Maлко деликатен в-с за дом. помощница..

• 19 506
  • 229
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Цитат
Моята например прибира дрехи, обувки и други подобни неща, които никой не ползва в момента в чанти, забутва ги някъде из гардероба, че да не са ти пред погледа и някой ден след известно време очаква така както си ги е сортирала да си ги получи съответните вещи. Ти така или иначе си забравил за тях.
Shocked Shocked Не схващам логиката.
Много неща позволявате на дом.помощници.  Граници трябва да има. И субординация.

# 196
  • северно море
Граница много трудно се налага.
По простата причина,че ако жената идва да чисти 2 пъти седмично за по 4 часа
и ако е къщата постояно разхваряна и мръсна,тя оправя и слага в ред всичко по неин си начин
и усмотрение Simple Smile

# 197
  • Варна
Това също е грешка. Тя не трябва да преподрежда по свое усмотрение, а както й е казано. Ако не знае къде стои даден предмет, го оставя на същото място, на което го е намерила.

# 198
  • София
Съгласна съм.
Давам конкретни и много точни указания какво желая и как желая да се случва в моя дом.
Аз съм домакинята и много добре знам какво искам и държа да се спазва.
Ако възникват въпроси, в течение на работата и времето се изясняват.
АКо желая някой да подрежда и поддържа домам ми по собствени виждания, това вече няма да е мой дом.

# 199
  • северно море
Не съм се изразила правилно:т.е ако гардеробът с дрехите и разхвърлян и тя
трябва да го оправи.и т.н и.т.н
Това също е грешка. Тя не трябва да преподрежда по свое усмотрение, а както й е казано. Ако не знае къде стои даден предмет, го оставя на същото място, на което го е намерила.

Това ме разсмя честно.Ако жената която чисти къщата и е повече от 2 години работи там,бъди на 100% сигурна,че тя знае всяко кътче на тази къща Peace
Но не за това е темата.

# 200
  • Варна
Смей се, твое право.
Аз не разрешавам да ми разместват нещата. В моя дом се спазва моят ред.

# 201
Аз в общи линии съм като Мари-7
Основно всичко си е по местата, жената нарежда и знаейки къде стои всичко го прибира.
Понякога размества, например имаме една негласна 'битка' за бурканите с храна за животните. Тя явно не мисли, че в плота им е мястото и ги прибира, после аз ги вадя, защото не мога всеки път да вадя, искам бързо да сипвам и да бЕгам и ми е по-удобно да са в/у плота.
Също така всяка седмица си играем на въртене на една саксия, накрая аз кандисах.
Но наистина нямам нито време, нито желание да давам някакви инструкции , това там, онова еди къде си. Аз още като почна съм й казала "Ти си жена знаеш от какво има нужда една къща, действай". И затова съм страшно доволна, защото тя не ме занимава с глупости. Има си ред неин си, действа бързо, много качествено работи, и винаги влага лично отношение, напр. ме подсеща кога трябва да се прави едно или др. нещо, не чака винаги да й се казва всичко. В това отн. ми е адски ценна. Много често ми прави списък какъв препарат да купя, какво е свършило, или ми се обажда по телефона да ме подсети да купя пликове за боклук и такива неща. Случвало се е и да ме ръчка за косене на тревата. Сега ме ръчка да перем диваните ( калъфките), аз мога да ги сваля , но тя ги слага, знае, че ще имаме гости "лени... я дай да ги изперем..."Това за мен значи, че приема нещата присърце, не й е все двеста.
Ако не се беше случила тая простотия, аз нямам думи да я похваля...

# 202
  • София
Ако не се беше случила тая простотия, аз нямам думи да я похваля...
Защо тогава не и поставиш въпроса директно. Кажи, че не можеш да си намериш верижката, виждаш, че тя има същата и не знаеш какво да мислиш. Изтъкни как си доволна от нея и тн, но сега не знаеш как да постъпиш. Винаги има някакъв шанс жената да е невинна, знае ли човек какво е станало.

# 203
  • Варна
Цитат
Понякога размества, например имаме една негласна 'битка' за бурканите с храна за животните. Тя явно не мисли, че в плота им е мястото и ги прибира, после аз ги вадя, защото не мога всеки път да вадя, искам бързо да сипвам и да бЕгам и ми е по-удобно да са в/у плота.
Също така всяка седмица си играем на въртене на една саксия, накрая аз кандисах.
Shocked Shocked ShockedИ после се чудиш защо ти навлиза в личната територия и ти взима нещата. Да ги поноси.

