Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 87-ма тема

• 150 126
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • на втория етаж
Меганс,след такова богато,изкушаващо меню как да си постна сега скромните дробчета и моркови   Shocked Hug Grinning  bouquet
И Лабрекс примамва с кексчета   Peace  bouquet

Обяда ми:

# 646
  • ГОре на черешата...
Честит рожденик на Мадла - да е здрав и щастлив  bouquet! Чудесна трапеза Peace!

Лулу!, и тук - честита публикация  bouquet! Втори ден само преглъщам пред снимките ти!
Изкушава ме...биричката на Марабу  Laughing, обяда на Лина каз, запеканката на Лабрекс и цялото меню  Embarassed на Меганс...а тортата на Аелис направооооо Crazy...

От мен днес - Желе от малини:

# 647
Момичета, замаяхте ме този път!!! Държа да отбележа, че офлювите на Пеп-4о, шишчетата на Марабу, средиземноморския специалитет на Лулу, пълнените тиквички на Деси, картофените кюфтенца на Меган , тортата на mari_eta, кексчетата на Лабрекс и лятната торта на Аелис са просто умопомрачителни!
Мадла, да ти е жив и здрав рожденикът! Страхотни вкусотии си предложила!
Emmilly , рецептата ми за сирените топчета е свръх елементарна - смесвам равни части натрошено краве сирене и крем-сирене и пасирам/разбърквам добре. Аз лично не слагам подправки в сместа, тъй като считам, че обвивката придава достатъчно специфичен вкус на всеки вид от бонбонките, но по желание в сместа могат да се добавят любими зелени подправки или бял/чер пипер, за да се направят топчетата по-ароматни или пикантни. Овалвам в различни видове обвивка - в случая ситно нарязан магданоз, смлени орехи, които оставям сурови, сусам и мак, които запичам предварително. Има и вариант с червен пипер, който на мен лично не ми допада.

Днес от мен тиквички с млечен сос и гигантско тирамису:

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 17:25 от Apr

# 648
Отново благодаря момичета, страхотни сте както винаги.
Ние днес дояждаме пържолките , но към тях  доматена салатка и едни много вкусни хрупкави пиперки с ароматно чесново сирене + заквасена сметана.

Ето и обещаната снимка на плаките които използвам при правенето на торти

Така изглежда вече подготвена и поставена във формата за торта

А ето така в краищата поставям желатиново-сметановия крем.

Обещавам много скоро да пусна подробно в снимки как става.

# 649
  • забравих си мисълта...
Madla, да ти е жив и здрав рожденика и много да те радва!   bouquet
Kukita83, да ти е жива и здрава свекървата! bouquet
Пеп-4о, Magansg, Еликсир, ЗИЧЕHug много ви благодаря ми ли Дами!   bouquet

Пеп-4о, това пиле салтимбока ме хвърли в размисъл. Защо ли не хвана аз влака Wink? То мисля влак няма вече, самолета, за по-бързо Wink.
Magansg,  тези твои големи, сочни и неустоими кебапчета ми излязоха направо пред устата, като се зареди страницата Wink!
Еликсир, баницата със спанак и сирене и зашеметяваща, ммм...
Мери.ета, тигровото око е неповторимо, прекрасна и със сигурност много вкусна торта. Мога с чиста  съвест да кажа, че завиждам  на Еликсир неблагородно (да го подчертая да не си помислите, че е благородно и съм се объркала Wink)за гостенката и на теб също, неблагородно Wink, за домакинята. Simple Smile.
Labrex, направо ми се завива свят като гледам кулинарните ти творения. Искам от всичко Simple Smile.
Zornitza, прекрасен сладкиш с майонеза и палачинкова торта си сътворила .
Desi_gо, менюто ти на страница 40, както и всичко останало е много апетитно.
Селма, много ти е сполучлива питката "Слънчоглед".
Краси.мира, изкусителка голяма си Simple Smile.
Angellove, неустоими кюфтенца в кисело млечен лимонов сос.
Madla, чудесно меню, изключително вкусно изглежда всичко.
***Ди***, много е вкусно и при теб.
Marita_s/dk, свежо лятно меню.
Ditsan, агнешкото ти с картофки е просто мечта.
Miriams28, големи вкусотии си приготвила за сина ти.
Лулу!, пилешкото с патладжани и козе сирене много ме впечатли, а мъфините ти са неустоими.
Kukita83, Тортата, както и всичко останало е прекрасно.   
Apr, съблазнително тирамису си ни  поднесла.

От мен сиренá във фолио, но с домати, черен пипер, магданоз и яйце.

Не се сдържах и направих и готвено във фолио (чушки, домати , лук, сиренá, подправки и яйце). На вкус не е точно като гювече, но пак е много вкусно.

Омайващ кекс, този път вместо с какао, с капучино..

Кекс с мак (за подарък). 

# 650
айдееее, развали сиренето с тоя магданоз  Laughing (да го не видя значи) Хващай рейса.  За мен за подарък - кекс с мак, ако може  Blush Пак ще правя утре пиле аз, младежа си го е поръчал този път.
Мари_ета, това желе изглежда много впечатляващо   bouquet
Apr,  гледайки твоето гигантско тирамису ще призная, че преди малко най-безочливо купих една шоколадова торта, че трудно ми се отдава правенето на сладкиши в жегата  ooooh!
Весе и Меганс, много хубав обяд сте си имали вие. Очите ми остават там, а епочти време за вечеря  Heart Eyes

Вечеря не знам, но обяда беше пилешки полуфабрикат Кордон блю със сотирани картофки.

# 651
  • забравих си мисълта...
Пеп-4о, а на мен магданоза и черният пипер много ми допаднаха Simple Smile. Умирам си за магданоз, ммм Grinning... Супер е, че не искаш да го видиш, тъкмо ще има повече за мен Wink.

# 652
Много съблазняващи неща сте приготвили пак  bouquet
От мен Печено пиле в буркан, рецептата видях тук и се оказа много сполучлива - дори и след като изстина в хладилника.

И пак в буркан - Кекс, също много удобно за пътуване и за подарък за Коледа

Източник:Кекс в буркани
Имам питане за това пиле в буркан. Копирах си рецептата и смятах да го правя, защото ми хареса, но се зачудих, в буркана слага ли се вода ?? Моля споделете!!

# 653
  • София
vania, не се слага. Пилето си пуска сос.

# 654

Лелее, megansg, Venetta,  пеп-4o, един комшия често казва:"ко мъ нъпрай ти?", е като видях снимките ви, неговия лаф ми дойде - ко мъ напрайхти сига? Яла, преяла, че пак иска! Абе, дали няма начин малко бан да ви изкарам на някои? Ох, няма да стана фиданка скоро! ooooh! Страхотни вкусотии сте измайсторили!  bouquet  chef И тия пилета в буркани за капак....... Heart Eyes  bouquet
lina kaz, mari_eta, Apr, и вие към горната компания! Crazy  bouquet
Само  kukita83 ме е пожалила, не е показала пържолките, а салатики може, много вкусно изглеждат! Heart Eyes  bouquet   

Аз пък след обед спретнах един руски лимонов пирог, мотаха ми се няколко лимончета без работа, та им намерих. Много свежичък и пухкав, пък и ароматен, като за любител на лимонов аромат и киселинка и мераклия да сваля килца. Peace Grinning

# 655
Здравейте аз не съм спряла да готвя,но последно време все едни и същи неща и затова не съм снимала,но тук има много изкушения
meryditмного красив цветен сладкиш   bouquet
kukita83,Madla страхотни торти;
лулу! от сутринта преглъщам страхотни са.
Аелисдоста от твоите рецепти вече ги права редовно  bouquet
Аз да покажа днешната вечеря,преди дни на няколко пъти ми се изпречи пред погледа трицветна питка,ами освен питката със сирене направих от останалото тесто такава с червен пипер и чубрица и много магданоз.

# 656
  • забравих си мисълта...
Пеп-4о, никакъв проблем за кекс с мак. При мен пък мака не е на почит. Така че ще се разберем с теб.
Labrex, кажи ми сега, кой е за бан? Така като гледам, ти си първа! Как не те беше срам по никое време да ми поднесеш кекс и то с лимон. Сега ще го сънувам да знаеш.  Naughty

# 657
Ехооо привеет  Hug
Мен ме нямаше извесно време и няма какво да покажа, така че само ще оспамя  Mr. Green
Немога да не изразя възхищението си от всички  Crazy Страхотни неуморни  домакини сте  Hug Искам в дома на всяка една от вас да живея  Mr. Green
Браво, невероятни вкусотии сте показали всички  newsm51

# 658
Привет на всички неуморни кулинари Simple Smile

Минавам само да покажа първия си Сутляш и отивам да се боря с последствията от деянията на вчерашнитемайстори у нас  Mr. Green

Слънчева и вкусна съботана всички   bouquet

# 659
  • Варна
Ангелова отнасям ти сутляша с лъжицата
Лина много са хубави дробчетата ти
Мари ета прекрасно желе,грабвам ти филийката
Апр чудесно тирамису
Кукита и при теб вкусно
Вени страхотни сиренца а омайващите ти кексове са трепач
Пепи харесвам това съчетание
Лабрех много вкусен и апетитен е този пирог
ЖММ хубава питка
За днес от мен рибена супичка,пържена с картофена салатка,за десерт диня,нектарини и сладолед.
Желая ви приятни почивни дни.Довечера и утре сме на барбекю на вила с приятели и няма да готвя.

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 15:49 от megansg

Общи условия

Активация на акаунт