Ако беше починала първо жената, нещата щяха да се подредят по друг начин. Предполагам, не съм наясно с детайлите по казуса.
Вероятно синът се чувства и морално ощетен, все пак е живял без баща. Всичко е възможно, знам ли. Можем само да предполагаме какви мотиви го ръководят и как той вижда нещата.
Може да си казва, че съпругата не е допринесла материално за този имот и да му изглежда несправедливо той да не бъде разделен наполовина. И за себе си той най-вероятно се чувства прав.
Не, не го оправдавам, нито вземам страна, аз съм страничен наблюдател, а нали почнахме с идеята, че казусът е човешки. А когато са намесени човешки емоции, никога не можем да сме сигурни кой какво точно изпитва.
Със сигурност животът ме е научил, че в повечето случаи хората дълбоко вярват, че са прави. И от двете страни.
Затова е много трудно да се разберат. И да бъдат разбрани, съответно.
Така е, бащиния му е обаче едната четвърт.
Аз не го нападам. Неговата версия на целия казус най-вероятно е друга.
Освен това нееднократно посочих, че той не е мародер и не изнудва жената, а прави предложение, което добро-лошо за момента е единственото реално.
Крайно звучи може би особено част от последния ми пост, и то защото се увлякох в хипотези и хипотенузи

Аз обаче вярвам на казаното от Касита. След като разбрах, че на погребението на баща си този младеж прави подобни декларации, за мен той става способен на всичко.
Казусът не е човешки, а имотен

Аз се разпрострях толкова, защото ми хареса начинът по който Касита представи този случай и най-вече от достойната и проактивна позиция. Опитах се да опиша максимално крайно възможностите, защото за нас, хората отстрани това е спорт, а тя може да извлече идеи.
Не съм искал да звуча декларативно и крайно. Права си за квалификациите, но те не са насочени към някой участник в този форум, пък и спестяват време - кратки са

Законът си е ясен, претенциите на младежа са над полагащото му се, това тревожи майката.
Изведнъж от нищото той прави оферта.
Еми съмнителен си е

Карай. Стига съм го дъвкал това.