Попитай Нивиана /3/

• 186 800
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Аз ви чета, но сега и да попитам:

Купих проздрачни пердета с клонки по тях и бели цветчета. Всичко точно, обаче мъжа държи да му е тъмно през нощта та сега трябва и щори. Идеята на белите пердета е да стоят като декорация и нищо повече.  Подметнах идеята първо за римски, после за руло щори, но всеки ми казва "Питай който и да е интериорен дизайнер да видиш, че пердета и щори не върви". Тъй като нямам друг начин искам да попитам дали наистина ще стои толкова грозно? Гледах картинки в нета и ми харесва. За сега съм се спряла на плисе щора, тъй като те заемат най-малко пространство.

Всичко върви  при добро съчетаване, няма такова изречение, това не върви с онова.
Опитайте щорите да не са активни, да са в цвета на дограмата например, или пък някакъв блекаут - на роло/никога не знам руло или роло:) /,който от вътрешна страна да е бял.
Плисето дали ще ви затъмнява достатъчно?
При римските  картинката става мако натрупана. На вас ви трябват само за функция, но те  ще бъдат и фон. Нека не са натрапчиви.може би е малко досадно да се регулират нон стоп на всички крила на прозорците, ако искате сложете общо затъмняващо перде, което да стои прибрано през деня.  Красотата идва след като се решат функционалните проблеми, така че е за предпочитане да ви е удобно, отколкото безкрайно красиво с прозрачните  перденца.
Тази снимка съм я показвала вече, но нека пак.

# 106
Здрасти и от мен, изчетох старателно всичко до тук и се възхитих на старанието и любовта, с която създавате домовете си - щастливци са българските мъже и това си е! Обзавеждам малък апартамент, имам въпроси и за дневната и за спалнята, но тях ще ги задам след като понаснимам и поначертая, за да съм максимално ясна. За сега питането ми е за антрето, долу горе това е разположението и размерите му    http://formallin.snimka.bg/daily/nov.606219.24211784  Входната врата е http://formallin.snimka.bg/daily/nov.606219.24211830 Идеята ми е стенита да боядисам в мнооого светло зелено, а на вратата  на дрешника да сложа такъв фототапет http://formallin.snimka.bg/daily/nov.606219.24211852 останалите врати още не съм ги избрала - може да подскажете нещо (дограмата в стаите е "златен дъб"). Та основният ми въпрос е - какъв цвят плочки ще са подходящи и какъв тип осветление. Идеята ми е още с влизането да се усети спокойствието на природата, на гората. Благодаря предварително!:)))

Боядисайте стената с вратата на дрешника в кафяво. Внимавайте с другото зелено, трябва да е спокойно.  Според мен пода трябва да е близък до листата от фототапета. Тоест някакъв пясъчен гранитогрес.
Осветлението, хм, една линия със спотове, успоредна на входната врата, поне 6 спота, лунички, които да са насочени по различен начин, като слънчеви лъчи  в гората.
Подберете си и някаква закачалка дърво. Има едни много хубави  бамбукови тапети, по- късно  ще намеря снимка от мой интериор, мисля че  биха ви отивали. А вратите - нека са опушен дъб, не ярък и златист, спокоен. И внимателно с имитациите.
Снимките слагам по скоро за вдъхновение и за сравнение. Не за примери.

,,

# 107
Здравейте, обзавеждаме новото си жилище и сега сме на тема спалня. Стените са в наситено прасковено, дограмата е бяла, паркетът светъл. За момента сме решили мебелите да бъдат от светло дърво, може би в съчетание с бяло, но само малки елементи. По принцип съм почитателка на по-изчистените форми, но за тази стая искам да направя нещо по-разчупено като цветове. Какво е мнението Ви за съчетание на прасковено с лилаво - лила? Представям си го наситено, като ми се иска също да е лек акцент - възглавници, ваза, може би рамки за снимки, в общи линии аксесоари. Бих искала да ме посъветвате дали е подходящо това съчетание според Вас.

Благодаря предварително!

да си побутна питането Simple Smile

# 108

gwendolina,Прасковеното оранжево ли е? Сложете повече сиво.
Сиво, бяло  - тогава можете да имате по-ярко лилаво.
Според мен аксесоарите трябва да са бели.
Лилави, сиви завеси, шалтета, бели мебели, и дори черни или бели аксесоари.
Просто контраста ще ви направи силното усещане, а не силните цветове.

,

Движете се и в двете гами - топла и студена. Изберете си хубави картини и осветление.

,

# 109

И аз мисля, че не трябва да са наситени лилавото и прасковеното Simple Smile

Нивиана и аз си позволявам да си копирам въпроса  Hug

Присъединявам се към последния въпрос, тъй като детската ни стая е тясна и дълга, искам да "скъся" дългите стени и да "удължа" тесните  Wink
Мислех да боядисам част от дългата стена в тъмен цвят и да сложа там картини, а останалото да е в един (светъл) цвят. Не съм сигурна обаче дали правилно разсъждавам  Simple Smile

Допълвам - на тази стена ще е е леглото, а за него ми е необходим цветен  фон, за да изпъква самото то.

И още един въпрос. Коридора ни е достатъчно просторен, но за да стане още по подходящо ли е да боядисам късата стена (само на нея няма врати) в тъмен цвят и да сложа огледало, а останалото (врати и стени) да си остане бяло?

# 110
Прощавай Нивиана, че те затрупахме с въпроси,но и аз си копирах въпроса

Здравей Нивиана!
Искам да те попитам кои цветове създават илюзия за пространство/освен бялото/? защото имам спалня която е малка, а бих искала да изглежда по голяма и просторна и обратно имам голям хол който искам оптически да намаля newsm78 питам освен за цветове по стените,шарки на тапети,фототапети и прочие, така и за цвят на пода.
Благодаря ти!

# 111
Нивиана,много ми харесват тези цветя
http://artcafe.bg/stikeri-za-gostna-i-detska-staya/     /14снимка/мисля да поръчам да ми направят такива стикери и да ги залепя във трапезарията.Но не искам основата,да е тъмно кафяво, какъв друг цвят освен този е подходящ за фон,според тебе? аз си мисля за нещо в оранж но по светло,за да може оранжевото  цвете  да изпъква повече  newsm78

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 13:10 от malka s4etka

# 112
Здравей, Нивияна!
Моля за твоето мнение и помощ:
- коридор - светло-бежови стени;
- хол, с три зони - от коридора се влиза в кухненския бокс /стени бежово-розови, средно наситени, за да изпъкват светлите кухненски шкафове/, следва трапезарията и меката мебел /стени - светло бежови/;
Хола е 35кв.м., дълбок с един прозорец от къса страна, в дъното е кухненския бокс, затова съм се спряла на светли кухненски шкафове - да е по светло в дъното...
1. Каква и какъв цвят да е настилката в коридора и кухненския бокс? - Тъмно кафяв теракот например?
2. Каква да е настилката при трапезарията и меката мебел? - Светъл или тъмен паркет?
3. Тъмни или светли маса и столове в трапезарията?
4. Кое е за предпочитане като правило - светли стени и тъмен под или светли стени и светъл под? Обичам контрасти, но като сложим и мебелите, се обърквам... #Crazy
5. Тъмна кафява дограма, светлобежови стени - щори може би тъмно-кафяви дървени, какви пердета?
Това се сещам като начало...Simple Smile
Предварително ти благодаря  bouquet

# 113
Здравей, Нивиана!

Имам малко прозаичен въпрос - в каква гама и какви цветове би обзавела хол, в което няма почти никаква слънчева светлина? Тюркоаз върви ли с ябълково зелено и кой цвят да е третия, който да балансира? А жълто-оранжевата гама повече ли е за предпочитане?

Благодаря! Знам, че въпросът ми е общ и ще съм доволна на всякакви идеи. Искам нещо, което прави жилището светло и уютно.

