Тема Незабравима ( Unutulmaz ) 207

• 28 694
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Алисас, чудя се не виждаш ли ,че има тема за този сериал във форума или да ти дам линк? Thinking
Наясно ли си,че всяко отклонение от темата е спам? В случая последният ти пост беше АБСОЛЮТЕН спам! Не видях веднъж да споменеш "Незабравима". Ти се отнесе не само да пишеш за Берен Саат, но и за някакви други актриси, които нямат общо дори с турското кино.
Мисля,че всеки, които влиза тук е гледал Берен Саат поне в "Забранения плод".  И може да прецени според неговата гледна точка дали е добра актриса. Аз вече съм се изказвала за нея.
Не знам да ни дразните ли го правите или не разбирате от дума? Изобщо прочели ли сте правилата на форума,че твърдите,че не е спам?
Освен и аз да наспамя темата и да похваля Джансу Дере (Ейшан- "Езел"), защото съм възхитена от играта й ? Thinking
Е, няма да го направя, защото знам , къде се намирам, за разлика от вас с Каламитси.
Мисля,че момичетата от съседната тема за Фатмагюл ще ви приемат с отворени обятия, и без това ви е омръзнало от "Незабравима".
Да споделя нещо , когато започна "Запленяваща сърцето" го гледах, някъде до 12-13 епизод, след това ми стана безинтересен, но не съм влизала в темата , в която пишат феновете на сериала да го коментирам хубав ли е или не. Когато някой ме попита за мнението ми тогава казвам,или когато се обсъжда покрай мен, но не в темата.
А вие не престанахте да повтаряте едно и също  ooooh! ooooh! ooooh!
В крайна сметка сме на финалната права, скоро сериала свършва така или иначе.
И ще повторя за 1028910921 път.
КОГАТО НЕЩО НЕ ВИ ХАРЕСВА, НЕ ГО ГЛЕДАЙТЕ, НИКОЙ НЕ ВИ НАСИЛВА. ЩОМ ТОЛКОВА ВИ ЯДОСВА И ПРИСПИВА СЕРИАЛА , НЕ СЕ ДРАЗНЕТЕ ДА ГО ГЛЕДАТЕ.
А ВИЕ ГО ГЛЕДАТЕ, И ПОСЛЕ ВЛИЗАТЕ В ТЕМАТА И ПИШЕТЕ БЕЗБРОЙ ГЛУПОСТИ.
НАЙ-МНОГО ОБИЧАМ КОГАТО ГОВОРИТЕ, БЕЗ ДА СТЕ ПРОЧЕЛИ ПРЕВОДА. ПО КАРТИНКИ НЕ ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ ОРИЕНТИРА ЧОВЕК.

# 481
Добър ден Незабравими  Hug

Искам да благодаря на Рекси за преводите    bouquet   И да поздравя Дани и Росисан за последните им произведения     bouquet      bouquet      bouquet

# 482

....
Обичам историческите филми, но априори изключвам такъв като Сюлейман Великолепни! По идеологически причини! Заради чалмите и проевропейските ми настроения! Какъвто и век да е сътворил Сюлейман,смятам, че като цяло османската цивилизация не е дала нищо на света, мъртва и безполезна! Джамии и имарети!И е дръпнала  назад народите, които са били в нейните граници! Справка - сегашното им дередже! И не трябва да се бърка османската цивилизация с арабската. Половин Испания осемстотин години е  владяна от арабите, но пейзажът там е нещо различно! В цитирания в друг пост Топ Капъ най-голяма част от двореца за кухните, харемите и миндерите! Разврат, плюскане и лежане! Затова  са ни завещали само манджи! Това е положението!
Снощи Берен направи страхотна игра! Без да реве!
Привет и от мен.
Вчера сървърът на бг-мамма се държеше много лошо с мен. Laughing
Явно не му хареса спама ми, но съм решила да продължа да го тормозя заради този пост на Каламитси. Wink
Вярно е, че забрадките в Стамбуля ми идват в повече, но с доста от нещата не съм съгласна.
В момента икономиката на Турция е  в разцвет. Управляващата партия печели изборите им 3 последователни пъти и то с нарастване на процента гласували за тях. Това чудо го няма в Европа, за БГ да не говорим. Отдавам го на факта, че са доволни от управлението или най-малкото поне не се чувстват излъгани. newsm78 Има и доза Антиевропейски съюз, но каквото почукало такова се обадило. Един вид взаимност в чувствата. Confused За многото културни и кулинарни прилики с Турция няма какво да говорим. За златния им век мисля, че и балканските народи са облагодетелствани и то не малко. Наистина е било възможно от селянин при добри способности да станеш везир. Това,ако не е демокрация здраве му кажи. Отделно мнението ми за управленците на Второ Българско царство от времето на Баязид е много лошо. Част от представителите на Шишмановия род, след падането на Второто ни царство, приемат исляма заедно с високи постове в Османската империя. Shocked
Като доказателство за това отцепредателство стои и днес малко разпространеното турско фамилно име Şişman на последните издънки от злополучния род на Шишмановци.Цитат от Уикипедия.
Едва след краха на тази цивилизация започват етническите конфликти.
Може да се каже, че историята на народите е това. Възходът на едните е падение за други.
Ренесансът в българското самосъзнание е на мнооого по-късен етап. Sad Дори Ботев и ЛЕвски са били като бели лястовици за времето си. Cry
За Истанбул-уникален и различен, град на два континента, град на две империи, град на минало и настояще, на Изтока и на Запада. Екзотика.
Преди време засегнахме темата за киноизкуството в Турция и за рекламата, която прави на страната и историята. Справят се хората. Имат си ноу-хау и извличат чудесни ползи от това, което произвеждат в много планове. Чудесно е да яхнеш гребена на вълната и да успееш да се задържиш на него. Яд ме е защо екипът на Незабравима не се справи с това.
Извинявам се за спама и ако съм засегнала нечии чувства с този пост.
Признавам си най-чистосърдечно , че 88 епизод е беден, откъм идеи за обсъждане... поне за мен. Simple Smile

