Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 36 923
  • 935
  •   1
Отговори
# 840
Кое му е невярното на това?

На първо място,прясно приготвена храна.Всеки ден.Не претоплена ,или готова ,от магазина.
След това,за всеки човек е различно.На един не му понасят тестени храни,друг не може да яде млечни,трети не понася месо и производни.
Важното е да откриеш ти от какво се чувстваш най-добре.

Вярно е!    Grinning

Но ,за "разбиращите"  диетуващи тук ,здравословно е = зелена салата и минерална вода.
Всичко друго е аут.    Mr. Green

Рокси,наистина ли мислиш ,че човек,който смята за правилно да готви всеки ден,за да яде прясна храна,ще готви с продукти,преседяли  седмица ?Или гадни,по твоите думи?
Защо не четеш първо,преди да пишеш?    Grinning

# 841
Чета , разбира се:) Ама едни дробчета по селски да кажем, даже с биодроб да са, пак са си холестеролна бомба:) Шкембе чорбата, която аз много обичам,  пилешката кожа във всякакъв вид ( ама хубав пилешки бульон без кожа не става) и да не продължавам нататък.
Много елементарно поставяш нещата, преседяло една седмица, домашно приготвено. Не е толкова просто, поне за мен.
Под гадни имам предвид например всяко пиле, което не е био, или поне не е свободно отглеждано и с минимум химикали ( няма такова в България, аз поне био пилешко не съм виждала никога в магазин).
Обичам много охлюви- е, откак видях един път да ги събират покрай магистрала спрях да ги ям.
Обичам и миди- познай дали ям, както и риба тон.
Нямам претенции да съм изчерпателна, много запозната и т.н., но все пак ..

пп. само за протокола, понеже хич не обичам аргументите против личността- зелена салата в общи линии не ям, тъй като съм повръщала няколко пъти зверски в последствие.

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 15:08 от Рокси

# 842
Красимира, не те е срам, да купуваш гадни продукти  #Crazy

# 843
Краси мира, аз те разбирам какво имаш предвид.  Peace
 Аз може и да работя, но също съм запалена кулинарка и държа на качествените продукти и прясно приготвената храна!
И да наистина има хора, които имат по-висока инсулинова реакция при консумирането на въглехидрати, отколкото други хора.

# 844
да му се не види значи, от всяко вкусно нещо се дебелее Mr. Green
какво био, тук гледам крави свободно пасат, ама между две магистрали. т. е целият пушиляк от колите се отлага върху тревата. био, само горе, от балкана, където няма коли, ама къде да го търся това място  newsm78

аз се натъпках нездравословно, сега ако гушна букетчето преждевременно, най ще ме е яд, че няма да си получавам пенсията  Mr. Green

# 845
  • Варна
Според мен и двете, Краси и Рокси, имате право. Важен е начинът на приготвяне на храната, важни са продуктите, важно е и да е прясна. Целта е ценните вещества в храната да се запазят и да не се водоизменят след обработката и. По неприятен повод напоследък, ми се налага доста да чета за здравословното хранене и забелязвам, че като общ принцип се налага следното: животинската храна да е максимум 20 % от цялото количество. И минимум термична обработка, само някои храни са изключение.

# 846
това са отделни фактори,
Ако предположим, че сърцето е програмирано за X удара, то един човек с наднормено тегло, чието сърце бие по-често, ще изразxоди тези X удара за по-кратко време.

Пиши си по-добре само за манджите

# 847
да му се не види значи, от всяко вкусно нещо се дебелее Mr. Green

От някои само трупаш живак или се хормонизираш до Йети  Grinning

пп. между другото, по повод 'гадната храна' ( която подозирам засегна Красимира)- вчера баща ми, който си гледа в двора двайсетина корена домати за лична употреба, ми каза, че ги опрашвал  Shocked Защо питам- така му ги продали още като разсад.
Тъй че само някой да посмее пак да засвири на оная струна колко натурална храна се отглежда от бабите по градинките. И там вече всичко е ГМО, наторено, напръскано и опрашено.

# 848
Според мен и двете, Краси и Рокси, имате право. Важен е начинът на приготвяне на храната, важни са продуктите, важно е и да е прясна. Целта е ценните вещества в храната да се запазят и да не се водоизменят след обработката и. По неприятен повод напоследък, ми се налага доста да чета за здравословното хранене и забелязвам, че като общ принцип се налага следното: животинската храна да е максимум 20 % от цялото количество. И минимум термична обработка, само някои храни са изключение.
Така де - но спортът не е ли част от здравословния живот? Иначе е прекрасно да си готвиш ежедневно, ежечасово, да хапваш тортички, пък макар с пресни продукти...

# 849
Но ,за "разбиращите"  диетуващи тук ,здравословно е = зелена салата и минерална вода.
Всичко друго е аут.    Mr. Green

Това пък как го реши? Диета не означава глад и минимални количеста храна. Означава режим на хранене, който включва или изключва определени неща. Тоя мит, че се отслабва с глад, считам за отдавна развенчан. И никъде тук не видях някой да заставя някого да гладува или пък да яде по пет солети на ден, за да отслабне. Не  знам защо всичко се приема толкова първосигнално. И всеки е готов да приведе всякакви комични аргументи, само и само, за да не признае, че някой друг е прав.

Темата за храненето, калориите, източниците на калории, изразходването им и т.н. е толкова обширна, че няма как да се изчерпи тук.
Но домашно приготвеният кекс пак съдържа захар, нали? И брашно? И яйца? И някаква мазнина? И според теб това е здравословен начин на хранене? Казваш, че калории не те интересуват, но все едно ли е, дали човек ще изяде едно парче или три? Те калориите са именно това - в зависимост от количеството на храната, калориите, които поемаме се променят. И кажи ми, ако човек се храни по здравословен начин, и не си размърдва кълките по цял ден - ще бъде ли здрав? Ще бъде, ама друг. Ама, той и спортът не те интересуваше.

# 850
Спортът е засължителен ,независимо от теглото.

# 851
Краси мира, ако те интересува темата за честотата на пулса и работата на сърцето при нормално и наднормено тегло, можем с удоволствие да си поговорим за това.

Аз не говорех за това.А за "регламентирания " брой удари на сърцето за един живот.
И не,благодаря,не ме интересува.Нито спорта,нито кг,нито калории,нито диети,нито см обиколки....
Признавам само термина "Здравословен начин на хранене".
А той не включва гореизброените.   Grinning

Защото доста се зачудих на това...

# 852
  • София
Офф, какви сме станали всички образовани, нетърпими един към друг....

Как изобщо сме оцеляли, все едно че сте захранени с био продукти...

Цитат:
Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден.
Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници.
Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово.
На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога.
Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки.
На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали!

С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!

Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео!

Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели?
Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема.
През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията.
Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите.
Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите...

Това е моето детство, а сега биохрани, бебета на диета...

# 853
След като се спори върху здравословните храни, да споделя-изключително изненадана останах от плакат не къде да е , а в поликлиника.Снимка на лекарка с дете и два метра хвалебствия на  кексчето Барни колко е здравословно и как се препоръчва за междинна закуска.За мен всеки домашен кекс е къде-къде по-здравословен, най-малко защото се приготвя с пресни продукти и е годен за бърза  и непосредствена консумация.Не че детето ми не опитва Барни, но да се възхвалява като здравословна храна?Малко пресилено ми се вижда.

Бихте ли препоръчали това кексче като здравословна храна?

# 854
това са отделни фактори,
Ако предположим, че сърцето е програмирано за X удара, то един човек с наднормено тегло, чието сърце бие по-често, ще изразxоди тези X удара за по-кратко време.

Пиши си по-добре само за манджите

Rolling Eyesох не - още една специалистка

при бозайниците е установено, че имат около 1 млрд удара на сърцето, като колкото по-малко е животното, толково по-учестен е пулсът му. На това се дължи разликата в продължителнотстта на живота на различните бозайници.
При човекa са около 4 млрд удара.
Естествено има много други фактори, които определят продължителността на живота, на увеличаването на пулса би трябвало да ясно какво означава на всеки логично мислещ човек.
все едно да карате колата само на 2ра скорост - 3000-4000 оборота.
Този двигател дали ще издрържи толкова дълго, колкото при кола, която се кара предимно на около 2000 оборота?

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 15:35 от Piny

Общи условия

Активация на акаунт