# 114
След изчитане на всички предишни мнения съм готова и с моя въпрос

Кухнята и трапезарията ще бъдат в една стая  приблизително 22 квадрата (6.5м x 3.5м) и много ми се иска да си сложа таван от гипс картон  с овална форма, с елипса над мястото за масата и подобни

притеснявам че като тръгна да слагам мебелите и кухнята ще се получат остри ръбове по мебелите и пода и овални по тавана.
Все пак дори да си направя овален плот на кухнята няма как да извия шкафовете, а и овалните маси не ми харесват много.
Та питам много неподходящо ли ще стане?

Другия ми въпрос: Иска ми се да си направя кухнята бяла с някакви тънки ивици от цвят пепел от рози по тях, само като акцент. Мислех си да боядисам едната стена също някакъв сивкав нюанс на пепелта. не си мисля дали няма да ми писне много бързо. Стаята е южна, с много светлина и ако е светла с няколко цветни елемента мисля че ще грейне Simple Smile
Друг проблем е че ел. уреди ще са инокс, и се чудя ако остане такава комбинацията на цветовете, какъв ламинат ще е подходящ?

Това май беше за сега. Много благодаря на Нивиана за прекрасните теми Simple SmileSimple Smile

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 21:01 от Wellsie

# 115
И аз моля за помощ,Нивиана.Измъчих се с обюавеждането на едно помещение-22,5 кв.м,в което ще се помещават хол и кухня.Ето това е плана на стаята;кухненските шкафове,които обаче ще са в други цветове-крем гланц за горните шкафчета,бежов кварц за гръба и плота,и нещо като това за долните.

Повечето мебели съм ги избрала:
гардероб
трапезна маса
кухненския диван ще е като от тази снимка

Общо взето мисля всички мебели,с изключение на кухнята,да са от бял гланц,а кухнята да е в кафявата гама.
Големият ми проблем,с който си блъскам главата от един месец,е каква холна секция да поместя в тези 2 метра,които съм направила в червено на първата снимка.Тъй като ще е точно до кухнята,ми се иска да е нещо ъглово,за да може да се получи някакво условно разделение.Последно се спрях на тази секция,като само ще заместя белите шкафчета с тези от тази снимка.
Не знам обаче с каква височина да поръчам секцията,ако е със стандартна,няма ли да е грозно да се виждат горните кухненски шкафове.Да е с тяхната височина пък не ми звучи добре.Не ми се иска да слагам барплот,пано или другите по-често прилагани варианти за разделение между кухненска и холна част,но не знам как точно да оформя идеята си.Също така се чудя на каква височина да разположа телевизора,така че поне малко да се вижда от кухненския диван.И последно-при такива цветове двата дивана май ще е добре да са в тъмно кафяво или?

Май написах много объркан пост,но и в главата ми е същата каша.Ще съм ти благодарна за всякакви коментари относно мебелировката в стаята  bouquet!

gebura, вие сте си го решили доста добре.
Притеснява ме само смесването на крем-цвят - с бяло. Дали не можете да оставите всичко бяло?
Предвид ,че кухнята, ще е хубава и нова, не виждам зашо трябва да я загърбвате, но принципно си е решение. Височината на шкафа - холовата секция би било добре да е до започването на горните шкафове на кухнята. Така ако ги виждате над нея, ще бъдат като продължение на холните.
Според мен спокойно може единият диван да е лилав, другия зелен.
Не е необходимо да стоите  в черно-бялото.
Може да стои по-модерно.
А телевизорът трябва да се изнесе малко напред, и да се върти, за да се вижда от кухненския диван.
И ако може да си вземете бял хладилник.
А може вместо да дигате толкова секцията, да я оставите по ниско, и да дигнете ажурен параван , или някакви фигури висящи, перпендикулярно на стената на кухнята.

,

# 116
[i
Присъединявам се към последния въпрос, тъй като детската ни стая е тясна и дълга, искам да "скъся" дългите стени и да "удължа" тесните  Wink
Мислех да боядисам част от дългата стена в тъмен цвят и да сложа там картини, а останалото да е в един (светъл) цвят. Не съм сигурна обаче дали правилно разсъждавам  Simple Smile

Допълвам - на тази стена ще е е леглото, а за него ми е необходим цветен  фон, за да изпъква самото то.

И още един въпрос. Коридора ни е достатъчно просторен, но за да стане още по подходящо ли е да боядисам късата стена (само на нея няма врати) в тъмен цвят и да сложа огледало, а останалото (врати и стени) да си остане бяло?

Не винаги бялото разширява.ПО скоро бялото оправя чупки и неравномерни пространства.
Изчезва контура, и се обединяват стени. Това успокоява окото.

ЗА детската стая- действително - логично е, ако искате да скъсите стените- да спрете  активен цвят , да речем до две трети от стената. Като се прекъсне пространството така, тогава трябва късата страна и остатъците от дългите да са в един цвят, за да си ги  допълни окото, и да ги възприема еднакво.
ЗА коридора - ако е достатъчно тъмен цвета, да той би трябвало да потъне. Съответно стената.
МОже би трябва огледалото да е доста голямо, защото в него пък ще се огледат бели неща.Тоест трябва да е като пробив, като врата към още толкова коридор, а не само парченце.

# 117
Нивиана,много ми харесват тези цветя
http://artcafe.bg/stikeri-za-gostna-i-detska-staya/     /14снимка/мисля да поръчам да ми направят такива стикери и да ги залепя във трапезарията.Но не искам основата,да е тъмно кафяво, какъв друг цвят освен този е подходящ за фон,според тебе? аз си мисля за нещо в оранж но по светло,за да може оранжевото  цвете  да изпъква повече  newsm78

Върху бледо оранжево биха изпъкнали, по скоро бялото би изпъкнало. И не е нужно да изпъкват обаче много тези цветя. Нека едното  потъне, другото да е активно, нека  да има динамика и спокойствие едновременно.Много бегло се опитах да ги пооранжевя.

# 118

Не винаги бялото разширява.ПО скоро бялото оправя чупки и неравномерни пространства.
Изчезва контура, и се обединяват стени. Това успокоява окото.

ЗА детската стая- действително - логично е, ако искате да скъсите стените- да спрете  активен цвят , да речем до две трети от стената. Като се прекъсне пространството така, тогава трябва късата страна и остатъците от дългите да са в един цвят, за да си ги  допълни окото, и да ги възприема еднакво.
ЗА коридора - ако е достатъчно тъмен цвета, да той би трябвало да потъне. Съответно стената.
МОже би трябва огледалото да е доста голямо, защото в него пък ще се огледат бели неща.Тоест трябва да е като пробив, като врата към още толкова коридор, а не само парченце.

jumpuu  bouquet

# 119

Здравей Нивиана!
Искам да те попитам кои цветове създават илюзия за пространство/освен бялото/? защото имам спалня която е малка, а бих искала да изглежда по голяма и просторна и обратно имам голям хол който искам оптически да намаля newsm78 питам освен за цветове по стените,шарки на тапети,фототапети и прочие, така и за цвят на пода.
Благодаря ти!

Всички шарки по стените биха приближили по скоро стената, освен ако не е някой фототапет с дълбочина в него , но пък това стои малко объркващо. Според мен светлосиньото разширява.
Още нямам обяснение обаче, предполагам , че е свързано с нашите навици да си мислим че небето е далече. Доста психология има в тези цветове. Никога не може да се каже конкретно.
За спалнята - боядисайте една стена тъмна, за да потъне и изчезне, и може би ще ви разшири.
Зависи и от обитателите, мен ярко лилаво ме притеснява винаги например, и жълто - ако стоя по дълго време в такъв наситен интериор.
Опитайте с много тъмносиня стена на спалнята например..

,
,,,

Вижте  колко спокойна спалня е последната, а не  е толкова голяма и просторна.

Общи условия

Активация на акаунт