Лято в Албена 2011 (тема 4)

• 44 880
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, дами

Може ли да ми кажете къде в Албена има хранителни магазини на сносни цени? (около хотел Добротица)

Благодаря предварително !

Също да попитам къде се организира (в кой хотел) българска вечер (народни танци и други) и какви са цените? 

Hug

# 616
  • В.Търново
И какво се оказва - освен "Добротица", "Сенди" и "Калиакра" другите хотели не стават  Crazy От Ралиците няма отзиви от тази година. Всички изброени хотели са ни извън финансовите възможности, тъй като според моя мъж за по-малко от 10 дни няма смисъл да бием толкова път  Rolling Eyes Дано поне минем без вируси и да случим на хубаво време

Май наистина не останаха хотели,а на Калиакра доста му е височка цената-и според мен неоправдано.Поне климатика да беше както трябва.То на обикновените 3-звездни хотели са нормално работещи.Наистина е много слаб,а в тия жеги - не знам,ние бяхме м.юни.Той е разположен в бюрото,вижда се на снимката от къде се настройва :
http://mandy2.snimka.bg/sea/kaliakra.603077
Тази снимка първата от Калиакра,как се води стаята,стандартна предполагам.Става ли за 2+2(деца)?И аз мисля,че са малко високи цените за Калиакра,но миналата година ги надуха,2009г. са били по-сносни.

# 617
  • Пловдив
От 17 сме на Магнолия - две майки с две деца на 9 год. Може ли някой да сподели какви заведения с програма можем да посетим или някакви по-интересни атракциони. Изобщо какво интересно има в комплекса.
Под комплекс предполагам имаш предвид Албена newsm78? Заведения с програма....май няма, ако живата мизика не се брои за такава. Иначе с жива музика са няколко заведения, които обаче не са нещо особенно. Поко Локо например всяка вечер беше почти празен, имаше по 2-3 маси заети, и и зглеждаше много неуютно Rolling Eyes. Текс Мекс...беше коментирано...е много шумен. Италианския и Калиопа...по-стават. В Добруджа имахме резервация за обяд, но се улисахме и забравихме да отидем Embarassed. Атракциони има колкото си искаш, на по-височки цени, бънджи, бъгита, мини голф, топки във водата, рикши и други разни. По-интересни и лъскави атракциони има в Златните, ако ви се разхожда до там Peace

# 618
Здравейте, дами

Може ли да ми кажете къде в Албена има хранителни магазини на сносни цени? (около хотел Добротица)

Благодаря предварително !

Също да попитам къде се организира (в кой хотел) българска вечер (народни танци и други) и какви са цените?  

Hug

В къмпинг "Горска фея" /до Балтата/- един и в базите на АДФИ /до автогарата/- друг. Цените, особено на втория, бяха сносни, освен ако не са го затворили.
"Близко" и "далечно"- това са относителни понятия.

# 619
Да, стаята е стандартна.Не виждам как ще се съберат 2 възрастни и 2 деца.Много тесни стаи както и по-напред се изказах.Не очаквах за този прехвален хотел това което видях с очите си.Стаи супериор са по-широки.но за Малибу си мисля че могат 2+2 ,дивана е доста голям в неразпънато състояние,спокойно се събира голям човек., иначе-предполагам още повече.Просто правя сравнение.

# 620
А за сносни цени на хранителен магазин-в базара,близо е до Добротица,мисля че не беше много скъпо.

# 621
  • В.Търново
Да, стаята е стандартна.Не виждам как ще се съберат 2 възрастни и 2 деца.Много тесни стаи както и по-напред се изказах.Не очаквах за този прехвален хотел това което видях с очите си.Стаи супериор са по-широки.но за Малибу си мисля че могат 2+2 ,дивана е доста голям в неразпънато състояние,спокойно се събира голям човек., иначе-предполагам още повече.Просто правя сравнение.
Да те питам....евентуално за другата година....малкия ми син тогава няма да има 3г.Понеже той е свикнал да спи с нас на спалнята,и на почивка като отидем спи при нас,ако резервираме такава стая 2+1,т.е. големия ми син ще си спи на допълнителното легло и малкия с нас на спалнята,дали ще ни разрешат така в стандартна стая,а не супериор.

# 622
Намерих на страницата на албена това. Някой да е бил на представлението в ресторант Българска фиеста?

БЪЛГАРСКА ФИЕСТА (вечер)

Българска Фиеста е традиционен български ресторант, където ще Ви посрещнат по стара българска традиция с хляб и сол. Ресторантът се намира на 5 км. от комплекс Албена в гориста и прохладна местност, където можете да усетите най-доброто от българските природа и обичаи. Ресторантът предлага ястия от българската национална кухня. В "Българска фиеста" ще имате уникална възможност да видите старинен български религиозен обичай - танц на нестинарите.

