Раждане вкъщи 16

• 27 015
  • 759
  •   1
Отговори
# 135

Риск при едно раждане винаги има - но при липса на квалифицирана помощ рискът е по-голям. Тук се цитираха много изследвания по темата и нито едно не твърди друго - освен че акушерската помощ е съществена за здравето на майката и бебето.

Има разлика от квалифицирана до квалифицирана. Нали затова е спора?
Някой нямат нужда непременно от лекар с бяла престилка, за да родят, защото това е естествен процес, който природата е заложила във всяко женско същество, за да дава поколение.

На теб никой не ти натрапва как и с чия помощ да раждаш, така че е редно и е крайно време да разбереш, че така трябва да бъде и за всички останали жени, които са направили своя избор, независимо какъв е той.

Съжалявам, че след толкова изписани страници още има хора, които не могат да разберат това.  Confused

# 136

Не, явно не е за това. Christian твърди, че никой няма нужда от квалифицирана помощ - защото природата ни е устроила перфектно. Ти с това съгласна ли си?

Ти смяташ,че природата е по глупава от днешната медицина и от теб.
отврат

Природата не е умна или глупава - грешиш като непрекъснато говориш за нея като за човек. Тя няма общо с тази опростена твоя представа.

# 137
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3906811

Някой от мъжете тук си водеше подобни статистики...  newsm78

# 138

Не, явно не е за това. Christian твърди, че никой няма нужда от квалифицирана помощ - защото природата ни е устроила перфектно. Ти с това съгласна ли си?

Ти смяташ,че природата е по глупава от днешната медицина и от теб.
отврат

Природата не е умна или глупава - грешиш като непрекъснато говориш за нея като за човек. Тя няма общо с тази опростена твоя представа.

Няма такова нещо!Никьде не сьм твьрдял подобни измислици!!!! Stop
Ако не те мьрзи ,вьрни се и прочети какво сьм писал.
Нито говоря за природата като човек.Може би ти така си я представяш и затова лесно проецираш виждането си в околните.
На много места някой говореше,че хората са надминали (изльгали)природата.Това може само много ограничен мозьк да го мисли.
Има ли грозно животно?

# 139
  • Куциндрел
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3906811
Някой от мъжете тук си водеше подобни статистики...  newsm78
Виновна е водачката на леката кола, не знам как е успяла да нацели линейката, при положение, че това е в час, когато няма много движение. До колкото разбрах, всички са потрошени, бебето е добре и виновната за катастрофата също е добре. Сутринта имаше репортаж.
Ето един пример как никой не обръща внимание, че линейките са със специален режим на движение и имат предимство.

# 140

Нито говоря за природата като човек.Може би ти така си я представяш и затова лесно проецираш виждането си в околните.

"Глупав", "умен", "иска", "устройва", "проектира" - това са все думи, които ползваме за хора. Ти в какъв аспект ги ползваш за природата?

Прочетох какво си писал - че сме перфектно устроени да раждаме сами и че рискът е еднакъв в болница или сам вкъщи. Нещо да съм пропуснала?

# 141

"Глупав", "умен", "иска", "устройва", "проектира" - това са все думи, които ползваме за хора. Ти в какъв аспект ги ползваш за природата?

Прочетох какво си писал - че сме перфектно устроени да раждаме сами и че рискът е еднакъв в болница или сам вкъщи. Нещо да съм пропуснала?
Което води до логичното продължение - ако сме перфектно устроени да раждаме, то риск въобще няма - нито в болницата, нито вкъщи.  Hug  И приказката, че бременната жена е с единия крак в гроба, която нашите баби, прабаби и прапрабаби са обичали да повтарят, всъщност е пълна глупост.  Hug

# 142
И приказката, че бременната жена е с единия крак в гроба, която нашите баби, прабаби и прапрабаби са обичали да повтарят, всъщност е пълна глупост.  Hug

Всички живи хора са с единия крак в гроба...  Laughing  Щото ти знаеш ли кога ще излезеш от дома си и няма да се прибереш повече и по какви причини? Аз не знам и покрай мен все примери за незнаещи и неподозиращи кога точно ще излязат от дома си за последен път... Пък някои и от дома си не излизат собственокрачно...

