Близначета и Рачета се крият още в Юнските тумбачета! -тема 30

• 25 495
  • 714
  •   1
Отговори
# 450
  • софия
Ей сладурки здравейте, Честити бебоци  bouquet Hug
Чин и ние почти не се виждаме той или е на работа или е с Дани аз с бебка, но сме щастливи като сме здрави, за  секса ти 6 месеца а  аз вече 10месеца  Shocked,  не знам какво е това.
Като съм с двете деца нямам никакво време, Симона повърна нощес в 3 боли я корема докато суче и се напъва вече всеки ден повръща Sad и като се почна едно ядене на 1 час по малко до 9 чак тогава заспа но Дани стана та за мен съм няма днес. Ще излизаме след малко в най големите жеги, чакаме принцесата да се наспи Simple Smile
Прегръщам ви Hug

# 451
Здравейте, мами! Честито на всички новопоявили се слънчица! Липсвахте ми последни дни Simple Smile
Ние сме от неделя вкъщи гледаме се и свикваме. Разказ за раждането ще си позволя да самокопирам от друг любм форум. Simple Smile

Толкова много нови емоции и чувства изпитах последните дни, със сигурност няма как да съм същата.
За раждането - знаете как започна. Имах 2 см разкритие, намалели води, изгладена шийка и хаотични контракции. В 8 сутринта на 16-ти ми дадоха четвърт таблетка за предизвикване на родова дейност. Приеха ме в 9, подготвиха ме и в 10:30 ме включиха на система. След около час контракциите станаха на 2-3 минути. Бяха търпими - като започнеше си повтарях, че мога и още да понеса. Имаше една икона в предродилна и много вътрешна енергия ми даваше. Към обяд по план бях с 4 см разкритие и усилиха капката на системата. След това вече болките станаха мъжки. Не ми даваха да мърдам, и трябваше само по гръб да лежа през цялото време - така ставало по-лесно разкритието. Само лявата ми ръка беше свободна и ако не опъвах рамката на прозореца над мен, то стисках края на леглото. Когато ме прегледаха пак д-ра каза: "А, 8 см, браво, ама защо мълчиш, ще те отървем". Тогава нещо каза прас и ми изтекоха водите на леглото. При всяка контракция бликах. Е, тогава вече наистина заболя и си поисках обезболяващо. Биха ми Лидол, от който ми стана лошо, между контракциите бях като надрусана, и ми се повръщаше при всяка контракция. Болките не забелязах да станат по-малки. Дойде пълното разкритие и започнах да напъвам още в предродилна. Много бяха отзивчиви и стегнати целият екип акушери. Просто всеки беше ангажиран да ми натиска крака, ръката, да ми следи абоката, да ми вика какво да правя, да ме окуражава. С памук с вода ми мокреха устата. Като започнаха напъните не знам от какво ми се изкривиха и изтръпнаха пръстите на ръцете, краката, лицето ми се схвана. Тръгнаха да ме местят в родилна, и започна екшъна. Там бях много послушна, слушах какво да правя, изпълнявах. До момента, в който на върха на един от последните напъни ме резнаха - е, това беше най-гадното, добре, че беше кратко  Grinning След следващият напън бебка излезе, видях я и все едно душата ми за момент излезе от тялото. В следващият обаче док каза, че плацентата не излиза, пъпната връв била ципесто прикрепена и почти се скъсала. Взе да ме мачка и натиска матката и след малко я изкара. Позашиха ме, пак болеше и само питах - "Още колко шева има" - "Един-два", "А сега колкко остават" - "Един-два", "Не искам повече шевове"- "Е, чакай де, още един-два". Така и не знам колко са, нито питах, нито имам смелостта да погледна там. Ама нямаше и значение, защото едно малко оцъклено вързопче беше положено на гърдите ми. Само я целунах и я изнесоха на таткото. Kiss Това беше най-най-най-вълнуващият и красивият момент в живота ми, това малко същественце сякаш цял живот съм го познавала, а дори не мога да го оприлича на някой от нас.. Оставиха ме два часа в родилна зала и после с бебка ни транспортираха в стаята. Първата вечер цяла нощ я прегръщах в леглото си, целувах я, тя засука и от двете гърди коластра. Дори направих първата си грешка - оставих я два часа на едната гърда и на другият ден вече имах първата адска рана.
В заключение - раждането ми продължи 8 часа от първата таблетка до плачът на Диляна, не съжалявам и не свързвам с нищо лошо нито един момент от тези часове, дори като ме натовариха на количката да ме извозват и заявих на кушерките, че съм много доволна от тяхната помощ, лекарят ми също беше изключително ангажиран с мен и ръководеше цялата ситуация перфектно, и в заключение смятам пак да раждам  Grinning
Раждането мина, после дойде трудното  Grinning Малката мишка много ми разрани зърната, изсипаха се една купчина акушерки и консултанти да ми дават различни акъли, и накрая вече ми кипна от тях. Всеки ме кара да правя различа дивотия. Вече имам доста кърма, и регулирам с цедене, но адски ме болят шевовете и съм кто инвалид.
Пак ще пиша, че сега имам напръцкано дпе за смяна  Hug

# 452
Tedi, страхотен разказ. Разплака ме!
А и ти си мъжко момиче.   bouquet

П.С. Бременните, хайде една по една се отчитайте, че да не ви мислим толкова.

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 11:57 от simply_blue

# 453
Днес моята племеница Мони става на цели 5 години и затова ще ви почерпя

# 454
Здравейте, милинки. Hug
Само да драсна, че още съм жива #Crazy. Докато ви прочета, Никола се събудил. Време за писане не остава.
Честито бебоци на всички мамчета от последните три дни. Да са ви живички и здравички.
Нас ни продълзяват коликите, но слава богу, през нощта е спокоен. Буди се към 3 за ядене и после към 7.
Чинче, може би ако правите секс, отношенията ви ще се пооправят?... Wink
Пеперудо, тазът се прибира за около 3,4 масеца напълно. Ше си влезеш в дрехите, разбира се.
Пак ви оставям, отивам да сложа обяда на щерката, че след малко бебо пак ще писне. Rolling Eyes..

# 455
Честито на щастливите мами гушнали своите прекрасни дечица  Grinning Grinning Grinning Hug Hug Hug Hug КАк са мамите които нямат търпение и тяхното бебче да се роди?Аз вече едвам издържам,вчера бчх цчл ден с болки в кръста и корема-леки,но и днес май няма да е големият ден  Sad Sad Sad

# 456
  • София
Добро утро от мен! То следобяд, ама за мен е утро  Wink
Честита Александра  Heart Eyes на Алекс!!

Ваче, Ралица е чудесна. HugДано да няма проблеми с лактозата както Саша.А Саша как е?Как се чувства със сестричката?

Благодаря, Пеперудке!  Hug Hug Hug
Сашата е много щастлива, иска да гушка бебето нон-стоп. Давам й понякога. Е, като че ли не беше подготвена и че много неща няма да позволяваме  Tired Понякога ми е мъчно, че й се карам за някои неща  Tired
Пробелеми с лактазата май не се очвертават засега, защото акото си стана като горчица. Абе точно каквото трябва да бъде.

За рева... аз се скъсвам да рева.. ужас просто. Ама за нищо, без причина ми рукват сълзите. И плача горко като че ли не ми се е случило най-хубавото нещо на света  Tired Не помня предния път да е било така....

Чинче, така се получава в един момент  Confused Сега поне е лято, опитвай се да излизаш повече. После Никола ще става все по-интересен и ще комуникираш с него.

Имам въпросче към Ана2
Аз от самото начало кърмя и от двете гърди. По около 20 минути. Рали суче активно, почти не спира. Смятам, че й стига, защото е спокойна, буди се на около 2-3 часа и пълни памперсите добре и с пико и с ако  Wink Не се изцеждам, мисля, че не трябва.. или трябва?  newsm78 Пия някакъв чай лактогонен австрийски.
Вчера беше педиатърката у нас. Каза ми да кърмя по следния начин. Около 15 минути от едната гърда, после около 5-10 макс. от другата. После изцеждам до капка ПЪРВАТА  Rolling Eyes Следващото къремене в обратна поредност на гърдите. Хубаво, ама гърдите ми станаха на камък. И да ви кажа таз възглавничката с костилките е вълшебна  Crazy Още не я ползвам за Рали, защото не й е паднал пъпа и ме е страх да не загрявам мястото. Но пък за згряване на гърдите върши чудна работа. Та, понеже ми станаха на камък гърдите нощес пак си я кърмих и от двете. Докато не ги изцока и да ме облекчи. Сега не знам какво да правя... да си кърмя така или както педиатърката казва. Страхувам се, че няма да ми се увеличи кърмата...

Иначе Рали я хващат коликите около полунощ.. до 4 часа се мъкнем насам-натам.. Май ще спя повече през деня, защото после сдавам багажа  Tired Давах 2 пъти Еспумизан. Не видях нещо да помогна  Confused

# 457
  • Пловдив
Честита радост и на новите родили мамчета! Да са ви живи и здрави дечицата Hug

Аз сега се връщам от преглед. Нищо ново под слънцето Rolling Eyes Ще ме чакат до 1 юли и тогава ще ми предизвикват раждането, ако не съм родила още. На мен ми се струва че дотогава има цяла вечност... Всички родихте, а ние ще ви чакаме да проходите сигурно Rolling Eyes Само да е живо и здраво детето - ще чакам, какво да правя.

Хубав ден на всички Hug

# 458
Честити бебченца на Макензен и Клеопатра, да са им живи и здрави Hug

Секс ли?Какво беше това.Ние от 9 месеца не сме правили нищо Whistling таткото го е страх пак и на мен не ми е до секс, особено сега.
Дайте малко жега и насам, тук вали ли духа и сме пуснали парното.  #2gunfire
Вчера баща ми като се прибра от работа и ме хвана 1 час разходка и направо се изпотих цялата ама нашето бебче се кефи и си седи. Живот и здраве ако нищо не стане понеделник влизам в болницата - малко ме е страх да ви кажа.
От време на време едни жестоки болки ме хващат ниско долу но траят няколко секунди и чак настръхвам от болка, не знам нормално ли е това. newsm78

# 459
Честито на Ели Стефанова,Жужи,Клеопатра,Макензен,Алекс.Да са ви живи и здрави Пламен,Сиана,Нора,Гергана,Александра.
Ваче,еспумизана действа след 4тия ден каза нашата педиатърка.Аз също си мислех ,че Матея плаче от колики,но се оказа ,че било от глад.Принудих се да давам добавка след вчерашната ни консултация с педито.Сега е много по-спокойна да не се хваля ама...
А  гърдите ти трябва да са меки на пипане,като мяхове.Твърдостта не е добър признак.Тя Ана2 ще ти отговори по-адекватно.
Момичета с шевове и епизитомии-и на мен не ми е паднал ни един шев ,а е вече 13 ден.Поне контракциите намаляха #Crazy.Аз се видях отдолу,престраших се ,но хич не ми харесва работата.Друга е все едно.Дано си се оправи по-натам. newsm78

# 460
Честита радост и на новите родили мамчета! Да са ви живи и здрави дечицата Hug

Аз сега се връщам от преглед. Нищо ново под слънцето Rolling Eyes Ще ме чакат до 1 юли и тогава ще ми предизвикват раждането, ако не съм родила още. На мен ми се струва че дотогава има цяла вечност... Всички родихте, а ние ще ви чакаме да проходите сигурно Rolling Eyes Само да е живо и здраво детето - ще чакам, какво да правя.

Хубав ден на всички Hug

Миличка и аз чакам,а вече нямам никакво търпение.Дните си минават а на бебо не му се излиза  Sad Sad май си чака термина а може и да преносим  Sad Sad Sad Вчера имах болки цял ден в кръста и корема,но бяха леки.Днес малко ме свива в кръста,но няма признаци за раждане  Sad Sad Sad  Но какво да се прави,важното е бебчо да се роди живо и здраво пък ние ще чакаме денят  Hug Hug Hug Hug

# 461
Бъни, нормално звучат тези блки. Главичката сигурно се намества надолу.
Силвия, аз все пак направих ревизия долу - имам 4 задни шева и 2 отпред от разкъсване явно. Имам два много близо един до друг и болят адски. Особено от вчера - опъват ми, едва си намирам място и то легнала или права. Само един край гледам, че се е провиснал и може би ще пада - не знам. Ако са разграждащи док каза, че до месец може да ги усещам.
Ваче, аз толкова бях чела за кърменето, и в болницата като ме метнаха проблемите и търсих помощ от всякъде, получих куп различни и излишни съвети. То не беше къса юздичка, криво небце, къс и дебел език, малки зърна, запушени канали и т.н. Едната акушерка ми вика - имаш много кърма, стига си се наливала с вода, ще вдигнеш температура, другата ми вика - ама ти едва малко коластра имаш цеди да стимулираш. Една консултантка пък ми каза, че зърната ми са толкова зле, че трябва да ходя на някаква тепраия за възстановяване и така да кърмя пак. Една акушерка пък ми внуши, че се справям със силиконки, пък аз ги виждам, че са празни, бебето реве от глад...  Накрая педката ме хвърли в оркестъра като каза от 12 до 5 да не кърмя  Laughing , да редувам гърди, да изцеждам до капка.
Ами, теглих им една майна и си кърмя както ми дойде сега. Давам на 2.5-3 ч., ако се събуди по-рано и тогава давам, винаги първо от по-надутата гърда, после другата - колкото изцока. Ако остане голямо напрежение помпя по малко, колкото да падне напрежението, но не и до край. Не знам колко е правилно, но се чувствам добре. Водя се по гърдите - където усетя буца въртя главата в противоположната посока. Включването на топли и студени душове и компреси не ми помогна, освен, че се препълних яко на два пъти. Надявам се първо да регулирам количеството, че вчера имах 200 мл излишък от през деня. После ще редувам гърди и ще гоня режими ако трябва. В заключение - прави каквото ти самата сметнеш за правилно и усетиш, че и бебето е добре. Това изцеждане до край не вдъхва доверие.
Ваче, не ви ли е рано за колики? Леле, аз си мислех, че имаме време поне до другата седмица, а нали са наборчета нашите цветя  Simple Smile

# 462
Мамчета, бързо въпросче- сега прочетох, че Колийф трябва да се съхраняват в хладилник, а аз вече 5 дена давам капки, като опаковката стои на стайна температура..................

# 463
Здравейте момичета Simple Smile
ние сме добре, кърмим се успешно и бебчо е много спокоен, да чукна на дърво засега  Laughing. И аз имам шевове, 3 са външни и вътрешни имам, но не знам колко. Иначе вчера ходих да ми махнат външните, за тези вътре ми казаха, че са със саморазграждащи конци, това значи, че сами ще паднат или ще се разградят.
Аз имам също въпросче - може и към Ана2, може и от ЛЛЛ да помагат: Когато се изцеждам,забелязвам, че кърмата е жълтеникава на цвят, но тая сутрин беше бяла и леко прозрачна. Може би защото детето сука от тази гърда и това е остатъка... newsm78. Това да не е признак, че намалява? Ще се следя дали на следващо цедене ще е такава. И още нещо: малкия суче активно, не знам по колко, но си е спокоен и когато и да стисна гърдата винаги има кърма - трябва ли да изцеждам? Педиатърката ме посъветва задължително след всяко негово ядене да се изцеждам, за да стимулирам - правилно ли е това? newsm78

Честити бебчета на Макензен, Клеопатра и Алекс  Hug Да са им живи и здрави бебоците Simple Smile

# 464
Зизунка ще го оправя  Wink Heart Eyes
@ALEKS@ Честито   bouquet, и също и на Таткото   bouquet , да ви е жива и Здрава Александра  Hug Heart Eyes , а на мама  бързо възстановяване и скоро да е при нас  Hug
Пао и Тодор се белеше много първите дни по коремчето, крачетата, ръчичките и почнах да го мажа с мас /правя си я къпана , баба ми направи бяла чиста мас от тази година и аз си я направих къпана/ така мазах и Теди до към 40 ден.И от както почнах с мас да го мажа Тодор сега вече въобще не се бели. Peace Иначе съм си взела мляко на СебаМед но ще го ползвам по нататък
helen 30  Кърмата първите дни жълтеникава от коластрата , а после се по избистря и си бяла леко водниста, поне моята е така де  Wink

Общи условия

Активация на акаунт