БЕЗ КОМЕНТАР!

• 17 549
  • 351
  •   1
Отговори
# 60

А че Темида гледа с различни очи на различните случаи, е показателно от въпросната статия.
Е Клонка и Джуди пък твърдят ,че съдиите ги интересувал единствено закона ,а е очеИзвадно че не е така.

# 61

Касита какво не ти харесва на тези присъди ефективни са все пак ,пък тук съдиите решили ,че условна е достатъчна.

Това че, са обжалвани и намалени на нищожни. Особено тази на спецполицая.

П.П. Той е осъбен да плати неимуществени вреди в размер на 200 000 лв. на първа инстанция.

Илиана, тя и майка ми като човек от системата твърди същото, но сама май не си вярва.

# 62
Хе-хе, това е някакъв пълен абсурд!
Какво значение има за признаването на задължението на застрахователите, дали семейството е събрало пари от дарителска сметка, или пък някой приятел им ги е дал назаем, или са си продали къщата на брега на морето и т.н.???
Хърмаяни, Judy кажете де, нормално ли е и  има ли основание да се отсъди с такъв нелеп аргумент?

Северина, докато не прочета мотивите, нищо не коментирам. Дълбоко се съмнявам, че те се изразяват в един абзац от два реда.

Моля Илиана да поясни на какво почива претенцията за един милион обезщетение за причинени имуществени вреди, как е доказана и на какво нормативно основание следва да се присъди. Може да помагат и други- според желанието и човещината, не е задължително да са компетентни, ни юридически, ни по друг начин.
Понеже и нашият и ненашият съд се интересува основно от това.
Би ми било интересно да почета.

# 63
Хърмаяни, Judy кажете де, нормално ли е и  има ли основание да се отсъди с такъв нелеп аргумент?
В конкретния случай значение може да има факта, че дарителската сметка не е с титуляр Мануела или семейството ѝ. Т.е. ищците не са направили разходи юридически, а  може би и фактически като коментирам само точно посочената в статията сума.
Всички други имуществени вреди, дори да ги има съдът не може да присъди, защото не са поискани.
Но доколкото не съм запозната със случая, ми е невъзможно да коментирам нещо със сигурност.  А и предстои обжалване, т.е. има поне още една, а може би и две инстанции, които следва да се произнесат. Въпросът не е приключен окончателно, и краен резултат все още няма.  

# 64
Усета за житейска несправедливост при всеки човек е различен и не е законодателно облечен.
На мен и други неща ми звучат несправедливо, но след като ги има в закона, няма нужда от коментар.
И двете ти умозаключения са тотално погрешни.
Първо, ако законите се правят от хора, в Парламента, повечето юристи, които не разбират друга материя, освен състаряването на определени правила. Една част от тези хора имат съмнителен морал и мерило за правда, доказали са го с не една поправка. Правилото: първо: не лъжи, за тях е неизвестно. Така, че законите и справедливостта, т.е. тяхната мярка измерват състоянието на морала, на хората, които ги правят.
Второ, това, че нещо е написано в закона не го прави морално. Обсъждането на определени факти от закона би трябвало да е повсеместна практика, за да се търси най-доброто решение в името на човека, морала и справедливостта. Това, че в закона е позволено хора, които са се признали за виновни в изнасилване на дете да бъдат прибрани за по-малко от 3 години нормално ли е. А е така. Кой установява дали детето се е "съгласило"?

Да убиеш и да лежиш условно е законно, но правилно ли е?!

# 65
  • Варна
И все пак Judy, ако приемем, че това в действителност са основанията, са ли издържани или не?
Защото хората са дарили пари с мисълта да помогнат на Мануела, а не за да спестят някой разход на "Дженерали".
Ах, ясно е, че застраховател лесно пари не дава, но чак пък толкова.....

# 66
Обожавам някой да пусне коментарна тема със заглавие "Без коментра". Безспорна индикация за дремещ интелект.
Не съм чел и последвалите коментари. Много приказки за нищо.
Максим винаги ми е бил симпатичен и съм убеден, че тази вест е поднесена тендензиозно. Все пък обикновеният български човек умира от кеф да плюе пияният руснак.

# 67
А твоето включване Dave Lombardo, е както винаги тенденциозно подстрекателно. Безспорна индикация за нездрав интелект.

# 68
Хе-хе, това е някакъв пълен абсурд!
Какво значение има за признаването на задължението на застрахователите, дали семейството е събрало пари от дарителска сметка, или пък някой приятел им ги е дал назаем, или са си продали къщата на брега на морето и т.н.???
Хърмаяни, Judy кажете де, нормално ли е и  има ли основание да се отсъди с такъв нелеп аргумент?

