да се получи . newsm78
мислела съм и за 111 .

по-късничко като направя снимки,ще се вържа,за да видите и корените как са станали с десятката на ЕCHO   Grinning

# 481
ето снимчица с цвета,който докарах и ми допада ,но за съжаление,все още се боря с рижавите му оттенъци .   helpuu
 цък

днес разглеждах боите и ми е много чудно..след като супер изсветляващите не се препоръчват на тъмни коси,какво се получава от тях ?
не е ли наистина по-добре за мен да взимам девятка с 9 % окислител,за да не става пък патешко жълто ? Или десятка ?  newsm78

# 482
Аз след няколко години обзцветяване с блондор, вече от година близо поддържам корените със суперизсветляваща боя с 12% окислител и се получава нещо като златиста 9-ка или 10-ка.

хм,много много интереснооо  newsm09

на Лореал мернах нещо с номер 01,води се суперизсветляваща,но пък на кутията не пише какъв процент е окислителя ..не е ли 12 % ?

на мен ми трябва нещо с 9 %,тъй като знам,че от 12 % не се получават пепеливите тонове,пък жълтото го недолюбвам повече от рижавото   ooooh!

# 483
  • София
след като супер изсветляващите не се препоръчват на тъмни коси,.... ?
защо? newsm78

12% окислител се използва за по-тъмни и упорити коси, избива повече жълто, защото изсветлява повече от 9%.

# 484

поне така беше показано на гърба на суперизсветляващите бои на Лореал . Незнам защо е така  newsm78 Вероятно заради възможността да се получи неравномерен или твърде жълт цвят

# 485

вери гуд, моята коса е някъде 5, постигнах много по-светло от твоето русо и то с на ЛОреал Мажирел.Днес бях на фризьор за боядисване и видях, че ме правят с 40 vol., но косата  ми е в добро състояние.
Имам и кичури за просветляване на цвета, а иначе постигнах много хубаво слънчево русо, утре ще снимам на дневна свтлина и ще покажа резултата Peace

# 486
На кутията на суперизсветляващите на непрофесионалните на Лореал /01, 03 / пише , че не се препоръчва да се използва за тъмно кафява до черна коса , защото просто няма да се получи рус цвят.... то и на другите / които не са суперизсветляващи /не се препоръчват , а на някои пише , че не са подходящи и за по-светло до средно кафяви. Peace

Суперизсетляващите са с 12% окислител , при някои марки същите изсветляват със 4 тона ... при други - с 5-6 до 7 тона ..... трябва да се четат упътванията и да се избере подходящата за случая.

В случая с Лореал , ако боята изсветлява с 4 тона , а се използва на естествена основа /коса/ ниво 1 -ца или 2-ка  Thinking ... е няма как да очакваме хубаво русо / макс светло кестеняво до тъмно русо в най-добрия случай./ Peace

# 487
  • в 1001-та нощ
аз съм, с тъмно кафява коса и с непроф. суперизсветляваща на лореал постигах цвят - като на аватара  newsm78

# 488
a.l.e.n.a , от снимката която беше качила по-рано твоята коса по-скоро я определям към ниво 4 / средно кафяво , кестенява / .... моята също  .... последното ми боядисване /корени/беше с Лореал Преференс 03 , изсветли ми точно както е показано на боята ..... повече от 10.21 / която ползвах преди време/, което потвърждава че окислителя е 12% .... но пък по-малко от Фаркома .

Не мога да съм сигурна колко точно изсветлява дали 4 или 5 тона , а зависи и от косата ... пък и едно е да боядисваш само корени , друго и дължините.

За следващото боядисване съм взела Лореал Преференс Феерия 01 , по това , което е показано на картинката ми се струва , че ще изсветли по-добре ... а и в самата боя има допълнително тубичка с концентрат Color Booster .... ще видим. newsm78

# 489
  • в 1001-та нощ
и за мен ще е интересно да споделиш  Peace

# 490
вери гуд пробвай с боя щом искаш но с окислител 12% защото основата ти наистина е тъмна. Като цяло 9.1 10 и т.н. трудно проявяват светлия си тон на тъмна основа обикновено се получава нещо като тъмно медено русо.Затова съвета ми е ако искаш по-светло русо само с блондор за основа и тогава боя с по-слаб окислител.Доколкото виждам от снимката дължините ти също имат нужда от изравняване- на места има по-тъмни и по-светли кичури  bouquet

# 491
и за мен ще е интересно да споделиш  Peace

Ще пиша  Wink Peace

# 492
Здравейте момичета. )))
Не съм се появявала от сто години, но иначе още си стоя в русите редици.
Днес реших да си направя експеримент и крайно изневерих на Лореал. )
С една супер ефтинашка боя, но ми хареса цвета на кутията. )

Номер 700, исках малко потъмняване от предният път.

Ето резултата
2пъти снимах и има разлики в цвета.

корени
дължини

и тук изглежда оранжево, а определено не е
корени
отстрани
краища

# 493
благодаря ви много ,момичета  Hug Hug

след 2 седмици ще пробвам с девятката и силен окислител,дано се получи нещо,което е подобно на моя цвят,пък оранжа ще тонирам с балсамчетата Престиж ,по принцип има някакъв ефект от тях  Mr. Green

а ако ми писне и реша да потъмнявам, 7.1. хваща на тъмна основа,нали ?  yesyes

# 494
Затова съвета ми е ако искаш по-светло русо само с блондор за основа и тогава боя с по-слаб окислител.Доколкото виждам от снимката дължините ти също имат нужда от изравняване- на места има по-тъмни и по-светли кичури  bouquet

да,аз си вкарвам кичури за повече раздвиженост в косата
което един ден ще ме докара до по-светло русо,а всъщност точно това ме плаши .Може да се каже,че ме е шубе от много русата коса  Grinning
затова и не ми се иска да рискувам с блондори..но и знам,че ако искам реално хубав цвят,блондор и боя са ми единствената алтернатива .
Но не,предпочитам да се примиря с медното в косата,само се чудя как да докарам цвят,с който да не е фрапантно грозно  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт