Прахосмукачка- с торба или с контейнер,който се мие

• 55 953
  • 102
  •   1
Отговори
Каква прахосмукачка да избера - с торбичка или с контейнер, който се мие. Моля, ако някой е ползвал с контейнер да сподели мнение. Аз до сега съм ползвала само с торбичка, а ми се иска почистването на прахосмукачката да става по-лесно, както би трябвало да е на тези сконтейнерчета, които се вадят и мият

# 1
С "воден филтър" Peace
Така няма как да излезе и прашинка, за разлика от кой и да е хартиен, нано и бля-бля филтър..

# 2
  • Стара Загора
Аз имам Зелмер, която е и с воден филтър и с торбичка. Да, с водния филтър няма прах, но след всяко чистене трябва да се мие и почиства. За бързо прахосмучене е по-удобно с торбичка.

# 3
Досега винаги съм имала прахосмукачки с постоянни торбички .

Пера си ги с хладка вода и няма проблем . Peace

# 4
 Определено ти препоръчвам такава с хартиена торбичка! Преди 4-5 години купих един Таурус, който беше нещо "невероятно" по онова време - с hepa филтър, незнам си какъв филтър и каничка за боклук. Самата прахосмукачка като качества беше чудесна - все още не е сдала багажа, нищо, че изчисти купища строителна прах след големия ремонт, но преди месец ме осени идеята да си купя нова, ей така за всеки случай, щото имах съмнения, че тази вече умира. А аз ужасно много се радвах - беше ми писнало след всяко чистене на къщата да омърлям цялата баня в пране и миене на филтри и канички....май повече чистех прахосмукачката, отколкото къщата. Филтрите все пак трябва и да се подменят - едни 30-40 лв на година и не е в тях проблема, а че трудно се намират...отиваш в магазина, поръчваш, след ден-два пристигат....абе разправия...

Младежът в магазина толкова изумено ме гледаше като казах, че искам прахосмукачка с хартиени торбички, че чак не му се вярваше.....обясняваше ми как т'ва било техника от миналия век и не било добре....дреме ми от миналия или от по-миналия....купих пак Таурус, с хартиени торби за около 200,00 лв и в момента ми е супер готино - чистя и после ако се е напълнила торбата хвърлям и не се занимавам с глупости. От толкова "модерни" неща, които уж на мен ми робуват ми е писнало, в крайна сметка аз им робувам....

# 5

От толкова "модерни" неща, които уж на мен ми робуват ми е писнало, в крайна сметка аз им робувам....

Peace  Hug

# 6
  • София
Най-практичната прахосмукачка за мен е с хартиена (еднократна) торбичка, ХЕПА Филтър и с контейнерче за едри боклуци (twister), което се поставя на тръбата. Twister-a се чисти елементарно, а много удължава срокът за използване на торбичката.
За прахосмукачката са много важни и накрайниците. За мен кръгла четка за обиране на прах е задължителна, както и четка за паркет.

Не бих робувала на разни прахосмукачки, дето трябва да ги обслужвам повече от 1 мин  Peace Повярвайте, казвам го като човек с личен опит  Tired

# 7
На мен ми харесва водния филтър.Измивам контейнера точно за 1минута, не мисля че е трудно,веднъж си сложих хартиената торбичка,ама незнам дали понеже отвикнах и не ми харесва.Не бих се върнала на такава.

# 8
И с двете Simple Smile
Моята е Зелмер и има възможност и за ползване само на контейнера, и за слагане на торбичка Simple Smile Както ти харесва  Wink
Майка ми имат с воден филтър.. много са ми тежки и тромави  Rolling Eyes

# 9
http://www.technomarket.bg/products/09038442/samsung-sc-8423https://
Имам тази, страхотна. Контейнера се чисти много бързо, а филтъра се пере !

# 10
Да, с воден филтър са хубави, но едно, че са супер скъпи, друго, че има разправии по почистването после.

Аз съм за прахосмукачка с ХЕПА филтър - 2-3 минути повече работа по изхвърлянето на боклука са за предпочитане пред това децата да дишат прахоляк, микроорганизми и т.н.

Отскоро в България се продават ( оналйн ) прахосмукачки VAX - английска марка, една от най-качествените на пазара.

Задължително според мен за една прахосмукачкае да има турбочетка за обиране на косми - например с моята обикновена четка  колкото и да чистя килима, когато пусна турбочетката се събират много набили се в него косми  Peace

# 11
  • Стара Загора
Воден филтър - вярно, че е по-хубаво, ама ако съм разсипала нещо и ми трябва набързо да го почистя не си струва след това да мия контейнери и т.н Най-добре комбинирана  Wink

# 12
  • Mediterraneo
Досега винаги съм имала прахосмукачки с постоянни торбички .

Пера си ги с хладка вода и няма проблем . Peace

Пак такава прахосмукачка ще търся да си взема- лесно за почистване, икономично и без слугуване. В момента ползвам с воден филтър, няма такава досада! Да миеш контейнер от две части, да сушиш на слънце ако може, че иначе се вмирисва от това непрестанно мокрене, да сглобяваш и разглобяваш... Мерси.

# 13
Аз затова казвам, че тези с ХЕПА филтър са удобни - погрешно на схващанията той не се пере, а само трябва много добре да се изсмуче от прахта и така не се вмирисва нищо Wink  Peace

И пак си зависи от жилището - ако има домашни любимци едва ли обикновена прахосмукачка с торбичка би се справила добре.

Пропуснах да кажа за т.нар. туистър - имахме някога,, но се изпочупи и отдавна не сме се сещали за него

# 14
http://www.technomarket.bg/products/09038442/samsung-sc-8423https://
Имам тази, страхотна. Контейнера се чисти много бързо, а филтъра се пере !
  Аз също съм с подобна и съм много доволна. Но аз търсех точно такава, която да може да се почиства изцяло и всички филтри и джаджи да се мият. Често ми допълват миялната, когато има малко местенце:)
  За мен това е правилният избор Peace
  ПП С нея чистя навън в двора космите на кучето, че сега се сменя козина Laughing и това че се мие изцяло ми е голям плюс - невиждам иначе как щеше да стане.
  Като заключение смятам, че много зависи как ще я ползваш. Успех в избора Peace

Общи условия

Активация на акаунт