Близначета и Рачета се крият още в Юнските тумбачета! -тема 30

• 25 537
  • 714
  •   1
Отговори
# 420
Жива и здрава да е малката Гергана! Много радост да носи на всички около себе си!
Клеопатра, честита да ти е малката Нора! Да расте умна, красива и щастлива!

Тина, можеш да мажеш с Лансинох след всяко кърмене, няма ограничения.

Къдрокоске, широко ли отваря устичката си Вихрен? Изплезва ли езичето си хубаво напред преди това? Къде са раздразнени зърната ти? Как излизат след сукане - като ново червило (остро от едната страна), като употребявано червило (с черта по средата), или както обикновено? Усещаш ли болка от студено - като отвориш хладилника например? Много неприятна е тази ситуация - боли зверски, от личен опит знам. За да има ефект обаче, трябва да се отстрани причината...

Пао, нищо нетипично не виждам във вашата ситуация - щом се храните добре, усещаш гърдите си по-празни след кърмене, бебо е спокоен и пълни памперсите, не би трябвало да има проблем. Единственото, което ме притеснява, е, че кърмиш със силиконки, а при тях трансферът на мляко е по-лош, затова не е лошо да се изцеждаш след кърмене, докато дойде време до първото измерване на тегло и сме сигурни, че има добро наддаване (т.е. бебето суче добре).

Днес си припомних наистина какво е колики - този път имахме следобеден пристъп навън и падна голям рев сред присвиване и пръцкане   #Crazy Почти цял ден имаше будуване - сега заспа вече мишлето...
Казвам ви лека нощ...наистина лека и за бременелките, и за бебоците (за да е такава и за майките).

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 22:57 от Ана2

# 421
Ели Стефанова Честито   bouquet , да ви е жива и Здрава малката Даниела  Hug
PaO Добре дошла, много се радвам че сте се засекли с Хелен и Иничка , и аз можеше там да раждам, но така или иначе аз ви преварих и нямаше да се засечем  Crazy . Много мило че мъжа ти много ти помага  Hug, Браво  Party
Красчето Честито   bouquet , да ви жив и Здрав Пламен  Hug, а на теб бързо възстановяване  Hug Heart Eyes
juji123 Честито   bouquet, да ви е жива и Здрава Сиана  Hug Heart Eyes
*Oryx* За нищо мила, за мен бе удоволствие да добавя някой мами който са родили а не бяха още на първа стр. но имам съмнения че съм сгрешила със Зизуна   Rolling Eyes, писах я според поста кога се беше обявило че е родила но във Фейса видях че май е родила на 17 и бебчо се казва май Максимилиан  Rolling Eyes, ако нещо грешим моля извини ме Зизунка   Blush , и кажи как е точно за да го оправим  Hug
simply_blue Радвам се че си се успокоила и няма нищо сериозно  Hug Heart Eyes
Vache Добре дошла  Hug, радвам се че всичко е минало леко и раждането е било бързо нищо че на теб ти се е видяло много  Crazy Heart Eyes
chin Много сте сладки  Hug Heart Eyes
kadrokosa Добре дошла  Hug
Cleopatra91 Добре дошла  Hug, радвам  се че вече сте си си вкъщи  Hug и Честито да ти е жива и Здрава малката Нора   bouquet Hug
helen 30 Добре дошла   bouquet , ще свикнеш мила  Hug Heart Eyes
Макензен Честито   bouquet, да ви е жива и Здрава Гергана и бързо възстановяване на теб  Hug

Сега ще добавя новите родили мами от този моя пост който писах, дано няма грешка с датите  Rolling Eyes, ако има нещо моля да ме поправите ще се опитам да си го оправя  Hug

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 22:33 от gachoni

# 422
Да са живи и здрави Нора на Клеопатра и Гергана на Макезен!  Hug
 Честито момичета!

# 423
Здраве, щастие и късмет на ГЕРИ и НОРА, и много, много спокойствие на КЛЕОПАТРА и МАКЕНЗЕН![/size][/color]

# 424
Добавих ги , видях че Красчето вече беше добавена  Peace И също и Жужи123 беше добавена, но термина и не беше добавен и също не беше махната от чакащите  /термина и/ и това го пооправих  Wink Hug

# 425
Честити бебчета на Клеопатра и Макензен! Много да ги слушкат и радват малките принцеси   bouquet
Клеопатра, като че ли няма друго бебче родено на термин досега. Аз как се ококорих преди време свекърва ми като ми каза, че и мъжо и брат му ги е родила нормално точно на термин. Това сигурно много рядко се случва.  Shocked

Ани2, от известно време искам да те питам и все забравям - какво мислиш за приемането на добавки от кърмещи майки? Нямам впредвид витамини, а напр. фолиева киселина, желязо и рибено или ленено масло.
Аз тази вечер изпих половин чаша наливна бира - ще видим как ще мине нощта  Mr. Green

# 426
  • София
Да е жива и здрава Гергана на Макензен!!  Hug Hug Hug
На Клеопатра да е честита Нора  Hug Hug Hug

Ваче, какъв е този рефлекс с ходенето..?  Thinking

Чинче рефлекса е като сложиш бебето на равна повърхност правичко и докосваш с крачета тази повърхност, то ходи, опитва се да прави стъпки.
Рали не знам защо не го направи това, ама лекарката не се притесни особено. Аз смятам, че в родилното детето е проверено за тоя рефлекс. Ама другия дето го слагат по очи и му свиват крачетата и то трябва да се оттласне го направи перфектно.

Имай предвид, че тоя рефлекси изчезват по някое време. Та след опредлена възраст няма смисъл да се пробват. Не помня колко е таз възраст.

Кажете като не мога да ям мъхести плодове мога ли да ям нектарини, те не са мъхести  newsm78

Отивам да спя, че очите ми се затварят  Tired

# 427
честити бебчета на Клеопатра и макензен(адашка по термин : )  Hug),да са ви живи и здрави човечетата.
Ани2 точно 5мин преди да прочета поста ти нахраних Мартин за първи път без силиконово зърно  newsm44 и между другото чувството е много по-хубаво.
А да питам-които кърмите на поискване по колко държите на гърдата?Или чакате бебо да изплюе,че моето маймунче не плюе и аз го държа по 30мин.
Хелен добре завърнали се  Hug

# 428
Честити бебчета на Клеопатра и Макензен , живи и здрави да растат.о

лека нощ на всички и добри новини утре

# 429
Gachoni , Максимилиан (Макс) се роди на 17-ти юни. Вестителка не съм си избирала, реших, че е най-лесно мъжа ми да пише във ФБ и може би затова е малко объркващо. Когато имаш време и желание можеш да поправиш информацията, аз нямам претенции.

Честито на всички нови мами!

Съжалявам, че не пиша толкова много, изживявам една малка криза с кърменето...нито ми се говори, нито ми се търси помощ вече  Rolling Eyes Sad

# 430
Добро утро! Днес ще съм с двамата младежи, така че ще гледам да не се задържаме вкъщи.

Ваче, нектарини съвсем спокойно можеш да ядеш. Аз и мъхести ям, само внимавам да не прекалявам с количествата. Разумно е да не се ядат много мъхести, особено при алергична предиспозиция, но доколкото помня, ти нямаш проблем с алергиите.

МамаАнелия, всички тези добавки, които си изброила, са добър вариант за кърмачки, особено когато има някаква липса в организма. Ако замразяваш кърма и пиеш рибено масло, имай предвид, че при размразяване тя има малко по-специфичен вкус и бебетата не винаги я искат, иначе като качества си е ОК.

Зизу, честит ти Макс, да расте прекрасен като родителите си! Сигурна съм, че си направила всичко възможно за кърменето, така че не се измъчвай  Hug Ако решиш да говориш, пиши ми, не знам повече от вашите консултанти и акушерки, но пък може да измислим нещо или поне да ти олекне  Hug

ПаО, 30 минути е нормално време за кърмене, но за да си сигурна, че се е нахранил Мартин, прилагай прословутата компресия.

