Качествена дограма

• 302 173
  • 821
  •   2
Отговори
# 390
  • София
Мислихме, избирахме и накрая се спряхме на ТРОКАЛ. Към самия профил нямам забележки, но непрекъснато ни се чупят капачките, които се слагат на пантите. Монтажниците ни казаха, че това не било повод за притеснения и се случвало постоянно. Е, ние имаме дограма ШУКО в други две стаи и такова нещо за 6г не ни се е случвало...  newsm78  Искам да попитам тези, които имат ТРОКАЛ, наистина ли се среща това като проблем  Rolling Eyes

# 391
Аз съм с Трокал от април тази година - капачките не са мръднали при все, че дограмата е доста плътно до стената. Балконска врата е и се отваряи затваря често. Огледай покрай пантите колко разстояние имаш до стената и дали не опира или стърже и от това да се чупят. Замазката покрак профила може да не е добре направена.

# 392
  • София
Според мен се чупят, защото винтчетата, с които са хванати пантите не са влезнали достатъчно навътре и самата капачка се трие в тях ( в главичките на винтчетата), ако ме разбира изобщо някой за какво говоря....  Embarassed

# 393
  • Тра-ла-ла
Извъртях 4 фирми за дограми, които предлагат Профилинк и забелязах нещо много странно  - при всички мострите на този производител бяха под всякаква критика. Брутално зле. Там, където се свързват хоризонталния и вертикалния панел на рамката на крило/прозорец и се образува фуга под 45 градуса - пластмасата стои като разтопена. А четирите ръба на рамката са като отрязани на върха. Лайсните м/у тази рамка и стъклото, на местата на които пак се събират хоризонталната и верикалната - фугите зеят. Едната фирма ми се оправдава, че майсторите им не се били постарали за мострите, на друга фирма баш тогава сменяли режещите ножове....Странно, че тази аномалия я забелязах само при Профилинк, което ме навежда на мисълта, че проблемът няма да е в различните майстори, а може би е в качеството на материалите и начина им на влагане в профила newsm78

Някой с пресни отзиви от дограма Профилинк? Имате ли същите зебележки?

# 394
Шест години опит с Профилинк в апартамента, която започнах да подменям, изглежда както я описваш - сега се дзверих. Нямам си друга работа по това време  Mr. Green
Това с ръбовете е до сглобка на профила. Лайсните на стъклопакета, ако не са оразмерени правилно отварят фуга. При мен на единия прозорец се скапа механизма за отваряне, турски обков и след настройки сега пак не е цвете. Сега вече и подухва хубавко на пантите. Ще се сменя.
На тази, която демонтирах беше с балконска врата и там се бяха изметнали пантите и пак имаше просвет и духаше.
Сегашната дограма е ТРОКАЛ и като сравних само тежестта на профила с Профилинк, разликата е огромна в полза на Трокал разбира се. Това ме навежда на мисълта, че армировката на Профилинк е изключително тънка и рехава. Имат разлика и в вида на прфила трикамерна Профи и шест камерна Трокал 88+. Сега май вече няма трикамерни, но виж нещо по-качествено.
Иначе няма да сте доволни нито от топлоизолация, нито от шумоизолация. За конденз зависи стъклопакета какъв е.

# 395
  • Тра-ла-ла
Devil_Rose  Peace
Все още се предлага трикамерен Профилинк. Търся нещо евтино, но да не изглежда долнопробно какъвто явно е Профилинка. Става въпрос за апартамент под наем, в който живея. Та за това прослушах българските марки, че немските идват над 650-700 без довършителните работи. Най-евтиното предложение е към 640лв за КВЕ Еко ( с % рециклиран материал)

Едната ми приятелка е с Трокал от няколко години и не е доволна. Даже са се отворили някакви фуги м/у дограмата и стената...обяснява го все едно дограмата се е стеснила/свила...

