Изгонени от мадам Бътерфлай - опера в Парка

• 19 688
  • 484
  •   1
Отговори
# 405
Там е работа, че са ви видели колко сте малки и са знаели какви билети ви продават. Явно все пак има и още нещо...трогателно е, че не се сещаш, но просто няма как да е така просто...

Еми снимки на фамилията няма да ви пращам, не бяхме облечени неподходящо, не сме отчайващо грозни, не сме от малцинствата.
Освен да ни личи че сме програмисти по някакъв начин..просто не знам  Joy
Синът ми беше не с дълги, а с панталони до колената. Може и той да е бил проблема.

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 16:31 от peppia

# 406
Знаеш ли с какво дразниш най-много според мен? През цялото време се правиш на ударена, запънала си се като магаре на мост и упорито продължаваш да търсиш причината в облекло, професия, външен вид...Глупости, колкото си искаш. Това, че детето ти очевидно е пречело и не искаш да си го признаеш си е твой проблем. Но това да ни правиш всички на глупаци и да смяташ, че ще повярваме на нелепите ти твърдения...не виждаш ли, че не става?

# 407
Знаеш ли с какво дразниш най-много според мен? През цялото време се правиш на ударена, запънала си се като магаре на мост и упорито продължаваш да търсиш причината в облекло, професия, външен вид...Глупости, колкото си искаш.
Ами глупости са и аз така смятам, но ме изгониха.  Видя къде сме били (ако ми вярваш изобщо). Как и на кого ще пречим?

# 408
Дааа...дветгодишно дете и майка с неговия интелектуален потенциал. Нямам какво да кажа повече.Продължавай да се излагаш. На някои им е простено. Толкова си могат.

# 409
  • София
Днес  ни изгониха от мадам Бътерфлай във Военната Академия. Тоест показаха ни гората, там да се разходим. Причината беше  2 годишното ни момиченце, което кротко си играеше(без да гъгне!) ,стояхме далеч от сцената (без да виждаме нищо разбира се) с нормално купени билети - общо 30 лв. Според добре облечен господин от Великата Опера разсейвали сме не кой да е а Високопочитаемата публика.

Изключително съм възмутена, но няма къде другаде да си кажа (освен скандала на входа разбира се, защо изобщо ни продадоха билети???)
Поне други с деца в тази опасна възраст да знаят, че са нежелани на Операта в парка..

Последните ми пари дадени за БГ Опера. Заслужавате си мизерията дами и господа, съжалявам.

За деца си има детски опери в парка!
И можеш да си сигурна, че нормалните хора с деца в опасна възраст знаят, че са нежелани в операта. на 2-годишно дете няма как да му хареса да виси 4 часа на една място при това вечер след 8, когато би трябвало да спи!

# 410
Това с възрастта и облеклото няма никакво значение. Има деца, които от съвсем малки ги водят по опери и балет без да пречат на останалите зрители, има и такива, които и на по-голяма възраст не могат да изтраят до антракта, а често и съседните редове не ги израйват и викат разпоредител, за да им направи забележка, за дълбок възмущение на родителките, които не виждат защо останалите не се прехласват пред магариите на отрочетта им.
Самите разпоредители имат богат опит с деца на всякакви възрасти, тъй като все още има представления, на които принудително - с цел досег с културата, - биват водени цели училища.
Та със сигурност проблемът не е във възрастта.

# 411
Дааа...дветгодишно дете и майка с неговия интелектуален потенциал. Нямам какво да кажа повече.Продължавай да се излагаш. На някои им е простено. Толкова си могат.
Не съм човек който пише за какво да е или пуска пързалки. Ако някой се разрови може да види.
Наистина смятам, че операта и в частност служителят й не бяха прави и е редно да ни се извинят.  Това е.
А иначе толкова добро и зло видях за тия два дни във форума, че още ми е трудно да го възприема така накуп.

# 412
peppia,няма да взема отношение по темата,по простата причина,че не съм била до вас и нямам представа какво е станало.
Мога само да гадая,но това не е правилно.
Ще ти кажа обаче,че се престара в някои моменти с обясненията.
И това със принт-билет-снимки ми стана смешно дори.
Би ли казала дали имаш отговор,след като си им писала?

# 413
  • София
10 цента, това го разбрах.  Laughing Просто не разбирам защо държиш непременно да има разлика между нуждата от концентрация при опера и при концерт. Не мисля, че има обективно съществуваща такава разлика. В определени ситуации един концерт може да изисква много по-съсредоточено внимание от една опера на чужд език. Операта пък също може да се слуша само като музика, без да се следят непременно сценичните събития. Мисля, че са равнопоставени двата жанра по отношение на вниманието, което изискват. Ако някой ми шуми с фъстъците си, не виждам как ще ме дразни по-малко, ако слушам камерен концерт, отколкото ако гледам сценично произведение.  Peace

Всъщност не са равнопоставени, както има и резлика между Моцартов концерт и концерт на съвременен автор, но ако ти се спори на тази тема бих го направила на лични  Peace

Да, операта може да се слуша само като музика, но когато даваш 30 лева за билет за изпълнение на живо в парка търсиш едни определени усещания, които не можеш да получиш с никое концертно изпълнение (това го казвам просто като коментар от меломан)

# 414
Хаха, да приемем, че авторката може и да се е престарала в обясненията си, но и не малко други попрекалиха с назидателния тон. Да видим, кой претендиращ за повече интелигентност, ще се откаже първи?

# 415
  • София
Хаха, да приемем, че авторката може и да се е престарала в обясненията си, но и не малко други попрекалиха с назидателния тон. Да видим, кой претендиращ за повече интелигентност, ще се откаже първи?

Прекалиха е много меко казано. Интересно чувство за справедливост и истина имат някои  Laughing

# 416
Никой да не е посмял да се откаже, преди да разберем кои са културтрегерите, меломаните, елита, интелигенцията, майкините, родителите, детемразците и т.н!

Също така ако някой има снимки как следва да седим в кино, опера и концерт ( с огромна покруса разбрах, че има разлика), ще съм много благодарна  Praynig За концерта на Рамщайн не се нуждая от снимки, за щастие мисля, че да стоиш прав е относително лесно и предпазващо от грешни пози.

# 417
  • София
Малеееей, нямате изчитане! Снощи си мислех, че темата ще умре бързо след фойерверките, ама нъцки, тя по-страшна стана!

# 418
peppia,няма да взема отношение по темата,по простата причина,че не съм била до вас и нямам представа какво е станало.
Мога само да гадая,но това не е правилно.
Ще ти кажа обаче,че се престара в някои моменти с обясненията.
И това със принт-билет-снимки ми стана смешно дори.
Би ли казала дали имаш отговор,след като си им писала?
Нямам уви, но все още се надявам. На трима писах, първо на мейла на директора.
Спирам наистина, че става безумно, ще пиша ако получа отговор.

# 419
Е, как няма да е стане по-страшна темата, като тук до сега е мерено всичко- от гръдна обиколка, дължина на крака, до квадратура на тоалетната. Сега е ред и на културатЪ.

Общи условия

Активация на акаунт