Между другото, ето един хубав норвежки сайт за кърмене (има и превод на английски) - с видео на различни пози, на изцеждане на ръка; на засукване на по-голямо бебе, когато нещата не са тръгнали в началото; на кърмене на сънливо бебе и т.н.

Гарли, хич не отказвам баницата, нищо че родих  Joy

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 08:05 от Ана2

# 431
Добро утро

Честити бебченца на Макензен и Клеопатра да са живи и здрави и винаги усмихнати сладурките Гери и Нора.

Понеже и от нашето  бременеене малко остана реших да се поглезим с нещо мазничко, че после като минем на диети баница през крив макарон  Joy

# 432
Добро утро Simple Smile

Най-накрая ми стигна времето да пиша.Не че докато се храним не хвърлям по едно око ... Simple Smile

Честити бебоци на Клеопатра и Макензен!Да са живи и здрави малките госпожици,много усмихнати,послушни и с много късмет!

Ние вчера бяхме на консултация.Качили сме 1кг за 17дни... Simple Smile Вече не приличаме на недоносени... Simple Smile Дадоха ми направление за ортопед за Горна Баня и да питам час трябва ли да записвам или отивам директно?

Тая нощ моя син ни разказа играта...събуди се в 3 да яде и няма заспиване повече.Седи,кокори се и си мрънка от време на време...и към 5:30 като нададе един вой от глад...няма наяждане това дете.Заспа към 6 и в 7:30 беше на линия пак.Яде на 2,5ч по 90-120мл.Според док е нормално,според мен много скоро ще съм мама на малкия слон от Странджа планина...

И само иска да се гушка,почва да свиква да спи на ръце.За сега не ми пречи,но като стане 5-6кг ще си търся резервни чаркове май...

Мами,имам един въпрос-ще водите ли хлапетата на море?Аз съм замислила да му сложим Ротарикса и началото на септември да скокнем до морето.Бабата не е много навита да го гледа,за да отидем ние.А аз определено имам нужда да се махна от тук и да си почина малко.

# 433
Добро утро Simple Smile

Най-накрая ми стигна времето да пиша.Не че докато се храним не хвърлям по едно око ... Simple Smile

Честити бебоци на Клеопатра и Макензен!Да са живи и здрави малките госпожици,много усмихнати,послушни и с много късмет!

Ние вчера бяхме на консултация.Качили сме 1кг за 17дни... Simple Smile Вече не приличаме на недоносени... Simple Smile Дадоха ми направление за ортопед за Горна Баня и да питам час трябва ли да записвам или отивам директно?

Тая нощ моя син ни разказа играта...събуди се в 3 да яде и няма заспиване повече.Седи,кокори се и си мрънка от време на време...и към 5:30 като нададе един вой от глад...няма наяждане това дете.Заспа към 6 и в 7:30 беше на линия пак.Яде на 2,5ч по 90-120мл.Според док е нормално,според мен много скоро ще съм мама на малкия слон от Странджа планина...

И само иска да се гушка,почва да свиква да спи на ръце.За сега не ми пречи,но като стане 5-6кг ще си търся резервни чаркове май...

Мами,имам един въпрос-ще водите ли хлапетата на море?Аз съм замислила да му сложим Ротарикса и началото на септември да скокнем до морето.Бабата не е много навита да го гледа,за да отидем ние.А аз определено имам нужда да се махна от тук и да си почина малко.

Вещи аз си мисля, че няма никакъв проблем да скокнете до морето, сега бебо е на 3 седмици до септември ще е направило 3 месеца направо си идете и ние си го мислехме, ама при нас е рано за каквито и да било планове.

# 434
  StopЗдравеите всички бъдещи и настоящи мами!
Аз съм мъжът на @АЛЕКС@ Simple Smile Извиняваите че влизам така,но много искам да съобщия,че вече съм ТАТКО Simple Smile на 21.6.2011 се роди Александра с размери 50см. и 3.700кг.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт