Лято в Албена 2011 (тема 4)

• 44 890
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • Плевен
В сайта на Албена има анкета за интернета.

# 541
...В интерес на истината въпреки негативната ми нагласа след целия цирк съм много доволна. Това разбира се не променя фактът, че тази система за оптимизиране на хотелите е безкрайно порочна и обидна...
...Та в крайна сметка сме много доволни, но при така стеклите се обстоятелства не съм сигурна, че бих повторила в Албена, докато не започнат да се държат адекватно с резервациите на гостите си!

Еее, супер, точно това се надявах да чуя, впечатленията ти потвърждават за пореден път поговорката "Всяко зло за добро".  Simple Smile Най-важното е, че сте доволни и сте се прибрали позитивно заредени.  Peace
Много ми е интересно да споделиш още за Малибу, ние наминавахме там няколко вечери и постояхме малко на анимацията, но аз не говоря френски, само мъжът ми. Въпреки това ми допадна атмосферата там, Малибу ми хареса точно защото е малък, спретнат и изглежда уютен, след навалицата от шумни румънци и 300 деца в нашия хотел, Малибу ми се стори като оазис на спокойствието.  Laughing
За храната и ресторанта досега съм чула само положителни отзиви. Освен розето, има ли други "екстри" в чест на франсетата? Стаята ви накъде гледаше, беше ли ви тихо и спокойно? Анимацията на Малибу не е шумна и досадна като тази в Калиакра.  Simple Smile Като гледам стаите на снимките в сайта им, като размер са същите малки като стандартните в Калиакра, че и обзавеждането е сходно.

# 542
Здравейте! Някой има ли впечатления от Ком? Офертата им е 71 лв. за ултра ол инклузив.

# 543
Здравейте, дайте някакви отзиви за х-л Рлица имам резервация, но май започвам да съжелявам.

# 544
Здравейте! Някой има ли впечатления от Ком? Офертата им е 71 лв. за ултра ол инклузив.

Миналата година почивахме в Ком, аз съм с много добри впечатления от този хотел. Имай предвид обаче, че стаите са малки, ние бяхме с две деца, но бяхме и в две стаи, така, че ни бе супер. Също така разстоянието до плажа е доста и ако си с малко дете ще ти е трудно. На безплатните автобуси не можеш да разчиташ, ние нито веднъж не сме ги ползвали защото бяха претъпкани и не спираха.Анимацията е на много добро ниво, аниматорите са много, повече от 10 човека, басейните са доста големи, има и пързалка. Храната беше вкусна, нашите деца ядеха предимно на снек бара където винаги имаше пици, картофи, кебабчета, кърначета, салати, плодове, сладки, сладолед, кафето е от машини на Нескафе и беше хубаво. Ресторанта е огромен и винаги има места. Ком го водят младежки хотел, може би защото има много лагери, настанени там, това са отбори от спортисти, като цяло има страшно много деца. Хареса ми също, че ресторанта е напълно отделен от корпусите с туристи и не мирише на храна никъде. Ако сте с по-голямко дете - поне на 5 годинки ще му хареса много.

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 12:05 от maria_2103

# 545
Много благодаря за информацията. Детето ми е на 9 г. и като гледах много други оферти и в доста по- малки селища излиза, че няма значение къде си цените са еднакви и предпочитам като харче поне да съм на добро място. Нямам резервация защото още не знам отпуската на мъжът ми дано изкараме късмет и когато решим да има свободни стаи.

