Сегашния вирус-да си помогнем със съвети

• 7 463
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
Има ли начин да се разбере- кога е хранително натравяне и кога вирус  newsm78, освен температурата дали има друг сигнал, въпреки, че като се замисля и температурата може да е и при двете. Синът ми повръща от снощи и се чудя, какво му е ? Давам Вомитусхил и Нестий, да видим...

# 31
  • София
http://www.biberonbg.com/info/povrashtane.htm погледни статията пише възможните причини и как евентуално може да ги  различиш, но щом е с Т най-често е инфекциозно.

# 32
Пфф,гаден вирус,натръшкал е доста деца. Ние го минахме преди 10 дена. Беше кошмар  ooooh! Бяхме аха да влезем в болницата. Малката не беше яла 2 дена нищо,повръщане и разтройство + температура. Беше изтощена, едва ходеше. Давах и по чаена лъжичка глюкоза през 5 мин. Редувах разреден Рехидрин (друго му беше името) и чай от джоджен.Сложих  и една свещичка в дупето за повръщането,спря,но на следващия ден почна да ака рядко. Цял ден по чаена лъжичка се лигавехме, заради повръщането,но имаше резултат. След като спря повръщането почнахме с по няколко лъжички ориз,през 3 часа,след това сварени картофи.На следващия ден добавих малко хляб към двете,след това супа от моркови,ориз и картофи и така няколко дена,докато не вкарах и месото в менюто. Беше живо бебешко захранване  ooooh!. Давах и БиоГая по 5 капки и какво ли още не. За 5,6 дена се оправи, но я приличаше на скелетче. Беше свалила 2,3 кг. ,но сега ги навакса и има вълчи апетит. Отделно в началото и сложиха система глюкоза (много се травмира,сега ми повтаря за леличката,която я боцкала в ръчичката  Tired). Според мен глюкозата оправя работата. В такива случаи трябва поне една банка на ден да изпива. Пожелавам на всички бързо да се оправят.   bouquet  bouquet  bouquet

# 33
  • Пловдив
Мен това което ме притесни днес сутринта е че имаше кръв в акото на сина ми,и затова се обадих на педиатъра,каза че било нормално при тези инфекции.Колко е нормално незнам newsm78
исках да ви питам,когато имат разстройство дечицата ви -какъв цвят са изпражненията им?
питам защото на Ради в началото бяха жълто -зеленикави,но сега са по-скоро тъмни-доста тъмни на цвят,което също ме притеснява.Ако до понеделник няма признаци да се оправя ще го водя на лекар,но се чудя на какъв специалист,той педиатъра сигурно ще каже пак-няма нищо сериозно,то не искам да има де.Но сега четох една статия,в която пише че ако инфекцията е бактериална,не трябва да се пият лекарства за спиране на диарията,а да се установи каква е бактерията и да се изпише АБ.

# 34
  • София
ако имате инфекциозна болница в Пл го заведи утре... хубаво е с един пълен памперс да отидеш.

# 35
  • Пловдив
по принцип има инфекциозна болница,но не съм ходила досега там.
той е голям,ака си на гърнето,мислех си ако трябва в лаборатория да му пусна изследвания,но въпроса е че незнам какви-той нашия педиатър за каквото и да му се обадя,все никога нищо не е сериозно,и наистина досега не е било де.

# 36
  • София
ами вземи утре от апкетака контейнерчета за фекална проба, 2, като се изака вземи проби и го заведи в инфекциозна, вероятно има кабинет за прегледи, ще го видят, кажи че носиш проби ако искат, ще ги изследват...

# 37
по принцип има инфекциозна болница,но не съм ходила досега там.
той е голям,ака си на гърнето,мислех си ако трябва в лаборатория да му пусна изследвания,но въпроса е че незнам какви-той нашия педиатър за каквото и да му се обадя,все никога нищо не е сериозно,и наистина досега не е било де.

Писанец работят и днес Контакти

тел./факс: 032/  263 363,  620 443

088 59 24 533

e-mail:  pisanec@mail.bg

1.Централна Лаборатория
 ул. Петко Д. Петков 23, ет.3   /карта на адреса/

Работно време:
Понеделник – Петък:     7.00 – 18.00
Събота:     8.00 – 14.00
Неделя:     8.00 – 14.00

Ако не ти се чака занеси още сега да изследват изпражнение. Велата работят също и днес, ако нямаш доверие на джи пи то, за какво да го чакаш до утре, отиди да го видят във Вела, като го прегледат, ще кажат какви изследвания да отидеш да му пуснеш. Прегледа е около 30 лева обаче.

Успех!  Peace

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 10:02 от ORHIDEA

# 38
Акото на моята щерка беше жълто също като бебешкото ако. Взеха и проба от дупето за изследване-нямаше никакви бацили. Акото може да се промени от лекарствата, но в случая по добре направате изследване

# 39
Това е една от темите, които са ми най-полезни. Който вирус не е минал него не сме лепнали. От сряда е с температура, по-висока вечер. Сополи, кашлица , зачерчено гърло и леко разстройство. Апетит никакъв. Педито ни изписа антибиотик-макропен/ако не греша/. Купих го, но не го дадох. Само вечер преди да си легне давах нурофен. Днес няма температура. Точим сополи все още. Притеснява ме само, че езика й е много обложен, което не зная добре ли е или не.

# 40
Хайде и аз в групата. От събота синът ми е с Т (до 38,5). Вчера се оплака, че го боли устата. Оказа се, че цялата му уста е в афти. Сутринта ходихме при педиатъра, който каза вирусна херпангина и изписа АБ. В чуденка съм с този АБ, как хем вирусно, хем АБ. В 11 ще го водя при частния педиатър, да видя и тя какво ще каже. А най-гадното е че в четвъртък тръгваме за морето и ми се иска до тогава да сме излекувани. Споделете с какво се борят тези афти, досега не сме имали такава екстра.

# 41
  • София
педито като бяхте не даде ли нещо за афтите?
по принцип аз туширам с гранофурин, може и с тантум верде(пак туширане, има за целта  течност, не спрей).

# 42
педито като бяхте не даде ли нещо за афтите?
по принцип аз туширам с гранофурин, може и с тантум верде(пак туширане, има за целта  течност, не спрей).

Нищо не каза за мазане на афтите. Изписа само АБ - аугументин и Панадол за Т. Сега ще видя частната какво ще каже.

Edit: Сега се върнахме от преглед при частната педиатърка. Според нея е вирусно. Изписа Тантум Верде за пръскане и Панадол за Т. Каза, че за няколко дни трябва да мине. Ха дано.

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 13:04 от *Пипи*

Общи условия

Активация на акаунт