Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 36 921
  • 935
  •   1
Отговори
# 825
  Laughing Laughing защото спортистите имат пулс 70 в спокойно състояние,  а нетренираните 80-90 ( нормално тегло).
Да,но те тренират всеки ден ,по много и по време на тренировките ударите на сърцето им съвсем не са 60-70 в минута ,а много повече.
Значи ,за около 10-на години усилени тренировки и състезания би трябвало да изчерпят броя удари ....

Когато сърцето е тренирано със спорт, то се калява и става по-издръжливо. Затова се препоръчват кардио тренировки - като бягане, колело и т.н.
Преди да започна да тренирам, нормалният за мен пулс беше около 90 +. Пила съм дори бетаблокери за това, но откакто си раздвижих трътката, той се нормализира. Не съм го мерила от месици, а преди от сърцебиене не можех да заспя понякога.
Когато питах една кардиоложка вреден ли е учестеният пулс, тя ми каза - представи си една птичка, която маха с криле - колкото повече маха, толква повече се изморява и изтощава.

# 826
ще ме уморите с програмираните брой удари на сърцето  Crazy
аз съм с 'чести монотопни камерни екстрасистоли с продължителни периоди на бигеминия'
колко ли ми остава  Crazy , при мен пулс под 100 рядко има изобщо и се радвам на тахиаритмии .

имам велоергометър, ама се скапвам на третата минута горе-долу. направо ме сбъркахте - да тренирам ли newsm78, какво да тренирам  newsm78

# 827
Краси мира, ако те интересува темата за честотата на пулса и работата на сърцето при нормално и наднормено тегло, можем с удоволствие да си поговорим за това.
Ако просто искаш да си се заяждаме - няма проблем.
Има достатъчно изследвания, които доказват рисковете от учестения пулс ( например инфаркт) - който иска да чете- в интернет има достатъчно източници на информация.

# 828
Стана ми интересно, и няма да съм по темата, ама как се мери този пулс всъщност ? Аз си го меря с електронен апарат за кръвно налягане - в спокойно състояние рядко е над 65 у/мин.  След кардио например е около 120-130.  Това може ли да е вярно. Защото казвате, че нетренираните имат пулс 80-90 ?? Аз не съм особено тренирана  Peace

# 829
Краси мира, ако те интересува темата за честотата на пулса и работата на сърцето при нормално и наднормено тегло, можем с удоволствие да си поговорим за това.

Аз не говорех за това.А за "регламентирания " брой удари на сърцето за един живот.
И не,благодаря,не ме интересува.Нито спорта,нито кг,нито калории,нито диети,нито см обиколки....
Признавам само термина "Здравословен начин на хранене".
А той не включва гореизброените.   Grinning

# 830
А какво включва тогава?

# 831
А какво включва тогава?

Пържени кюфтета.

# 832
вилико, че какво им има на пържените кюфтета? един живот живеем  Mr. Green
я да има кой да ми наготви, ехе  Twisted Evil

# 833
Стана ми интересно, и няма да съм по темата, ама как се мери този пулс всъщност ? Аз си го меря с електронен апарат за кръвно налягане - в спокойно състояние рядко е над 65 у/мин.  След кардио например е около 120-130.  Това може ли да е вярно. Защото казвате, че нетренираните имат пулс 80-90 ?? Аз не съм особено тренирана  Peace
мери се  в спокойно състояние - най-добре след ставане.
По отношение на ударите на сърцето, броят на деленето на клетките - всичко това е заложено в ДНК.

# 834
вилико, че какво им има на пържените кюфтета? един живот живеем  Mr. Green
я да има кой да ми наготви, ехе  Twisted Evil

Няма лошо, ние ги ядем поне веднъж седмично.
НО Колежката Краса твърди, че се храни здравословно. А пък яде кюфтета пържени.

# 835
А какво включва тогава?
На първо място,прясно приготвена храна.Всеки ден.Не претоплена ,или готова ,от магазина.
След това,за всеки човек е различно.На един не му понасят тестени храни,друг не може да яде млечни,трети не понася месо и производни.
Важното е да откриеш ти от какво се чувстваш най-добре.

# 836

По отношение на ударите на сърцето, броят на деленето на клетките - всичко това е заложено в ДНК.
За  бисер на годината ли се бориш  Grinning

опп, още един
На първо място,прясно приготвена храна.Всеки ден.Не претоплена ,или готова ,от магазина.
След това,за всеки човек е различно.На един не му понасят тестени храни,друг не може да яде млечни,трети не понася месо и производни.

# 837

За  бисер на годината ли се бориш  Grinning

ти някакъв проблем ли имаш?
Ако те интересува темата - образовай се сама - нямам намерение нито да ти доказвам нещо, нито да ти цитирам източници.
Имаш отвратителен начин на изразяване - остро, саркастично и високомерно.
Ако обичаш не отговаряй на постовете ми и не ме цитирай повече.

# 838
  • Варна
Кое му е невярното на това?

# 839
Ами на първо място за здравословността на храната са от значение а) продуктите б) начина на приготвяне.
От гадни продукти не става здравословна храна, без значение къде е приготвена.
На второ място , здравият човек, т.е. без някакви медицински показания за диета и изключване на храни, трябва да приема от всички групи- белтъчини, въглехидрати, мазнини и най важното, балансирано. Не знам какво значи да не ти понася тестена храна- то първо има сто вида тестени храни, но дори и да се ограничим до брашното само, ако 'не ти понася' това значи, че имаш някакво заболяване, прим, цьолиакия или и аз не знам какво. Вкусът е нещо съвсем различно:)
Аз например обичам хамбургерите на Макдоналдс, вкусни са ми. Това не ги прави по полезни:) Обичам и кренвирши, много. Все си спомям за закуската, която ми правеше баща ми чат пат с варени кренвирши, варено яйце и препечена филия с масло. Ама не си мисля, че кренвиршите, хеле сегашнтие са полезна храна и в общи линии си начесвам крастата веднъж годишно.

Палмира, по принцип най добри са каране на колело и плуване. Ти сигурно на басейн не ходиш, тъй че карай си колелото, ходи повечко пеша и готово. И дишай в ритъм, това регулира пулса.

Общи условия

Активация на акаунт