Седмокласник балове реди, а мама за Наречен дано се вреди

• 48 120
  • 714
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Кандидати от София-град НЕ Е НЕОБХОДИМО да взимат служебни бележки от НПМГ за резултатите от изпити (или признати оценки от олимпиади). Тези данни са включени в служебната бележка от РИО, която се дава в досегашното училище на кандидата!

# 181
  • дълбоката провинция
примерен
вариант І:
поредност на желанията
1. 1 АГ
2. СМГ
3. 73 СОУ
детето е прието по второ желание, но не иска да се запише, потвърждава в СМГ  участи във второ класиране

вариант ІІ
балът недостига за нито едно от трите посочени желания - детето автоматично участва във второ класиране без никакви допълнителни действия

# 182
Зравейте ,искам да попитам дали някой е наясно как да се формулира в заявлението желание за Първа АЕГ София относно профилиращите предмети.Не ми я ясно следното: в сайта на РИО София в списъка на училищата излиза екселска таблица и там на гр.Пояснения пише IIIпроф-БЕЛ/М/Х  IVпроф-Б/ИТ/Г/И ,а в гр.Профилиращи предмети I-АЕ  II-ИЕ  III-Пр.по избор  IV-Пр. по избор.Въпросът ми е /за тези които разбраха нещо/ трябва ли да изброявам всички предмети от гр.Пояснения или само вторият желан език пр.ИЕ

# 183
3-ти и 4-ти профилиращи предмети не се изброяват... Те се избират от децата в 10-ти клас

# 184
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте,
имам въпрос, който не присъства в списъка на "непрекъснато задаваните" въпроси. Може и да е коментиран, но не намерих отговор. Ако дете посочи само 1 желание или няколко, но на 1во класиране не му стигне бала, трябва ли да подава заявление за 2ро класиране и ако да- къде /в гнездото може би/  newsm78,
защото няма училище, в което е класирано, за да подаде там.
Питам хипотетично. Детето се надявам да се запише на 1во класиране, но все пак трябва да има готовност и за такъв вариант.

В този случай се отива директно на трето класиране. Затова е разумно да се пишат повечко желания  Peace
Тука вече ме уби!!! Shocked
Защо да губи право за второ класиране, не виждам логика newsm78
Май ще трябва да чета внимателно наредбата или да се обадя в РИО, но се чудя на кого точно...

А защо трябва да посочва само едно желание? Нали при следващи класирания може да отиде само напред по желанията си? Така не рискувате ли да остане - никъде????
Ами защото детето има само 1 желание от общия прием. Иначе ще си продължи в частно у-ще, където има запазено място. Сега прочетох в наредбата- чл 21, но не мога да копирам от нея защото е в PDF. Пише, че във второ класиране участва ако: 1. Не е прието в 1во или е прието на 2ро, 3то и др желание. Но дали подава заявление при 1. или не - не пише никъде.
примерен
вариант ІІ
балът недостига за нито едно от трите посочени желания - детето автоматично участва във второ класиране без никакви допълнителни действия

С това съм по- съгласна но дали е сигурно...

# 185
Сигурно е!

# 186
  • София
Зравейте ,искам да попитам дали някой е наясно как да се формулира в заявлението желание за Първа АЕГ София относно профилиращите предмети.Не ми я ясно следното: в сайта на РИО София в списъка на училищата излиза екселска таблица и там на гр.Пояснения пише IIIпроф-БЕЛ/М/Х  IVпроф-Б/ИТ/Г/И ,а в гр.Профилиращи предмети I-АЕ  II-ИЕ  III-Пр.по избор  IV-Пр. по избор.Въпросът ми е /за тези които разбраха нещо/ трябва ли да изброявам всички предмети от гр.Пояснения или само вторият желан език пр.ИЕ

Доня Перфекта, разбирам те прекрасно за какво говориш, и аз забелязах същото.
Миналата година 1АЕГ не беше така, ако не се лъжа, а бяха конкретизирани предметите.
Предполагам, че тази година те ще бъдат избирани ит самите ученици, което наистина е по-добрия вариант. Но дали това ще стане при самото записване или пък след 15 септември, или пък след 8-ми клас... това ми е тъмна Индия.
За изписването на 'пр. по избор' в заявлението също мисля, че ще трябва да се пита на място в гнездото. За мен това е най-сигурната информация!

