Близначета и Рачета се крият още в Юнските тумбачета! -тема 30

• 25 475
  • 714
  •   1
Отговори
# 570
m_g Честито   bouquet , да ви е жив и Здрав  Дани, а на теб бързо възстановяване  Hug. Точно се чудех вчера вече не си ли родила че не те виждам тук тия дни  Hug
Чин Браво за хубавите резултати  Party Heart Eyes , и на мен не са ми казали да ходя на преглед  Rolling Eyes, а личната ме пита кога ще ходя и аз и казах че не са ме викали и тя вика добре аз ще ти пусна изследванията. Явно след раждане има някакви задължителни изследвания.А също миналата седмица отидох на гинекологичен преглед защото ме съмняваше че раната ми се е отворила и се притесних.Оказах се парва отворила се е леко, конеца бил паднал по рано  Confused, но казаха че ще зарасне.Тя съвсем леко е отворена, не е цялата и така, но пак нищо не ми каза да отида примерно по нататък за преглед  Rolling Eyes Confused
ichkata83 Е Браво , а ти как се притесняваше само, видя ли сега с бебо нищо друго не те интересува освен бебчо да е добре и така  Hug Peace.А за течението, не знам какво да кажа с Теди имах до към 40 ден лохи, а сега от горе долу от 3-4 дена даже мога да кажа че нищо нямам  Party вече.
AuroraZora  Честита нова къща   bouquet Party, само хубави моменти в нея да имате и да сте много Здрави всички   Hug , каката много голям лагер ще направи Rolling Eyes.Какъв е този лагер за 1м  Rolling Eyes newsm78
silvie Честито   bouquet , да ви е жив и Здрав Даниел   Hug.Ние вече излизаме навън на двора горе долу от 5-6 дена  Hug А колко см се родихте , да ви запиша на 1стр  Hug
dagi и на мен още нищо не ми е изплатено, а болничният ми е от 7 май.А еднократната помощ ще я получа другия месец доколкото знам  Hug
PaO Това клипче го бяха направели точно когато родих Теди - 2007г, и бях спряла вече да кърмя /кърмех само 40 дена тогава, от само себе си намаля кърмата и спря/ и като го гледах всеки път ревах  Cry, а песента като я чуех още повече ревах и настръхвах  Hug, да колкото знам това са мами от БГ мама.Страхотен клип и страхотна песен  Hug.Това беше клипче за кампанията на ЛЛЛ за кърменето и вървеше от 1 август до към 10 август по ТВ  Hug Heart Eyes
deskatta и аз сега навличам Тошката, поне до 1м мисля да е така.Теди като и гледам снимките , а тя е месец май родена, вече по това време съм я обличала само с къса блузка и късо гащеризонче без ръкав, или с гащеризончета с къси ръкави и къси панталон  Praynig.А тогава наистина беше още по голяма жега си спомням  Peace

# 571
Добро утро,майчета  bouquet
Е ,не се научих да сервирам кафето ,но пък един ден и това ще стане.
Благодаря ви за отговорите за лохиите -да изчакам и да не се притеснявам значи.
Пао Hugрадвам се ,че сте взели акта за раждане,аз мислих ,че няма да е готов ,но бързичко е станал .И сега с тази бюрокрация -ходихме и за молбата за първоначалната помощ и за детстките .....Пълна лудница е ,но и това да оправим ,докато таткото е в отпуск.
Иначе Дара спинка -в 3 се хранихме ,в 6 пак и сега с тати спинкат -а това време от деня ми е любимото -пия кафе,хапвам ябълка ,след малко душ ииии после съм тяхна. Grinning
Гачони  Hug да много нерви изхабихме ,но всичко си заслужаваше.
Чин ,сууупер е детето на грамчета ,а пък на снимката какъв е мамин сладур Hug
Момичета да ви питам за кърмата -нещо май започва да намаля моята ,уж хапвам ядки и се налиам с вода и сокове ,днес мисля и жито с орехи да си направя ,но не знам мед дали мога да си сложа в житото???? Вие какво хапвате за кърмата .И чаят на Хип си взех -и него ще го започвам.
А темата за кг-те .-не съм се мерила ,не знам нито колко съм,но пък старите дрехи не ми стават ,а и май не искам да се меря ,за да не ми става криво ,но не мисля ,че ми е време за диета с тази кърма.