# 396
За жилище под наем наистина не си заслужава нещо скъпо, но не Профи. Родителите ми си сложиха някаква, но в момента не се сещам каква българска и е ок. Бюджетно беше решението.
За свиването на профила зависи и монтажа и модела. При мен модела е максималното, което исках за бюджета и добър монтаж. Държах на дебел стъклопакет. Но свиването го има - имам PVC прозоречен перваз на терасата и зимата се отваря фуга от порядъка на 3мм. При дограмата не трябва да е толкова осезаемо, все пак е армирана вътре и следва да издържа на външните условия.
Каквото и да избереш стъклопакета гледай да е на 32мм.

# 397
Здравейте! Може ли да препоръчате добра фирма за дограма в Пазарджик.

# 398
  • Сф
Дами, моля помагайте.
Вкъщи си вихри див спор какво стъкло да поставим на новата дограма. Спряли сме се на 5 камерен Саламандър, двоен стуклопакет. Но! Апт-ът е с ЮЗ/Ю/ЮИ изложение. Аз настоявам за Ка стъкло (знам, че не го препоръчват за такова изложение, защото лятото става парник), но реално ще слагаме климатици, които лятото ще охлаждат, а освен това ляотто е 2-3 месеца, останалото време 9-10 месеца това стъкло ще ни помага да влиза сл топлина и да не излиза и така да намалим отоплението.
Мъжът ми настоява на 4 сезона, защото лятото ще измрем от жега.
Има ли някой, който е сложил ка стъкло на ЮЗ/Ю/ЮИ изложение? Моля за съвети.

ВЕсели празници на всички  Hug

# 399
Здравейте! Може ли да препоръчате добра фирма за дограма във Варна, както и вид дограма, благодаря предварително Simple Smile

# 400

Ако искате да не си биете главата след време и ако наистина искате да инвестирате в нещо добро, което години наред да ви служи и което ще се изплати, не си слагайте евтина дограма! Профилинк е много лоша идея. Дори качествените дограми, сложени от неправилния човек ще се прецакат.

Голямо сито беше докато си намеря фирмата и докато се спра на дограмата. Ходене, питане, търсене, оферти и т.н. Накрая си намерих и фирмата и моята дограма. Без компромис! И не съжалявам за абсолютно нищо. Да, скъпа е в сравнение с другите, но е най-доброто и знам,че с течение на времето ще ми се изплати на 100% и ще остане още години наред! И най-важното - няма да пожълтее  Joy

# 401

Ако искате да не си биете главата след време и ако наистина искате да инвестирате в нещо добро, което години наред да ви служи и което ще се изплати, не си слагайте евтина дограма! Профилинк е много лоша идея. Дори качествените дограми, сложени от неправилния човек ще се прецакат.

Голямо сито беше докато си намеря фирмата и докато се спра на дограмата. Ходене, питане, търсене, оферти и т.н. Накрая си намерих и фирмата и моята дограма. Без компромис! И не съжалявам за абсолютно нищо. Да, скъпа е в сравнение с другите, но е най-доброто и знам,че с течение на времето ще ми се изплати на 100% и ще остане още години наред! И най-важното - няма да пожълтее  Joy

а коя е фирмата и дограмата?

# 402
Здравейте! Може ли да препоръчате добра фирма за дограма във Варна, както и вид дограма, благодаря предварително Simple Smile
Преди три години ползвах услугите на фирма Стат. Предлагат българска Профилинк и Рехау. Сложих Рехау, с двоен стъклопакет. Доволна съм от монтажа и от измазването и поставенената след това изолация.   Цялата поръчка се предвижи гладко, бързо и в срокове.

След това смених още един прозорец, но бях решила да опитам друга фирма и друг продукт. Бях се спряла на дограми Саламандър и Кьомерлинг. Избрах Кьомерлинг. Още не мога да кажа за качеството на дограмата, защото и е първа зима. Поръчката се забави значително повече на база сравнено с досегашния ми опит, но в рамките на договорения срок. Трябваше да търся майстор за измазване сама, което го намирам за затруднение. В последствие чух оплаквания, че имало проблем със стъклопакетите след гаранционния срок, но за това сега лично мнение не мога да изразя. Цените на тази дограма са доста по-високи от тези на средния клас дограми, но са рекламирани за много по-качествени. За сега ми харесва прозореца, по-категорично мога да кажа след 4-5 години.