# 187
  • София
Аз също съм от осмокласната тема и първо искам да пожелая успех на всички майки и деца, да бъдат приети там, където желаят. Детето ми е в Първа английска и миналата година се избираше само вторият език, профилиращите предмети се избират в 10 клас. Екселската таблица на РИО, за която стана дума и миналата година беше същата.

# 188
Здравейте,
имам въпрос, който не присъства в списъка на "непрекъснато задаваните" въпроси. Може и да е коментиран, но не намерих отговор. Ако дете посочи само 1 желание или няколко, но на 1во класиране не му стигне бала, трябва ли да подава заявление за 2ро класиране и ако да- къде /в гнездото може би/  newsm78,
защото няма училище, в което е класирано, за да подаде там.
Питам хипотетично. Детето се надявам да се запише на 1во класиране, но все пак трябва да има готовност и за такъв вариант.

а)ако ученикът не е класиран на първи етап, изчаква втори етап БЕЗ ДА ПОДАВА ЗАЯВЛЕНИЕ.

б)ако ученикът е класиран на първи етап:

-  ако е класиран по първо желание,ученикът се записва в у-щето;
 - ако е класиран по второ желание, трето и т.н. може да участва във второ класиране, като подаде заявление или да се запише в у-щето съобразно резултатите от първо класиране. С участие във  втори етап класиране, ученикът може  (но не винаги) да бъде класиран в желание посочено на предходна позиция (т.е. в по-желаното у-ще).
*Заявление за участие във  втори етап класиране се подава в у-щето където е приет на първо класиране
*Заявление за участие във  трети етап класиране се подава в у-щето-гнездо на 11.07 и 12.07.
*Незаетите места след трети етап се обявяват до 20.07 и за свободните места се кандидатства като се подаде заявление до директора на желаното у-ще и документите от 1-ви етап. От незаетите места след трети етап, ученикът кандидатства само в едно у-ще.

Важно! Подреждането (поредността)на желанията с които участвате в първо класиране, важи и за второ класиране, т.е. без право желанията да се пренареждат.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 19:07 от Lana26

# 189
Чудим се как да подредим желанията за МГ-Варна. Имаме отличен успех и още на първо класиране ще минем. Имате ли поглед над това учебно заведение? Желанията на ученика се менят непрекъснато. И се иска наша помощ. Някой  може ли да даде съвет?

ако напишете МГ - Информатика може да сме в един клас Simple Smile

много ли е любопитно, ако попитам дали и досега сте учили в МГ?

# 190
Само математика и информатика ли са профилираните предмети? В нашето МГ са по три. Затова се колебаем дали да е математика, география, информатика или математика, биология, химия. /последните предмети и в двете паралелки не са не сред любимите, ама няма начин/.
 И едно намигване към заглавието на темата - в Наречен всъщност е много хубаво за планински туризъм. Не съм пробвала процедурите  Wink, но съм била в района, където има невероятно красиви маршрути, сравнително лесни за ходене.

# 191
Моля Ясмина,
ако обича да даде линк към файла с кодовете на паралелките от РИО Варна
не можах да го намеря в сайта им. Praynig

# 192
  • София
примерен
вариант І:
поредност на желанията
1. 1 АГ
2. СМГ
3. 73 СОУ
детето е прието по второ желание, но не иска да се запише, потвърждава в СМГ  участи във второ класиране

вариант ІІ

Eдно уточннеие- участването във 2 класиране не става без допълнителни действия.
Трябва да се подаде заявление за участие във 2-ро класиране в училището, в което е прието детето на 1-во класиране.

# 193
ganis, само ако си класиран по първо класиране се подава молба за второ.
Ако детето не е класирано по първо, а има и такива случаи, нищо не се прави за второ.
Просто се седи, чака и стискат палци..................... 

# 194
  • София
ganis, само ако си класиран по първо класиране се подава молба за второ.
Ако детето не е класирано по първо, а има и такива случаи, нищо не се прави за второ.
Просто се седи, чака и стискат палци..................... 
Оооох, извинения към Фортуна:) 10Х Динчо  Embarassed. Не прочетох вярно условието.

Общи условия

Активация на акаунт