МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 110 039
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Тц, няма вяра, няма надежда, само пот, сълзи и компромиси със светлата ми страна от тук натам.  Twisted Evil Децата не са ми бреме, аз съм бреме за тях...Мракът вътре в мен и Господ не можа да го победи - хахаха, поне опита, де, шапка му свалям, ама като един небесен родител няма да е особено горд с чадото си...Тц, тц, роднинските връзки са трудна работа, ей!  Laughing

Чакайте да ви кажа един виц. Wink

- Докторе, трябва ли да имам деца над 35.
- Не, госпожо, 35 деца са ви напълно достатъчни.

Laughing

# 421
Тц, няма вяра, няма надежда.....

Да, ама виждам, че има проблясък....  Hug

# 422
  • София
Тц, няма вяра, няма надежда.....

Да, ама виждам, че има проблясък....  Hug
Проблясъци да искаш, феичке, в "мойте кафеви очи", и брокат по бузките имам чак, и се наливам с кафе, 'щото не пия... Joy
И като съм тука да си изливам проблясъците ми олеква чак - трябва да ви плащам на час за това, което ви причинявам, както пеят Блек Айд Пийс -  аз съм "verbal criminal", ама "don't stop the party!"  Joy
Феичке, ти нали преводач беше? Правиш ли художествени преводи от български на английски?

Чакайте сега пък да се похваля - потя си да си направя поредния блог. Олимпия, ако чете, да знае, че от нея ми дойде вдъхновението онзи ден - едно много ''йозово'' вдъхновение за продан! Hug Wink
Хубавото на човек като е фалирал и няма какво да губи е, че вече не му пука дали ще успее следващия път - пробва на поразия, каквото му дойде наум! Mr. Green

# 423
Vania3m  Hug Разбирам те толкова добре! В същото положение сме от мноогооо време. И не разбирам защо.Съпругът ми умен и работлив човек с образование.А не можем да се измъкнем от това положение и като че ли все повече и повече потъваме.Понякога гледам хората около нас и се питам как те успяват, а ние не?Какво не правим както трябва.Аз също съм си мислела, че ако имахме само едно дете,може би то щеше да е по щастливо,щяхме да му осигурим повече важни неща,не говоря за любов,зная че нея всички тук я имаме в изобилие,.Мисля си...... толкова много неща.Днес 6 годишната ми дъщеричка се прибра от гимнастика и ми каза:"Мамо, кака Нели ни даде важна задача,да ядем повече плодове, а тя всеки ден ще ни пита какъв плод сме яли.Ама мамо,тя сигурно знае че ние нямаме парички и затова на нас няма да се кара,нали?" За малко да се разплача пред детето.В такива ситуации си мисля,че ако беше само едно детенце щеше да има малко повече важни неща. Но децата са толкова мъдри.Те не гледат толкова на това, най важното за тях е нашата любов.На времето майка ми се грижеше сама за 3 деца,и беше много трудно.Но когато мисля за миналото си, не мисля, какво не ни е дала, а как въпреки всичко се е справила, как се е борила за нас.Как се е лишавала заради нас и това ме кара още повече да я ценя и да се гордея с нея! Знам, че и в сърцата на нашите(не само моите) деца това ще бъде важното-любовта и топлотата с която ги даряваме.А колко е хубаво,че ще си имат братя или сестри с които да споделят всички и един ден когато родителите им ги няма, да се подкрепят взаимно. Ванче,на мен ми помага поплакването, скривам се,поплача си и ми олеква.Такъв оптимист като тебе вярвам че няма да остане за дълго тъжен Hug
Често наши приятели ни казват, че изобщо не могат да проумеят как нашето семейство оцелява,когато на хората е трудно да се грижат за едно дете, а ние всичко по три:). Честно и аз не знам,само Господ знае и съм му много благодарна!Когато погледна в началото на месеца, не знам как ще платя сметките,не знам как ще купя храна,дрехи на децата и тн. И докато разсъждавам или си поплаквам, се оказва, че следващия месец дошъл и така се изнизват един след друг два, пет, година и тн. Понякога се чувстваме като пълни неудачници Sad,но никой който е създал 1, 2,3 или повече деца и се грижи за тях, дава им всичката си любов, не е такъв!
Не те познавам,но знам че сте страхотни родители и че всичко което сте направили е имало смисъл,макар и да не го виждаш сега! Нали знаеш,когато посеем едно семенце,трябва доста време докато видим резултата от него.
И сега се сещам за една мисъл,ама не помян от къде е,нито точния цитат,ама нищо де  Laughing
КОГАТО СМЕ ЗАТЪНАЛИ ДО НОСА В КАЛТА,НЕ НИ ОСТАВА НИЩО ДРУГО, ОСВЕН ДА ГЛЕДАМЕ НАГОРЕ КЪМ ПРЕКРАСНОТО СИНЬО НЕБЕ!
Аз лично, вярвам че и там има един който ни вижда,който не ни оставя и който ни помага когато имаме нужда! Прегръщам те силно Hug и вярвам че при вас всичко ще се нареди!
Мили майчета, хубав ден на всички ви утре,много здраве и усмивки!

# 424
Чакайте сега пък да се похваля - потя си да си направя поредния блог. Олимпия, ако чете, да знае, че от нея ми дойде вдъхновението онзи ден - едно много ''йозово'' вдъхновение за продан! Hug Wink
Ей ме на  Hug Чакам скицата на йозовото вдъхновение  Hug
Момичета, разглеждах на Ваня блога - действа ми много зареждащо като ме хване леко сдуха - и видях какво одеалце-пачуърк е сътворила за племенницата си  Heart Eyes Та понеже съм от кръжока "кунки в  г.зунки" (ще прощавате за просташкия израз), реших да поръчам на Ванчето да ушие и за моята кукличка такава красота  Peace
МАМА СУЗИ  Hug, скъса ми сърцето направо  Cry Върна ми в моментите, когато сама отглеждах голямата ми дъщеря ... Толкова жертви и лишения, толкова сълзи... За съжаление срещнах правилния човек, когато тя беше вече по-голяма, с братчето си и сестричката си има разлика 13 и 15 години. Възприема ги като рушители на нейното благоденствие и не може да се примири, че вече не е номер 1. Вчера я помолих да ми помогне с чиниите, а тя ми се развика "що не си родиш още 2-3 деца, да имаш достатъчно прислужници вкъщи?!"  Crazy  Според нея родителите само трябва да обичат децата си и да се грижат за тях, без да изискват нищо...
Та мисълта ми, че твоите куклички са близки по възраст, ще се научат на грижовност, всеотдайност и любов към другите. Ще се научат да оцеляват и ще са благодарни и на малкото, което им даваш  Hug

На всички в трудно положение изпращам прегръдки и пожелания за бързото идване на светлия лъч, който ще направи живота им по-лесен и ще пресуши сълзите от безсилие   bouquet

# 425
Ванче, Confused,обаче скоро Simple Smile,
всичко е преходно, след едно следва друго,
това, което съм усетила за теб е, че си с меко сърце,обичлива си, широко скроена, можеш да се самоиронизираш/това прекрасно и нужно всекиму качество/, търпелива си,волева, НО- липсва ти самочувствие /не се сърди,така съм го усетила/ ,защо , обаче, идея си нямам, търся ги тези неща обикновено като причина от детството,
имаш безспорен талант, пишеш невероятно, завладяващо, цветно и черно-бяло.....
ако не си изкарваш парите с писане/което ти пожелавам от сърце/,то на първо , а защо не и на второ време ,може да е от гледане на деца /чужди Mr. Green/,давам ти го като съвет,моя позната-извънредно добър човек-гледа близнаци....,така ще може и Кати да е до теб....
за тази професия ,всички ще ти напишем препоръка Simple Smile,то не,че ти е нужна,де.....
стисни зъби-моментът е такъв......само да сте здрави,другото  ще се нареди...... Simple Smile

Сузи,и на вас ви стискам палци,
няма начин да не ви тръгнат нещата,някой там ГОРЕ, знае за трите грации Simple Smile,сега ви изпитва, след време това може и да е от полза,....не,не ,не приемайте думите ми така-като хвърлени в пространството,без всякаква идея,казвайки го, визирам детството на съпруга ми-бедно и тежко,три деца, родители- учители,заем.....
Днес той е ръководител полети, сестра му архитект към Великобританската камара, брат му също се оправя сам....израснали са страшно самостоятелни,независими,амбицирани.....

