Попитай Нивиана /3/

• 186 800
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Здравей, Нивиана!

Имам малко прозаичен въпрос - в каква гама и какви цветове би обзавела хол, в което няма почти никаква слънчева светлина? Тюркоаз върви ли с ябълково зелено и кой цвят да е третия, който да балансира? А жълто-оранжевата гама повече ли е за предпочитане?

Благодаря! Знам, че въпросът ми е общ и ще съм доволна на всякакви идеи. Искам нещо, което прави жилището светло и уютно.

Ако изобщо не влиза слънце, малко оранж няма да му е излишен. Но това не означава , че не може да ви е прекрасно и в синьозелено.
Ще сложа колаж от картинки, може би  ще ви помогнат повече от мен. Слънцето вади топлотата на цвета, може би топло бяло- ако изобщо е определим този цвят, с кафяво и оранжеви акценти, би трябвало да ви спаси хола.
И лилаво е допустимо.

,,,,
,,,,

Тази последната картинка би могла да ви бъде водеща за гамата.

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 00:42 от Нивиана

# 121
Нивиана благодаря   bouquet

# 122
И аз благодаря!
Не става дума за мой хол (моят си е светъл), но беше много полезно инфо.

# 123
  • ул. "Мечтание"
Ох, много интересна тема!  Crazy Mr. Green

Имам въпрос за бъдещата ни спалня, не знам как да комбинирам цветовете.

Дограмата е тъмнокафява, на тавана се виждат гредите, които също са тъмнокафеви. В момента тавана е бял, но този контраст който се получава в момента не ми допада.
Искам да сменя цвета на таваните и стените (които са някакъв убит бежов цвят). Пода е светъл ламинат (който за момента няма да се сменя).
Отделно, в спалнята искам да сложа ето този скрин:

Не знам с каъв тип и цвят легло да го вържа. Искам някави по-нестандартни и свежи цветни комбинации, но нищо не мога да измъдря подходящо.
Не планирам други мебели отсвен скрина, леглото и нощни шкафчета.

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 01:53 от Нощни очи

# 124
  • София
Привет! Аз такова... да се запиша.. Нивиана, искрени поздравления! Страхотна си!
Имам и конкретен въпрос, но ще го формулирам по-спретнато и ще си  го задам, за сега ще следя Simple Smile

# 125
След изчитане на всички предишни мнения съм готова и с моя въпрос

Кухнята и трапезарията ще бъдат в една стая  приблизително 22 квадрата (6.5м x 3.5м) и много ми се иска да си сложа таван от гипс картон  с овална форма, с елипса над мястото за масата и подобни

притеснявам че като тръгна да слагам мебелите и кухнята ще се получат остри ръбове по мебелите и пода и овални по тавана.
Все пак дори да си направя овален плот на кухнята няма как да извия шкафовете, а и овалните маси не ми харесват много.
Та питам много неподходящо ли ще стане?

Другия ми въпрос: Иска ми се да си направя кухнята бяла с някакви тънки ивици от цвят пепел от рози по тях, само като акцент. Мислех си да боядисам едната стена също някакъв сивкав нюанс на пепелта. не си мисля дали няма да ми писне много бързо. Стаята е южна, с много светлина и ако е светла с няколко цветни елемента мисля че ще грейне Simple Smile
Друг проблем е че ел. уреди ще са инокс, и се чудя ако остане такава комбинацията на цветовете, какъв ламинат ще е подходящ?

Това май беше за сега. Много благодаря на Нивиана за прекрасните теми Simple SmileSimple Smile

А защо ви е този овал на  тавана, след като няма да подчертава  нищо, нито да се връзва?
Тогава стои като каприз или самоцелка.
Можете да направите  овал на цялото помещение, като класически таван, не само над масата.

И това от  любимия Уестфийлд в Лондон, просто за да сте сигурни че наистина ви харесва.
,

Относно кухнята  - сиво-розово-бяло си е добра  комбинация. За повече класика подът може да е опушен дъб, или светъл клен. Има сивеещо обработени дървета.
Направете я по скоро сиво бяла, а розовото да е цвят.

,

Тази последната кухня не  е най красивата, но не ви пречат иноксовите  уреди.
Ако може да са бели  , няма да е лошо естествено.
МОже би това:

# 126
  • sofia
Здравей, Нивиана! Grinning

Имам нужда от странично мнение и още по-добре - мнение от специалист -  по въпроса с избора на цвят на килим. Hug
Става въпрос за дневната. Стените са бели. Подът е млечно тъмно кафяво (нямам точния цвят) Диванът е беж, но не жълтее. Мебелите са в бяло и много тъмно сиво - лак. По принцип обичам студените цветове, а и дневната е южна и има много слънце. Но за килима съм в голяма чуденка, а трябва бързо да реша, че дойде момента да купуваме.
Иска ми се да вкарам цвят с килима (щорите са бели, за сега; на по-къден етап ще се сменят). И си представям килим в лилаво. Но в никакъв случай НЕ розовеещо лилаво, не фуксия, не червенеещо. Представям си по-скоро студено, сиво-лилаво (но не люляк), тъмно и задължително едноцветно. Не обичам прекалено бъбриви интериори. Но незнам пък това лилаво дали няма да дразни, да се набива на очи, да изморява....
Другият вариант е беж, но се опасявам, че ще се слее с дивана и стените и ще стане много бледо...
Не успях да намеря картинка в нета на моя случай и ще се радвам да споделиш мнение и опит с цветовете и килимите!!!

