Раждане вкъщи 16

• 26 482
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Айде, бе! Пишеш в последните десетина теми и не знаеш, коя е Цвети и какво провокира по-широк кръг потребители да се вклинят в малката ви сплотена групичка? Outta Joint
Извинявай, от теб не го очаквах!

# 691
Постоянно нещо очаквате от мен.От вас аз лично нищо не очаквам. Peace
Не сьм в никаква групичка.

# 692
Само преди 100 години се е предполагало,че децата са се сьдьржали в миниатюрна форма в сперматозоидите и са се загнездвали "някьде" в жената.
Прочетете нещо ще знаете и вие. Peace

Всъщност говориш за 17 век - когато за пръв път с помощта на микроскоп са успели да видят, че съществува нещото "сперматозоид".

Преди 100 години (началото на 20 век) микроскопите са били достатъчно добри, че да не се заблуждава никой, че бебетата са в сперматозоидите целички.

Само не разбрах какво се опитваш да докажеш с тези четени-недочетени истории.

Айде, бе! Пишеш в последните десетина теми и не знаеш, коя е Цвети и какво провокира по-широк кръг потребители да се вклинят в малката ви сплотена групичка? Outta Joint

Аха, поредният, който се прави на ударен.  Rolling Eyes

# 693
  • София
Постоянно нещо очаквате от мен.От вас аз лично нищо не очаквам. Peace
Не сьм в никаква групичка.
Не, бе, само коментирам твърдението ти, че не знаеш коя е Цвети.

На пръв поглед от твоите публикации...
177     Здраве и красота / Хомеопатия, алтернативна медицина / Re: Раждане вкъщи 15    : Нед., 12 Юни 2011, 15:37

Питам защото,ако тази Цеци беше починала при раждането,а детето беше оцеляло какви щяхте да ги дискутирате сега?

179     Здраве и красота / Хомеопатия, алтернативна медицина / Re: Раждане вкъщи 15    : Нед., 12 Юни 2011, 15:11
Цитат на: ivonska в Нед., 12 Юни 2011, 15:07
Добре де, ако Цвети я бяха "подвели" за цезарово, дали пък нямаше да има сега живо бебе? Thinking Не ми казвайте, че така както се случи е по-правилно, щото е по-естествено...

Проблемьт е,че никой не знае.И никой не може да каже дали,ако беше се родило в болница детето щеше да оживее.Може би да,може би не.
И затова тези спорове тук са излишни.
Остана само трагедията за родителите. Sad

Значи си бил чувал юни месец?

# 694
От уикипедиа ли четеш?
Викаш и микроскопите са били много добри преди 100 години....
Нищо не се опитвам да доказвам,нито се правя на ударен.
Проблемьт е вьв вашите очаквания кьм другите и от там и разочарованието,когато разберете,че никой на никого не дьлжи нищо Peace

Знам,че детето на вьпросната Цвети е починало при домашно раждане.Това е всичко.
Вие твьрдите,че е била предупредена от някого,че раждането ще завьрши сьс смьрт или усложнения,ако не е в болница.
И в 15 тема,никой не може да каже от кого са тези предупреждения и защо бременността се е водила рискова?

# 695
  • София
От доктор В. Манчев от Тина Киркова, който я е следял. Тя доброволно е отишла при него, да подчертая. И който след многократни молби тя да влезе в болница спира да контактува с него. Преносвала е, тоновете на бебето били лоши...
Разпространяваха се едни уърдовски файлове от Родилница, преда да дръпнат щорите уплашени, как групичке загрижени естественички я успокояват, че това са глупости и я насърчават да не си разваля рахата.

сори, но съм ги сейвнала на другия хард, който не е до мен сега.

# 696
Благодаря.
Само е преносвала ли или е имала и други показания за болнично раждане?

# 697
  • София
Не беше само преносването. Аз лично си спомням със сигурност за лошите тонове, за другото вече нямам точен спомен и затова не го споменавам. Ако някой си спомни, може да поопресни паметта ни. Довечера или утре мога да потърся в другия хард, като го докопам.  Peace

# 698
От уикипедиа ли четеш?
Проблемьт е вьв вашите очаквания кьм другите и от там и разочарованието,когато разберете,че никой на никого не дьлжи нищо Peace

Имам изненада за теб - тези прозрения нормално човек ги достига на около 15-16 години - така че не виждам как реши, че имаш публика за тях.