# 572
Добро утро. Днес съм ранобудна. Пооправям малко из нас, къпя си и излизаме, че после ще е ад жегата.

Гачони, Йоана е вече на 2 месеца и поовина почти. Та мога да си позволя да я съблека, че иначе се поти много. До скоро не можеше  да се поти, но вече може. Много ме е страх от претопляне в тия жеги.

Ичката, защо реши че ти намалява кърмата. Момичета, първите дни като слезе млякото гърдите са твърди като камък. След като се регулира лактацията стават пак меки, но това не означава че са празни. Просто млякото се произвежда ако се търси - т.е. ако се суче. Спират да се пълнят толкова много гърдите. Не си мислете, че намаля и да давате АМ. Малко повече вяра в природата ни имайте. Мен до сега с това цедене колко народ ме отписа като кърмачка, а ето че все още се справям.  Peace

# 573
Деската ,мерси за отговора -не аз не давам АМ ,но все си мисля ,че понамалява ,въпреки че Дара суче на 2,30-3 часа не много продължително време ,че се уморява и се будим,пощипваме по краченцата ,че ми е мързеливичка ,но пък памперсите ни са пълни и на всяко хранене се сменяме .Аз и давам и водичка и с охота си пийва по малко .За мен лично ,въпреки всички мнения избрах да си й давам по малко водичка .Водя се просто по нея.
Гачони ,Дара е на 10 дни ,но си е по боди с къс ръкав ,памперс и чорапки ,защото първите дни се прегряхме и ни излезна обривче -от тогава съм решила да не се навличаме ,въпреки бабите и мисленето им ,те милите ги е страх да я докоснат  Grinning

# 574
Ичката, за водата ти си си преценила така, така ще правиш. А и щом малката я пие, какъв е проблема. Аз пробвах Йоана, по настояване на Марти, тя ми я изплю в лицето буквално. От тогава не даваме. А пък щом е спокойна между храненията, значи й стига млякото.  Peace
Оф да, претоплянето е по-опасно от простудата, ама иди го обясни на бабите. Те с това студено вече  Sick Аз от няколко дни и чорапи не слагам и ако ме видят пак ще кажат, че си простудявам детето. В Русе днес ще е 37 градуса, а Йо беше на 33-34 в кувьоза.

# 575
И на мен ми се иска вече да не слагам чорапки ,но пък крачетата й стават студенки и затова ....

# 576
И на мен ми се иска вече да не слагам чорапки ,но пък крачетата й стават студенки и затова ....

Още малко да порастне и няма да й стават студени  Peace Все пак нали Йоана е кака на всички бебоци в темата, за някои неща е по-напред, но пък за други върви заедно с юнските бебоци.

# 577
  • Sofia
Добро утро!

Пао, аз с лек ужас храня вече, сутринта поотлагах яденето, че като се сетя за болката...  #Crazy Снощи цедих в едно шишенце, поне едно хранене да пропусна, да позарастне, но плюе биберона.  Confused Поне гърдите се пооправиха и не са на камък.

Аз го обличам Максим само с боди, не слагам чорапки. Онзи ден го водихме при педиатъра с боди, отгоре блузка с дълъг ръкав и ританки  Crazy, докато стигнем, беше вир-вода, докторът каза да не го навличаме толкова. То и аз си го знаех де, но пак нещо ме хвана страх, сега обаче съм спокойна, щом имам "разрешение".  Laughing Докторът ме изненада приятно, като каза само да се кърмим без да гледаме часове и грамажи и да не давам вода - т.е. ако искам, да предложа, но нямало да я пие. Направи му и пълен психопрофил  Laughing, много беше забавно и адски се надявам да е прав, защото хубави неща каза.

Както не бях уморена вчера, тази нощ направо бях като разбита, заспах към 11 и после мъж ми донесе бебето по някое време да го храня, уж спя в една стая с него, а не съм го чула.  Rolling Eyes

# 578
Добро утро мамчета,

на мен днес не ми е най-добрата сутрин, но сега пийвам кафенце и се надявам да се посъбудя. Поне Белата от днес е пак на градина - баба и току я изведе. На мен пък що ми се плаче!? Ей това хормоните преди след раждане са нещо страшно...

Приспахме се с Оги снощи към 22:00, похапна към 1:00 и после към 3:00 и какво му стана така и не разбрах но цяла нощ помрънкваше - до сутринта го гушках. Не плаче, не търси да яде а сякаш тихичко проплаква... newsm78 Милия ми той - имам чувството, че самото раждане много го стресира - нали го извадиха и него 15-16 дни преди термин. Първата нощ както пише в епикризата му - трудно се е адаптирал, цяла нощ простенвал и приплаквал, та го сложиха на системка...Голямо гушкане падна на другия ден като си го взех, сега е много по-спокоен, но имам чувството че още е стресиран...

Чин - мъжо си идва днес, късно вечерта! Не мога да повярвам - вече всички ще сме си заедно  Hug

момичета - не се притеснявайте за намалянето на кърмата, просто гърдите ви вече се нагласят към нуждите на бебчето и не се препълват. Пък и кърмата не просто се складира - тя се отделя и по-време на кърменето... Айде че човеко ме търси

# 579
Тошката и той има обривче по вратлето дали не го прегрявам  Rolling Eyes, с боди без ръкав е и цяло гащеризонче  newsm78. Той вече се поти като го държим или като е в столчето за кола ooooh! , макар че толкова слабичък Confused. Теди ми беше по дебеличка и сега той ми се вижда много клющав Crazy
За кърменето кво да кажа, кърмим се поне 30 мин да не кажа че и по час и като го махна от гърдата пак търси и е гладен, а като се изцеждам понякога преди храненето му имам към 100мл и му го давам после.А ако го дам директно на гърда после все е гладен, вече не знам какво да го правя  Rolling Eyes Confused. Понякога когато го кърмя после дам малко Ам да се до нахрани , абе не мога още да го регулирам това хранене  ooooh!

# 580
Добро утро!

Ичката, защо си мислиш, че намалява кърмата? Деси съвсем правилно е отбелязала, че гърдите с времето омекват и не са препълнени, както в началото, когато слиза зрялото мляко, но това не означава автоматично, че мляко няма. За да има мляко, не е необходимо да се яде прекалено много, а трябва да има стимулация - т.е. добре сучещо бебе или в другия случай - цедене. Колко време прекарва малката на гърдата? Суче ли активно - виждаш ли да се мести челюстта под ушичките, чуваш ли звука "кх"? Колко хранения имате в денонощието? Водичката, която даваш, със захар ли е, или не? Хубаво е да не я даваш преди хранене, за да не попречи на активността на сукане.
Момичета от Пловдив - при проблеми с кърменето има възможност да ви се помогне - имате си цяла Бу, а и други, при това добри, консултанти.

Шунче, ПаО,за разранените зърна подробно има писано тук - препоръчвам на майките, които имат такъв проблем, да прочетат материала. А иначе нормално да ви идва да избягате, като дойде време за кърмене - и аз бях така първите седмици, ако не бях консултант, не е много сигурно дали щях да продължа да кърмя, толкова зверска болка беше (какво откровение)  Embarassed Но нещата вече са значително по-добре...въпреки че при нас, заради това, че причината е анатомична, болката няма да отшуми съвсем.

Когато бебето не засуква добре, обичайната поза люлка не е най-подходяща. Вижте това клипче:http://www.youtube.com/user/breastfeedingbabies?blend=1&ob=4#p/f/29/mE8hgdj4Pf4[/video] - майката хваща бебето за вратлето, така има по-добър контрол върху главичката и захапката. Такъв захват е характерен за позата кръстосана люлка. Подходяща при такива проблеми е също и футболната топка.
Ако гърдите са препълнени или има силен рефлекс на потичане (млякото тече на силна струя напред като от маркуч), това също може да е причина за лошо засукване и болка, които водят до разраняване. Затова е добре преди сукане да се омекоти ареолата - може чрез мъничко изцеждане, може и чрез обратен натиск. При пълни гърди и силен рефлекс подходяща поза е позата конче, при която майката е полегнала назад, а бебето е върху нея - нещо подобно, но тук бебето е по-голямо и седи в майката.
Важно е винаги, когато бебето захапе плитко, да разваляте вакуума и да пробвате отново, няма смисъл да оставяте бебето да ви дъвче - това ще усложни картинката. Вакуум се разваля, като малкият пръст се пъхне лекичко в ъгълчето на устата между венците на бебето и бузката. Също така при разранени вече  зърна е добре бебето да стои на гърдата, само докато суче активно. Разранените зърна изискват и стриктна хигиена - при здрави зърна няма нужда от постоянно миене, но разранените трябва да се мият със сапун, за да се избегне инфекция.
Не знам дали написах всичко, малко съм разсеяна.

