Седмокласник балове реди, а мама за Наречен дано се вреди

• 48 157
  • 714
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Бих искала да си попълня заявлението в къщи - спомням си с големия си син каква блъсканица беше - Вероятно сега няма да е така, но все пак - някой може ли да ми каже от къде мога да взема кодовете? Много ще съм благодарана...

Аз ги взех от РИО-Варна, справка за максималния и минималния бал. Имам две попълнени заявления - едно с кодове (за сверка) и едно без кодове - за подаване.

# 166
Момичета, днес директора е казал на синът ми, че медицинско ще трябва само на тези, които ще кандидатстват в спортни и музикални училища, а за профилираните гимназии не е нужно. Вие имате ли такава информация.

И още нещо - при кандидатстване в друга област изискват ли се допълнително някакви документи.

# 167
Чудим се как да подредим желанията за МГ-Варна. Имаме отличен успех и още на първо класиране ще минем. Имате ли поглед над това учебно заведение? Желанията на ученика се менят непрекъснато. И се иска наша помощ. Някой  може ли да даде съвет?

# 168
Здравейте,
имам въпрос, който не присъства в списъка на "непрекъснато задаваните" въпроси. Може и да е коментиран, но не намерих отговор. Ако дете посочи само 1 желание или няколко, но на 1во класиране не му стигне бала, трябва ли да подава заявление за 2ро класиране и ако да- къде /в гнездото може би/  newsm78,
защото няма училище, в което е класирано, за да подаде там.
Питам хипотетично. Детето се надявам да се запише на 1во класиране, но все пак трябва да има готовност и за такъв вариант.

.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 17:36 от Anna Lee

# 169
По повод подаръка за класната- ние заложихме на ваучер за тридневен пакет за двама в 4-звезден хотел в Пампорово /3 нощувки със закуска + вечеря/ с валидност до края на септември, утре децата ще го връчат с хубави картичка и букет, ще видим как ще се възприеме.

# 170
  • Варна
Здравейте,
имам въпрос, който не присъства в списъка на "непрекъснато задаваните" въпроси. Може и да е коментиран, но не намерих отговор. Ако дете посочи само 1 желание или няколко, но на 1во класиране не му стигне бала, трябва ли да подава заявление за 2ро класиране и ако да- къде /в гнездото може би/  newsm78,
Питам хипотетично. Детето се надявам да се запише на 1во класиране, но все пак трябва да има готовност и за такъв вариант.

В този случай се отива директно на трето класиране. Затова е разумно да се пишат повечко желания  Peace

Май не е точно така. Цитирам "Във втори етап на класиране участват учениците, които:
-Не са приети на първи етап (класирането се извършва автоматично);
...." http://www.rio-varna.com/upload/gnezda.pdf

Тоест има шанс при второ класиране да се премести напред и доколкото разбирам не се подава заявление за второ класиране, а се участва автоматично. Въпреки това е добре да се застраховаме наистина с повечко желания за първото класиране.

# 171
Здравейте,
имам въпрос, който не присъства в списъка на "непрекъснато задаваните" въпроси. Може и да е коментиран, но не намерих отговор. Ако дете посочи само 1 желание или няколко, но на 1во класиране не му стигне бала, трябва ли да подава заявление за 2ро класиране и ако да- къде /в гнездото може би/  newsm78,

ако детето не се класира на 1-во класиране  автоматично продължава за второ класиране- без да прави нищо. Ако и на второ не е класирано - подава ново заявление за 3-то класиране.

Затова пишете повече желания- независимо че сте сигурни например че няколко стигат.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 16:54 от kessy

# 172
  • София
Здравейте, майчета, така се смях на веселото ви заглавие  Joy, но знам, че ви е тежичко, та дано скоро ви олекне. Wink Нахълтвам от шестокласниците с молба за съвет и ценен опит. Избрах да запиша дъщеря си в школата Регалия за БЕЛ и математика. Моля ви, препоръчайте ми преподаватели там, вече знаете колко е важно, трябва тези дни да я запиша. Praynig Благодаря предварително и желая успех в класирането.