# 546
  • Пловдив
Ние бяхме в Магнолия, но две наши приятелски семейства почиваха по същото време в Ком, та имахме възможност да го огледаме обстойно. Басейните са хубави, недостатък е че няма пратери и пързалки. Стаите малки и вехти Rolling Eyes, поне тези две които видяхме. Семейството 2 родители с две деца са отказали да ги настанят в една стая, понеже са малки, ползваха две единички. Другото семейство ползваше двойна....и тя ми се стори тясна(едно към едно с тези във Вита Парк). Общото състояние на хотела хич не ми се стори добре Rolling Eyes, тоалетната на басейна...беше много зле. Пуул бара с едни метални маси и столове...от преди 20 г. Rolling Eyes ooooh!, пораждясали тук-там.
Това което ми направи добро впечатление, анимацията...занимаваха ги много и деца и възрастни Peace. Даже и нас(макар да видяха, че сме от друг хотел). Имаха тематични вечери, национална, рибна, италиянска....., каквито ние в Магнолия изобщо нямахме. Храната като цяло същата като в М.
Нямаше и такива опашки за пици и сладолед на басейна, каквито при нас имаше Rolling Eyes. По-тих хотел като цяло ми се стори.
Но...наистина се нуждае от реновиране Rolling Eyes.

# 547
А относно Малибу,тези снимки в сайта са стари ,миналата година от Орлов се преместихме в Малибу.Такава стая видях на 1-ви етаж.Разбрах че били икономичните стаи.А нормалните стаи са по-големи и изглеждат по съвсем друг начин.В Калиакра стандарт и Боряна-това са хотелите с най-тесни стаи/от всички други в които сме били/.А Малибу наистина е много спокоен и хубав хотел.Храната е доста добра,но все пак Добротица го бие .Междинните храни на Малибу бяха палачинки и сандвичи-/т.е. две филийки хляб с кашкавал или шунка/Това е цялото разнообразие.В момента нямам снимки на Малибу,но на ето този сайт има на на 2-та вида стаи:
http://pochivka.bg/o-10895-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB_%D0%BC … D0%B8%D0%B1%D1%83

# 548
  • ГАБРОВО
Здравейте, следя темата с голям интерес, за първа година ще почиваме с малкия разбойник - на 2г3м., а на Албена никога не съм ходила. В Добротица сме от 30 юли до 8 август, все хубави неща казват за него, дано да е така. Ако някой може да сподели как е с паркирането около Добротица, едва ли често ще изкарваме колата, но все пак има ли наблизо възможност за паркиране? Благодаря предварително

# 549
  • София
Миналата година не си намерихме място пред самия хотел, но през улицата има друг паркинг, на който винаги имаше места,

# 550
Успешно резервирах днес за 12 дни в 2 хотела - Вита парк и Сенди. Надявам се да ни хареса и да нямаме проблеми. Относно стаите в Малибу първоначално като прочетох, че стаята в Малибу е била по - малка от тази в Орлов страшно се учудих. Преди 3-4 г. последователно сме били в Малибу, а после в Орлов. Определено стаята в Малибу ни беше от по - големите - като показаната в линка на mandy2, а стаичката ни в Орлов като по - малката стая в Малибу пак в същият линк. Явно нямат ясна политика на настаняване, защото в Малибу ни бяха дали по - горяма стая(а тогава децата бяха по - малки), а в Орлов - супер малка (нищо, че децата бяха вече с година по - големи.) Относно големината на стаите, то в Добротица, който много се харесва (и аз го харесах де) стаите са по - малки и от малките стаи в Малибу и Сенди. Миналата година бяхме там - 4-ма в стая (2 възрастни и деца) и то едва се съгласиха да ни настанят, след като говорихме лично с управителя преди да направим резервацията. Относно паркирането пред Добротица има паркинг, но е малък и недостатъчен - след като паркирахме на добро място (след няколко часово дебнене) ограничихме излизането сколата - само веднъж за 11 дни. Вторият път пак паркирахме след няколко часово дебнене и жестока разправия с един румънец, който  си беше оставил една туба с минерална вода на паркинга  - т.е. така да си пази мястото.  
Може ли да ми каже някой във Вита парк и Сенди какви стаите с двуетажни легла, защото такива сме заявили (ако изобщо в такива ни настанят)?  

# 551
  • София

Здравейте, тази година мислех, че няма да стигна до морето, но сега ми се отваря възможност, но не съм ви и чела. Албена фенка съм от 3 години и сега съответно пак искам да се насоча натам. Една дружка ми предлага оферта за Панорама и Компас, но ми се върти някаква уловка в главата за общ ресторант от миналата година, имаше ли такова нещо? Въобще доволни ли сте тая година от престоя си там?

