Качествена дограма

• 302 106
  • 821
  •   1
Отговори
# 270
Много въпроси , а отговорите с недомлъвки. Хайде бре хора препоръчайте няколко фирми. Имам оферта от Саав и от Ролпласт, но разликата в цената е 2000 евра. Този саламандър колко по кочествен е от трокал, че има такава разлика ?

# 271
griselda аз вчера си взех офертата за Саламандър и разликата в цената с Трокал е следната: Ролпласт ми дават за Трокал цена 900лв. за моята конфигурация прозорци с врата, а Саламандър е на цена 1 500 лв.
По мое мнение Саламандър е с по-добър обков, в офертата са описани като предимство противовзломни механизми, защита от провисване, армировка на профила 1,5мм.
Лично аз ще пропусна Саламандър.
Като гледам твоята разлика в цената ти имаш повече дограма да слагаш и бюджета никога не е за пренебрегване.

# 272
  • Варна
Такива разлики в цените са абсолютно необосновани. Какъвто и да е обкова повече от 20 лв./ бр. крило едва ли би струвал. Секюритито още максимум толкова, армировката от 1,5мм е стандартна, даже за цветни профили е желателно да е 2 мм. Всичко е въпрос на ценова политика на фирмите, не се подвеждайте.  Simple Smile
Прочетете темата, доста има писано в нея.

# 273
Северина, а кой обков е по-добър - Savio или Sigenia?

# 274
Аз четох и тази тема и в други форуми също. В моя случай в Русе намерих една фирма, която ми предложи Саламандър - по-голямата част от офертата е спецификацията на профила, за това коментирам какво има там като информация.
Конкретно за Трокал само обкова на WINKHAUS ме притеснява, но ветоятно това ще е дограмата, а не Шуко.

# 275
  • Варна
"Sigenia" е читав обков, за "Savio" нямам преки наблюдения. Winkhaus е страхотен обков, но за съжаление поради нуждата от ниска продуктова цена, на пазара се предлага най- простата и не дотам добра конфигурация.

Аз бих предпочела Schuco пред Trocal.

# 276
......
За много слънчеви стаи каква се препоръчва ?
А за изток само ?
........

И за двете мултифункционално стъкло /"4 сезона"/.

Водена от елементарна логика питам:  след като все пак в Бг имаме поне 6 месеца студени, в които е желателно да не се отказваме от слънчевата светлина, която все пак ни и топли, тези стъкла до известна степен не спират ли проникването на топлината от слънцето отвън през студените месеци ?

# 277
Здравейте, някой ползвал ли е услугите на фирма "Иванекс" за дограма. Направиха ми добра оферта за Саламандър с обков Рото, но никъде не намирам впечатлиния за тях. Някакви мнения?Става дума за гр. Варна. Освен това ако някой може да препоръча сериозна фирма във Варна

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 10:54 от JJJEEENNNYYY

# 278
Deborana, стъклото "4 сезона" изолира външната температура, задържа топлото/студеното в стаята.
Точно така е. Зависи какво ти е по -важно - да не влиза студеното и топлото отвън или да се топлиш от слънцето...Simple Smile))

# 279
За север и студено помещение което разчита на слънчевата топлина КА стъкло
За запад и юг 4 сезона, за изток зависи на какво държите , аз съм изток но в Пловдив където жегата е непоносима лятото и заложих на 4 сезона.

# 280
За север и студено помещение което разчита на слънчевата топлина КА стъкло
За запад и юг 4 сезона, за изток зависи на какво държите , аз съм изток но в Пловдив където жегата е непоносима лятото и заложих на 4 сезона.
Peace
И аз така - навсякъде ми е "4 сезона", дори и север /1 прозорец/, защото оттам, така или иначе, слънце не влиза.  Но пък двете стаи и кухнята са изцяло южни, с големи прозорци - лятото беше ад, въпреки щорите. Сега се живее...Wink

# 281
  • Варна
Аз пък съм изцяло на изток и навсякъде съм с 32 мм б/К- перфектно е! Зимата ми е топличко, лятото- прилично, без никакъв парников ефект. На деветия етаж съм и с обикновени макси щори си осигурявам достатъчно хлад. Нещо не ми е на сърце това четирисезонно и това е. Simple Smile

# 282
Не си живяла в Пловдив в апартамент южен с Ка стъкло, повярвай ми не би си сложила,
във Варна сте друга бира с климата  Peace

# 283
Аз пък съм изцяло на изток и навсякъде съм с 32 мм б/К- перфектно е! Зимата ми е топличко, лятото- прилично, без никакъв парников ефект. На деветия етаж съм и с обикновени макси щори си осигурявам достатъчно хлад. Нещо не ми е на сърце това четирисезонно и това е. Simple Smile

Мерси много на всички.

Благодарение на вас оформям мнение по въпроса   bouquet

32мм бяло/К май е по-доброто решение в сравнение с  24 мм 4 сезонно/К

# 284
дойде време да сменяме и ние прозорците в хола(само те останаха), но са доста големи. ако някой има мнение за фирма ЕТ"Виктор Данчев" в Ст.Загора да сподели, защото ми предложиха много изгодна оферта за САЛАМАНДЪР, та чак не ми се вярва.

Общи условия

Активация на акаунт