Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 87-ма тема

• 150 164
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • София

Ох, като видях пържения тиквен цвят на desi_go и започнах да преглъщам.  Crazy Преди известно време гледах по Фиеста една рецепта за пържен тиквен цвят и страшно ми допадна, чак усетих вкуса им. Но за съжаление все още не съм се уредила с тиквен цвят. Ето и рецептата от Фиеста:

Предаване: Сладкия живот на Дейвид Роко

Пържени цветове от тиквички
Продукти:
100 грама цветове от тиквички
1 яйце
1 кафена чаша брашно
1 кафена бяло вино
200 грама сирене „Моцарела”
сол на вкус
мазнина за пържене

Приготвяне:

Почистете цветовете много внимателно. Не ги мийте на чешмата, използвайте суха кърпа, избършете от праха. Погледнете дали вътре не се крият насекоми.
Смесете панировката - яйцето, брашното, виното и солта. Сместа трябва да е средно гъста.
Много внимателно напълнете цветята с моцарелата. Те са доста деликатни. Не се притеснявайте ако малко се подава навън, тестото ще стегне всичко и няма да се разтече.
Потопете в панировката.
Пържете в силно сгорещена мазнина, така зеленчуците няма да се напоят с мазнина и ще станат хрупкави и вкусни. 

Marieta, страхотно ти е тирамисуто. Хапвам си цялото парче от монитора. Simple Smile

Ех, и на тези сиренца във фолио по рецепта на пеп-4o съм хвърлила око. eat

# 376
Само тирамисуто ще си покажа от вчера. Току що хапнах едно голямо парче с кафето, а смятах за обяд да направя бърканата пица  Embarassed. Дали няма да ми стане много.. и без това имам 5 кила да свалям  Confused

bouquet

# 377
Гелева, с desi_go направо ще ме карате да ги  правя в неделя  Blush много вкусно ми звучи.  miriams28, аз предвидливо ще прибера тигана, след като ги изпържа  Laughing Laughing Laughing
Marieta , много сочно парченце тирамису  Heart Eyes
Лу4а, този мързелив галет в тигана нещо съм го пропуснала там, но звучи прекалено лесно, за да не го направя  Laughing

да дам отчет за днес, защото вечеря у нас май няма да има   Rolling Eyes Rolling Eyes

пържении филии. сладко и сирене.

прясно зеле с домати за което поне от месец точа лиги

и да ви почерпя с по кексче - ментово-шоколадово

# 378
Привет момичета!
Влизам на бързичко само да почерпя скромно за днешното ми помъдряване със още една година и именният ден на дъщеря ми.

По-голяма почерпка и заължителната тортичка ще е във събота когато и ще празнуваме.
Лек ден на всички.

# 379
ditsan да сте живи и здрави и ти и дъщеря ти  bouquet

Marieta може ли рецептата за тирамисуто много апетитно изглежда  smile3525

# 380
Пепи,честит имен ден,мила!  bouquet
Кексчетата са супер,ще чакам рецептата им,че имам хубава мента в хладилника!
Дитсан,честит празник и на теб,и поздрави дъщеря ти за именния ден!Много пукхкава питка и с интересна плетка! Hug Peace

# 381
  • Sofia
Привет, момичета! Както винаги, тук е мого вкусно  Hug

Labrex, благодаря ти за хубавите думи Simple Smile Пускам рецептата за тиквичките, съжалявам за закъснението  Embarassed:

Сладка баница с тиквички

1 пакет кори за баница (500 гр)
700 гр тиквички
300 гр захар
4 яйца
180 гр масло
ванилия

Тиквичките се настъргват на ренде, като не се отцеждат, а се запазват всички сокове. Прибавят се захарта, яйцата и ванилията. В тавичка се редят корите, като всяка се маже с разтопено масло и на две места се разпределя плънката. Преди да се сложи да се пече, баницата се разрязва на парчета. Пече се докато порозовее. Става като кремче вътре. Ако се прекали с печенето, плънката изсъхва и не е толкова вкусно. Като изстине се поръсва с пудра захар.

Надявам се да ти хареса. Аз лично много обичам тази баница.

От мен днес нищо особено - телешко варено.

Честито на всички празнуващи днес!

# 382
  • Русе/София
Дитсан честит празник на теб и дъщеричката ти.Бъдете живи и здрави!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 383
  • забравих си мисълта...
Ditsan, честити празник на теб и на дъщеря ти! Да сте живи и здрави, весели и много щастливи!   bouquet   bouquet   bouquet

Момичета, при всички ви е невероятно вкусно и много красиво.   bouquet   bouquet   bouquet
Аз в последно време почти не готвя. Днес правих едни охлювчета с мак за майстора. Ако успея да ги снимам, ще ви ги покажа по-късно Simple Smile.

# 384
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ И ПРАЗНУВАЩИ!!!   bouquet

пеп-4о - страхотна почерпка!! Очите ми останаха в тия ментово-шоколадови кексчета!!!
ditsan - честито и на теб и на дъщеря ти!!!

Аз само да си покажа вкусните Свински хапки с гъби и вино по рецепта на Еликсирчето

Прекрасна вечер на всички   bouquet

# 385

Marieta може ли рецептата за тирамисуто много апетитно изглежда  smile3525

Заповядай - Тирамису  Hug.

ditsan, да ти е жива и здрава дъщерята!

# 386
  • Варна
Дитсан ЧРД!   newsm51и честито имен ден на щерката,да сте живи и здрави,щастливи и много късмет.
Прекрасна питка си направила
Мариета тирамисуто ти е разкошно
Ангелова топнах си от сосчето и отнасям една изкусителна хапка
Мат ще пробвам и мерси и аз на бобец
Ану вземам си от леденото сорбе
Деси много вкусна тортичка
Луча прекрасен пай
Мириям,Ала Бала,Жоана  и при вас вкусно
Бъни чудни филенца
Селма прекрасен сладкиш
Пепи всичко ти е ,супер и ако си имаш имен ден ЧЕСТИТО  newsm51 със здраве да си носиш името
От мен тиквички,картофки,яхния от жълт боб и печени бутчета със салатка и таратор

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 17:46 от megansg

# 387
Дитсан, честит празник на теб и на дъщеря ти!живи и здрави!
Днес имаме годишнина от сватбата 8 години.
Ето и почерпката.От нета е. Embarassed

# 388
  • на втория етаж
  Честит празник на всички именници!Да си носите със здраве името!   bouquet

Дитсан,честит двоен празник!Здраве и късмет да ви съпътстват!   bouquet

Галина 74,честита годишнина!   bouquet

Едни кексчета/мъфини у нас,с пълнеж от течен шоколад:

# 389
Мег,изчисти си малко кутията,моля те, че искам да те питам нещо на лични,да  не пълня темата Blush
И да си покажа пицата за вечеря-с топено сирене:

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 20:00 от Дес

Общи условия

Активация на акаунт