Ние за втора година ще почиваме в Компас.Сега ресторант е реновиран и разширен.Имаше снимки на сайта- изглежда много добре и вече има и тераса самия ресторант. Миналата година ставаха вечер малко повече хора на опашка, но храна се изкарваше постоянно и не сме имали проблем, нито с чакане за маса , нито с голямо редене, сега се надявам като вече е разширен и обновен и този проблем да го няма.Иначе доста от хотелите ползват общи ресторанти и май са съобразени с потока хора.Самия ресторант е в сградата на хотел Компас.

# 552
  • Пловдив
Здравейте!
Фенка съм на Албена от няколко години /всъщност, като чета, явно от лошите години на курорта, не знам какво би било, ако бях попаднала в "Добри" години  Laughing/ Ние по принцип отсядаме в Ралиците, и тази година също сме се насочили към там, но нямам никакво инфо за тях сега  Thinking което е странно,тъй като доста хора обикновено ходят там. Та, ако има някой впечатления от Ралица, да си казва.  Wink
Мерси много и весела почивка на всички

# 553
Като стана въпрос за Лагуните да кажа, че моята дъщеря се влюби в басейна на Лагуна Гардън или Лагуна Маре. Не разбрах на кой хотел е точно, но беше отстрани на снек-бара на Сенди. Та въпросният басейн е с извита водна пързалка, а на нашия басейн беше права пързалката. Последните два дни притичваше да се пуска и по нея.

Гардън и Маре ползват общ басейн Simple Smile Надявам се и на моите да им хареса.

Аз лично бих го избягвала този басейн, ей така, за всеки случай Peace Преди две години като бяхме там, точно благодарение на този басейн пипнахме една чудесна стафилококова инфекция, която не само че ни прекрати почивката на средата, но и с малкия се озовахме в болница Confused  Естествено сега може да се почиства много по-добре и да няма никакви проблеми, ама все пак имайте едно наум Peace

# 554
А относно Малибу,тези снимки в сайта са стари ,миналата година от Орлов се преместихме в Малибу.Такава стая видях на 1-ви етаж.Разбрах че били икономичните стаи.А нормалните стаи са по-големи и изглеждат по съвсем друг начин.В Калиакра стандарт и Боряна-това са хотелите с най-тесни стаи/от всички други в които сме били/.А Малибу наистина е много спокоен и хубав хотел.Храната е доста добра,но все пак Добротица го бие .Междинните храни на Малибу бяха палачинки и сандвичи-/т.е. две филийки хляб с кашкавал или шунка/Това е цялото разнообразие.В момента нямам снимки на Малибу,но на ето този сайт има на на 2-та вида стаи:
http://pochivka.bg/o-10895-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB_%D0%BC … D0%B8%D0%B1%D1%83

На мен въобще не ми изглеждат като 2 различни вида тези стаи, ами един и същ размер стая, но "огледална", подредбата на мебелите е съответно отляво и отдясно. Тези снимки са същите като в официалния сайт на хотела: http://www.hotel-malibu.com/subinfo.php?id=8, но стаите са с друго обзавеждане видимо по-ново, освен обзавеждането не виждам абсолютно нищо различно. Много се съмнявам, че на официалния сайт на хотела ще държат стари снимки на икономични стаи, както предполагаш.
И тези стаи в Малибу не ми изглеждат никак по-големи от стандартната в Калиакра, ами точно същите тесни, сигурно са не повече от 17 кв.м. 

Не искам да споря за размера на стаите, защото не ме вълнува особено, дали е 17 или 20 кв.м. ми е все тая.
Но да споделя за обща информация, че съгласно норматива (Наредба за категоризиране на средствата за подслон, местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения), за морски хотел категория "четири звезди" изискванията за хотелска стая с 2 легла са: площ 18,9 кв.м., допуска се намаление на площта на стаята с 10%, ако разполага с балкон или лоджия най-малко 3,5 кв.м.; сан. възел с обща площ 5,1 кв.м. и т.н. 

Общи условия

Активация на акаунт