Климатикът на съседите или как да постъпя?

• 12 728
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
Крайно време е да има наредба за поставяне на климатиците. Не само течовете са проблем, а също и шума и вибрациите.  Аз съшо съм потърпевша от климатика на съсед отгоре. В момента подготвям нещата за съда, защото така и не се разбрахме на добра воля.  А осъдени да преместят климатика вече има.

# 31
  • София
Ами аз доколкото знам, всички подобрения и допълнителни конструкции върху външната фасада на сградата са незаконни без разрешение от общината. Тук влизат всички остъкления, изолации, монтиране на климатици, обща промяна на изгледа на сградата (например всички да са с двукрилни прозорци, пък твоята дограма да е трикрилна). Добре, че все пак има и разбрани съседи, а и такива, които си търсят правата. Аз сега тръгвам на кръстоносен поход с комшийката от 6 етаж, която си мие балкона по 6 пъти на ден. Терасата и е над входа на блока!

# 32
... Аз сега тръгвам на кръстоносен поход с комшийката от 6 етаж, която си мие балкона по 6 пъти на ден. Терасата и е над входа на блока!

Подаваш сигнал в кметството ви. Има глоба за това.

# 33
  • София
argun благодаря за информацията. В коя наредба да чета? Ние сме приели правилата на общо събрание, но никой не ги спазва.

# 34
Наредба за обществения ред.

http://sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=103

чл. 11, т. 25

# 35
моля някой да ми каже устойчиво решение за зима
аз съм от тези с течащия климатик и не искам да преча на съседите
тръбата ми за охлаждащ режим си е в терасата ми - тя е директно от климатика
но тръбата ми за отопляващ - тя е от тялото му външното, което ми е отвън на терасата и капе на съседите точно на парапетчето и пръска прането... нямам такава, защото от монтажа (и гаранцията) ми казаха, че замръзва под 0 градуса и се разваля климатика, мислим за тавичка, но тя и там би замръзвала, а и, дори да не замръзва, ще премести капката вода с 10см напред, т.е. при вятър пак ще им влиза в терасата - тавата ще ми струва 70лв и не ми се дават, без смисъл, ако пак ще им цапа

Общи условия

Активация на акаунт