# 143
Може, stelt77, но бабите не казват "всички живи са с единия крак в гроба", а казват "раждащата жена е с единия крак в гроба".

Или народната мъдрост я признаваме само когато ни изнася? Simple Smile Като препоръките на СЗО или досадните статистики (които обаче ползваме без никаква досада в темата срещу ваксините)?

# 144
Хайде сега, бабите казвали...   Laughing  Те бабите са раждали на полето, докато са копаели безкрайните редове с царевица или са ходели пеша до болницата, демек на 4-5 километра от дома им, обаче на вас тези неща не ви изнасят - не искате да раждате като бабите си... Пък сега бабите били казвали... Май мериш с двоен аршин нещо, а...   Wink

СЗО аз не ги харесвам и според мен статистиките им не струват... Може би не всичките им статистики са стъкмистики, но веднъж загубила доверие, няма как да съм сигурна кое им е вярно и кое не... Това си е лично мое мнение и ако обичаш не го прехвърляй на други хора - ок?

# 145
Ще те послушам ДжейПи,
Няма да наливам повече от "пусто в празно". Peace

# 146
Хайде сега, бабите казвали...   Laughing  Те бабите са раждали на полето, докато са копаели безкрайните редове с царевица или са ходели пеша до болницата, демек на 4-5 километра от дома им, обаче на вас тези неща не ви изнасят - не искате да раждате като бабите си... Пък сега бабите били казвали... Май мериш с двоен аршин нещо, а...   Wink

С какъв двоен аршин меря? Да, не искам да раждам като прабабите си (баба ми е родила и двете си деца в болница). Те са раждали на полето не защото са имали особен избор за нещо друго.

И наблюденията им върху така естествения процес от първа ръка си струва да се отбележат, нали?

# 147
Ще сте сьгласни ли,ако излезе закон,който да задьлжава всички раждащи при раждане да заемат позата с вдигнати крака на магарето?
Или там трябва да има избор за позите?

# 148
И наблюденията им върху така естествения процес от първа ръка си струва да се отбележат, нали?

Ахам, така е, само че пропусна, че не са били на полето до датата си на термина, за да берят цветя... Сигурна съм, че ти не си копала царевица с контракции или греша? А сега, 45 дни преди термин, много бременни работят в офиси, климатичета, тъй онуй, нема никаква разлика, ама хич... Едната ми баба на късмет не е родила на полето в царевицата - просто е решила да не ходи точно този ден, щото си е имала много работа у дома и съответно е получила контракции у дома си... С второто си дете е ходила два пъти пеша до болницата, щото първия път не е имала достатъчно разкритие и са я върнали, а болницата е на 5 км от дома й, в едната посока баир надолу, а в другата баир нагоре... Тя казва, че сигурно за това е родила лесно, щото много се е движила... Нема оплакване от ражданията си и не съм я чула да казва, че родилката е с единия крак в гроба... За сметка на това съм чула това да го казва мъж - за първи път в живота си го чух от него, за втори - сега от вас...  Laughing

# 149
Ами аз съм го чувала много пъти от баба ми и околните баби.

Копаенето на царевица не е ли естествено също? Simple Smile Би трябвало перфектно да сме пригодени да се справяме с него, а не с климатика в офиса? Нищо естествено няма в това да седиш на 25 градуса на мек стол цял ден, когато навън е 42, а трябва и да си ожънеш, изловиш, изпечеш храната. А и да организираш експедицийка до водата (ако ожаднееш) - че то чешмите и течащата питейна вода у вас също не са въобще естествени.

И тъй като сме перфектно проектирани да живеем в тази чудна естествена среда - какъв е проблемът с царевицата точно?

Общи условия

Активация на акаунт