Лично аз очаквания нямам и не се разочаровам.

# 699
От уикипедиа ли четеш?

Имам изненада за теб - тези прозрения нормално човек ги достига на около 15-16 години - така че не виждам как реши, че имаш публика за тях.

Лично аз очаквания нямам и не се разочаровам.

Не знам за какви прозрения говориш и не ме вьлнува.
Не можеш да ме изненадаш защото не очаквам нищо от теб.
Знам точно кога и как са открити тези неща.Това,че ти не знаеш и продьлжаваш да не знаеш е твой проблем.Не го прехвьрляй на мен и спри да се занимаваш с мен Peace

Бьрльо,
Ще се радвам да разбера точната й диагноза за рисково раждане. Peace

# 700
Знам точно кога и как са открити тези неща.Това,че ти не знаеш и продьлжаваш да не знаеш е твой проблем.Не го прехвьрляй на мен и спри да се занимаваш с мен Peace

Смешен си, многознайко. Simple Smile

Явно наистина нямаш идея за какво говориш. И, между другото, още си чакам ония статистики - колко недоносени деца се раждали през 15 век и как оцелявали - дето също ги "знаеше".

За Цвети и историята й - баба ми казваше - "мързелът не мори, а мъчи". Не е чак толкова трудно - просто се върни и прочети, а? 

# 701

Смешен си, многознайко. Simple Smile

Явно наистина нямаш идея за какво говориш. И, между другото, още си чакам ония статистики - колко недоносени деца се раждали през 15 век и как оцелявали - дето също ги "знаеше".

За Цвети и историята й - баба ми казваше - "мързелът не мори, а мъчи". Не е чак толкова трудно - просто се върни и прочети, а? 

Няма да пиша какво мисля за теб Peace
Ти кажи в 18 век с какво увеличение на тези "добри" микроскопи са виждали сперматозоидите?
Нямам намерение да ти скенирам цялата мед.литература от университета,за да ти доказвам някакви статистики,които не те интересуват истински,нито дипломна работа ще пишеш за тях.
Разбираш ме предполагам и за последно те моля да ме оставиш на мира щом сьм смешен. Peace

# 702
  • Варна
Ох, не че има смисъл, но да си кажа - преносване, повече от 10 дни Е рисков фактор. Друг е въпросът, че го отричат естествениците. Плацентат си има определен период, в който е "адекватна", след това може и да "работи", но не винаги се държи според очакванията. В моя случай, след 10 дневно преносване (преносване, не сбъркан термин, защото си знам деня на зачеване) не се получи разкритие, не и повече от 2 см, след 17-18 часа контракции през минута-две. Да, припомня - раждах в ръцете на мама, индивидуално, кляках, лазих, лягах, ставах, каквото исках правих. Толкоз. Добре, че имаше система с окситоцин - за 30 минути родих, благодарение на нея. Ако не се беше получило, щеше да ме срежат и пак да имам здраво бебе. А ако нямаше окситоцин и нож?
Вторият път си имах пълно разкритие за 2-3 часа, но не преносвах, раждането започна 3 дни преди термин.
Знам, че според вас, а и според някои чужбински практики, преносването не е рисков фактор, но да го разправят на някой друг. Явно плацентата се износва и специалистите са забелязали, че това често води до усложнения, въпреки, че все още науката не може детайлно да го обясни.
Преносването е естествено предупреждение, че нещо в естествения процес може да е естествено бъгнато. Повтарям се, но нека.

# 703
99% от жените не знаят кога са заченали и преносването се изчислява по много неточен календар.Затова преносването в "чужбинските практики" не е индикация за болнично раждане.

# 704
  • Варна
99% от жените не знаят кога са заченали и преносването се изчислява по много неточен календар.Затова преносването в "чужбинските практики" не е индикация за болнично раждане.

Да, затова е имало/има и ще има проблемни раждания, които изискват да бъдат подпомогнати.

Последното ти изречение не е съвсем вярно, защото в предни теми на няколко пъти бяха пускани линкове с изисквания за домашно раждане в различни държави - имаше и за преносване (да няма преносване), за години, положение на плода и поредност на раждането. Намери ги, ако искаш.

Общи условия

Активация на акаунт