Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 54

• 32 250
  • 719
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря за отговора на Slawena и di_ni  Hug

# 196
Бихтер заявява на Бехлюл, че това е краят...за кой ли пореден път това ще излезне от устата и ,само че не го прави в действителност а продължава да го преследва непрекъснато....

# 197
Най - същественото е невидимо за очите.

# 198

....И лимоната идеееее....

# 199
Чудя й се на Бихтер? Всичко й е наготово и подарък от съдбата.Що не се озапти таз жена?
Ако имах нейното свободно време нямаше да търча по някакъв въздухар,а толкова хубави неща щях да правя  Laughing
Ех,мечти! Crazy
/знам,че това е просто филм,но и реално има такива хора/

# 200
  • БГ
Чудя й се на Бихтер? Всичко й е наготово и подарък от съдбата.Що не се озапти таз жена?

ЛИбов,мила, лИбов е това...........няма отърване награби ли те! Laughing Laughing Laughing

# 201
Току- що прочетох нещо , което ме развълнува ! Подарявам го и на вас !  bouquet

ЖИВЕЙ, когато имаш всичко
или от всичко си лишен
и късаш думите на срички,
за да не паднеш в техен плен!

ЖИВЕЙ, когато от тревата
орониш първата роса
и търсиш в утрото приятел
на детските си небеса!

ЖИВЕЙ, когато ти се плаче
или до плач си отвратен.
От бели вълци и гризачи,
които ровят в твоя ден!

ЖИВЕЙ, с умората на всеки,
сънувай неговия сън!
И ако всичко си отрекъл,
повикай слънцето отвън.

ЖИВЕЙ, когато те разлюбят
светкавици и ветрове
и нежността започне грубо
метални устни да кове!

ЖИВЕЙ, с гласа и препирните
на малките си дъщери!
Изстинеш ли съвсем, опитай
ледът искра да сътвори!

ЖИВЕЙ, дори да си измамен
от собствената си съдба
и вместо да усетиш рамо,
усещаш нечий нож в гърба.

ЖИВЕЙ за всичко! А когато
животът вече изгори,
вдигни се пак и без остатък
останките му събери.

ЖИВЕЙ и всяка адска жега
с капчукова вода полей!
Дори да ти коват ковчега
живей, приятелю, ЖИВЕЙ!

~ . ~ . ~

Автор - Евстати Бурнаски
Посветено на Матей Шопкин

# 202
Прекрасно стихотворение....

# 203
    bouquet  за стиховете от госпожата!

# 204

ЛИбов,мила, лИбов е това...........няма отърване награби ли те! Laughing Laughing Laughing
Истинската любов не създава чудовища, а Бихтер бавно и методично се превръща точно в това. Представете си какво би се случило, ако всички "отритнати влюбени" действат като нея? Третата световна война ще прилича на училищен побой. Това нейното не е любов, това е изкривено чувство за притежание. И нейната майка майка ли е изобщо? Коя нормална майка би създавала сплетни, би лъгала и би се отнасяла с хората като с червеи, за да може "прекрасната Бихтер" да е щастлива. Приказката, че крушата не пада по-далеч от дървото, е абсолютно вярна.

А стихотворението е прекрасно!

# 205
  Третата Световна щяла да прилича на училищен побой  Joy-освен с глас да се смея,друго не ми остава... Има хора,които наистина са готови да творят зло,да убиват невинни хора и още ,и още и те да се сравняват с отчаяните опити на една жена да задържи любимия си,са меко казани смехотворни.

# 206
Кога ревнува човек? Когато иска да задържи нещо за себе си. Когато обичаш някого, ти го пазиш за себе си, обсебваш го. Това не е любов. Истинската любов внася разширение в човешката душа. Щом обичаш някой , остави го свободен! Божествената любов се отличава по това, че оставя човека свободен.
Вие обичате едно същество , но искате да го обсебите. Тази любов е придружена със страх и безпокойство. От нея страда човечеството.
Светът ще се оправи, когато разберем отношенията на любовта. В нея не трябва да има никаква ревност. Превърнете ревността в любов. При ревността ти поставяш този, когото обичаш, по-долу от себе си и казваш: " Той може да направи някое престъпление". Любовта изключва всякакво съмнение. Когато в любовта има най- малкото съмнение, липсва нещо.
При ревността ти мислиш , че този ,когото обичаш , могат да ти го отнемат. И после идат подозрението и омразата. Този, когото ревнуваш, ще го намразиш, като го намразиш , ще го разрушиш.
Ако аз обичам някого, да не влезе в мен противоречие, че той обича втора, трета и пр. Той може да обича, когото иска. Това да ми е приятно, както когато той обича мен. Това е една от най- трудните задачи.
При любовта трябва да пазим точно определено разстояние от този, когото любим.
При любовта не трябва да упражняваш никакво насилие, от какъвто и да е вид, върху този, когото обичаш.
Яви ли се някакво недоволство любовта изчезва.Най- малкото отрицателно чувство - омраза, завист, безверие, съмнение - е в състояние да прекъсне пътя на любовта. Тя не търпи никакво користолюбие по пътя си.

# 207
И аз вече не намирам оправдание за действията на Фирдевс и Бихтер.  Crossing Arms Не може да правиш всевъзможни гадости видите ли, "от любов" към някой......  Naughty
Любовта във филма се превърна в блед призрак, изместена от наглостта, безочието и интригите.
Двете-и майка и дъщеря се самозабравиха, решиха, че са всеможещи и всесилни.......  #Cussing out
Не знам дали и Четин не е толкова заблуден, та взе и той змия в пазвата си............  ooooh!
Лично на мен ми прилича на интелигентен, но и заблуден човек-тип Аднан.
Бихтер много щеше да спечели от това да прояви търпение, сила и самоуважение спрямо Бехлюл.Как очаква да я обича по "стария начин"?  newsm78

# 208

Двете-и майка и дъщеря се самозабравиха, решиха, че са всеможещи и всесилни.......  #Cussing out
Не знам дали и Четин не е толкова заблуден, та взе и той змия в пазвата си............  ooooh!
Лично на мен ми прилича на интелигентен, но и заблуден човек-тип Аднан.
Бихтер много щеше да спечели от това да прояви търпение, сила и самоуважение спрямо Бехлюл.Как очаква да я обича по "стария начин"?  newsm78
 Подкрепям изцяло  Peace 

# 209
Момичета, а защо не намирам никъде вчерашния 143 епизод със субтитри?

Редактирам се: Вече го пуснаха във В-бокса.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 13:55 от polito_87

Общи условия

Активация на акаунт