Сегашния вирус-да си помогнем със съвети

• 7 464
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
  • Ланкър, планините Овнерог
Да, Вомитусхил-а съм го тествала лично, но този път така и не го взех - на първия ден не трябваше нищо през устата заради повръщането, на следващия през дупето заради разстройството. Този вирус установих, че минава и заминава дори и без особено лечение, както е при Емма. Като изключим тичането до болницата заради обезводняването - не ми се мисли какво можеше да стане, ако бяхме чакали до сутринта  ooooh! При Констанца протича различно - удари я сливиците и да ви кажа ефекта от сладоледа е зашеметяващ. Днес й дадохме - веднага след като го изяде, каза че я е облекчило. Наистина следобяд едната сливица беше чувствително по - малка от сутринта. А вчера направо я задушаваше.
Друго ново, което научих (за вас може и да не е ново, де), че след повръщане не трябва да се пие много вода на веднъж. Трябва да е на малки глътки през 10 - 15мин, даже преди да се глътне, да се жабури малко. А не като мен - след всяко повръщане предлагах вода в изобилие  ooooh!

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 23:59 от Гита Ог

# 16
  • Пловдив
Тази сутрин от 5 часа насам малкия се скъса да дриска-с извинение-в началото на половин,един час,а последните 2 часа на 15,20 минути.
още в 6.30 му дадох един Ентерол,но няма засега ефект,преди малко му сварихме чай от живовлек-действа при разстройство,чудя се дали и кога да му дам още един Ентерол?
вие давате ли нещо за разстройството?
иначе не пие много,не иска да яде,

от снощи Т му спадна сама,беше стигнала 39,и падна ,тази сутрин няма,и е по-свеж,още от 5.30 е буден и не му се спи,само това разстройство Sad

# 17
Ентерол може 2 пъти на ден по едно прахче. Даже може да го разтваряш в малко кисело мляко, така ни препоръча на нас лекарката - заради млечно - киселата бактерия (колко я има в днешните млека, е друг въпрос). Чая от джоджен също се препоръчва при разстройство. Давай и Натриев Цитрат - той пък е за да не се обезводни.

# 18
  • Пловдив
този натриев цитрат на прах ли ,или на сироп е?досега не съм ползвала,а и педиатъра не се е налагало да изписва

# 19
Натриевият цитрат е под формата на сироп.
Ето:

# 20
Хайде и моя СИНчец в отбора...от тази нощ ooooh! С рязко покачване на Т.  Без кашлици, сополи и други екстри /за сега/. Днес вдигаме-сваляме ... давам Панадол  и Инфлуцид табл. Ако не можем я пребори лесно тази вечер - утре при личната

# 21
  • Burgas, Bulgaria
странното при нас е ,че повече температура не сме имали  Rolling Eyes ,но тези петънца по небцето все още се виждат....Иначе нищо му няма...
Дано болните дечица бързо се оправят като нас-явно пак два вируса има.................

# 22
  • Пловдив
ох разстройството на малкия не спира,вчера цял ден,следобеда уж разреди ходенията,но днес пак ходи цял ден,вчера изпи 2 ентерола,днес 1 ,правих му чай от живовлек,хапва малко,пие водичка,сок,жизнен е иначе ,цял ден не се е спрял,но е много крив,и за 3 дни пак отслабна с 1 кг,а той по принцип си е доста слаб за възрастта и сега е само кокали и кожа.Не съм го водила на лекар,но взех да се притеснявам,все като му се приходи до тоалетната казва че го боли коремчето.Други симптоми няма.

# 23
niko11 , пробвай ако искаш и смекта http://www.smecta.bg/faq1-14.html, щом ентерола не помага, а тмпература имате ли още? Ако вдига още, гледай да не се обезводни, ама аз съм си шубе и бих завела детето на лекар все пак!  Peace Бързо оздравяване!

А от бабините рецепти http://tq-jenata.com/index.php?option=com_content&view=artic … pti&Itemid=56, давала съм ориз или оризова вода, препоръчвали са ми отварата от жълтия кантарион, както и шипката. Другите не съм ги пробвала. И диетата е много важна, препечени филийки, много малко обезсолено сирене, домашна юфка съм давала, леко кисела ябълка, водата за пиене да е преварена. Това е от един престой с повръщане и разстройство в болница с малкия преди 2 години.