Разменили сте си ролите. Мисля, че това е най-голямата ти грешка. Ако смяташ и занапред да имаш дом.помощница, помисли за очертаване на граници и бариера в отношенията. Добронамерена съм абсолютно.  Peace

# 204
  • София
Приятно ми е - Богиня! Не съм съвсем съгласна. Има си домашни помощници, които заместват домакинята, има къщи, в които стоят всеки ден по цял ден и е ясно, че в тяхната зона си налагат свой ред. Ако не се лъжа и тази жена преди е идвала доста често? Има и икономки, които си имат бюджет за пазар и тн. Съгласи се, че няма особен смисъл да викаш жена и докато чисти да ходиш по нея. Ако я бива ще спазва основните правила, но много неща ще си върши по своя преценка. Част от тези хора живеят, буквално, с твоя дом като свой. Като ходиш на работа с офиса ти става същото.

# 205
Знам, че си добронамерена.
Аз може би не отдавам нужното значение и това е грешка. Да не проумея защо това е важно, т.е нещата да се случват точно така както аз искам. Може би нямам правилно отношение към къщата си, не знам. Но аз съм от тези деца, на които все им е ходено по задника, винаги. Сигурно и затова не мога да се справя, а сме двама. Не ми е проблем нещо да бъде поставено на едно или др. място. По-важно ми е да е подредено и чисто, защото разтурията ме изнервя ( нищо че я създавам ...)
Тя преди идваше всеки ден, защото за нас това е по-нужно - ей така  да идва да ни разтребва и забърсва, като на хотел. Но този гювеч приключи преди месеци, тя почна да работи повече и сега сме на 1 път седмично. Аз ако мога да се върна на всеки ден няма и да се колебая, но не мога засега. Но като е ежедневно и отношенията са различни

Бояна, предполагам, че това ще е сценария.

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 22:53 от 10 c's

# 206
  • Варна
Не знам, явно е до човек. Аз много държа на моята си подредба, защото съм си я оптимизирала така, както на мен ми е удобно. Особено пък в кухнята -  взимам неща без да гледам. Просто знам, че те са там. И ако не са там -  #Cussing out Мъжът ми свикна. Wink Не виждам причина и помощницата да не го прави. Все пак тя е в къщата ми за МОЕ удобство, не за нейно.
Виж, за подредбата на препаратите, гъбите и парцалите не й се меся.

# 207
  • София
Не знам, явно е до човек. Аз много държа на моята си подредба, защото съм си я оптимизирала така, както на мен ми е удобно. Особено пък в кухнята -  взимам неща без да гледам. Просто знам, че те са там. И ако не са там -  #Cussing out Мъжът ми свикна. Wink Не виждам причина и помощницата да не го прави. Все пак тя е в къщата ми за МОЕ удобство, не за нейно.
Виж, за подредбата на препаратите, гъбите и парцалите не й се меся.
Именно, ако не влизаш в кухнята, не домакинстваш и ти въобще и няма да налагаш никакъв свой ред. На много места помощниците така си работят, те домакинстват и си го редят като за себе си. В представителните зони вече държат нещата по местата им, но в останалите, сортират, подреждат и тн все едно те са домакините, а и то е така на практика. Като си в хотел попадаш в някакъв ред и свикваш с него, той е измислен да е максимално удобен и не се и замисляш.

# 208
  • Варна
Кхм, в хотел камериерките само почистват. Не разместват нещата и не ги подреждат по свой вкус и удобство. Поне в тези, в които аз съм ходила. Винаги намирам нещата така, както съм ги оставила. Явно усещат какво зло съм Simple Smile

А ако не домакинстваш и не готвиш в дома си, не виждам защо ще се дразниш, че някой ти мести нещата Simple Smile На практика би трябвало да ти е все едно къде е захарницата - на плота или в шкафа, и без това кафето го пиеш без захар Simple Smile

# 209
  • София
Кхм, в хотел камериерките само почистват. Не разместват нещата и не ги подреждат по свой вкус и удобство. Поне в тези, в които аз съм ходила. Винаги намирам нещата така, както съм ги оставила. Явно усещат какво зло съм Simple Smile
Не твоите неща, а хотелските, кърпи и тн. Но да не спамим повече темата. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт