163та немска тема> Ред и възпитание от 0 до 7 г., че и до 77 г.!!!

• 31 810
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет  Hug

Сбъдваща, успех в битката с бг здравеопазването и дано майка ти да се подобри  Hug

Сърф, мисля, че нощни смени може само, ако е подпише документ, че е съгласна. мисля, че бяха по 8 часа... но не съм сигурна, погледни в закона.

Мата, успех в начинанията

днес ми пристигна Дуофилм-а. слагам на тръна, но боли зверски Rolling Eyes
куцам вече от месец... ooooh!
дано се махне скоро, че ми писна, само с едни гуменки мога що-годе да вървя.

# 511
Добри новини, народе. Майчето ми оживя, подобрява се бързо. В Токуда направиха всичко възможно, докараха специалисти от къде ли не, изследваха какво ли не, но намериха проблема и прилагат адекватно лечение. Окончателна диагноза, прогнози и терапия ще имаме в понеделник, но подобрението е очевидно и много бързо. Наясно сме, че тази болница е комерсиална и правят всичко за пари, а не от любов към пациента или науката, но качеството и професионализма е на лице. Благодарна съм им безкрайно!

# 512
Сбъдваща това са прекрасни новини. Браво, че са намерили къде е проблема. Дано бързо да се възстанови майка ти и да нямате повече такива неприятни моменти  Hug  bouquet

При нас днес беше супер слънчево и прекарахме целия ден на езеро с игри, спорт и пиене на бира. Много добре се получи. Но сега се изливат такива дъждове  ooooh!

# 513

Браво, радвам се за теб и за майка ти:) Бързо възстановяване и пожелавам.

# 514
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Добри новини, народе. Майчето ми оживя, подобрява се бързо.

Hug страхотна новина

# 515
Страшно се радвам на добрите новини!  Hug  Дано скоро всичко е само лош спомен  Hug

# 516
Сбъдваща, радвам се за вас!

# 517
  • Germany
Сбъдваща,  Hug Hug Hug

# 518
Здравейте, мамчета!
Влизам в хубавата ви темичка с един няколко въпроса:
С колко пари на месец може да живее едно четиричленно семейство на месец в Германия? Без пари за наем!
Може ли сайт на голяма търговска верига хранителни магазини, за да видя цените как са.
От колко години тръгват децата на училище в първи клас в Германия?
Благодаря ви предварително!

# 519
С колко пари на месец може да живее едно четиричленно семейство на месец в Германия? Без пари за наем!
Уточни къде точно, има разлики между провинциите, а също и дали си в голям град или някъде на село Peace
Цитат
От колко години тръгват децата на училище в първи клас в Германия?
При навършени 6 години към определена дата, която също е различна в различните провинции (варира някъде между 30.06. и 30.09. с изкл. на Берлин- там е 30.12.) Който е навършил 6 до тази дата тръгва през същата година на училище, като началото на учебната година също варира в провинциите- някъде между началото на август и средата на септември Wink

# 520
Добро утро!

Моята седмица започва с:
- отчупена част от зъбна пломба, а точно днес зъболекарския кабинет е затворен
- температура при детето, без други симптоми - 13 дена след ухапването от кърлеж. След малко ще я водя при педиатъра.

Crazy

# 521
Olele Tatjana dano da ne e temp. pri Milena zaradi karlesha! Moeto sega zamina na ausflug v gorata s detskata gradina i tochno ja napraskah zjalata sas sprei protiv karleshi, no garanzia njama.  Crazy

Drugata sedmiza zaminavame za BG, a chuvam che i tam dosta sa se navadili gadinkite i ima dosta uhapani  Confused

Njamam kiriliza, izvinjavam se za ieroglifite.  Wink

# 522
Татянка, дано да е "просто настинка".

Сбъдваща, браво, дано все такива добри новини да се чуват.

За кърлежи аз пръскам с АнтиБръм. УжасТ са тия гадини тук това лято. Просто отвратителни, а и комаите са станали супер хищни...Направо се чудя поне в градските части или около детските заведения и площадки защо не започнат да пръскат Thinking

И ние изкарахме уикенда на Ammersee. Хубаво беше - Сърфов и брат му решиха, че след толкова години прекарани по това езеро сега е дошло времето да се метнат от 9м. кула за скокове в Утинг и насърчавани от една група 6-8 г. хлапета изпълниха два неособено елегантни, но изключително шумни скока във вода. Обаче че си признаха, че ако децата преди тях не се бяха намятали от кулата нямаше да се прежалят Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 523
Браво на скачащите Simple Smile Аз посмъртно не скачам от по-високо от еднометровата дъска....ама аз и от нея не скачам, защото там пък ме е срам да се редя с 5-6 годишните  Joy hahaha
А като се сетя едно време как скачахме от скалите, без да виждаме даже какво има отдолу, направо тръпки ме побиват...

Татяна, а покрай мястото на ухапаното има ли някакви промени?

Я ми припомненете как стояха нещата с поръчки от Америка, че аз не съм поръчвала до сега от там. За поръчка от порядъка на 100-120 долара намерих, че не се плаща мито, а само 19% Еinfuhrumsatzsteuer, това ли е актуалното?

# 524
Бибс, виж в страницата на митницата, там си пише  Peace

Не, мястото около ухапването не се беше зачервило изобщо и педиатъра съшо не намери нищо безпокоително. Ноооо детето се оплаква от болки в гърлото, а тук върлува скарлатина  Mr. Green  та ще видим какво ще излезе  Wink

Общи условия

Активация на акаунт