Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 36 917
  • 935
  •   1
Отговори
# 810
  • Варна
на кое, на мишките ли?  Laughing Peace Защото, доколкото зная, подобни твърдения  за момента са на ниво експерименти с лабораторни плъхове - на едните давали малко по-малко храна, а на другите колкото могат да поемат и първите живяли повече в сравнение с вторите.
Първо на мишки, после на хора  Mr. Green

Правено е проучване за хранителните навици на дълголетниците. Там затлъстели или дори с надномерно тегло няма. Peace Хората са се хранели много умерено, да не кажем оскъдно. Не са злоупотребявали с алкохол /50мл не се брои за пиянство Simple Smile/, имали са добра двигателна активност. Е, някои са пушели. Но едва ли по 2-3 кутии на ден.

# 811
Колкото по-пълен е човек, толкова по-ускорен е пулсът му.
Много ясно е, че сърцето на човек с наднормено тегло върши повече работа, отколкото на някой друг с нормално тегло. Не е нужно да си гений, за да се светнеш, кой от двамата ще живее по дълго ( ако не му падне тухла на главата естествено  Grinning)

# 812

Там явно е по-евтино да се нахраниш в Макдоналдс отколкото да купиш продукти и да седнеш да готвиш.

Определено. Не смятат за нещо върховно неделният обяд с децата  в Макдоналдс.  Ама са дебели.

# 813
аз днес четох, че японците не консумирали млечни продукти, пиели зелен чай, който прогонвал желязото в организма , което водело до състаряване и затова живеели 100 години.
Mлечни продукти консумират, но не и животинско прясно мляко. Азиатците не могат да го разграждат, имат някаква особеност, но за съжаление съм лаик в тази област и не мога да обясня по точно. Консумират предимно соево. Те например не страдат и от някои видове рак пак поракй това ( май рак на гърлото беше).

# 814
свекито живее в Америка и каза, че пресните продукти са много скъпи, затова хората, които "готвят" използват предимно полуфабрикати. Тези, които не готвят се хранят с хабургери и пържени картофи

# 815
Колкото по-пълен е човек, толкова по-ускорен е пулсът му.
Много ясно е, че сърцето на човек с наднормено тегло върши повече работа, отколкото на някой друг с нормално тегло. Не е нужно да си гений, за да се светнеш, кой от двамата ще живее по дълго ( ако не му падне тухла на главата естествено  Grinning)
Не е баш така, защото човешкото здраве не зависи от два фактора ( тегло и сърце) , но това вече съвсем е офтопик.

И не теглото само по себе си е проблем, а 1.  тлъстината, която се увива около мускула( т.е. сърцето) и 2. запушените артерии, през които кръвта циркулира по трудно.
И двете обаче не са точно правопропорционални на теглото.
Свекър ми-80г- е слаб като дъска, винаги е бил слаб,  но има доволно и байпаси, и запушени артерии и това е от 15+ години.

# 816
аз днес четох, че японците не консумирали млечни продукти, пиели зелен чай, който прогонвал желязото в организма , което водело до състаряване и затова живеели 100 години.
Mлечни продукти консумират, но не и животинско прясно мляко. Азиатците не могат да го разграждат, имат някаква особеност, но за съжаление съм лаик в тази област и не мога да обясня по точно. Консумират предимно соево. Те например не страдат и от някои видове рак пак поракй това ( май рак на гърлото беше).
права си, пишеше, че отглеждали крави едва от средата на 19 век. мен това не ме смути, защото аз самата съм с алергия към лактозата, повече ми стана интересна идеята за прогонването на желязото, което водело до състаряване. тъй като пия желязо/фероградумет, железен сулфат/ в огромни количества и изведнъж получих стрес, че ще се състаря и ще пукна дето се вика ей тъй на, от едното желязо.  Mr. Green

# 817
това са отделни фактори,
Ако предположим, че сърцето е програмирано за X удара, то един човек с наднормено тегло, чието сърце бие по-често, ще изразxоди тези X удара за по-кратко време.

# 818
Според някакво прочуване, което четох наскоро, наднорменото тегло е обратно пропорционално на образователния ценз. Тоест от наднормено тегло страдат повече хората с по-ниски доходи и по-ниска обща култура.
Това изследване беше за Америка!!!!
Там явно е по-евтино да се нахраниш в Макдоналдс отколкото да купиш продукти и да седнеш да готвиш.

По тази логика болшинството от чалга -певиците са направо гении.    Mr. Green

А да си заведеш отрочето в Макдоналдс е модерно май само у нас....къде-къде по-престижно е да му купиш детско меню с най-огромния хамбургер,за да покажеш "стил",вместо да му купиш малко череши или ягоди...    Laughing

И американците са наясно ,че там предлагат възможно най-нездравословната храна,но консумират по принуда и липса на време.

# 819
Глупости са това, прощавай:)
това са отделни фактори,
Ако предположим, че сърцето е програмирано за X удара, то един човек с наднормено тегло, чието сърце бие по-често, ще изразxоди тези X удара за по-кратко време.

# 820
това са отделни фактори,
Защо тогава спортистите масово не умират на по 25-30 години?
Предполага се ,по твоята логика ,че са изчерпали дотогава броя удари на сърцето си.

# 821
Има и една друга теория - млякото е нужно, докато се кърми. Ние мразим мляко и аз съм я прегърнала тази теория. Децата над кърмаческа възраст нямат нужда от мляко.

# 822
  Laughing Laughing защото спортистите имат пулс 70 в спокойно състояние,  а нетренираните 80-90 ( нормално тегло).

# 823
  Laughing Laughing защото спортистите имат пулс 70 в спокойно състояние,  а нетренираните 80-90 ( нормално тегло).
Да,но те тренират всеки ден ,по много и по време на тренировките ударите на сърцето им съвсем не са 60-70 в минута ,а много повече.
Значи ,за около 10-на години усилени тренировки и състезания би трябвало да изчерпят броя удари ....

# 824
Пини, не е верно това, моля те. Вземи прочети малко, много е интересно.
Сърцето е ( май) единственият мускул, който не се активира от външна система, а самите му клетки си генерират импулси. Интересно е, ще го преразкажа доколкото помня, не ме съдете строго ако допусна грешки.
Има няколко центъра в сърцето, всеки от които задава собствен ритъм. Единият се регулира от парасимпатиковата нервна система- тази, която е неволева и отговаря за изчервяване, изпотяване при нервно напрежение и т.н. Ритъмът се регулира също и според количеството кислород- това е причината при физическа активност да се учестява пулсът- защото се изразходва повече О2. Пулсът се учестява и при височинна болест пак заради недостиг на кислород.
Няма такова нещо като 'програмирано за Х удара'.

С Гугъл намерих един отговор на точно този въпрос, обяснено съвсем човешки.

пп. за нормален пулс се счита между 50-100. Моят лично е между 60 и 70 в покой. Сестра ми, която не е дебела в никакъв случай и няма мед.рпблем е  с пулс около 90.

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 12:18 от Рокси

Общи условия

Активация на акаунт