МНОГО, много благодаря предварително!  bouquet   bouquet   bouquet

# 127
Нивиана, и аз отново имам въпрос към теб. Хола е с естесвен паркет; дивани от кафява естествена кожа; маса, столове, шкафове - ето такъв цвят (дори масата е същия модел) -    http://www.abanos-bg.com/img/masi/masa-02.jpg    стените ще са маслинено зелени; дограмите вратите и первазите - бели. Та, мисля да сложа бели пердета, като съм харесала едни, които изглеждат като памучни, но са прозрачни, а отдолу завършват с нещо между брюкселска дантела и рязана бродерия. Ще подхождат ли, според теб? Мисля, да са къси, до перваза на прозореца, бездруго надолу ще има диван и ще скрива пердето, а и перваза на прозореца е издаден напред.

Точно в такива цветове ще е стаята, само моделите са по- различни
http://www.darsheel.com/wp-content/uploads/2009/11/leather-livin … m-furniture-1.jpg

# 128
Запис  Peace

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 15:05 от cveti_cc

# 129
Ох, много интересна тема!  Crazy Mr. Green

Имам въпрос за бъдещата ни спалня, не знам как да комбинирам цветовете.

Дограмата е тъмнокафява, на тавана се виждат гредите, които също са тъмнокафеви. В момента тавана е бял, но този контраст който се получава в момента не ми допада.
Искам да сменя цвета на таваните и стените (които са някакъв убит бежов цвят). Пода е светъл ламинат (който за момента няма да се сменя).
Отделно, в спалнята искам да сложа ето този скрин:
http://media.snimka.bg/9020/024295361-big.jpg?r=0
Не знам с каъв тип и цвят легло да го вържа. Искам някави по-нестандартни и свежи цветни комбинации, но нищо не мога да измъдря подходящо.
Не планирам други мебели отсвен скрина, леглото и нощни шкафчета.

Според мен спалнята с този скрин може да мине в светлосиньо, с нещо  оранжево за акцент, ако трябва да е свежо. Същият цвят легло , ако ви е възможно, може шкафчетата да са оранжеви.

,

Може и със светлозелено, но внимателно.

Относно гредите - за съжаление това е класика, не знам какво да ви препоръчам. Мислили сте  цялата стая да е бялаа?  Или студено лилава?
За контраст с кафявото.

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 18:27 от Нивиана

# 130
Здравей, Нивиана! Grinning

Имам нужда от странично мнение и още по-добре - мнение от специалист -  по въпроса с избора на цвят на килим. Hug
Става въпрос за дневната. Стените са бели. Подът е млечно тъмно кафяво (нямам точния цвят) Диванът е беж, но не жълтее. Мебелите са в бяло и много тъмно сиво - лак. По принцип обичам студените цветове, а и дневната е южна и има много слънце. Но за килима съм в голяма чуденка, а трябва бързо да реша, че дойде момента да купуваме.
Иска ми се да вкарам цвят с килима (щорите са бели, за сега; на по-къден етап ще се сменят). И си представям килим в лилаво. Но в никакъв случай НЕ розовеещо лилаво, не фуксия, не червенеещо. Представям си по-скоро студено, сиво-лилаво (но не люляк), тъмно и задължително едноцветно. Не обичам прекалено бъбриви интериори. Но незнам пък това лилаво дали няма да дразни, да се набива на очи, да изморява....
Другият вариант е беж, но се опасявам, че ще се слее с дивана и стените и ще стане много бледо...
Не успях да намеря картинка в нета на моя случай и ще се радвам да споделиш мнение и опит с цветовете и килимите!!!

МНОГО, много благодаря предварително!  bouquet   bouquet   bouquet

,

Долу горе предполагам какво лилаво, има сега разни такива рошави едноцветни килими.
Принципно харесвам сиво лилаво. Стои интелигентно.
Мислили ли сте за войнишко зелено/.? тютюнево?

,

Май и аз немога да намеря точния цвят, но стои добре с черно и бяло.
Бежовото определено е скучно.

За да останем в хладната гама.

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 18:31 от Нивиана

# 131

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 19:16 от Шанта

# 132
  • sofia
Нивиана, много благодаря за отделеното време! Hug
Точно такова лилаво, притъпено и сивеещо търся, но на пазара на килими никак го няма. Има едно розово и лускаво, никак не ми харесва... Stop
Ще продължавам да търся. Grinning
Относно зеленото - харесва ми на картинка, много е живо и свежо, но май не е моят цвят...просто така го усещам. Макар че страшно много зависи от нюанса...може пък точно зелено да харесам !

Благодаря отново!  bouquet

# 133
Да благодарим и на Шанта!

Мисля , че в  Домко съм виждала такива  унили лилави килими , да ги наречем Wink)

# 134
  • sofia
Да, Шанта, благодаря много и на теб!!!  bouquet
Килимът от първата картинка на Шанта е доста странен цвят - червенолилав, но се е получило много хармонично!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт