163та немска тема> Ред и възпитание от 0 до 7 г., че и до 77 г.!!!

• 31 784
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Всички насекоми пускат поне малко кръвчица  Laughing
Бълха и кърлеж ще се озориш докато ги смачкаш , в смисъл с едно цап с кърпичката няма да стане  и крилца нямат Peace
За мухата цеце - у немско още не е прескочила, с тоя климат там как пък не би дошла, тя си държи тропиците  newsm78
Всъщност защо се шашкаш?

# 631
Я кажете има ли муха,която като се убие да пуска кръв?Малкият заспа рано тази вечер и аз реших да чистя.Първо прахосмукачка навсякъде,после миене на пода и после с мокра кърпичка като клекнах да изтрия тоалетната отдолу на пода се появи малка муха.И аз бързо цап и я убих.Да ама като разтворих кърпичката имаше кръв.Огледах я размазана,вижда се крило.Седнах на компа да видя има ли кърлеж с крила и да прилича на мъха,защото не съм виждала кърлеж освен в нета и видях,че те са без крила.Единствено мухата цеце пускала кръв.Ужас.Шашнала съм се.Нали в Европа я няма мухата цеце.Освен да запазя кърпичката и за какво да следя и дали въобще някой е ухапан.То като отворих вратата към градината влизат понякога мухи,рядко комари.
Давайте съвети.

разсмя ме с глас тука, недей моля ти се да пишеш такива неща. Joy Joy Joy Joy
Всяка муха пуска кръв, не е цеце--това е 150% сигурно.
Живей спокойно и остави детето на мира.

# 632
  • дълбоко,дълбоко в прованса
Здравейте! Много моля за съвет, отнася се за сина ми. Той е студент в Германия и живее на общежитие. Преди време като говорихме с него по скайпа, каза че съседката отдолу му тропа с нещо, т.е. на нея и се струва, че той вдига шум. Слезе той до нейната стая, но тя не е отворила. Като се върна отново на линия каза, че от стаята срещу нейната се чува силна музика. След няколко дни е получил заплашителен SMS, че ако продължава да е шумен, ще изхвърчи от общежитието. Той отговаря за интернета в тяхната сграда и телефона и името му стоят на таблото. Звънял е на телефона, от който е получил съобщението, но никой не му е вдигнал. Писал е и съобщение до този номер, в подходящо време да поговорят и да разрешат проблема, но отново никакъв отговор. Тогава е сложил бележка на таблото, адресирана “до този, който ми пише заплашителни съобщения”, че е готов за разговор за разрешаване на проблема по всяко време, и отново нищо. Вчера е получил мейл от управителката на общежитието, че има оплакване срещу него и тя го вика на разговор. А той казва, че и музика не смее да слуша, освен на слушалки, телевизия ако гледа – звука на минимум. А като говори с нас, едва ли толкова чак в стаята под него да се чува. Е то вярно, че общежитието е соцпанелка от времето на ГДР, но чак толкоз да се чува... Много Ви моля, дайте съвет как да се защити той в случая. Много ми е притеснено. Сигурно има значение, че момичето в стаята под неговата е германка, а той – чужденец. Извинявам се за многословието, но исках максимално подробно да опиша историята.

# 633
  • Където ми покаже сърцето
Май среднощно съм прекалила наистина.Не е цеце разбира се четох сега в нета как точно изглежда.Шашнах се,защото доста често пишете за кърлежи,а малкият обича да играе бос.Аз пък колкото и да е смешно не съм виждала още кърлеж и нямам опит с него.Мухи колкото съм пребивала пускат нещо жълто,но кръв не ми се е случвало.Всъщност аз повече ги гоня от жилището,ако се случи да влезе някоя,защото ми е неприятно да ги размазвам.

Sarina ,писали сме по едно и също време.Аз за съжаление не мога да ти помогна особено,но той нали ще ходи на разговор с управителката.Там ще обясни.Аз мисля,че няма значение кой от къде е,но не съм била тук студентка,така че ....

# 634
Здравейте! Аз съм нова във форума, бременна в 30 седмица и живееща в ДЕ от доста време. Имам едно въпросче за начало: кой знае, къде мога да намеря или да се свържа с някой, който превозва големи неща от БГ за ДЕ? Има ли такива фирми или частни лица?

Sarina, не се тревожи, такива емоции са нормални за общежитията и някои заяждащи се студенти. Ние преди си имахме най-редовно разговори със съседите... До управител не се е стигало, но още по-добре за сина ти, защото може да обясни ситуацията. В крайна сметка никой не може да докаже, че проблема идва от неговата стая. Най-много да внимава за напред, да не би един път да се"отпусне" и тогава да го хванат, че вдига шум. Друг вариант е, да се премести в друго крило или сграда, ама гаранция няма, че ще попадне на по-свясни съседи Simple Smile

# 635
Ама са пропуснали да сложат снимка на чушкопека Crossing Arms Бива ли такива работи!Как ше се образоват сега немските домакини? Mr. Green

Мога да йм пратя една  Mr. Green

# 636
Днес е идеален ден zа по4ивка в къщи. Да си по4ина от раzнообраzни дейности имам в предвид  Wink
Калинке дръж се zдраво zа нещо реално и не се zанимавай да гледаш мухи с лупа, освен от zоо интерес Hug
как е на български името на таzи риба http://en.wikipedia.org/wiki/Red_snapper_(fish)

# 637

как е на български името на таzи риба http://en.wikipedia.org/wiki/Red_snapper_(fish)

червен берикс

# 638
не е хи4 zле на вкус. похапнахме го с картофки  Sunglasses

# 639
  • Където ми покаже сърцето
О,жабче подсети ме,че още не мога да намеря как е на немски риба ХЕК.

По повод курсовете за немски език аз съм ходила тук http://www.deutschakademie.de/.Имат хубави безплатни онлайн упражнения.Преподава се супер интензивно и ако курса ти е до обяд,то целият следобяд ти трябва за да усвоиш материала и напишиш домашните.В противен случай хвърлени пари на вятъра.Трябва яко учене,без деца и семейни задължения.Курса е 4 дни в седмицата.Плюса е-малка група до 10 човека.
Сега ходя тук http://www.inlingua.com/centers/centers.asp?RefCtr=8 като съм много доволна.Минуса е ,че влизаш в лист на чакащи и на мен ми се обадиха след 2 месеца.Това което в първият линк се преподава за 1 ден,тук например се преподава за 2-3.Часовете на седмица са повече-5 дни седмично.Аз попаднах на много добра преподавателка и добра група.Минус е-групата е 17 човека при нас.
Няма обаче вариант да се премине по-нататък без някой да е усвоил материала.Системата им на мен много ми харесва.Темпото е по-бавно,но целта е да се научи,а не да се пребяга през учебника.Издават си собствени учебници,но за мен те са по-добри дори от доскорошният ми фаворит Темен актуел.
Дойче институт разбира се,ако може човек да си го позволи е за предпочитане.
Аз лично високите нива ще ги карам или в Инлингуа или в Дойче институт.
Пропуснах да напиша,че в Инлингуа могат да се карат интеграционни курсове по немски,където един месец ти струва 100 евро до ниво В2.

# 640
О,жабче подсети ме,че още не мога да намеря как е на немски риба ХЕК.

Laughing Laughing Seehecht

# 641
Биската ... и ловец съм и рибар съм  Laughing
моите 3 мата цял ден спят. Аz дремнах малко и продължавам да храносмилам берикса.
А как е брашно от рожков?
кой беше иzрекламирал Менкел с депресивня Веландер??? Едвам иz4етох едно книжле ... мъъъъка . Ако не си бях дала парите нямаше да се напъвам толкова. Такъв депресивен и ску4ен комисар zа пръв път срещам иz книгите  Rolling Eyes Остават ми още 10 тина страници, които ще 4ета сигурно 2 седмици и после ще я пробутам на съседката .

# 642
Биската ... и ловец съм и рибар съм  Laughing
моите 3 мата цял ден спят. Аz дремнах малко и продължавам да храносмилам берикса.
А как е брашно от рожков?
кой беше иzрекламирал Менкел с депресивня Веландер??? Едвам иz4етох едно книжле ... мъъъъка . Ако не си бях дала парите нямаше да се напъвам толкова. Такъв депресивен и ску4ен комисар zа пръв път срещам иz книгите  Rolling Eyes Остават ми още 10 тина страници, които ще 4ета сигурно 2 седмици и после ще я пробутам на съседката .

За брашно от рошков.....за него ще искам комисионна.. 1 път, втори път..на третия знаеш как е:))))) Wink Grinning Grinning

# 643
Ако се опитваш да ме накараш да мисля zабрави   Twisted Evil   

# 644
  • дълбоко,дълбоко в прованса
калинка, Petia_Ta , благодаря ви за успокояващите ме отговори!   bouquet
Petia_Ta, пробвай тук за твоя въпрос за превоз - сайта иска регистрация, за да пишеш в него -http://zaedno.de/forums/viewtopic.php?f=52&t=13640&sid=1 … 59196c2771e7bf262

Общи условия

Активация на акаунт