Имам да сменям още няколко прозореца и се чудя за фирма СААВ newsm78 Някой ползвал ли е услугите им във Варна? В София купих дограма Саламандър от Ника и за сега много ми харесва.

# 403

Голямо сито беше докато си намеря фирмата и докато се спра на дограмата. Ходене, питане, търсене, оферти и т.н. Накрая си намерих и фирмата и моята дограма. Без компромис! И не съжалявам за абсолютно нищо. Да, скъпа е в сравнение с другите, но е най-доброто и знам,че с течение на времето ще ми се изплати на 100% и ще остане още години наред! И най-важното - няма да пожълтее  Joy

а коя е фирмата и дограмата?

Принципно не е добре да се цитират марки и фирми, за да не е реклама, но щом питаш - става дума за София, фирмата е НИКА, дограмата е Саламандър 3D, 3 камерна - ка-бяло-триплекс стъкло. Имам два подаръка - микровентилация и секюрити обков. Дръжките са със ключове, цвета е различен от дограмата. Стъклото е 40 мм. Обкова е австрийски - МАКО ( прегледах всички прозорци и навсякъде си е МАКО ).

Платих 100% предварително и ползвах отстъпка на Стойкото през Октомври. Това което беше голям плюс беше,че за първи път като дойде представител на НИКА ми каза,че няма нужда да слагам стъкло 4 сезона заради разположението на апартамента.

След около 2 седмици прозорците бяха готови в уречения ден и час. Дойдоха 2 момчета, махнаха 4 големи прозореца изключително бързо и нямаше нищо изкъртено освен рамките, много чисто и бързо стана. След това сложиха новите прозорци, някакви укрепления и пяна. Горе-долу около 6-7 часа работиха, аз ги оставих сами да са на спокойствие ( апартамента е празен за ремонт ).

Бяха много любезни и много точни, коректни. Всичко беше както съм си го платила и както сме се уговорили. Размера на всеки от 4-те прозореца е 2,14 метра на 1,53 метра. Всеки от 4-те прозореца има по 2 отваряеми крила и едно неотваряемо.

Всичко от вземането на мерките, монтажа-демонтажа, извозването на дограмата,самата дограма и нейните аксесоари ми излезе 4400 лева за 4 прозореца, по 1100 лева на прозорец. Има 10 години сервизна гаранция.

Другите фирми които питах са СААВ - дадоха ми по-висока цена, Саламандър-Койчеви - не пожелаха да дойдат за оглед, а ми направиха оферта на сляпо и ми предложиха 4 сезона без дори да знаят изложението на апартамента и ВАЛДА - обаче за Кьомерлинг, а не Саламандър. Цената на ВАЛДА даже заедно със щори беше странно евтина, просто не ми харесаха.

Та това е. На първото отсяване отпаднаха фирми като Профилинк, Ворошилов и подобни. Четенето в Интернет много ми помогна, а след това просто трябваше да избера от 2-3 фирми. Всичко ми отне около седмица за да взема решение и общо 3 седмици до слагането на самата дограма.

# 404
...
Вкъщи си вихри див спор какво стъкло да поставим на новата дограма. Спряли сме се на 5 камерен Саламандър, двоен стуклопакет. Но! Апт-ът е с ЮЗ/Ю/ЮИ изложение. Аз настоявам за Ка стъкло (знам, че не го препоръчват за такова изложение, защото лятото става парник), но реално ще слагаме климатици, които лятото ще охлаждат, а освен това ляотто е 2-3 месеца, останалото време 9-10 месеца това стъкло ще ни помага да влиза сл топлина и да не излиза и така да намалим отоплението.
Мъжът ми настоява на 4 сезона, защото лятото ще измрем от жега.
Има ли някой, който е сложил ка стъкло на ЮЗ/Ю/ЮИ изложение? Моля за съвети.
...
Miraj, на мнението на мъж ти съм.
По -скоро студеното време е 2 -3 месеца, а топлото 9...Simple Smile
С Ка стъкло ще изпукате от жега лятото - става като в парник и климатиците трудно ще наваксат.

Общи условия

Активация на акаунт