Преди 10 години почина мой много близък приятел, много млад. Оттогава все повтарях, че ако ми се роди син, ще го кръстя точно на този човек ( става въпрос за името Емануел, което аз много харесвам). Всеки път обаче като го кажех това и някой ми казваше, че на умрял човек не се кръщава, особено ако е починал млад, защото носело лош късмет и детето можело да вземе лошата орисия на починалия. По принцип не вярвам много на суеверия, но това някак си ми се наби в главата и с времето се отказах от тази идея. А и по време на бременността ми имаше обстоятелства, заради които ми се прииска да кръстя сина си на други двама души.
Покрай бебето обаче, явно съм се отплеснала, и едва преди няколко дни осъзнах, че синът ми е роден точно на датата, на която почина този мой приятел (което е странно съвпадение - аз съм родена на датата, на която 10 години преди това е починал прадядо ми). И изведнъж ми стана донякъде гузно, дали пък все пак не трябваше да кръстя сина си Емануел. Не че сега ще тръгна да му сменям името, а и това с което го кръстих си ми харесва много, но ми се прииска да чуя вашето мнение, според вас лошо ли е да се кръщава новородено на починал човек?