Качествена дограма

• 301 984
  • 821
  •   1
Отговори
# 90
  • София
аз и на предните страници писах, че за мен Саламандър, Тисен и Кьомерлинг са най-добри. Ние сме със Саламандър 5 камерна и 4 сезонно стъкло в двете стаи и Ка-стъкло в останалите (според изложението). Много сме доволни.
За северно изложение какво стъкло е подходящо?

К-стъкло е подходящо за стаи със северно, североизточно и северозападно изложение. За мен по-голяма роля играе стъклопакета и чак след това е значението профила. Ние лично търсихме оптимален вариант (за всяка стая) стъклопакет/профил/обков.

п.с. държа да подчертая, че не съм специалист по въпроса. Говоря като потребител на стоката  Peace За момента (вече 3-та година) нямаме никакви проблеми (конденз и т.н.)

# 91
Стара тема, но предпочитам да я повдигна, за да не пускам нова.

Трябва ни дограма за двуетажна къща. Голяма е, 19 броя прозорци на 3 от тях с врати. Изложение всякакво Wink но на север има само 3 прозореца на стълбището.

Почнах да пускам запитвания на фирми, но моля да ми дадете съвети какво точно да гледам. Какви са уловките, на които ние простосмъртните, незанимаващи се с дограми, можем да се вържем?
Четох за К стъклото, долу-горе мисля, че ми се изясни. Ако обаче е на прозорци с южно изложение, ще стане ли парник? Има противоположни мнения по въпроса.
Срещам 4 сезона, енерджи сейв, нискоемисийно, високоенергийно ... - какви са тези неща?

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 19:04 от Tani4ka_04

# 92
Стара тема, но предпочитам да я повдигна, за да не пускам нова.

Трябва ни дограма за двуетажна къща. Голяма е, 19 броя прозорци на 3 от тях с врати. Изложение всякакво Wink но на север има само 3 прозореца на стълбището.

Почнах да пускам запитвания на фирми, но моля да ми дадете съвети какво точно да гледам. Какви са уловките, на които ние простосмъртните, незанимаващи се с дограми, можем да се вържем?
Четох за К стъклото, долу-горе мисля, че ми се изясни. Ако обаче е на прозорци с южно изложение, ще стане ли парник? Има противоположни мнения по въпроса.
Срещам 4 сезона, енерджи сейв, нискоемисийно, високоенергийно ... - какви са тези неща?

нискоемисионно е Кстъклото,слага се на северните,на южните-4 сезона.

# 93
  • Варна
Срещам 4 сезона, енерджи сейв нискоемисийно, високоенергийно ... - какви са тези неща?

Тези двете са стъкла тип енерджи- съчетават в себе си ефекта на К- стъклото и на стопсол-а.
"Енерджи сейв" би могло да бъде и горното, и К- стъкло. Само фирмата, която го предлага може да ти каже как го е измислила.  Wink
"Нискоемисийно"-то е т.нар. К- стъкло.
Капаните обикновено са: тънки стени на профилите (виждат се в разрез само), тънък усилващ профил, евтин обков, скрити допълнителни плащания.
Това основно при дребните фирми. По- едрите са коректни в голямата си част.

# 94
Благодаря! А обкова коя част на дограмата е, това което се закача за стената ли? Само не ми се смейте или поне не много Wink ама тепърва почвам да се образовам на тема дограма.

Вчера говорих със служителка на фирма за дограма. Попитах я дали на различните изложения да сложим различни стъкла. Отговорът й беше: не, няма нужда, К-стъклото било добър вариант, нямало да направи парников ефекет и че ако навън е 32 градуса, вътре без климатик няма как да ни бъде хладно. За последното съм съгласна, но не искам, ако вън е 32 вътре да е 52 заради стъкло-лупа. А на юг прозорците са големи, буквално 90% от стените са в прозорци. Притеснява ме, че и слънцето като напича дограмата, ще се амортизира по-бързо, което не знам може ли да се избегне.

# 95
  • София
Едно питане - някой слагал ли си е вградени щори в стъклопакета? Струва ли си?

# 96
Цитат на: Tani4ka_04 link=topic=590861.msg24481838#msg24481838 date=1361978769[/quote
....

...Какви са уловките, на които ние простосмъртните, незанимаващи се с дограми, можем да се вържем?

Нискоемисионното стъкло е К стъкло. Високоемисионното е "4 сезона". Ефекта на К стъклото е да задържа топлината в стаята, т.е е подходящо само за северно изложение.
А на високоемисииното филтърът е двоен и задържа вътрешната температура и отблъсква външната.
Ако сте на шумно място е добре стъклата да са с различна дебелина за по- добра шумоизолация, като винаги външното е по -дебело /най -удачен вариант е 6+4/

Обковът са пантите, дръжката и вътре металната част, която заключва прозореца. От висок клас са Мако, Рото и др.
Среден клас са Сигения...
По-масовите са GU....

Едно питане - някой слагал ли си е вградени щори в стъклопакета? Струва ли си?

Проблемът при тях е, че ако се развалят трябва да се хвърлят със стъклопакета, иначе са супер -не се прашат и т.н...Simple Smile

# 97

Нискоемисионното стъкло е К стъкло. Високоемисионното е "4 сезона". Ефекта на К стъклото е да задържа топлината в стаята, т.е е подходящо само за северно изложение.
А на високоемисииното филтърът е двоен и задържа вътрешната температура и отблъсква външната.
Ако сте на шумно място е добре стъклата да са с различна дебелина за по- добра шумоизолация, като винаги външното е по -дебело /най -удачен вариант е 6+4/

Обковът са пантите, дръжката и вътре металната част, която заключва прозореца. От висок клас са Мако, Рото и др.
Среден клас са Сигения...
По-масовите са GU....

Значи обковът е важен. Почнах да получавам оферти, не съм ги изчела подробно, но описание на обкова не срещнах засега. Основно говорим за профили Саламандър, 5 камерна, 2 стъкла. Те с какъв обков са, аз ли си го избирам или как точно?

А това какво означава и добре ли е?:
"профил REHAU Euro-design 70 (5кам. с обло крило) в бял цвят с коефициент на топлопреминаване: Uf = 1,3 W/mlK , клас на звукозащита 4 (VDI 2719) и стъклопакет от бяло/мат - 24мм. и бяло/нискоемисийно(Ка)- 24мм."

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 18:06 от Tani4ka_04

# 98
Tani4ka_04 изобщо не се връзвай на юг с нискоемисийно стъкло,
сложи си 4 сезона, там коефициента е Uf = 1,0 W/mlK
на бяло+мат изключено да е Uf = 1,3 W/mlK, там е Uf = 2,7 W/mlK
За север е ок ниската емисия.
Мако е страхотен обков, препоръчвам горещо  Peace

# 99
  • Варна
Коефициентът на топлопреминаване 1,3 W/ м2 К ( единица топлина преминала през единица площ за разлика в температурите 1 Келвин градус) е за профила, а не за цялото изделие.
Не съм съгласна с парниковия ефект на нискоемисийното К- стъкло. Много сме дискутирали във форума, потърси и прочети. Аз самата имам такова на целия си източен апартамент, където слънцето грее директно, а не пада косо както при южното и няма нищо подобно. А все пак К- стъклото си дава по- добра топлоизолация през зимата.

А това какво означава и добре ли е?:
"профил REHAU Euro-design 70 (5кам. с обло крило) в бял цвят с коефициент на топлопреминаване: Uf = 1,3 W/mlK , клас на звукозащита 4 (VDI 2719) и стъклопакет от бяло/мат - 24мм. и бяло/нискоемисийно(Ка)- 24мм."

Добре е, с уговорката, че Рехау вече не е това, което беше. И ако можеш да си позволиш си направи стъклопакета с дебелина 32 мм, а не 24 мм. К- стъклото би могла да го замениш с Мултифункционално (четирисезонно), ако чак толкова те плаши слънцето през лятото.
Обковът не си го избираш сама в повечето случаи. Фирмата производител си избира кой обков да плредложи за всичките си изделия. Рядко се предлага алтернатива. За мен читави са повечето немски и австрийски обкови, стига да не е турски е добре.

# 100
  • София
И мен ме интересува темата Peace
Tani4ka_04 , би ли ми казала:за Саламандър към коя ф-ма си се насочила?

прави ми лошо впечатление,някои ф-ми дори не ми отговарят на запитването newsm78...говоря за големи ф-ми!

# 101
Благодаря ви! Още не сме избрали фирма. В сряда пуснах 8 запитвания, вчера получих 7 оферти. Не съм ги прегледала всичките.

k@li, колко време е минало, без да ти отоговорят? Аз и това си записвам - кога съм пуснала запитването, кой ми се е обадил с уточняващи въпроси, защото въпреки старанието ми в изработката на подробно запитване, имам пропуски или пък съм оставила те да преценят за нещо, а не можели... Всичко това си го отбелязвам, за да си създам впечатление за работата им и при сходни оферти, е ясно кого ще изберем Wink

След известно четене се насочихме към Саламандър, не всички оферти са за него обаче. Ако твърдо решим Саламандър, ще потърсим още фирми, работещи с него.

Тъкмо гледам едната оферта, която е за 70 мм профил Трокал, Вид стъклопакет - газ Аргон, бяло 4/16/нискоемисийно 4 (това го тълкувам като дебелина на стъклото 4 мм с разстояние между двете 16 мм, което ми се струва малко). Мъжът ми не иска аргон, защото щял да изчезне за година, две или три и после си без аргон Simple Smile
Обкова е " WH autoPilot ", Крило система: Fest im Blendrahmen, Крило бяло; Дръжка New York Secustic- бяла. Нищо не ми говорят тези неща. Иначе са ми направили чертежи, с размери, всичко показано кадърно. За размери ширина 3 на 2.8 м (високи прозорци 2 крила, третото е врата) при горните характеристики, как ви се струва цена от 430 евро без ДДС?

# 102
....И ако можеш да си позволиш си направи стъклопакета с дебелина 32 мм, а не 24 мм. К- стъклото би могла да го замениш с Мултифункционално (четирисезонно), ако чак толкова те плаши слънцето през лятото.
Обковът не си го избираш сама в повечето случаи. Фирмата производител си избира кой обков да плредложи за всичките си изделия. Рядко се предлага алтернатива. За мен читави са повечето немски и австрийски обкови, стига да не е турски е добре.

Натам отиват нещата, май ще сложим четирисезонното. То има ли някакви недостатъци? През зимата пропуска ли слънцето?
Стените ще са с 10 см, а покрива с 20 изолация, ще има камина в хола и локално парно в цялата къща с котел с космическа технология  Mr. Green Като сме добре изолирани, би трябвало с много малко енергия да затопляме. Та слънцето каква роля би играло в този случай? Не, че не искам да се ползва през зимата, ако може, но ако това ще доведе до жеги лятото....
Иначе мислим и щори да слагаме, но със сигурност ще е по-нататък, че пари за всичко сега няма да има.

# 103
  • Варна
През зимата пропуска ли слънцето?
Е те това е "големият" въпрос!  Wink  Laughing
Логично е, че щом спира слънцето през лятото ще го прави и през зимата. Ако не ви е чак толкова необходимо, ок, но аз обожавам слънцето и топлината му и не бих се лишила доброволно от него.
Слагайте си го четирисезонното и не му мислете чак толкова!
 Този обков " WH autoPilot " нищо не ми говори  Confused, на Ролпласт ли е офертата?

# 104
...
 Този обков " WH autoPilot " нищо не ми говори  Confused, на Ролпласт ли е офертата?

Позна!

Общи условия

Активация на акаунт