Качествена дограма

• 302 012
  • 821
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте. По принцип съм космополитна личност. Но сега се връщаме от жителство в Пловдивско и стягаме 4 стаен панелен апартамент в Смолян. В този град ням много разнообразие на фирми. Ролпласт са пълен боклук. Не съм търсила други фирми, но се насочих към Валвен лтд. Работят с Рехау, Шуко, wp, etem, otto ricter.  Терасата е към 5 м дължина, наполовина лоджия. Тоест страните ще си имат прозорчета. Донесоха ми профили германски без уточнения в дървесен цвят за мостра. Прави ми впечатление че искат да ми похвалят бг от Стара Загора профили, по-евтини, но с много качествено наистина фолио, пробвах с ножа да го стържа, супер трудно става. И е по-дебело. Искам да питам кой вид оатъкляване ще е най-малко натоварващ в същото време топлоизолиращ? Предлагат ми двоен стъклопакет и на шуко и рехау 7 см, като съм с желязна ограда на която отпред трябва да и запълня празното място с 5 см итонг, защото иначе нямало къде да се захванат пвц. Мисълта ми е има ли нужда да слагам пвц обикн прозорци? С плъзгащи ще е по-студено ли? Казват че четката пропускала. Вътре хола е голям и с едно тройно и двойка плюс врата. Какво ще кажете? Дали да е тип хармоника, безпрофилно, плъзгащо, нещо тип спайдър? Казаха ми външното сръкло ще е тип огледално 4 сезона, а вътрешното бяло или к. Какво мислите? Още не съм получила оферта, за сега искам вс врати да са през една отваряеми. И да има малко прозорче, че се изморих горе при майка ми една дървена дограма да и сменяме обкова, все нещо се разваляше по вертикално-хоризонталния панел.
Коя фирма производител да избера? Всъщност те си имат база по герм стандарт на всяка марка и произв на място.
Ако има някой инфо за Пловдивска фирма или Асеновградска за производител на Саламандър много моля да ми дадете линк че умирам....едни гълъби в терасата, на др прозорец лястовици, на третия в детската едни други грозновати. И вече от пиукане, правене на гнезда и сране по прозорците ще се принудя да правя вертикални мрежи с долно затвяряне. За да няма ъгли.

# 661
  • ВАРНА
Ролпласт са боклук от към шумо изолация!  Живея близо до главен булевард свързващ международен път и април до ноември е пъклен от мотористи и автобомиби с изтърбушени ауспуси.

С пет камерна Ролпласт с Ка стъкло и допълнително удебеление на всички прозорци съм....допълнителни и вътрешната дограма е 4 камерна на хол - кухня и спалня!....и трите стаи са с тераси и южен излаз към слънце и булеварда!

# 662
Асеновградската фирма Бравис и Ко е производител на Саламандер и на Етем, в гугъла може да намерите номера им за връзка.

# 663
Аз съм също на малка магистралка. И шум и река. Месната фирма казаха, че цвят дървесен оскъпява с 30%. Аз не искам дървесен, защото е шагре, с фугички на фолиото. Те се чистят трудно. А бяло не мога да понасям. Дали цветовете които се поръчват от каталог няма да са много-скъпи? И средно дървено кафяво биха оскъпили по-малко?
Мили хора, споделете има ли смисъл от 5 камерно със сезонни стъкла ако имаш голяма тераса и от нея ти зависи светлината и изолацията от студа за хола , който хем е светъл, хем тъмен, защото е огромен.

Последна редакция: нд, 29 апр 2018, 09:05 от Blagoslovena

# 664
Да споделя за Уют- стил. Във вторник поръчахме Veka с обков Сегения. Цената е добра, дано и изработката и монтажа да са същите. При сключване на догвора дават дата и час за монтаж. Надявам се да ги спазват и да няма проблеми. По договор гаранция на профила 10г. (увериха ме, че е немски), на стъклопакет, обков и монтаж - 3г.Ще споделя окончателни мнения след монтажа.
Моля да споделиш впечатления, аз съм в търсене на добра фирма за дограма, но още се ориентирам.

# 665
Здравейте. От Първата фирма ми пратиха офертата. Страничните на лоджията прозорци, неотваряеми, всички останали отваряеми. Цена на 5 камерен Шуко 70 мм, 34 мм с едно стъкло 4 сезона. Обков Ворне. Ако някой е доволен или недоволен от Ворнето да пише.Отваряема площ 5.8 м, неотваряема 1.45. Височината е 1450. Аз я измерих 122.5 Цена 1880 лв.
Чудя се дали да поръчам Шуко с 3 камерна. Само че бялото или 4 сезона да са с различна дебелина, за да няма конденз.
А видях и пипнах Саламандър, беше толкова приятно твърд:) Hug Направо желязо. Само че казаха, че няма 3 профил.
Цената им е 70 -100 лв за алуминиева рамка, арматура. Която ще свърже всички и няма да стане крива дограмата. Дори се чудя защо другите не ми предложиха. Плюс още толкова до 100 лв за цветно стъкло.
Около 1650 лв бял цвят 5 стъклопакет и около 2000 лв за цветен, но цветовете им са много хубави, харесах номер Небраска 33 и 63, много е готино защото първия цвят повече ще ми подхожда за всичко ако правя после другите прозорци. Нормално бежов е с едни чепове по фолиото.
Ако имаше саламандър щях да взема и троен. Защото е здрава работа.
Дайте мнение. Жената ми каза 4-5 години гаранция дават, в Бг, а германската фирма давала 40. Дали наистина всички пвц не са рециклат?
Дали да искам оферта на Шуко твоен със същите стъкла? Защото това са много пари? Само си представям за още 4 трикрилни и врата колко пари ще ми искат?

# 666
  • Варна
Вземи си Саламандър, две стъкла, едното Енерджи. Няма нужда да са с различна дебелина, освен ако не искаш да звукоизолираш сериозно. За конденза дебелината не играе роля.
Шукото вече не е това, което беше, повечето са рециклат, докато Саламандър са си все още немски и държат старото качество.

# 667
Е, да но ми дадоха гаранция 5 години дори 4, за Шуко и Рехау 10-15 дори 50.Winkот производител.

# 668
  • Варна
5 години пълна гаранция е добре- говоря за монтаж, стъклопакет, обков. Профила ще те изкара много повече от 5 години. Важна е гаранцията за това, което съм изброила. Под 5 год.  е съмнително.

# 669
# 670
За стаи само с източно изложение има ли смисъл да слагам стъкла , различни от обикновени? Ако сложа Ка стъкло няма да може да се стои лятото от жега.

# 671
Обещах мнение за Уют стил. Вчера монтираха дограмата. Размерите бяха взети точно, дойдоха 15 мин. преди записания час за монтаж. Свалиха старата дограма и монтираха новата, като всичко приключи за около 2 часа. Поражения почти няма, дори по външната изолация. Дограмата ни харесва много, добре е изработено всичко, нивелираха, регулираха обкова . Доволни сме много. Дано и за напред да няма проблеми. Сега мъжа се захваща с обръщането на прозорците.

# 672
За стаи само с източно изложение има ли смисъл да слагам стъкла , различни от обикновени? Ако сложа Ка стъкло няма да може да се стои лятото от жега.
Мисля, че Ка стъкло се слага на северни прозорци. Най-добре ще ти обяснят от фирмата, където ще поръчвате. За южен вътрешен прозорец ни казаха обикновено бяло или 4 сезона.

# 673
  • Сф
Ние сложихме Ка и бяло ма Ю/ЮЗ изложение

# 674
Здравейте,

какво ви е мнеието за 6 камерна дограма KMG + обков Endow, турски е доколкото виждам. Доколкото разбрах крилото не е водобранно.

Другият вариант е профил Aluplast + обков Sigenia, което ще вдигне цената около 20-25%.

Доколко е важно водобранното крило.

KMG-то потъмнява ли с времето? Пише , че е български профил.
Обкова Endow дали ще издържи. Вярно , че е по-нисък клас, но все пак...

Общи условия

Активация на акаунт