Консултации с адвокат/ темата на tais

• 80 363
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
1. ако съпругът ми не се съгласи с предложеното споразумение,това означава ли,че делото ще се прекрати без резултат и следва да подавам нова искова молба вече за развод по вина?
2. с оглед на неговия отговор можело да допълваме и ние разни доказателства и един вид делото да премине в такова с искане за доказване на вина.Така ли е наистина?

1. Означава, че делото ще се гледа така, както е заведено.
2. Това не може, ако е заведено без вина, такова искане не може да се добави в последствие.

Първо се извинявам за може би некомпетентните въпроси,ама не съм се развеждала до сега...Wink

По т.1-това означава,че съдът все пак ще вземе решение и ще ни разведе,нали?И след като има непълнолетно дете,ще трябва да се произнесе по въпросите за родителските права и ползване на семейното жилище служебно...?А проекта за споразумение е само предложение от моя страна,което дори и той да не приеме,съдът ще вземе решение по горните въпроси,нали така?

Точно така.
Решение ще има - дали ще допусне развода и ако да, какво ще реши по допълнителните въпроси.

# 646
Моля за съвет!
Мъжът ми днес се изнесе от вкъщи. Вчера ме уведоми, че е подал молба за развод. Когато се прибрах днес с децата видях, че е взела телевизора, който е доста скъп, триизмерен и голям и ми заяви, че бил негов. Телевизорът е купуван пред 2 години и е общ. Мога ли да направя нещо по въпроса и дали липсата му от семейното жилище ще се отрази на подялбата?

ОСвен това открих, че е взел и нотариалните актове на апартамента. Те са 2. Първият е на името на двамата, когато жилището бе закупено преди брака. Вторият нот. акт е на мое име, направен след сватбата, когато мъжът ми ми продаде неговата 1/2 част. Би ли могъл да направи нещо с тях? А какви действия мога да предприема аз? Да ги обява ли за откраднати или нещо друго?

# 647
Здравейте, мъжът ми вчера по собствено желание си събра багажа и се изнесе. След като цяла година (бебето ни е на година и един месец) той не проявяваше грижи за малката, аз постоянно се карах с него , че не го интересува не знае дори как да я държи, нито час не е прекарал в грижи за нея, като оправданието беше , че е изморен. Аз съм се отвратила от това, че трябва да го карам да бъде родител , родих секцио вдигах температура , били сме болни и двете , а той просто отиваше в кухнята лягаше и се наспиваше. Причината , за да ни напусне била, забележете, че не съм имала интимни отношения с него . От две години си стоя затворена вкъщи и се грижа за домакинството и детето ми което не може и секунда без мен , защото още е на кърма и се храни през 30 мин. Днес го повиках да си събере останалия багаж и да се разберем за развода, но той започна да крещи, че нямало да плаща по 100лв издръжка, какви пари искам аз на мен нямали да ми стигнат и 1000лв за детето. Това ще се определи и от съда и искал от време на време да вижда детето. А аз му кзах , че не искам нито издръжката му нито нищо , но няма да види и детето повече. Другия месец ще заведа дело за развод, но моля да ми кажете след като тя е бебе и не се трогва въобще от това дали е при нас или не, а само се стресира от разправиите ни, бих ли могла да искам забрана от свиждания?

# 648
  • В градината...
като тя е бебе и не се трогва въобще от това дали е при нас или не, а само се стресира от разправиите ни, бих ли могла да искам забрана от свиждания?

Не.

# 649
Днес говорих с позната адвокатка, която ми каза, че щом става въпрос за бебе което е зависимо от майката, няма закон който да ме задължи да му го давам да го вижда.

# 650
Днес говорих с позната адвокатка, която ми каза, че щом става въпрос за бебе което е зависимо от майката, няма закон който да ме задължи да му го давам да го вижда.

Това не е вярно.
Подкрепям Перуника в отговора й на твоя въпрос.

# 651
Имам проблем  Rolling Eyes
БНД-то настоява да взема детето ни от ясла веднъж седмично, когато той прецени. Работи и живее в друг град и разбира се, няма ключ от дома ни. В решението за уреждане на род. права сме записали, че срещите мевжду баща и дете стават в дома ми и че след тръгване на ясла бащата вижда детето след ясла.
Страхувам се, че си прави своя интерпетация, чел-недочел, просто защото така му хрумва в момента. И че може да опита да вземе детето зад гърба ми и да почне да го води у тях, когато му хрумне, я предупредил, я не, знаейки, че нито устно, нито писмено съм съгласна с това. Притеснява ме безотговорното му отношение, а синът ни тъкмо се отделя от мен за първи път, тръгвайки на ясла  Tired
Ако притесненията ми се окажат основателни, към полицията ли трябва да се обръщам, носейки решението от съда в себе си?

# 652

Ако притесненията ми се окажат основателни, към полицията ли трябва да се обръщам, носейки решението от съда в себе си?

Може да подадеш жалба в прокуратурата за неизпълнение на съдебното решение.
Полицията нищо не може да направи в случая /а и ако е вечер, дежурния полицай съвсем няма да се заеме/ и всъщност няма орган, който да се задейства на момента, за да ти върне детето.

# 653
1.по принцип съдът може ли да даде декларация  -съгласие за пътуване в чужбина  до 18 год [/u]възраст многократно и за издаване на паспорт или издава само  за еднократни излизания конкретно определени кога и за каде ще е пътуването......защото адвокатката ми в момента твърди че съдебното разрешение било само за еднократно не за до навършване на пълнолетие.
2.ако бащата никога не е внесъл определената като 70 лв издръжка за определения период,а само е внасял по банков път всеки път различни суми на най различни периоди от време,може ли да се приеме че не е внесъл до момента никаква издръжка и съответно на това основание да предприема мерки  за изплащане на издръжката от момента на определянето и до сега.

3.и по принцип какви са шансовете за получаване на съдебн.решение за паспорт и пътуване в чужбина....ако изтъкна фактите че роднини,приятели,родственни връзки са в чужбина,екскурзии,обучение на език(турски майчин), идеята ми за излизане в чужбина не е трайно остановяване ,а чисто и просто свободното ни движение по света,тъй като можем да си го позволим ,а и имаме много близки роднини и приятели в чужбина.

решението за развода ми е от 2008 год,детето е присъдено на мен,с 70 лв издръжка,на 3 год и 8 месеца е ,бащата си има 2 ри брак,2-ро за него дете ,сега чака и 3-тото, ако тези подробности имат значение...не се интересува от 1 то си дете,но разбира се отрича и твърди че е възпрепятстван от мен.не разрешава излизането на детето в чужбина със довода, че мога да го изоставя там някаде си или другата му причина ,че можело да не се върна и нямал да види повече детето.той и сега не го виждал,но искал да има лукса ако евентуално реши да  му е под ръка Simple Smile
стандартни взаимооотношения след развод....
надявам се да съм достатъчно изчерпателна без да ставам досадна...
благодаря предварително Simple Smile

# 654
1.по принцип съдът може ли да даде декларация  -съгласие за пътуване в чужбина  до 18 год възраст многократно адвокатката ми в момента твърди че съдебното разрешение било само за еднократно не за до навършване на пълнолетие.

2.ако бащата никога не е внесъл определената като 70 лв издръжка за определения период,а само е внасял по банков път всеки път различни суми на най различни периоди от време,може ли да се приеме че не е внесъл до момента никаква издръжка и съответно на това основание да предприема мерки  за изплащане на издръжката от момента на определянето и до сега.

3.и по принцип какви са шансовете за получаване на съдебн.решение за паспорт и пътуване в чужбина....ако изтъкна фактите че роднини,приятели,родственни връзки са в чужбина,екскурзии,обучение на език(турски майчин), идеята ми за излизане в чужбина не е трайно остановяване ,а чисто и просто свободното ни движение по света,тъй като можем да си го позволим ,а и имаме много близки роднини и приятели в чужбина.

4.бащата си има 2 ри брак,2-ро за него дете ,сега чака и 3-тото, ако тези подробности имат значение...не се интересува от 1 то си дете,но разбира се отрича и твърди че е възпрепятстван от мен

1. По принцип съдът замества съгласието на бащата за определен период или определено пътуване. До 18 год.  обикновено е само когато бащата не контактува въобще с детето и не може да бъде намерен.
2. Няма еднозначен отговор. Съдия-изпълнителят ще прецени, но по принцип ако е внасял пари ще се зачетат за издръжка.
3. Отговорих в т.1
4. Няма значение.

# 655
Мандаринка, благодаря. Добре ме разходи до върха на черешата нашият "баща"  Close

# 656
Мандаринка, благодаря. Добре ме разходи до върха на черешата нашият "баща"  Close

Предупреди в яслата да не дават детето на никого, освен теб...  Rolling Eyes

# 657

Не давайте такива съвети, защото това дете има и майка, и баща и лелите в яслата не решават кога на кого да го дадат.
Ако не сте адвокат, моля не се намесвайте в тази тема с коментари.

# 658

Не давайте такива съвети, защото това дете има и майка, и баща и лелите в яслата не решават кога на кого да го дадат.
Запознах директорката с копие от съдебното решение.
Дано не се налага да се жаля в прокуратурата; засега само се заканва

# 659

Запознах директорката с копие от съдебното решение.
Дано не се налага да се жаля в прокуратурата; засега само се заканва

Точно това имах предвид... Детето може да има и майка, и баща, и баба, и дядо, но това не означава, че всеки има право да го взема от ясла... Не лелите от яслата решават, но в случая явно майката решава...

Общи условия

Активация на акаунт