Леки сънища ,момичета,
аз свалям температури......

Последна редакция: сб, 24 сеп 2011, 04:43 от Еластина

# 426
  • София
Еластина, абсолютно точно си ме преценила!  Peace  Blush
 И, да, гледахме чужди деца със щерката и сега пак се оглеждам за такава работа, обаче тя пък ми се разболя и от вчера освен сълзи бърша и сополи. Mr. Green Стискам зъби яко, добре, че най-близкия ми човек ме държи близо и ме обича, че отвътре ми е много болезнено и разпадащо се.
Сузи,  няма какво да кажа - ти всичко си казала Wink Прегръдки! Hug Hug
Оле, само красота за теб, само красота... Hug  Hug
Феичке, Теди, го'ямо гуш!  Hug

# 427
  • София
Цитат
Понякога се чувстваме като пълни неудачници,но никой който е създал 1, 2,3 или повече деца и се грижи за тях, дава им всичката си любов, не е такъв!

Сузи, прекрасно казано! Hug

Ванче, поднасям ти този цитат за "добро утро" заедно с едно кафенце и голямо гуш и от мен! Hug

Подкрепям напълно Еластина, че трябва да обърнеш по-голямо внимание на писането. Наистина си добра в това, нужно ти е само още малко да си повярваш. Hug Любовта, която имате в семейството, ще ви помогне да преминете през тази криза. Не може за хубави хора като вас да няма нещо по-добро, заложено в бъдещето. Може пък в този срив да се крие възможност за промяна, за ново начало....

С голямо съжаление наблюдавам как обществото ни е завладяно от свиреп и елементарен материализъм. Сякаш всичко се определя от това колко скъпи предмети си в състояние да натрупаш. Thinking Скромният начин на живот се приема с насмешка; хората са готови да влязат в дългове, само и само да си осигурят някоя "ценна" придобивка, та да не ги мислят за бедни....Трудолюбието и честността са едва ли не синоними на наивност. Понякога имам чувството, че начинът, по който се опитваме да възпитаваме децата ни, е една постоянна борба срещу течението. Всичко около тях отрича ценностите, които се опитваме да им внушим. Остава ни надеждата, че те сами ще осъзнаят вътре в себе си непреходната им стойност и ще успеят да построят живота си върху тях- по-добре от нас. Wink

# 428
  • Варна
Ванче, първо голяма Hug

Второ - да споделя опит - и без три деца се чувствах съвсем като теб, като бях на възраст 33-34 години. Малко повече от година беше голям ад, чувствах се смачкана, без никаква стойност и това нямаше нищо общо с външните обстоятелства.

Просто му беше дошло времето за голямата преоценка на живота и за пренасочване в нова посока. Новата посока винаги боли и се чувстваш на прага на себеразрушението. И донякъде е така, защото старото ти аз трябва да се разпадне, за да направи място на новото. И това май се случва точно около тази възраст.

Лично аз смятам, че периодът ти на гледане на деца е отминал. Уютното пребиваване в семейното гнездо  е било дотук. Сега трябва да се обърнеш към света и да му дадеш своите таланти. А ти имаш и го знаеш много добре.

Вярвам в тебе, че ще излезеш по-силна от този период и с нова насока! Очаквам страхотни неща във връзка с теб! Прегръщам те силно!  Hug Hug Hug

# 429
  • София
Благодаря ти, Ели, точно така се чувствам, както го описваш и някои външни обстоятелства съвпаднаха с вътрешните промени. Голяма утеха си ми ти и насърчение! Heart Eyes  Hug Hug  Hug

МиленчеHug !

# 430
  • София
Ех, Vania3m и МАМА СУЗИ, аз от скоро съм в темата и не ме бива много в писането, но ви изпращам цялата си положителна енергия. Бъдете здрави, пък другото ще се нареди рано или късно.  Hug
Вярвам, че ще се справите.  Hug

# 431
  • През девет земи в десета
Ванче Hug Hug Hug Hug
Малко идейки за тебе:
http://ketizquiltz.blogspot.com/
http://ketizzpot.blogspot.com/
http://www.teaketquiltshop.com/
http://www.flickr.com/photos/ketizquiltz/

Това са магазинчето и произведенията на една мама от отчетната ми за Цвети, доколкото знам започна от нулата, имаха сериозни финансови проблеми, но тя успя. Ти си творец, вярвам в тебе и съм сигурна, че ще се справиш. Би могла да предлагаш и рокли за принцеси, освен пачуърка. Би могла да направиш блога като магазин, за да може да се пазарува и плаща директно там. Така ще може да пазаруват клиенти от чужбина.

Ако има нужда от помощ за блога, свиркай. Трябва да имам на тавана цял куфар платчета, чисто нови, ако мислиш, че могат да са ти полезни.....

Ние сме в лоша серия, освен че финансово не сме цъфнали ни обраха къщичката в планината. Не са взели кой знае какво, но последиците от разбитите врати и кучетата които са влизали в къщата са........отачйващи. Откраднали са ни жиците за тока, има няма 5 метра кабел от таблото до къщата, но не е ясно от енергото кога ще се качат по черен път близо 5км. да ни вържат отново тока и какво ще ни струва това. Всичко беше нагоре с краката, легла, ракли чаршафи, всичко по пода и стъпкано.
Днес сутринта пък, нали Софийска вода не искат да докарат водопровода до нас, трябвало ние да платим всичко + да асфалтираме улицата, която не съществува, ние сме я правили,(беше едно голо поле като купихме къщата) и сме със сонда и хидрофор повредила ни се  автоматиката на единия хидрофор и осъмнахме наводнени, изобщо....не ми се говори.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 01:18 от ☼ Зла гад - Пиги ® ☼

# 432
  • В.Търново
Здравейте,мили мами!  Grinning

Имам две дечица-момчета.Голямото е почти на 10г.,а малкото сега стана на 2г.Иска ми се да имаме още едно детенце,но моя съпруг нещо се страхува от това и все си мисли,че няма да се справим.Но аз му говоря,че има много семейства с по три деца и се справят някак си.Обаче съм раждала и двата пъти със секцио,тежки бременности.Консултирах се тези дни с гинеколожка и ми каза в моя случай,че е рисковано трети път да забременея,защото цикатрикса отвътре на матката е с много дебел ръб и ще е рисково за нова бременност.При второто секцио,докторката каза,че като ме е отворила матката ми в областта на цикатрикса е била много изтъняла и е била пред спукване и нормално раждане е нямало шанс,щяла да се спука матката.

Въпроса ми е:има ли такива майки сред вас като моя случай да са рискували с трета бременност,при положение,че е имало риск и как е преминало всичко накрая?Иска ми се да рискувам,но не знам дали ще издържа до 9 месец.Матката ми е много чувствителна и буквално всекидневно имах почти постоянни контракции и пазех доста леглото.Моя мъж като чу за това,съвсем не иска трето,за да не се случи нещо с мен.

Благодаря ви предварително!  bouquet

# 433
  • София
  Ванче кураж, сигурна съм че ще отмине и този период. Кажи каква е новата идея за блога и евентуален бизнес? Има ли нещо с което можем да помогнем? Hug

# 434
rosinauzunova, виж тази тема, може да ти е от полза, може и там да си зададеш въпроса http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=560692.0;topicseen

Общи условия

Активация на акаунт