Иначе Деската е права, че си има разлика между новородено и малко по-голямо дете. В началото Явор трепереше, като го събличах за къпане и ревеше, сега вече му е приятно. И аз взех да го разголвам - вече е без чорапки, по боди само, че у нас на последния етаж е чудо. не снощи, а предишната вечер беше ужасен задух, той се спука от рев и ходихме по тъмно на обиколки из квартала, за да се охлади и успокои. Прибрахме се, нахраних го, и, Слава Богу, заспа си детето спокойно.
Хеберлеа, чудесно е, че мъжът ти се прибира вече  Hug А малкият човек много да го нагушкаш и от мен!
Гачони, виж отново как е позата и пробвай да прилагаш компресия, ето я и на клип. добре е да изцеждаш след кърмене или между кърменията, като вместо да додаваш АМ, можеш да дадеш добавка от изцедената кърма. Постепенно би трябвало бебо да задобрее и при правилно поставяне на гърда да няма нужда от добавка. Ако бебето не суче добре, а ти не цедиш, а додаваш АМ, кърмата ти бързо ще намалее.

Хубав ден, девойки! Чакам да видим дали някой ще се обеби днес  Hug

# 581
Момичета, здравейте. Влизам да ви кажа 2 думи само и заминавам да разходя младежа по хладничко.
Честито за всички нови бебоци, живи и здрави да са и много щастливи.  Grinning
Ние вчера бяхме на консултация. Юнакът е наддал 1050 г и 3 см за 20 дена. Значи сме се справили с кърменето на този етап, дано да продължим така. Много искам да му махна едното ядене през нощта, а той категорично отказва гладничето малко  Crossing Arms
Относно обличането, аз го държа по едно боди и това е. Времето е безумно горещо, за да се облича повече според мен. само нося винаги една пеленка в количката да му мятам отгоре ако духне.
Следобяд ако заспи ще ви чета повече. Засега от мен толкова. Hug

# 582
Ана2 Благодаря ти отново за съветите и за клипчето.Тошкато сега като гледам клипчето не си отваря толкова устичката да ме захапе така хубаво.Все се мъча махам го от гърдата и го подразвам за да си отвори хубаво устичката и докато захапе той пак я е затворил и не захапва така хубаво.Иначе ще пробвам тази комперсия  Peace, Благодаря ти отново  Hug Heart Eyes
Добавих новите родили мами , само не разбрах Кари кога и какво е родила и тн  Rolling Eyes

# 583
Zdraveite momicheta   bouquet

Minavam samo za da se pohvalq  newsm44 Na 21 juni v 14.50 se rodi nasheto sakrovishte. Kazva  se Alexzander i teji 3kg.  newsm44  newsm44   newsm44

Alexzander se rodi s planovo sekcio, karmim se ot izlizaneto ot operacionnata, vapreki che se nalooji da mi napravq palna upoika. Ot togava sme zaedno v edna staq  Heart Eyes Mnogo sam shtastliva  Hug

Chestito na vsichki, koito sa stanali mami dokato otsastvam   bouquet Da sa vi jivi i zdravi bebocite

Izvinqvam se za latinicata, no nie sme oshte v bolnicata   bouquet

Na vsichkii vi jelaq prekrasen den, na chakashtite uspeh  bouquet

# 584
  • Sofia
Браво, Кари, и честито отново!! Звучиш супер свежо! Simple Smile

Ана, мерси много! Като чета, и аз правя нещата грешно, а и зърната са ми вдлъбнати, а ареолите огромни, това с хващането на края на ареолата не си го представям, в клипчето (първото) са им двойно по-малки.  Rolling Eyes
Сега като се събуди, ще се обградя с възглавници и ще мъча да докарам поне читава поза, пък да видим, надявам се да се получи.

Чакам да минат да засекат топломерите и почвам леко да се нервирам, че ще се събуди бебето гладно преди това и ще се чудя къде да се завра да не ме гледат.  Close

Общи условия

Активация на акаунт