"Спецификата" на апартамента:
- меко казано ужасна локация и инфраструктура- отдалеченост от спирка на градски транспорт на 15-на минути ходене пеша, не се предвижда строеж на метро в близост или пуск на транспорт в самия квартал; много роми, включително и в близост до жилището; никакви магазини от големи вериги; няма в близост детски градини и училища;
- апартаментът е строен в началото на 90-те години, но към настоящият момент няма никакви подобрения. Отгоре на всичко е и необитаем от почти пет години. Съответно от време на време само се почиства от прах и това е;
- няма ТЕЦ и топла вода. Но няма и никакви пригодени за целта удобства като локално парно, камини, климатици, бойлер;
Наследникът с по-малкия дял е бил в последните години в чужбина. Връща се, вижда, че апартаментът е видимо запуснат и неподдържан. Иска да закупи 3/4-тия дял от втората съпруга на баща си. Предлага й обаче 50% от пазарната стойност на имота. Или по-точно половината от сумата, на която се продават сходни имоти в района. Справедливо ли е според вас?
Реално вдовицата е в цайтнот, защото без съгласието на другия наследник не може да продаде жилището на трети човек.
Аз съм трета страна по случая. Но не искам да уточнявам до кой съм по-билзко. Просто искам да чуя безпристрастни мнения. Благодаря на всички, които вземат отношение.