Климатикът на съседите или как да постъпя?

• 12 726
  • 35
  •   1
Отговори
Живея на 2-рия етаж на 14-етажен блок. Съседите от 10-тия етаж са си монтирали климатик на терасата, като външното тяло е отвън, централно на самата тераса. От него капе непрекъснато вода и по не знам какви закони на физиката - директно на моя балкон.
Въпросът ми е какво да направя?
От една страна не мога да ходя непрекъснато с парцала, да си препирам прането, или да го чакам да се суши по 3 дни и то ако те не си пускат климатика?
От друга страна обаче, редно ли е да се разправям с тях, при положение, че климатика е на техния собствен балкон и май няма какво много да направят, за да го накарат да спре да капе и тече вода?
Приемам всякакви съвети. Благодаря на всички, които ще се включат!

# 1
  • София
Ами водата на климатика изчича през тръбичка. Биха могли да отклонят тръбичката, така че вместо централно, да се отича от едната страна на балкона. А най-добре ако проявят достатъчно отговорност да вкарат тръбичката в собствения си балкон и ако не в саксия с цветя, то в празен съд да се събира водата, който те да си изпразват периодично...

# 2
  • София
Говори с тях. Могат да преместят тръбичката, така че да не се стича на ничий балкон. Или да сложат отдолу нещо като подложка, върху което да застане тръбичката и пак да се оттича другаде. Вероятно не знаят, че причиняват това неудобство. 

# 3
  • Пловдив
Помоли ги по човешки да преместят тръбичката на климатика. По принцип фирмата която монтира климатика трябва да пусне тръбата до най-близкия улук и там да се оттича водата.

# 4
Водата по принцип си тече по тръбичката, но има момент, в който и самото тяло се "размразява" и тогава вода наистина си тече от него. Вкъщи сме с 2 японски инверторни климатика и зимата терасата ми става ледена пързалка, като почнат да размразяват. Иначе на единия тръбичката е директно в улука за водата, а на другия съм я сложила в туба от минерална вода. Така че, за съжаление , спасение няма. Единствения вариант е да си вкарат външното тяло в самата тераса, но дали ще се съгласят ( предвид финансовите разходи по демонтаж и монтаж) е малко вероятно. Успех в начинанието. Наистина е много неприятно!  Peace

# 5
  • София
в блока на родителите ми има такъв проблем. След неколкократно поставяне на проблема от група съседи, собсвеничката на климатика заключи: "платила съм на фирма да ми го монтира, това са монтирали, аз няма да хабя средстава и време, за да удължавам тръбичката. Ако имате желание наемете алпинист (на висок е етаж е и почти няма достъп за обслужване на климатика  Rolling Eyes ) и купете тръбичка, за да ми го оправите"  ooooh!
С 2 думи дано са разбрани, иначе ще си скъсаш нервите  ooooh!

# 6
  • Добрич
И ние имаме такъв проблем,само че не от климатик,а когато съседите отгоре си мият терасата тече върху нашия парапет и пръска цялата тераса,дори и стъклата,а и вътре ако е отворено.
Лесно можете да си решите проблема с козирка монтирана на тавана на терасата. Тук има няколко идеи:
 http://www.bezplatno.net/index.html?page=view_slideshow&id=8 … ge_1302370553.jpg
Дано да се разберете със съседите,все пак е техен климатик,трябва да поемат отговорност!

# 7
  • София
да, но такава козирка, ако си на нисък етаж прави такава сянка, че в стаите трябва да има постоянно вкл. лампа  Confused

# 8
Имам същия проблем! Изход няма! Или ще тече лятото или зимата ще размразява и съответно стичащата се вода обледява балконите надолу! На никой не му пука! Обмислям консултация с адвокат!
А колкото до козирка- напълно излишно е! Съседите на по-долен етаж сложиха такава и сега се оплакват от постоянния шум от водата-все едно вали дъжд! В крайна сметка защо всички трябва да се нагаждат по простотията на някой във входа?! Аз също имам климатик, който ми заема ценно място вътре в балкона, но проблемът си е мой!

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 10:45 от ЦвеTи

# 9
  • София
Алекс, преди няколко години преживях нещо подобно.

Тиквата над нас си сложи климатика, всъщност започнаха да му го слагат в 10:30 ч. вечерта. Когато си отдъхнахме в към 12 ч. Се започна барабанене по перваза на прозореца ни.
Е, реши проблема (наложи се да се качваме пак при него), като метнал макуча в терасата на съседа до него ....  #Crazy

Алекс, пробвай да говориш с тях, може и да разберат

# 10
  • София
ЦвеTи , за такъв проблем ще изсипеш куп пари за адвокат и пак няма да има краткосрочно решение  Confused

# 11
Момичета, благодаря за съветите.
Ще пробвам да говоря с тях човешки, да видим какво ще измислят. Успокоява ме факта, че са свестни хора, познавам ги от много години. Но въобще не зная как ще реагират, досега не съм имала проблем с тях, дано се разберем човешки.

# 12
  • София
Момичета, благодаря за съветите.
Ще пробвам да говоря с тях човешки, да видим какво ще измислят. Успокоява ме факта, че са свестни хора, познавам ги от много години. Но въобще не зная как ще реагират, досега не съм имала проблем с тях, дано се разберем човешки.

трябва просто да си удължат тръбичката така, че да не ви капе на балкона. В крайна сметка няма да им струва хиляди  Peace

# 13
Мен ме притеснява повече факта, че се оказа, че климатикът е не на 10-тия, а на 14-тия етаж и виси отвън /не, че има огромна разлика в етажите, все си е високо/. Вчера ходих зад блока да гледам откъде тече. И не зная какво ще правят, като са на толкова висок етаж. Явно са им го закачали алпинисти. Ама сега едва ли ще искат да ги викнат пак заради една тръбичка... Уф, мъкааа.....

# 14
  • София
Мен ме притеснява повече факта, че се оказа, че климатикът е не на 10-тия, а на 14-тия етаж и виси отвън /не, че има огромна разлика в етажите, все си е високо/. Вчера ходих зад блока да гледам откъде тече. И не зная какво ще правят, като са на толкова висок етаж. Явно са им го закачали алпинисти. Ама сега едва ли ще искат да ги викнат пак заради една тръбичка... Уф, мъкааа.....

т.е. като в нашия случай, въпреки че може фирмата, която го е монтирала да го направила така, че да има възможност за обслужване на климатика. Ако е била свястна фирма де  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт