Ходите ли на родителските срещи в училище?

• 28 174
  • 262
  •   1
Отговори
# 60
  • волно калдъръмче
На общите родителски ходя. Посещавам и учителите в приемните им часове. Чавето знае, че се интересувам, че не е безконтролно и така.

Аз лично, бих искала да получавам подрбна информация за учебния процес от сайта на училището/класа. Какво са взели, кога са контролни, класни, кога са консултациите, както и да получавам на @ си информация, касаеща моето дете. 
Родителските срещи би трябвало да са за да решават възникнали проблеми, касаещи целия клас, както и организационни такива.
Бих се чувствала неудобно да изисквам подробна информация в писмен вид, при положение че правилата са ми ясни и има стройна система. Ако не ми отърва поради някакви причини, няма да задължавам никого, а бих излязла с предложение да се таксуват такъв вид услуги, които са извън правилника. 

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 10:11 от Саморая

# 61
М.г гледах сайта на един 4 клас- класната се занимаваше с него. Всеки ден се описваше кой урок са взели, дмашните работи, необходимите материали за следващия час, проявите в час на класа и др. Имаше идея и за ел. дневник. тделно, при необходимост пишеше на скайпа на всеки родител, ако има проблем с дисциплината или уч. материал. Ако нашата класна го беше направила щеше да ми спести хиляди тел. разговори и ходене до училището, а истината е, че  често дори не подозираме какво се случва в училище, мислейки, че всичко е наред.

# 62
  • волно калдъръмче
Щом жената е решила да го прави -  bouquet

# 63
Аз лично, бих искала да получавам подрбна информация за учебния процес от сайта на училището/класа.
В много цивилизовани държави имат така наречените "електронни бележници", където учителите отразяват оценките и родителите със своя лична парола се включват към сайта на у-щето и проверяват оценките на детето си. При нас по обективни причини това не може да бъде, защото както казват "за толкова пари, толкова музика". Безхаберието и двойният морал на българина са добре известни, затова нека да искаме толкова, колкото даваме.

Родителските срещи би трябвало да са за да решават възникнали проблеми, касаещи целия клас, както и организационни такива.
Да, ако нивото на родителите е приблизително едно и също т.е. ако на род. среща присъстват родители които искат децата им да учат и да преуспеят в живота. Ако селектирате / подберете децата чрез изпити  автоматично ще подберете и родителите. Тогава лесно се работи не само в клас , но и на родителската среща.
При различно възприятие на даден проблем, както учението така и род. срещи стават формални.  Това е цената на безхаберието - държавно, обществено, лично.

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 13:30 от plamenhk

# 64
  • волно калдъръмче
Не мога да не се съглася с пламенхк.

А родителите на калпазаните ги няма на срещите. Така е беше и по мое време - нищо ново.

# 65
  • София
ох, стига вече, Пламене! Ако това, ако онова, ако баба ми беше мъж!  Wink Виж сега, аз да ти кажа! Първо, в близко бъдеще подбор няма да има, защото всички видове организации се ще вдигнат да съдят държавата за дискриминация. Второ, към момента нещата са такива, каквито са и всички родители трябва да се справем с тях по някакъв начин. Трето, нямам намерение да чакам промяна в системата, защото децата ми растат и сега са ученици, сега са в шести клас и трябва да се погрижа за тях. Четвърто, след година-две хич няма да ми е проблем началното образоввание, нито основното, а кандидатстването след седми клас. Пето, по мое време в елитните училища, ужким с целия му подбор, пак имаше подобни истории, но тогава не бяха двойкаджии, а деца на отговорните фактори в окръга - та тези родители никога не идваха на родителските срещи, а на децата им им се разминаваше, дори ги толерираха мълчаливо.
Затова, няма нужда повече да го повтаряш и поентваш това с подбора, защото не ни върши работа като, а хипотетично говорене! Темата е за родителските срещи, не я отклонявай!

# 66
За мен родителските срещи са загуба на време и са тотално неефективни и затова се радвам, че в училището на дъщеря ми нещата са организирани по друг начин. Имам редовни контакти с преподавателите на детето ми, които спазват обявените в сайта на училището дати и часове за консултации. Именно там мога да поговоря за моето дете, да разбера как то се справя и да чуя съветите на учителите. Не ме интересуват успехите и неуспехите на чуждите деца, искам да знам моето дете как се справя и какви цели е реалистично да му бъдат поставяни. 

Родителски срещи може да има за организационни неща или за разясняване на такива процеси като изпитите за кандидастване след седми клас.

В много цивилизовани държави имат така наречените "електронни бележници", където учителите отразяват оценките и родителите със своя лична парола се включват към сайта на у-щето и проверяват оценките на детето си. При нас по обективни причини това не може да бъде, защото както казват "за толкова пари, толкова музика". Безхаберието и двойният морал на българина са добре известни - нека да искаме толкова, колкото даваме.

Горното въобще не е вярно. В много училища има електронни дневници, във форума имаше и отделна тема, в която се обсъждаха изискванията на родителите към тези дневници и препоръки за подобрение на съществуващата функционалност.

# 67
Горното въобще не е вярно. В много училища има електронни дневници, във форума имаше и отделна тема, в която се обсъждаха изискванията на родителите към тези дневници и препоръки за подобрение на съществуващата функционалност.
Имате много елементарно разбиране за цивилизоваността на дадена държава. Проблема не е в техническото изпълнение на тази ЕЛЕМЕНТАРНА идея а в правилното и ФУНКЦИОНИРАНЕ !!!
Ако "въобще" не е вярно както твърдите,  досега всички у-ща щяха да ги имат при наличието на собствени сайтове.. Въпреки че  всички у-ща имат свои сайтове, много малко от тях функционират  според представата на родителите.
Сравнявал съм тези електронни дневници и въобще работата на училищните сайтове  в "елитните" у-ща на дъщерята у дома и зад граница. Няма "разлика" - има КОНТРАСТ !!!

Темата е за родителските срещи, не я отклонявай!
ТОЧНО за родителите на "калпазаните" говоря, за проблемите които те създават с действието или бездействието си на другите.

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 14:57 от plamenhk

# 68
  • волно калдъръмче
Първо, в близко бъдеще подбор няма да има...

...след година-две хич няма да ми е проблем началното образоввание, нито основното, а кандидатстването след седми клас.
И това ще е, защото подборът го няма  newsm78

# 69
  • София
защото животът си тече и човек обичайно се справя както може в движение. Година за година. Ако трябва си мести детето в друг клас, в друго училище. И гледа да го избута с максимални ползи за детето. Ни подбор, има значение, ни теория, ни чужбина! Хеле пък, някой да си кюта на другия край на света, а да дава акъл без да си цапа ръцете! ами, да дойде, толкова като знае, да приложи чуждия опит, а не само да пише постове като чаршафи! Справяме се тук и сега, това е!  Peace

# 70
  • волно калдъръмче
гледа да го избута с максимални ползи за детето. Ни подбор, има значение, ни теория, ни чужбина!
Как да няма значение подбора след 7 клас?! Защо са тези истерии покрай кандидатстване и прием в ЖЕЛАНОТО училище?! Логично е: много желаещи, мотивирани от ползите, които ще имат от обучението - ограничени места - изпит - класиране=подбор

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 15:13 от Саморая

# 71
Имате много елементарно разбиране за цивилизоваността на дадена държава. Проблема не е в техническото изпълнение на тази ЕЛЕМЕНТАРНА идея а в правилното и ФУНКЦИОНИРАНЕ !!!
Ако "въобще" не е вярно както твърдите,  досега всички у-ща щяха да ги имат при наличието на собствени сайтове.. Въпреки че  всички у-ща имат свои сайтове, много малко от тях функционират  според представата на родителите.
Сравнявал съм тези електронни дневници и въобще работата на училищните сайтове  в "елитните" у-ща на дъщерята у дома и зад граница. Няма "разлика" - има КОНТРАСТ !!!

Ама въобще не споря - тук сме аборигени, аз имам елементарно мислене, не мога да се сравнявам с опита, познанието и разбирането за живота, което има plamenhk. От десетина години човекът за негово щастие няма пряк допир с българското училище, но това не му пречи да има ясна и точна представа за текущата ситуация с най-големи детайли - родителски срещи, дневници и т.н.. Евала на такива хора.

# 72
  • София
гледа да го избута с максимални ползи за детето. Ни подбор, има значение, ни теория, ни чужбина!
Как да няма значение подбора след 7 клас?! Защо са тези истерии покрай кандидатстване и прием в ЖЕЛАНОТО училище?! Логично е: много желаещи, мотивирани от ползите, които ще имат от обучението - ограничени места - изпит - класиране=подбор

В предишния диаллог с Пламен нещата изобщо не бяха за подбора след седми клас, а още от първи, че и преди това. моля  те, не ме карай да преразказвам, че ми идва множко!  Simple Smile За седми клас нещата са различни, тогава децата са достатъчно големи, вече имат базова подготовка и психическа нагласа да могат да избират и си знаят горе-долу накъде клонят като възможности.

# 73
  • волно калдъръмче
Андариел,   Embarassed bouquet Peace

# 74
Хеле пък, някой да си кюта на другия край на света, а да дава акъл без да си цапа ръцете!
И вие от принципен направихте проблема личностен.

ами, да дойде, толкова като знае, да приложи чуждия опит
"А може би трябва да ви дам и ключовете от квартирата си?" (c) Остап Бендер, Дванадесетте стола.  Mr. Green
Вие като майка Тереза говорите.   bouquet

Ни подбор, има значение, ни теория, ни чужбина!
Да, за  "гламавите"  средата  няма значение - по умни и така няма да станат..

да пише постове като чаршафи!
На умния и две приказки стигат, но когато се налага да обясняваш елементарни неща на "аборигени" трябва повече писане - от малко не разбират.  Sad

тук сме аборигени, аз имам елементарно мислене
Ценя самокритичността ви , но искрено се надявам групичката ви да не се увеличава.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт