Раждане вкъщи 16

• 26 896
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
.....лекарски грешки (като стимулирано раждане при VBAC с фатален край) и т.н.

Т.е. стимулиране на раждането при VBAC е лекарска грешка, така ли? Интересно защо тогава в България го практикуват масово...

На каква база е това твърдение? Мислех, че в България никой не прави VBAC (това ти го твърдеше) - сега пък не само правели, но и било стимулирано. Последно?

# 301
# 302

явно за теб е наздраве

а за умъртвеното насила бебе на Цвети кой трябва да подаде оставка и да бъде съден, а?

# 303
.....лекарски грешки (като стимулирано раждане при VBAC с фатален край) и т.н.

Т.е. стимулиране на раждането при VBAC е лекарска грешка, така ли? Интересно защо тогава в България го практикуват масово...

На каква база е това твърдение? Мислех, че в България никой не прави VBAC (това ти го твърдеше) - сега пък не само правели, но и било стимулирано. Последно?

Tired  Ей, това нечетенето е голяма болест - лекувай се... Я ме цитирай къде съм написала НИКОЙ.... Обикновено тези, които правят (малцината, разбираш ли, четеш ли!!!) поставят условия като бебето да тръгне 10 дни по-рано или да е индуцирано, или нещо от сорта... И пак казвам обикновено, да не вземе някой да ми обяснява, че у село Горно Нанадолнище еди кой си лекар не индуцирал VBAC...

# 304

явно за теб е наздраве

а за умъртвеното насила бебе на Цвети кой трябва да подаде оставка и да бъде съден, а?

насила.. умъртвено..
Много са ми любими подобни коментари..  Whistling

Мери си приказките за да не попадаш в ситуация да бъдеш съдена.

# 305

Tired  Ей, това нечетенето е голяма болест - лекувай се... Я ме цитирай къде съм написала НИКОЙ.... Обикновено тези, които правят (малцината, разбираш ли, четеш ли!!!) поставят условия като бебето да тръгне 10 дни по-рано или да е индуцирано, или нещо от сорта... И пак казвам обикновено, да не вземе някой да ми обяснява, че у село Горно Нанадолнище еди кой си лекар не индуцирал VBAC...

Какво тогава се натискаш да раждаш така? И кой точно на теб ти е поставил условие, че ще индуцира раждането, ако искаш да раждаш вагинално? Не градски легенди - "малцината", "масово" - а лично на теб някой поставял ли ти е такова условие? Щото монтанските лекари разбрахме, че въобще не искат да те израждат вагинално - нали така беше?

И успокой тона, а? Шестнайста тема, а ти звучиш все така истерично.

# 306

И успокой тона, а? Шестнайста тема, а ти звучиш все така истерично.

Всъщност други звучат истерично, примерно тези, които ръсят обиди без да са предизвикани, само защото някой не споделя гледната им точка, а също и тия, които отправят обвинения в убийство /"насилствено умъртвено" било бебето/ без да си дават сметка, че това е подсъдно и могат лесно да бъдат съдени за такова изказване. Ей това е истерично. Но то е ясно--мотивацията на определени хора да пишат същите неща в стотици страници и да обиждат по същия начин и в първата и в последната, говори  сама за себе си. Можем да им съчувстваме само.

# 307
Ми, persimon - за лекарите непрекъснато се твърдят подобни неща - и никой не се интересува от фактите. Включително и в тази тема - касапи, убийци, удушвачи...

Това - обективно погледнато - не е ли подсъдно?

A stelt77 звучи истерично, да - познава се по многото удивителни и агресивността (под формата на диагнози). Но явно си е такава - пак казвам, че не се учудвам на проблема й да се разбере с лекарите. Дори вече не мога да й се издразня на драматичния тон.

# 308

Твоето изказване, че стелт била истерична е идеален пример за проекция. Ставаш за обучение на психоаналитици с това си изказване Laughing. А диагнозите, гледам ти ги поставяш, не някой друг. Хубаво е да се свържеш с Българската Психологическа Асоциация и да им кажеш какъв метод си намерила да диагностицираш--там удивителните и прочее. Може да получиш грамота за принос към науката.

# 309
  • Варна
Дори и бегъл прочит на долното показва, че в случая на Цвети е поет излишен риск:
http://www.myfelicitas.com/parent/component/content/article/71/4 … v-velikobritaniya
http://www.myfelicitas.com/parent/component/content/article/71/4 … hdane-v-holandiya

Един малко по-реален прочит на хонладската система:
http://world.actualno.com/news_166972.html

А дискусията е породена от въпроса защо, въпреки, че това е било известно, се е стигнало до домашно неасистирано рисково раждане?
Личен избор?
Добре, но да задаваш въпроси също е личен избор.
Да бягаш от отговорите също е личен избор, разбира се, както и да си убеден, че твоите възгледи са с парафа на истиността.
И имам въпрос - законът пази решенията на майката, ясно, но как стои въпросът за бездействието на бащата? В правен аспект, не в оценъчен. Питам само, защото ме интересува какво казва законът. Ако е дискутирано, моля да ме извините, темите са огромни.

# 310
persimon, толкова време те нямаше из темата и пак не си измислила нищо смислено да кажеш. Simple Smile

# 311
persimon, толкова време те нямаше из темата и пак не си измислила нищо смислено да кажеш. Simple Smile

Проблема е друг--че вече стотици страници ти и още май само един юзер се държите по същия обиден начин, поставяте психиатрични диагнози на опонентите си, и говорите същите неща казани милони пъти в темите. Нямаше изобщо да се намеся в темата отново, ако не бях видяла да обиждаш стелт.

# 312
Ментова, може да погледнеш една моя тема-анкета, в която се говори за позицята ни относно домашното раждане.Нещата са наистина обсъждани мнигократно. На кратко: не се борим за неасистирано раждане, напротив-борим се за асистирано домашно раждане при липса на противопоказания за такова. За Цвети не можем да коментираме, защото никой от нас не е ванга и не знае каква е била причината за да се развият така нещата, нито е наша работа да критикуваме жената, която е платила най-високата цена. Бащата не носи отговорност в правен аспект.

# 313
  • София
Ментова, може да погледнеш една моя тема-анкета, в която се говори за позицята ни относно домашното раждане.Нещата са наистина обсъждани мнигократно. На кратко: не се борим за неасистирано раждане, напротив-борим се за асистирано домашно раждане при липса на противопоказания за такова. За Цвети не можем да коментираме, защото никой от нас не е ванга и не знае каква е била причината за да се развият така нещата, нито е наша работа да критикуваме жената, която е платила най-високата цена. Бащата не носи отговорност в правен аспект.

Кои сте "вие"? Организацията, дето всъщност не била организация (според това умряло ли е някое бебе наскоро) или какво?

И друг въпрос: след като не "можете" да коменирате за Цвети, защо "можете" да коменирате всеки друг вестникарски случай за починало бебе в тази или онази болница, хем без притеснение да ръсите обвинения и нападки? Или "сте" Ванга в зависимост от това коя ситуация ви отърва и коя - не, характерно за лицемерието на лагера "ви"?

# 314

Проблема е друг--че вече стотици страници ти и още май само един юзер се държите по същия обиден начин, поставяте психиатрични диагнози на опонентите си, и говорите същите неща казани милони пъти в темите. Нямаше изобщо да се намеся в темата отново, ако не бях видяла да обиждаш стелт.

Е, не я пращам да се застреля - както правиш ти, когато ти свършат и без това не твърде обилните аргументи. Simple Smile Каква диагноза съм поставила и на кого, между другото?

И кои сте "вие" наистина? От чие име говориш в случая?

Общи условия

Активация на акаунт