А Хексалгин съм давала 2 пъти, единия път му го дадоха в болницата преди години, винаги имам едно шише у нас, но след отварянето 6 месеца може да се ползва. Само трябва дозата да е правилна, според кг на детето.

Вие не се ли лекувахте с хомеопатия, не предложи ли за разстройството препарат подходящ?

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 23:45 от ORHIDEA

# 24
  • София
не знам, обаче  едно дете от детската от нашата група така с Т и червено гърло след няколко дни разбраха, че всъщност е скарлатина.... та имайте едно наим, че може и не всичко да е въпросният вирус Wink
за р-во аз лично давам винаги смекта и ентерол и ако мога да пробутам лечебна хумана като мляко или каша мноо помага. Натриев цитрат се дава при повръщане, не при разтройство...ако повръща обаче в последно време предпочитам хидратин алфа, защото се приема по мъничко, на малки интервали, не е сладко акто сиропите и освен натриевият цитрат има и други неща и по-добре му действа и предотвратява обезводняването(натриевият цитрат само по себе си не спасява от обезводняване, така че във вид на ампула/сироп просто няма смисъл да даваш)
Иначе натриев цитрат има и на  ампули. Изобщо сиропа ми е най-гадният вариант.

Също може и водичка с изцеден лимон и на 2-3-5 мин по чаена лъжичка.

# 25
  • Пловдив
ORHIDEA   да лекувахме се с хомеопатия,но в момента сме без хомеопат,последния ме разочарова,с много голямо самочувствие бе за себе си,но нещо без покритие.Иначе имах едно хомеопатично,което той ми беше дал,и което било много добро при чревни вируси,и му дадох днес 1 път,да видим дали ще има ефект.
Иначе говорих с педиатъра-изписа Хидрасек,Гентамицин 1 ампула да му сложа към Хидрасека,Мезим форте,Хидратин алфа,и диета,а и каза че може и Смекта,но 1 пакетче за деня разделена на 2 приема.
Температура няма от сряда вечер.

# 26
Дано да ви минава вече и да почне да яде и пие течности повечко, за да се възстанови от вируса! Peace

# 27
  • София
засмектата, моят пи за първи път на 10 месеца, тогава ми беше казал лекаря, че мога да разреда едно пакетче в 200мл вода и да си го пие цял ден вместо вода.

# 28
не знам, обаче  едно дете от детската от нашата група така с Т и червено гърло след няколко дни разбраха, че всъщност е скарлатина.... та имайте едно наим, че може и не всичко да е въпросният вирус Wink
............

Емма я кара миналата или по - миналата година. Наистина този вирус страшно прилича. За това и след най - високата температура отидохме направо на УНГ. Като кара скарлатината, отидохме в Педиатрията - там съмненията се потвърдиха, изпратиха ни в Инфекциозна. Лекарят гледа, гледа и той реши, че е това, изпрати на УНГ в ИСУЛ. Е, този път решихме да спестим разкарваниците, но поне не беше скарлатина.
Хидратин Алфа и аз взех, но се оказа много по - сложно да го пробутам - на всеки 15 -20мин...мисия невъзможна. Не че с Натриевия Цитрат ми се получи, но....
Не знам от какво, може би от въздуха, но Емма се пооправи. Има ранички в ъглите на устата, но това би трябвало да е нормално, предвид спадналия имунитет. От два дена яде, та ушите й пръщят, чак ми писна само да чувам "мамо, на коремчето ми му се яде"  ooooh! И това не си е работа - примък - отмък. НО определено е за предпочитане пред болно чавенце.

# 29
 ooooh! След 2 вечери в спешното с много висока Т и  едно посещение при личната -моето момче от сутринта е с разтройство /3 изхождания от сутринта, които поне изсветляват/. Първоначално реших че е от нурофена, к` давахме за Т, но очевидно и нашия вирус се развихря. Варих чай джоджен, включих хидратин алфа, взех и хидрасек...АБ при горното положение хич не знам дали да го включвам...  newsm78
Прозвъних поне 4 номера на "доктори" - само един отговор "Не съм в района"

Общи условия

Активация на акаунт