Поздравявам Дани и Росисан за силната им муза. Hug

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 14:38 от Златна рибка

# 483
Добър ден, Незабравими! Hug Hug Hug
Дани   bouquet, много добре си описала серията в рими! smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501
Роси   bouquet, клипчето е newsm74 newsm74 newsm74става Серхан за Агент 007 и още как! newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10
А това е поздрав за Ураганчето , за мъдростта и зрелостта и за нейните 20 години мнозина могат да и завидят! smile3521 smile3521 smile3521
http://www.youtube.com/watch?v=AdONCSINGN4&feature=player_embedded
Хубав следобед на всички! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 03:30 от nadejda 76

# 484

А това е поздрав за Ураганчето , за мъдростта и зрелостта и за нейните 20 години мнозина могат да и завидят! smile3521 smile3521 smile3521
http://www.youtube.com/watch?v=AdONCSINGN4&feature=player_embedded

Благодаря , Наденце   love001

# 485

....
Обичам историческите филми, но априори изключвам такъв като Сюлейман Великолепни! По идеологически причини! Заради чалмите и проевропейските ми настроения! Какъвто и век да е сътворил Сюлейман,смятам, че като цяло османската цивилизация не е дала нищо на света, мъртва и безполезна! Джамии и имарети!И е дръпнала  назад народите, които са били в нейните граници! Справка - сегашното им дередже! И не трябва да се бърка османската цивилизация с арабската. Половин Испания осемстотин години е  владяна от арабите, но пейзажът там е нещо различно! В цитирания в друг пост Топ Капъ най-голяма част от двореца за кухните, харемите и миндерите! Разврат, плюскане и лежане! Затова  са ни завещали само манджи! Това е положението!
Снощи Берен направи страхотна игра! Без да реве!
Привет и от мен.
Вчера сървърът на бг-мамма се държеше много лошо с мен. Laughing
Явно не му хареса спама ми, но съм решила да продължа да го тормозя заради този пост на Каламитси. Wink
Вярно е, че забрадките в Стамбуля ми идват в повече, но с доста от нещата не съм съгласна.
В момента икономиката на Турция е  в разцвет. Управляващата партия печели изборите им 3 последователни пъти и то с нарастване на процента гласували за тях. Това чудо го няма в Европа, за БГ да не говорим. Отдавам го на факта, че са доволни от управлението или най-малкото поне не се чувстват излъгани. newsm78 Има и доза Антиевропейски съюз, но каквото почукало такова се обадило. Един вид взаимност в чувствата. Confused За многото културни и кулинарни прилики с Турция няма какво да говорим. За златния им век мисля, че и балканските народи са облагодетелствани и то не малко. Наистина е било възможно от селянин при добри способности да станеш везир. Това,ако не е демокрация здраве му кажи. Отделно мнението ми за управленците на Второ Българско царство от времето на Баязид е много лошо. Част от представителите на Шишмановия род, след падането на Второто ни царство, приемат исляма заедно с високи постове в Османската империя. Shocked
Като доказателство за това отцепредателство стои и днес малко разпространеното турско фамилно име Şişman на последните издънки от злополучния род на Шишмановци.Цитат от Уикипедия.
Едва след краха на тази цивилизация започват етническите конфликти.
Може да се каже, че историята на народите е това. Възходът на едните е падение за други.
Ренесансът в българското самосъзнание е на мнооого по-късен етап. Sad Дори Ботев и ЛЕвски са били като бели лястовици за времето си. Cry
За Истанбул-уникален и различен, град на два континента, град на две империи, град на минало и настояще, на Изтока и на Запада. Екзотика.
Преди време засегнахме темата за киноизкуството в Турция и за рекламата, която прави на страната и историята. Справят се хората. Имат си ноу-хау и извличат чудесни ползи от това, което произвеждат в много планове. Чудесно е да яхнеш гребена на вълната и да успееш да се задържиш на него. Яд ме е защо екипът на Незабравима не се справи с това.
Извинявам се за спама и ако съм засегнала нечии чувства с този пост.
Признавам си най-чистосърдечно , че 88 епизод е беден, откъм идеи за обсъждане... поне за мен. Simple Smile

