Попитай Нивиана /3/

• 186 395
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
# 241
# 242
  • София
vemani, от страни на поста ти има стилизирана картинка с лист и молив и от долу има бутон "редактирай", за да не се получава натрупване на поредни постове от един потребител Wink

# 243
vemani  - а от другата страна - откъм бокса имаш ли мебели или не? Ако имаш, тях къде ще ги слагаш?
Като пишеш местене наляво или надясно - откъм страната на масата за хранене ли имаш предвид, т.е. заставайки с лице към бокса?

# 244
от другата страна в бокса няма мебели т.к ширината му е само 1.50м.Има мебели _шкафове и уреди_само на отсрещната страна.А що се отнася за посоката на разширяване на отвора имам предвид ляво и дясно като застанеш срещу бокса.Благодаря ,че отделяте от времето си и за моята чуденка.

# 245
  • в белята
Здравейте,
интересувам се как бихте подредили мебелите в ето тази детска стая :
http://bubalanak.snimka.bg/architecture/detska-staq.574119.24503769.big
Тя е за момиченце на 4 години ,но ми се ще подредбата да е функционална ,така че да несе налагат промени поне в следващите 5-6 години.Засега си мисля мебелите да са бели ,а тъй като каката иска да има розова стая ще се наложи да я пребоядисваме ,но неискам да е розова искам да сложим някакви розови акценти по стените и мебелите- цветя ,пеперуди.....Единственото нещо ,което ми хрумнало за разположението на мебелите ,е че ще сложа етажерка за книги между вратата и коминното тяло ,но и тя ми се ще да е с по разчупенипо форма лавици.

# 246
Здравейте Нивиана,

Адмирации за това, което правите smile3501 !
Бих искала да ми дадете съвет за следното:
Имам такъв ламинат http://sravnenie-mebelni-ploskosti.g-m.bg/index.php?fid=402& … ;t=1&ffid=387 цвят калвадос от 5 години, който съм комбинирала със стени в цвят ванилия /така пишеше на кутията на латекса/ и със секция 1 идея по-светъл калвадос. Проблема ми е, че вече ми писна тази цветова гама и искам нещо ново като цвят за стените и мебелите. Само че, не мога да преценя какво би отивало на този специфичен цвят. Може би маслинено зелено, но не го харесвам  Sad. Моля за съвет Simple Smile.
Предварително благодаря!
P.S. Прехвърлих си въпроса тук от “Попитай вътрешния дизайнер2“

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 18:24 от vasilenasv

# 247
# 248
Привет момичета,

galinkacat, програмата е безплатна Sweet Home 3D -  http://www.sweethome3d.com/bg/download.jsp . На мен ми допада, лесна е за работа и за начинаещи като мен. Минус е че няма много цветове и мебели, но с повече търсене се намират разни безплатни за допълване. Освен това можеш да подменяш параметрите на всички мебели, тоест да ги правиш по-високи/широки/дълги и тн.

Кухнята не съм я правила аз, чертана е на аутокад от фирмата, на която я поръчахме.

Да ви препоръчам една книжка за цветовете, има я в книж. Сиела - Цветна библия на Анна Стармер. Много е добра, подробно и нагледно са приложени различни цветови комбинации, като има и описание на цветовете и въздействието им в/у настроението, зависимост м/у изложението на стаята и цветовете на стените и тн.

Vemani, 5 пъти четох и не разбрах нищо Sad. Гледам снимките, и виждам че сте махнали дървенията на прехода между 2те стаи, но не разбирам на кое казваш бокс?

В моята книжка пише, че може да се комбинира с цвят Cammomile
http://www.color-swatches.com/sherwin-williams/frolic/6703/swatch.html

На мен много ми допада този цвят на Dulux за дневната, още се чудя, дали да е цялата, или само стените с прозорци, а другите стени да са една идея по-светли. Изложението е северозапад, грее слънце късния следобед. http://www.color-swatches.com/dulux/dulux-trade-collection/80yr- … 0-148/swatch.html http://www.color-swatches.com/dulux/dulux-trade/crushed-shell/swatch.html

И последно, че стана дълго Embarassed.
Сайтът на Дулукс, предлага много полезни съвети и клипчета за избора на цветове, как да боядисваме, да си направим "Scrapbook" и още мнооого интерсни нещица, иска се безплатна регистрация за около 5 сек. Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 23:43 от ioli

