Консултации с адвокат/ темата на tais

• 80 436
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • В градината...
Aз имах  предвид подобен случай.

# 586
Аз също знам за случай, в който се доказва в съда изневяра, чрез любовни писма по мейла.
Иначе и аз мога да приложа снимката на профила на донора, и как се хвали колко години се борил за канадския паспорт и даже го снимал / за съжаление не е изпростял толкова да си снима и снимката и номера и всичко както му е реда/. Crazy
Ще видя моята адвокатка какво ще ме посъветва, имам и доверие.

# 587
Здравейте,предстои ми развод,семейното жилище е  собственост на съпруга ми.Искам да остана да живея там с детето (на 4г.)и след развода,адвокатката ми каза,че може да поискаме това от съда и най-вероятно ще ни го разрешат.Питането ми е за какъв срок имам право да ползвам жилището-аз разбрах,че е докато упражнявам родителските права,т.е. до 18 години на детето.сега съпругът ми твърди,че се бил консултирал и той с адвокат,който му казал,че имало промени в закона и съм имала право да ползвам жилището от 3 месеца до 1 година.Вярно ли е това..чета закона и никъде не виждам такова нещо.... newsm78

# 588
Здравейте,предстои ми развод,семейното жилище е  собственост на съпруга ми.Искам да остана да живея там с детето (на 4г.)и след развода,адвокатката ми каза,че може да поискаме това от съда и най-вероятно ще ни го разрешат.Питането ми е за какъв срок имам право да ползвам жилището-аз разбрах,че е докато упражнявам родителските права,т.е. до 18 години на детето.сега съпругът ми твърди,че се бил консултирал и той с адвокат,който му казал,че имало промени в закона и съм имала право да ползвам жилището от 3 месеца до 1 година.Вярно ли е това..чета закона и никъде не виждам такова нещо.... newsm78
Ако е собственост на съпруга - докато упражнявате род.права.
Ако е собственост на близки на съпруга - до 1 година.
При всички положения ще плащате наем за частта на съпруга си.

# 589
Здравейте! В момента съм в развод и съпруга ми е подал молба за определяне на привременни мерки за виждане с детето (без да съм му ограничила достъп), но не иска аз да решавам кога можел да идва...Иска да взима бебето (на 9 месеца) всяка събота и неделя при него и да идва всяка сряда. Естествено оспорих молбата му и с адвоката ми поискахме социален доклад за жилището, в което живее (с майка си и доведения си брат, жилището е на майка му). Въпроса ми е-ако социалния доклад е положителен, това би ли било достатъчно да му позволят да я взима с преспиване? За толкова малко дете ми се струва абсурдно, чувала съм, че обикновено присъждат в мое присъствие и в дома ми или на място подходящо за възрастта, както аз искам всъщност.

# 590
Ако е собственост на съпруга - докато упражнявате род.права.
Ако е собственост на близки на съпруга - до 1 година.
При всички положения ще плащате наем за частта на съпруга си.
Благодаря за отговора Simple Smile

# 591
  • Бургас
Попитах в друга тема,но ме посъветваха да се консултирам с адвокат. Разведени сме с БНД ,детето е присъдено на мен. Предстои и екскурзия в чужбина от училище и доколкото разбрах, трябва някаква декларация да се попълни. От двамата ли трябва да е подписана? Той е в затвора, дори не знам как да стигна до него , за да я подпише, особено ако е нотариално заверена. Как се процедира в такъв случай?

# 592
  • В градината...
Предстои и екскурзия в чужбина от училище и доколкото разбрах, трябва някаква декларация да се попълни. От двамата ли трябва да е подписана? Той е в затвора, дори не знам как да стигна до него , за да я подпише, особено ако е нотариално заверена. Как се процедира в такъв случай?
Всеки родител трябва да даде съгласие за пътуването - било чрез декларация или пълномощно.
За него ще заведеш дело за заместващо съгласие.

# 593
  • Бургас
Предстои и екскурзия в чужбина от училище и доколкото разбрах, трябва някаква декларация да се попълни. От двамата ли трябва да е подписана? Той е в затвора, дори не знам как да стигна до него , за да я подпише, особено ако е нотариално заверена. Как се процедира в такъв случай?
Всеки родител трябва да даде съгласие за пътуването - било чрез декларация или пълномощно.
За него ще заведеш дело за заместващо съгласие.
Декларацията или пълномощното трябва ли да е нотариално заверено?
Това дело мога ли да го заведа сама, без да ползвам услугите на адвокат и какви са стъпките?

# 594
  • В градината...
1.Да.
2. Да, стига да се справиш сама.

# 595
  • Бургас
1.Да.
2. Да, стига да се справиш сама.
Благодаря за бързият отговор!

# 596
Въпроса ми е-ако социалния доклад е положителен, това би ли било достатъчно да му позволят да я взима с преспиване? За толкова малко дете ми се струва абсурдно, чувала съм, че обикновено присъждат в мое присъствие и в дома ми или на място подходящо за възрастта, както аз искам всъщност.

Не е задължително да му позволят преспиване само на основата на соц. доклад, но все пак е плюс за него.
За 9-месечно дете обикновено не разрешават преспиване при бащата, но не е "абсурдно" и всичко зависи от останалите обстоятелства. Няма долна граница на възрастта в закона. и;

# 597
А имате ли опит относно дете с диагноза хиперактивност, майката не иска да го оставя на бащата за по-дълъг период през ваканцията, само обикновените съботно-неделни срещи. Има ли шанс въз основа диагнозата и терапиите , на които ходи детето?! Бащата и майката са от едно населено място.

# 598
Защо хиперактивността да не позволява детето да остава през ваканцията при бащата?
Ако се мотивира правилно и има съдебна експертиза, би могло да се мисли, но няма еднозначен отговор. Зависи и от останалите обстоятелства.

# 599
По принцип заради терапиите, на които ходи детето и особената грижа, която му се обръща. Ходи на психолог и логопед през седмицата. Друг е въпросът, че и личните отношения между роднините са лоши и се чудят по какъв начин да не го дадат за по-дълго, но това няма да го намесваме в искането и по принцип не търсим вина в процеса за развод. Само детето е ябълката на раздора и майката упорито настоява да не го дава за ваканцията.

Общи условия

Активация на акаунт