Защото хората са дарили пари с мисълта да помогнат на Мануела, а не за да спестят някой разход на "Дженерали".
Ах, ясно е, че застраховател лесно пари не дава, но чак пък толкова.....
За мен, ако е само това, е недостатъчно, но не съм чела съдебно решение, почиващо само на такъв мотив. Може да се обсъжда недоказаност на размера.
Ако клиент не може да докаже извършени от него разходи /това е имуществената вреда/, лично аз не бих го посъветвала да ги иска по съдебен път.
Била съм от страната и на застрахователя и на търсещия обезщетение. Говоря чисто професионално, без емоционални залитания и излишен патос.
Тук си говорим само за имуществени вреди.
Имахме случай- човек поискал 1000 лв. за такива, пак свързани с лечението му, в следствие пътен инцидент, като пред нас /застрахователя/ представи... касови бележки за закупени: аналгин, цитопласт, дъфки, сироп за кашлица. Изплатени му бяха сумите, които е разходвал за престоя си в болницата и доказаните разходи, свързани пряко с лечението му по повредения му крак /без сиропа за кашлица и дъфките, примерно/.
Дейв Ломбардо, то тук май Стависки изобщо не е действащо лице. Май застрахователят му само, пък то едни патоси, та чак патологии, свързани с личността на този фигурист, че и на близките на съдиите...
Мишона, от какво си се засегнала? Не разбрах?
Твърдиш, че си юридически компетентна? Не вярвам да е това. Предупредих, какво се има предвид под "компетентност".
Ти смеси неколкократно обсъжданото дело с наказателното срещу М.С. Това са два отделни случая. Най- добронамерено те съветвам да се концентрираш върху конкретната тема. Тя, май, е граждански иск срещу застраховател по ГО за имуществени вреди. И нямаме решението все още. Обаче пенявене е налице.
......................
Изобщо не разбирам защо се скача по такива теми, при положение, че никой не е по- наясно от останалите с фактите. В случая- и съдържанието на решението е незнайно, можем да си го гадаем.