Северина, докато не прочета мотивите, нищо не коментирам. Дълбоко се съмнявам, че те се изразяват в един абзац от два реда.

Моля Илиана да поясни на какво почива претенцията за един милион обезщетение за причинени имуществени вреди, как е доказана и на какво нормативно основание следва да се присъди. Може да помагат и други- според желанието и човещината, не е задължително да са компетентни, ни юридически, ни по друг начин.
Понеже и нашият и ненашият съд се интересува основно от това.
Би ми било интересно да почета.

Илияна нищо няма да обяснява ,защото в статията дори не е посочена сумата по иска.
Нито пък пише ,че решението е такова ,защото липсват доказателства за нанесените имуществени вреди.
Пише ,че мотива е че щом дарители са платили за лечението ,то застрахователя няма нужда да го прави.

# 69
И все пак Judy, ако приемем, че това в действителност са основанията, са ли издържани или не?
Защото хората са дарили пари с мисълта да помогнат на Мануела, а не за да спестят някой разход на "Дженерали".

Ако им присъдят единия милион, Горсови ще го върнат ли на дарителите, или ще го  използват за бъдещо лечение?
Струва ми се, че ако е второто, то основанията ( ако статията е вярна) не са издържани. Не може да не си платил нещо и да искаш да ти бъде възстановено това, дето не си го дал.
Съвсем друго е ако искат разходи за бъдещо лечение.

Застрахователят изплаща сума, ако например си претърпял някаква травма, дори и без разходи за лечението- загубил си работоспособност , временно или постоянно. Случва се често, прави се оценка, колкото и грубо да звучи.

# 70
Искът на Горсови е за нанесени имуществени щети във връзка с лечението на Мануела в Израел.
..Как семейство Горсови биха могли да докажат, че са похарчили лични средства за лечението на Мануела?
Говорят за 1 000 000.
Само че никой не чете, а да мисли още по малко.
Разбира се, че ако лечението досега е платено с дарителски средства няма как да се осъди някой да го плати повторно. Какво ще направят с милиона- ще го върнат обратно на дарителите ли?
Ако хората повече мислеха, преди да правят глупости, е трябвало да заведат дело за тези разходи, които не са покрити от дарители, както и тези, които предстоят.

Именно  Peace

пп И тези, които казват, че някой застава на страната на "изверга"
                 Никой не застава на страната на "изверга" защото Темата не е за Наказателно дело срещу "изверга" , а за Гражданско дело срещу застрахователно дружество.
                Та, по темата - за какво да си говорим човешки, и срещу кого да се възмущаваме човешки.

И след като Българската съдебна система не е наред, да заведат дело в Европейската съдебна система, пък да видим какво ще отсъди Тя - ако делото е заведено за това, за което списват журналистите. Само да не стане така, че ако и Европейската съдебна система отсъди същото, да почнем да плюем и срещу Нея.

# 71
Момиче, ...
Моля модератор да зачисти плюнките, твърде от рано станаха твърде миризливи.

Към дъщеря си можеш да се обръщаш на "момиче".
Попитах в коя юридическа област си компетентна.
Не обиждай. Дръж се възпитано доколкото ти е възможно. Прибери лактите и ноктите.
Нямаш право.

# 72
  • Варна
Dave Lombardo, ти пък къде видя да се коментира личността на Ставийски!?!? Да беше прочел темата преди да се изкажеш.
В случая "плюнките" са към Съда.

# 73
Не са погрешни умозаключенията ми, Мишона, изградени са на опит.
Като си говорим обобщено, на баба Пена от село и звучи много несправедливо, че жената на починалия ѝ брат наследява част от имотите на баща ѝ. Но след като бащата е починал първи, законът са наследството си важи.

А колкото до примера с изнасиленото дете, какво предлагаш да правят съдиите, да не спазват закона ли? Ами те ако един закон не спазят днес, утре няма да спазят и друг, водени от житейското си чувство за справедливост. И може тотално да нарушат твоите права и твоето чувство за справедливост.

# 74
  • Варна
Рокси, какво го интересува съда за какво ще се изхарчат тези пари? Това са отношения между получателите и дарителите. Съдът какъв го играе в схемата?
Изобщо тази дарителска сметка е нещо лично и никой няма право (освен дарителите) да казва как да се изразходва тя.

Общи условия

Активация на акаунт