Летище София - Шенген или трудова терапия за луди

• 19 286
  • 316
  •   1
Отговори
# 60
И какви са облагите от тази сладка служба? Освен опипването.

Като цяло, че работата е в сигурна организация от типа "държавна", лелеяна от мнозина.
На смени е, и при едно добро стиковане със съпруга/някоя баба, можеш спокойно да гледаш децата си без да ги даваш на ясла и/или детска градина /това за дамите/, добре платена е, не особено или поне не често натоварена, е, леко отговорна, но се преживява. Самата служба дава допълнителни финансови облаги. Без драми можеш да ползваш отпуски, болнични и пр. Ако искаш, мога и да допълвам.
А че там повечето са връзкари, е така.

# 61
  • София
Да, бе!!!
И като редови полицай, и като катаджия, и като митничар на друго място можеш да изкараш значително повече пари, отколкото на летището.
Мисля, няма смисъл да уточнявам за какво говоря.

# 62
И какви са облагите от тази сладка служба? Освен опипването.

Като цяло, че работата е в сигурна организация от типа "държавна", лелеяна от мнозина.
На смени е, и при едно добро стиковане със съпруга/някоя баба, можеш спокойно да гледаш децата си без да ги даваш на ясла и/или детска градина /това за дамите/, добре платена е, не особено или поне не често натоварена, е, леко отговорна, но се преживява. Самата служба дава допълнителни финансови облаги. Без драми можеш да ползваш отпуски, болнични и пр. Ако искаш, мога и да допълвам.
А че там повечето са връзкари, е така.

Като цяло е така, само за заплатата не съм съгласна. Едва ли взимат повече от 1000 лв на месец. сигурно им дават и купони за храна, защото работата на ренген се води вреден труд, йонизиращ. Вероятно за това имат и по-голяма отпуска.

# 63
Хиляда и отгоре лева, бази за почивкка, че забравих; да, и по-дълъг платен отпуск, това малки екстри ли са?

# 64
Не виждам нищо ненормално в това, да не можеш да имаш гаечен ключ и играчка- пистолет в ръчния багаж, като летиш със самолет. В тези времена.

Трябва да има мерки за безопасност, пък ако толкова пък не ти отърва да проверяват теб или децата ти, ами просто не летиш.

# 65
  • София
Не виждам нищо ненормално в това, да не можеш да имаш гаечен ключ и играчка- пистолет в ръчния багаж, като летиш със самолет. В тези времена.
Авторката многократно уточни, че не е играчка-пистолет  Peace
За гаечното ключе съм със смесени чувства.

# 66
Гаечният ключ предполагам, че влиза в графата на работните инструменти, които могат да нанесат вреда на въздухоплавателното средство - имаше такава точка в списъка със забранените предмети. А че било малко ключе - сигурно има и малки болтчета по самолета.

# 67
Авторката, няма ли да оправиш заглавието. Simple Smile Дразнещо е! Simple Smile

# 68
Гаечният ключ предполагам, че влиза в графата на работните инструменти, които могат да нанесат вреда на въздухоплавателното средство - имаше такава точка в списъка със забранените предмети. А че било малко ключе - сигурно има и малки болтчета по самолета.

Гаечко ключе с минимални размери, което пасва на джобен уред за кръвно какви вреди може да нанесе на самолет?

# 69
Авторката на места преувеличава (че 15 минути я опипвали), а на места просто подвежда (да не кажа- лъже)- например, че е била в Америка и "такова нещо" нямало- нека да отиде до Америка с гаечния ключ и пищака в чантата, пък после ще я помоля да опише тука, да ни развесели.

Аз пък мразя като пътувам да чакам да чакам на опашката зад някой кифлъок, дето задържа всички зад нея с това, че хем не спазва правилата, хем дълго и напоително се разправя с хората, чиято работа е да проверяват къде що добитък се накачва по самолетите.

Цитат
Гаечко ключе с минимални размери, което пасва на джобен уред за кръвно какви вреди може да нанесе на самолет

Не мисля, че някой има времето или ресурсите да седи и умува над размерите на всеки един предмет от багажа на всеки един пътник, който може да е опасен- малко ножле, пиличка за нокти, вилица и т.н.

# 70
  • София

Добре, като работиш там, би ли ме светнал какво оръжие може да изскочи от една коса, вързана на конска опашка?
На мен просто ми е любопитно, а и проблемът не е свързан с летище София.

Аз не работя там, но много чета, та съм пълна с идеи. Опашката може да бъде вързана с китарна струна, която да бъде използвана да удушиш/прережеш гърлото на някой.

Терористите са изобретателни, а тези от сигурността са длъжни да бъдат параноични. Така че хем се възмущавам, хем все пак разбирам и техните мотиви.

# 71
Моето дете почти не го погледнаха.
Аз съм ужасно страхлива и предпочитам да се вманиачват при проверките, отколкото да  карат "през пръсти".

# 72
Аз съм ужасно страхлива и предпочитам да се вманиачват при проверките, отколкото да  карат "през пръсти".

Ох, шансът да те сгазят на улицата е хиляди пъти по-голям от шанса да те взривят терористи в самолет. Пресичаш ли въпреки това?

# 73

Ох, шансът да те сгазят на улицата е хиляди пъти по-голям от шанса да те взривят терористи в самолет. Пресичаш ли въпреки това?

Да, зная, че е така, но съм страхлива и това е.Освен това при пътуване със самолет се страхувам много повече от катастрофа, отколкото при пътуване с автомобил, което пак не е логично.

# 74
Работя в служба "Сигурност" на летище и мога да пиша доста по темата. За съжаление българите отново сме едни от хората с най-ниска култура - за нас "правило" е мръсна дума. Разликата между немски полет и български или руски е просто потресаваща. Но ние сме свикнали и не ви "пипаме по сланините" защото така ни се иска.
Част от облагите, с които се ползвам са замерването, плюенето, клетвите, заплахите, работата при йонизиращо лъчение и висооооооката хигиена на пътниците. Но моята работа е самолетът да кацне и всички на борда да са невредими. Не мога да обяснявам моите действия на всеки - аз и колегите ми работим по една огромна нормативна база, с част от която всеки може да се запознае при добро желание. Друга част от нея е малко по-скрита, защото дава идеи на болните мозъци. Сърдете се на тях, не на нас, ние си вършим работата и тя е ВИЕ ДА СТЕ В БЕЗОПАСНОСТ, независимо колко невинни и неспособни на лоши дела изглеждате.
Запознайте се добре с правата си - ВСЕКИ има право да откаже проверка за сигурност. После просто трябва да намери авиокомпания, която да се съгласи да го превози на своя отговорност, въпреки регламентите на ЕС - шансът е нулев, но има и други типове транспорт. Когато закупите самолетен билет вие сключвате договор с превозвача - и двете страни имат права и задължения (други мръсни думи в БГ). Друг важен момент е, че между служба "Сигурност", Митница и Гранична полиция има съществени разлики - когато ви проверяват трябва да знаете поне кой го прави и защо и после да критикувате процеса. Може да се повторя, но всички имаме права и задължения - аз съм запозната доста добре със служебните си такива и тайничко си мечтая пътниците да направят същото.

Общи условия

Активация на акаунт