Вторник:
 18:30 - 22:30
 Неделя:
 19:00 - 23:00

Цени:
 55 лв. / 28 евро за възрастен
 28 лв. / 14 евро за едно дете

Програмата включва:  
•Нестинарски танци;
•Фолклорна и вариететна програма в ресторант "Българска Фиеста";
•специално участие на Нешка Робева

# 623
И какво се оказва - освен "Добротица", "Сенди" и "Калиакра" другите хотели не стават  Crazy От Ралиците няма отзиви от тази година. Всички изброени хотели са ни извън финансовите възможности, тъй като според моя мъж за по-малко от 10 дни няма смисъл да бием толкова път  Rolling Eyes Дано поне минем без вируси и да случим на хубаво време

Май наистина не останаха хотели,а на Калиакра доста му е височка цената-и според мен неоправдано.Поне климатика да беше както трябва.То на обикновените 3-звездни хотели са нормално работещи.Наистина е много слаб,а в тия жеги - не знам,ние бяхме м.юни.Той е разположен в бюрото,вижда се на снимката от къде се настройва :
http://mandy2.snimka.bg/sea/kaliakra.603077

Е хайде сега, много драматично започнахте да звучите, я вижте в анкетата на колко народ предстоят почивките.  Simple Smile
Забравяте Фламинго Гранд, Ралица Супериор, Малибу, Гергана....отзивите са все положителни.

А относно цената на Калиакра, напомням, че при чуждите туроператори тя е съвсем нормална, въпросът е човек да се "уреди" с такава, какъвто беше моя случай.  Mr. Green Докато бяхме в Калиакра дочух, че немците почиват там срещу 40 евро на човек, а румънците 70 евро, но не разбрах за кой тип стая са тези цени, подозирам, че за Супериор-а, пък и периодът има значение. Но явно плащат от този порядък. Аз през февруари като търсих по немските сайтове, имаше свободни места за Супериор-а за моя период за по 5-6 нощувки точно на такива цени 160-180 лв. на ден.

Роси, стандартната стая в Калиакра не става за семейство 2+2, твърде тясно ще ви бъде. Стандартните стаи там са 2 вида: единият вид е със спалня, а другият с френско легло и стандартно легло (ние бяхме в такава, аз и детето спахме заедно, френското легло е достътчно голямо 1,40 м. е широко). И в двата вида стаи има доп. разтегателен диван, но ако е разтегнат, стаята се задръства съвсем. Преди да си тръгнем разгледах една стая Супериор, много е просторна и светла и балконът й е доста голям, абе много ми хареса. Аз ако повторя в Калиакра, ще се стремя да резервирам стая Супериор (ама е голяма навалица за тоя Супериор Mr. Green).

Весси, този ресторант Българска фиеста е на 5 км. разстояние от Албена, интересувах се. Ако има как да се транспортирате, посетете го.  Peace

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 16:16 от Little wingels

# 624
  • Пловдив
Интересно ми стана това..... "специално участие на Нешка Робева".....  Grinning

# 625
Да те питам....евентуално за другата година....малкия ми син тогава няма да има 3г.Понеже той е свикнал да спи с нас на спалнята,и на почивка като отидем спи при нас,ако резервираме такава стая 2+1,т.е. големия ми син ще си спи на допълнителното легло и малкия с нас на спалнята,дали ще ни разрешат така в стандартна стая,а не супериор.
Предполагам че да - едното легло е единично а другото персон и половина,и дивана.Така че ако се съединят леглата би могло.

И както каза    Little wingels - ако се уредите с нормална цена - да,струва си.
Но иначе според мен е просто неоправдано висока цената.но това е мое мнение,имам бази са сравнение затова така се изказвам.Нали тук само споделяме мнения,всеки си има различни критерии и преценява за кой хотел и от къде да резервира.

и - най-хубавите десерти които видяхме в Калиакра :
http://mandy2.snimka.bg/sea/kaliakra.603077.24231663

детско меню в ресторанта :
http://mandy2.snimka.bg/sea/kaliakra.603077.24231669

а тия кафяви бисквитки бяха и на междинките, имаше и малки вафлички-това е

# 626
  • Пловдив
За именно тези кафяви бисквитки и за едни подобни с парченца шоколад, рускините избутваха детето.... Rolling Eyes.

# 627
поправям се-Както е писала Little wingels ако се разпъне дивана ще е доста тясно в стандартните стаи

# 628

Ще ти отговора аз - ако говорите с управителя на хотела и му обясните нещата така, както си ги написала тук мисля, че няма да има проблем. Все пак ние постъпихме по същият начин миналата година за Добротица. Ти си била там и знаеш колко големи са стаите. В бюрото на Албена не искаха да ни направят резервация за там за двойна стая 2+2, но след като казахме , че сме се разбрали с управителя на хотела и те му се обадиха за потвърждение резервацията беше факт.  При настаняването в хотела нямахме проблем, но и ние не сме имали никакви претенции към това колко ни е широко или не ни е.
Относно интересни заведения с програма бих препоръчала ресторант Славянски кът, но там мисля, че програмата не е всеки ден. Определено си заслужава да се види, досега винаги е имало и нестинари. На децата им е много интересно, особенно накрая, когато нестинара и нестинарката пренасят деца за драве над жаравата. Другите ресторанти с програма - Арабела, Старият дъб

# 629
Явно кризата е навсякъде щом и в Калиакра е толкова бедно менюто.

Общи условия

Активация на акаунт