Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 87-ма тема

• 150 131
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Дано Umbra няма против, но понеже очевидно с няколко от момичетата сме си готвили в тандем, но аз все още не съм качила снимков и текстови материал по въпроса, само ще посоча моя източник на рецептата, а тя ще даде повече информация за нейната рецепта.

От тук взех основната идеята аз

При всички ви е мноооого вкусно и красиво, свекървите на част от вас трябва много да ви обичат и ценят с такива прекрасни торти за празниците им.

Кукита, тортата ти е превъзходна на вид! Повече детайли за направата й дали ще може?
merydit, страшно сладко кексче си направила!
елексирче, първо някакви фантастични рула, сега тази баничка....Имай милост към природно лакомите, моля!

# 631
Благодаря ви момичета  Hug   bouquet  Hug    bouquet   Hug   bouquet
Еклерова торта ала Кукита:

Готови какаови блатове
850 грама еклери (моите са от слаткарница Неделя)
крем за слаткиши на доктор Йоткер ванилия ( приготвен според указанието на опаковката ) + 250 мл течна сметана + 1 разтопен желатин
2 шоколада ( за заливане на тортата )
Орехи за борда

За сиропиране на блатовете прясно изцеден сок от портокал

За крема: 700 мл. прясно мляко , 5 яйца, 1 ч.ч захар , 1 нишесте ванилия, 2-3 ванилии които се слагат след като е готов крема.

Приготвяне на крема : Слага се млякото да кипне , а яйцата разбиваме със захарта до пухкав крем след което се добавя нишестето. Когато млякото кипне прибавяме  яйчената смес  и варим на тих огин до сгъстяване. След сваляне от огъня се добавя ванилията и крема се оставя да се охлади напълно.

Приготвяне на сметановия крем : Разбива се крема за слаткиши на д-р Йоткер и след като е вече готов се добавя сметаната като  разбиването продължава. Разтопения желати се добавя точно преди започване на оформянето на тортата.

За сглобяването на тортата е необходимо да имате  форма за торта с откопчаващ се борд.
Необходими са  2 блата , които изрязваме ,  така че  да са около 1 см. по малки от формата за торта. На дъното се слага единия блат и леко се сиропира с портокаловия сок. Отстрани кадето остава празното място се запълва с желатиновия крем на около 2 см. на горе. Изсипва се от 1/3 от яйчения крем и се разпределя в/у блата. Отгоре се редят еклерите  плътно един до друг. Пак запълваме внимателно краищата на формата с желатинов крем , а след това в/у еклерите се добавя внимателно останалия  яйчен крем. Поставя се втория блат и в/у него слагаме останалия желатинов крем като отгоре  нареждаме останалите еклери  в краищата.  Тортата се поставя за 2-3 часа в хладилник  да стегне желатиновия крем или за 1 час  в камерата.

След това  се разтопява шоколада на водна баня като към него се добавя около 50 мл. олио (аз на око да се разлива хубаво ) след като е вече добре разтопен. Оставя се леко да изстине и тортата се залива. Връща се тортата за още  няколко часа в хладилника / камерата.
Премахва се борда и се украсява със смлени орехи.

За лесно премахване на падащия борд може да направите 2 неща
1) да го загреете леко със сешоар и внимателно да отстраните
2) да си направите лента от плака ( ще снимам какво точно представлява ) ( продава се в Офис 1 )  която се слага преди  да започнете оформяте тортата

Надявам се да съм обяснила добре . Целта на  желатиновия крем е да улесни  оформянето на тортата. А и така става много по бързо.

# 632
Давам веднага рецептата за суровите бонбони - не са никак сложни Simple Smile . Milady, доста сходна е с използваната от теб, но все пак ще напиша:

Две шепи кашу се накисват във вода за няколко часа (1-2). След това се сипват в блендер заедно с шепа сушени фурми и сушени череши (или червени боровинки), 3-4 с.л. сусам и 1 ч.л. кокосово масло (вместо него може мъничко зехтин, но и без това си стават) - всичко се блендира. След това към готовата смес се добавя мед на вкус или сриоп от Агаве, ако имате (това използвах аз) и 1 ч.л. натурално какао. Сместта се оставя за 30 мин. в хладилник и след това от нея се оформят топченца, които се овалват в кокосови стърготини. Бонбоните се съхраняват в кутия в хладилник и се изяждат бързо Simple Smile .

На основата на тази идея могат да се правят всякакви комбинации от ядки и сушени плодове, но винаги е хубаво ядките да се накисват преди това за известно време във вода.

# 633
# 634
Пилешко с патладжан и козе сирене в средиземноморски стил

Мъфини с ягоди и лайм

И двете рецепти са от преди около месец, но бяха за последния брой на сп. Меню и чаках да излезе от печат, преди да ги постна тук:)

Пепчо, това пиле салтимбока го пробвах:) Наистина е божествено!

# 635
  • София
Здравейте,
kukita83, чудна торта си спретнала - да ти е жива и здрава свекървата
пеп-4o , и у нас мъжете наблягат повече на мръвката
magi71 , рулото ти е като мозайка, хареса ми
Бъни  , как хубаво са се надули мъфинките ти
и у нас имаше рожденник - малкият ми син навърши 11 години
ето едната торта - за бабите и родата

а това е тортата за детското парти

и двете са направени с готови блатове, че нямаше време да пека домашни
бутер охлювчета с домашна лютеница

банички

панделки от бутер тесто

и сандвичи

и едно постно зеленце

# 636
  • Пазарджик/Лондон
Madla , да е живо и здраво порасналото ти момче Hug Hug Hug!
Много вкусно изглежда всичко  bouquet!

У дома миналото лято една тортичка се правеше много често, май и това лято ще е така Joy.

Лятна торта

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 10:29 от Аелис

# 637
  • Стара Загора

Пепчо, и аз искам подробности, МОЛЯ .

# 638
Madla, да ти е жив и здрав юнакът! Чудни са тортичките, особено тая за детското парти! Crazy Heart Eyes   bouquet
пеп-4о, и ти сега с това пиле салтимбока..........., щях да правя кюфтета "птичье молоко", а сега не знам кое да правя........ newsm78 Ей, аман от подстрекателки, все ще се намери тук кой да те хвърли в размисъл!  bouquet

Вкъщи оризова запеканка с тиквички, гъби и телешко.

И шоколадово-орехови кексчета Heart Eyes

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 14:04 от labrex

# 639
А при нас закуската беше

Сандвичи с варено яйце

# 640
пеп-4о, и ти сега с това пиле салтимбока..........., щях да правя кюфтета "птичье молоко",

кюфтета за обяд, пиле за вечеря  Laughing Реших ли ти проблема  Hug

Маги, да ти е живо  издраво порасналото момче!   bouquet
Аелис, тази тортичка май съм пропуснала миналото лято, но като ги гледам тези боровинки, това няма да допускам тази грешка  Heart Eyes
Лулу, много апетитно това пиле с патладжан   bouquet
desi_go, много апетитно поднесени тези тиквички   bouquet

sta,  след малко за граха, така и така ще го пиша  Peace

# 641
Здравейте, момичета!
Поздравление за хубавите вкусотийки!
Аз си ибрах за днес да приготвя сиренето по шопски, но незная дали ще ми стане йена. Нямам малки гювечета. Затова мисля да използвам по-голям йена и да го направя с три яйца. Как мислите далио ще ми стане?    bouquet

# 642
Здравейте, момичета!
Аз си ибрах за днес да приготвя сиренето по шопски, но незная дали ще ми стане йена. Нямам малки гювечета. Затова мисля да използвам по-голям йена и да го направя с три яйца. Как мислите далио ще ми стане?    bouquet

Ще стане, разбира се! Peace
пеп-4о, ами тавата с ориза и тиквичките.......Списък ще правя вече по дни! Grinning  bouquet

# 643
Благодаря за бързият отговор, Лабрекс!   bouquet
Днес ще готвя!   chef Ще снимам после какво стане. Laughing

# 644
  • Варна
Мадла честито ти рожденик  newsm51,да ти е жив и здрав и много да ви радва.
Страхотни тортички си направила и си вземам от всичко по хапка
Лабрех и ти с тези прелестни вкусотии,още стоят на първо място баничките ти
Лулу прекрасно
Мадла вкусна комбинация със саламче
Умбра отнасям бонбончето
Аелис чудна лятна тортичка
Лабрех вземам си кексче
Кукита прелестно представяне за свеки
Маги бучвам си дробче
Пепи с тези охлювчета и пилешко много бира изпиват
Еликсир супер баничка,много я обичам и си вземам едното парченце
Лина перфектен крем карамел
Деси,Марабу,Натали и при вас апетитно
От мен кебапчета,дебърцини,таратор,салатки и студена диня със сирене.

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 15:45 от megansg

Общи условия

Активация на акаунт