Боя за коса - blond 23! Летни сирени

• 101 562
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
  • в 1001-та нощ
първата боя смесена с вода - не се измива  Peace направо върху нея се нанася боята вече смесена с оксидант  Peace

ти как го направи първия път  newsm78 не се е задържал цветът, струва ми се нормално, това сие боядисване - все пак, няма боя, ккоято да не се отмива  Peace друг въпрос е колко ще се задържи  Peace

# 241
Благодаря ти   bouquet
Предния път директно сложих 7.1 на Виталитис с оксидант 6%, получи се страхотен цвят, страхотен, много се харесах, но се отми изключително бързо. За това помогна и ежедневното къпане в минерален басеин, в продължение на седмица, де  Peace. Сега пак е хубав цвят, може би 9, но аз искам по-тъмна коса вече.
Още днес ще отскоча за боите и ще запрятам ръкави   bouquet

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 11:37 от JLo

# 242
  • в 1001-та нощ
да  Peace това обяснява, но аз си мисля, че трябва да се наблегне на задържане на цвета в косъма  Peace

преколорацията - като, че ли има повече отношение към това да постигнеш желания цвят и да се натрупа пигмент - разбира се - има отношение към трайността, но са много важни и грижите после  Peace

# 243
Алена, много благодаря за отговора!

А с JLo явно сме на една вълна!
Моля те, като направиш преколорацията, сподели резултата!

# 244
Не разбирам каква е тази мания за препигментация/преколорация.
Изведнъж всички масово решават, че имат нужда от нея.
Не при всяко потъмняване се налага. При вас потъмняването няма да е драстично, а и косите ви не са бели.

# 245
Не при всяко потъмняване се налага. При вас потъмняването няма да е драстично, а и косите ви не са бели.

Не е мания, просто искам да съм по-тъмна, а не се получава. Всичко се отмива, десятка е косата ми, но имам и много кичури. Всяка година се опитвам да се потъмня и все не се получава и се отказвам. За 2 седмици си станах пак руса, а толкова се радвах на по-тъмната коса ....Този път ми се иска да е по-трайно  Peace

# 246

Моята коса без преколорация няма да мине  Peace на 75-80 % ми е със супра и в момента е много, много светла.

# 247
Здравейте, руси мацки   bouquet

Аз пак се включвам в темата, че наближи време за боядисване  Simple Smile
Искам да ви попитам къде мога в нета да открия каталог на Farmacolor, че май на нея се спрях. Намерих няколко каталога, но точно русите цветове не се виждат никак добре Sad
А напоследък ми се върти в главата да се боядисам в цвят близък до естествения, но хем ми се иска, хем не ми стиска  Mr. Green от 15 години съм светло руса, с изключение на едно прекъсване от 2 години, в които експериментирах с тъмно русо и кестеняво  Crazy

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 19:52 от Sivi

# 248
  • в 1001-та нощ
JLo  Peace и в предния пост го писах и сега ще го напиша - преколорацията има отношение към постигане на желания цвят повече, отколкото до трайността

т.е - ти внасяш пигмент - предварително - все едно косата ти е по-тъмна и после боядисваш, все едно слагаш на по-тъмна основа  Peace (следва в косъма да остане повече пигмент, би следвало да се отмива еднакво, но накрая вероятно ще има повече, от колкото без преколорация - трябва да пробваш, за да си сигурна при теб точно как става с конкретната боя  Peace)

трайността - ще е като на боя - брой отмивания - според указанията на боята, но обичайно са 6-8 измивания

за трайност можеш да действаш и в 2 други посоки: 1.) максимално възстановяване на косата - да не се разлюспва, да не изпуска пигмента   Peace и 2.) бои за силно порьозни коси - идеята е пак в трайността - не знам как точно действат - предполагам правят по-големи молекули, които се "заклещват" в косъма; ако косата не е силнопорьозна - има риск да не стане - просто трябва да се пробва  Peace

# 249
Пускам снимки и тук за да чуя и вашето мнение:
http://media.snimka.bg/8940/024135545.jpg?r=0 - руса
http://media.snimka.bg/8940/024135555.jpg?r=0 - нещо близко до естествения ми цвят
Много ти е хубаво с руса коса, а и тя изглежда чудесно PeaceНа втората снимка не се вижда добре и не мога да дам мнение.

# 250
Руса ти е страхотно, класически вид
Ще ти отива и тъмна коса, с тези сини очи ще седи много екстравагантно  Peace

Зависи, какъв имидж целиш?  Само по снимка не мога да преценя, имиджът вече си е въпрос и на характер, начина по който се движиш, как говориш итн  Hug 

От снимката - студените цветове от мн. светло до мн. тъмно  ще ти отиват.   Peace

# 251
  • София
аз залагам на тъмна  Peace
и аз си купих боя, сега остава да реша кога да я намажа  Laughing този път взех лонда 8/1, защото миналата 8/71 стана като рижава в корените, а краищата не ми се промениха особено без обезцветяване, както ме посъветвахте да го направя само с боя, та за това сега съм решила първо да изсветля един тон и тогава да я боядисам, за да стане еднаква, а не да ходя като раирана в главата  Mr. Green

# 252
Благодаря ви за мненията Simple Smile

Снимката с тъмната коса не е най-подходящата, но ме мързеше да качвам друга.. На горната снимка ме е "огряло" слънцето и не се добива ясна представа.

В голяма чуденка съм какво да правя.. И двете ми харесват, но пък не ми стиска да я потъмня  ooooh!

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 19:53 от Sivi

# 253
на последната показана снимка ми идва доста тъмно. според мен или русо или нещо по-светло от кафявото.  Peace

# 254
1. ПРЕКОЛОРАЦИЯ (ПРЕДВАРИТЕЛНО ОЦВЕТЯВАНЕ)
За потъмняване на много светли коси (албинос и кичури бели коси)

2.ПОСТПИГМЕНТАЦИЯ:
За боядисване с добро фиксиране и дълготрайност на цвета при много шуплеста коса.

Тука http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539350.msg17010388#msg17010388 Аня е публикувала извадка от учебника на YUNSEY .

Sivi , моето мнение е ако търсиш промяна сложи тъмни кичури.

Общи условия

Активация на акаунт