# 173
  • София
Здравейте,
имам въпрос, който не присъства в списъка на "непрекъснато задаваните" въпроси. Може и да е коментиран, но не намерих отговор. Ако дете посочи само 1 желание или няколко, но на 1во класиране не му стигне бала, трябва ли да подава заявление за 2ро класиране и ако да- къде /в гнездото може би/  newsm78,

В този случай се отива директно на трето класиране. Затова е разумно да се пишат повечко желания  Peace

Май не е точно така. Цитирам "Във втори етап на класиране участват учениците, които:
-Не са приети на първи етап (класирането се извършва автоматично);
...." http://www.rio-varna.com/upload/gnezda.pdf

Тоест има шанс при второ класиране да се премести напред и доколкото разбирам не се подава заявление за второ класиране, а се участва автоматично. Въпреки това е добре да се застраховаме наистина с повечко желания за първото класиране.

Точно така е. В предишната тема коментирахме двата варианта за второ класиране.Единият беше универсалният, при който детето е класирано в дадено училище, но не се запише, понеже не харесва училищете и желае да се пробва да се премести нагоре по списъка си с желания.Тогава подава заявление за участие във второ класиране в училището, в което е прието. А вторият беше при неправилно нареждане в списъка с желания само на училища с висок бал, несъобразен въобще с изкарания от детето или пък упоменаването на твърде малко позиции, в резултат на което детето на първия етап остава извън класацията.Тогава то автоматично участва на второ класиране, но без да се налага да подава каквото и да е, тъй като няма училище, в което да го направи..И  си има съвсем реален шанс на второ класиране да бъде прието, без да се налага да участва в трето и да подава заявление наново.Ако и на второто остане извън класацията обаче, тогава няма как..Задължително отива и на трето, за което обаче вече се попълва ново заявление.
Затова най-лесното спасение от такъв проблем е написването на достатъчно желания.

# 174
  • София
Я да внеса нещо романско в развилата се в твърде германска насока разговорка.
Знае ли някои кои предмети се изучават на испански в 164 (т.нар. 1-ва испанска)?

http://www.ibbcervantes-bg.com/?cid=21

По вътрешна информация в 9ти клас - химия, физика, биология. В 10ти клас - история, география, психология.

Хайде чакаме зайците Heart Eyes Grinning

Успех. Дано да сте класирани на първо класиране по първо желание!

# 175
Извинявам се за заблудата  Tired

Явно мозъкът ми вече прегрява.

# 176
  • София и там където не се пуши
И да допълня already detective, на трето излизат нови списъци със свободни места , а паралелки които са имали желаещи по-малко от определен брой, се закриват.

# 177
Чудим се как да подредим желанията за МГ-Варна. Имаме отличен успех и още на първо класиране ще минем. Имате ли поглед над това учебно заведение? Желанията на ученика се менят непрекъснато. И се иска наша помощ. Някой  може ли да даде съвет?
Всичко си зависи от детето и от неговите предпочитания, но мога да ви дам информация как се подреждат паралелките по бал,  (за миналата година) което вероятно и вие знаете, но все пак:
1.МГ инф- АЕ
2.МГ ИТ АЕ
3.МГ мат АЕ
4.МГ мат НЕ
5.МГ ИТ ФЕ
6.МГ физика АЕ

# 178
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте,

Тука вече ме уби!!! Shocked
Защо да губи право за второ класиране, не виждам логика newsm78
Май ще трябва да чета внимателно наредбата или да се обадя в РИО, но се чудя на кого точно...

# 179
  • София
Здравейте,

Тука вече ме уби!!! Shocked
Защо да губи право за второ класиране, не виждам логика newsm78
Май ще трябва да чета внимателно наредбата или да се обадя в РИО, но се чудя на кого точно...

А защо трябва да посочва само едно желание? Нали при следващи класирания може да отиде само напред по желанията си? Така не рискувате ли да остане - никъде????

Общи условия

Активация на акаунт