Поздравявам Дани и Росисан за силната им муза. Hug

Златна рибка, чудесен пост - отговор на Каламитси.
Не съм така уверена в историята, затова се лутам между мненията на двете ви.
Допреди време /преди да започна да гледам турски сериали и преди самата аз да посетя Истанбул/, сигурно щях да аплодирам Каламитси. Но сега твоят пост е по-близо до моето светоусещане.

Не съм гледала докрай 88 епизод, затова не съм така категорично негативно настроена. Но като чета мненията ви, този път няма нито един, който да е харесал серията. Това наистина е знаменателно. Не се е случвало досега във форума. Или може аз да съм пропуснала нечие положително мнение. Моето пълно отблъскване от филма дойде с отвличането на Харун, оковаването във вериги, храненето в уста и пр., което беше просто проява и на много лош вкус от страна на сценаристи и режисьори, освен сриването на образите.

Продължавам да пиша в този форум, с което отговарям на Алтънкая, защото това е първият ми сериал, първият кадър от турски сериал, който гледах. Сега имам много по-ясен поглед върху филмите им, мога да правя сравнение. А за спама, хубаво е да се реагира срещу него, но в темите на Незабравима има толкова много спам, че сега две-три мнения да предизвикват такава гюрултия, наистина не го разбирам. Wink

# 486
НАЙ-МНОГО ОБИЧАМ КОГАТО ГОВОРИТЕ, БЕЗ ДА СТЕ ПРОЧЕЛИ ПРЕВОДА. ПО КАРТИНКИ НЕ ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ ОРИЕНТИРА ЧОВЕК.

Мъдро изказване на един 20 годишен човек  Wink, от тези, които са преди или след 3 часа, както една форумка ни категоризира, много преди категоризацията на Каламитси .
За разлика от часовата категоризация, тази на Каламитси, с успех може да се приложи към всеки един форум и аз поне искрено й се зарадвах !  Simple Smile

# 487
  • София
Ямур на дървото

Е-Ямур,Ямур,къде си?Ямур отговори,къде си дъще?Ямуууур,Боже мой.
Я-тук съм,мамо
Е-Ямур
Я-тук съм,дървото погледни
Е-каква работа имаш там,какво правиш?
Я-мисля
Е-какво мислиш
Я-Ако можеше да не идват тук
Е-Хайде слез от дървото,Ямурче
Я-Отново ли ще се случи  нещо лошо
Е-няма такова нещо,хайде слез.
Я-обещавате ли ми.Между нас няма да има вече лъжи
Е-няма  да говорим лъжи,хайде слез долу.Виж и брат ти иска да слезеш не го плаши.Ямурче,не ме тревожи.Ще се почувствам зле.
Я-Ще сляза,но незнам как.
Е-как се качи там
Я-качването е лесно
Е-ах,Ямур,ах

# 488
Алисас, чудя се не виждаш ли ,че има тема за този сериал във форума или да ти дам линк? Thinking
Наясно ли си,че всяко отклонение от темата е спам? В случая последният ти пост беше АБСОЛЮТЕН спам! Не видях веднъж да споменеш "Незабравима". Ти се отнесе не само да пишеш за Берен Саат, но и за някакви други актриси, които нямат общо дори с турското кино.
Е, няма да го направя, защото знам , къде се намирам, за разлика от вас с Каламитси.
Мисля,че момичетата от съседната тема за Фатмагюл ще ви приемат с отворени обятия, и без това ви е омръзнало от "Незабравима".
Да споделя нещо , когато започна "Запленяваща сърцето" го гледах, някъде до 12-13 епизод, след това ми стана безинтересен, но не съм влизала в темата , в която пишат феновете на сериала да го коментирам хубав ли е или не. Когато някой ме попита за мнението ми тогава казвам,или когато се обсъжда покрай мен, но не в темата.
КОГАТО НЕЩО НЕ ВИ ХАРЕСВА, НЕ ГО ГЛЕДАЙТЕ, НИКОЙ НЕ ВИ НАСИЛВА. ЩОМ ТОЛКОВА ВИ ЯДОСВА И ПРИСПИВА СЕРИАЛА , НЕ СЕ ДРАЗНЕТЕ ДА ГО ГЛЕДАТЕ.

Ами ако няма превод? Значи ли, че е забранено да се пише? Дотолкова се е ориентирал човек, това е коментирал. Може даже и след като прочете превода да си остане на същото мнение. Кой може да каже кое е глупост и кое не? Няма правилник.
Всеки има различни възгледи и познания, въз основа на които коментира. На една степен на познание коментираш едно, на друга друго. Какво странно има?

# 489
  • София
Ами ако няма превод? Значи ли, че е забранено да се пише? Дотолкова се е ориентирал човек, това е коментирал. Може даже и след като прочете превода да си остане на същото мнение. Кой може да каже кое е глупост и кое не? Няма правилник.
Всеки има различни възгледи и познания, въз основа на които коментира. На една степен на познание коментираш едно, на друга друго. Какво странно има?
А някой длъжен ли е да прави превод  newsm78 newsm78 newsm78
Никой не е забранил да се пише,но поне да се пишат смислени постове,а не изсмукани  от пръстите несъществуващи теории.Защо винаги извъртате така нещата  #Crazy #Crazy  Въпроса е,че много често само от картинки човек си изгражда грешна представа за събитията,а след като прочете превода разбира,че  са съвсем различни.Но не, ние трябва първо да оплюем всичко случващо се,а и се чудя на такива хора дето само мрънкат за щяло и нещяло.Ми направете необходимото,отстранете източника на дразнението и проблема е решен  Tired

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 16:02 от Слънчогледка Яваш

# 490
Едно клипче и от мен на Серхан и Йозлем   Heart Eyes
http://www.youtube.com/watch?v=uZMc4I7Ulqk

# 491
Мисля,че всеки, които влиза тук е гледал Берен Саат поне в "Забранения плод".  И може да прецени според неговата гледна точка дали е добра актриса. Аз вече съм се изказвала за нея.
Не знам да ни дразните ли го правите или не разбирате от дума? Изобщо прочели ли сте правилата на форума,че твърдите,че не е спам?
Освен и аз да наспамя темата и да похваля Джансу Дере (Ейшан- "Езел"), защото съм възхитена от играта й ? Thinking
КОГАТО НЕЩО НЕ ВИ ХАРЕСВА, НЕ ГО ГЛЕДАЙТЕ, НИКОЙ НЕ ВИ НАСИЛВА. ЩОМ ТОЛКОВА ВИ ЯДОСВА И ПРИСПИВА СЕРИАЛА , НЕ СЕ ДРАЗНЕТЕ ДА ГОГЛЕДАТЕ.
Не разбирам порива на един  млад човек да поставя граници. Обикновено младостта лети на високо и е над дребните неща, което е похвално. Wink
Обсъжданията по Незабравима, ако си забелязала, а не си минавала като ураганче през темата Wink, за да закачиш един-два поста, отдавна са доста изчерпани откъм нови идеи. Затова и често участниците тук, а и в други теми, надхвърлят границите на филма.Правилно си отбелязала,че сериалът е на финала. Голяма част от хората тук може би ще продължат да комуникират и след това от уважение  към мъдростта, към лиричността, към таланта на другия, към личността му. Поздрав за целия форум с една специална песен за изводите от живота.

http://www.youtube.com/watch?v=orDR4JA91F4&feature=player_detailpage

# 492
# 493
  • Русе
Едно клипче и от мен на Серхан и Йозлем   Heart Eyes
http://www.youtube.com/watch?v=uZMc4I7Ulqk
Розовка, клипче за "Оскар" !  love001  love001  love001

# 494
  • София

‎"Прибирам се - из себе си наскитана -
с пиратска кърпа, ала без съкровище.
Но вместо да се давиш във очите ми -