# 249
Страхотна тема, добре, че я открих навреме  Laughing
Предстои ми обзавеждане на детска стая и в главата ми е пълна каша Mr. Green от цветове, от разположение на мебелите и т.н.
Като за начало искам да попитам Нивиана, защо е принципно против легло на втори етаж, а ако отдолу е гардероб? Аз засега бях решила сина ми, който е на 5год. да спи на такова легло - харесала съм нещо такова
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2347/187213513317973443091311 … qJnJcFiFafYYd.JPG] http://www.picvalley.net/u/2347/187213513317973443091311860243OV … qJnJcFiFafYYd.JPG
Но мъжа ми започна да ме разубеждава колко щяло да е неудобно и сега се колебая newsm78 
Иначе стаята е голяма, светла, мисля с южно изложение. Като цяло съм решила да бъде разделена наполовина по дължина-отдясно за малкото ми момиченце(няма още годинка), а отляво за голямото ми момче Grinning , а под прозореца, който е срещу вратата, да има двойно бюро, но така извито, че да се сяда от двете му страни, а не с гръб към вратата. За нея съм харесала нещо подобно на това
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2438/489063025425143732131186 … UxI67TSC3FkXu.JPG]http://www.picvalley.net/u/2438/4890630254251437321311860603sWMXBiqUxI67TSC3FkXu.JPG[/img][/url] или това
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1704/530433873160238896313118 … BOHAMKC0ArFka.JPG] http://www.picvalley.net/u/1704/53043387316023889631311860664NbV … BOHAMKC0ArFka.JPGкато изключим бюрото.
Въпросите ми са следните:
-добър ли е варианта ми за такова разпределяне на помещението, като това разделяне мисля да се получи и от цветовата гама. Примерно чекмеджетата за нея в розово, зелено и жълто или оранжево(примерно), а за него в синьо, зелено и оранжево(дървото мисля да е светло) Ако не е добър какво друго бих могла да направя? Мислех и за ъглови легла, но остава една доста голяма част от стаята, която не знам как да оползотворя. Със сигурност трябва да има голямо бюро, което в последствие да може да се ползва и от двамата. Трябва да има и гардероби за всеки поотделно и място за прибиране на мнооооогото играчки Mr. Green
-ако отоплението е с климатик къде е подходящо да се постави - над прозореца или на една от страничните стени?
-харесвам ярките цветни детски стаи, но как да избегна да не стане претруфено и "тежко" за очите. Мислех за перденца, тапети и килим с мотиви от Мечо пух, но също харесвам и цветя и геометрични цветни форми(като на стикерите, които Маминко мисля пусна като линк)

Ако е необходимо, ще дам и точни размери на стаята.
И да не забравя да кажа, че в нея мисля да поместя и едно пиано Rolling Eyes , което всъщност не е толкова голямо.

П.П.Извинявам се за дългия пост, но исках да съм възможно по-добре разбрана от първия път Grinning

Не съм против двойните легла. Против съм това да се усложнява ситуацията. Ако може да се спести качване. Дори и на вас  ще ви е трудно да  оправяте чаршафите например. Мисля си, че  елементът на забавленеи бързо ще се изчерпа. По скоро втората схема за момичето като че ли  е по-работеща. На първо време няма да ви трябват две бюра, може би впоследствие да се добави  второто.
Прилагам скица.
Относно цветовете, може стените да са по ярки, зелена и оранжева, а  мебелите -  светъл дървен цвят. Но пък е веселко с тези чекмджета, а и те винаги могат да се сменят - по нататък - челата им.
Нищо  че  е дама малката, не слагайте много розово, така или иначе  ще накупите толкова розови неща.

И пианото съвсем не  е малко, особено ако изисква отпред място за свирене.

Ето  няколко варианта, нямам окончателен, по скоро като размисъл, за това колко място ви остава при различни разпределения.

Цитат
Мислех и за ъглови легла, но остава една доста голяма част от стаята, която не знам как да оползотворя.

И това не е вярно, стаята е малка за две легла , гардероби, бюра и пиано.
[/color]

# 250
 Записвам се и аз да ви следя.
  Бавно но славно напредваме, мебелите най-накрая пристигнаха. Остава сега да измисля само цветовете на текстила и пердетата и затова ще надничам за идеи.
  Да се оплача само, поръчах си нарочно вратите масивни, от производителите на дограмата ми с изричното искане да са същият байц и цвят. Познайте от три пъти, нямат нищо общо и отгоре на всичко са един доста тъмен цвят. Засега имам само касите, в даден момент се чудех дали да не поръчам вратите да са все пак цвета на дограмата, но цветовете са близки и не ми допадна, мислех си и за съвсем светло и контраст с касата, но накрая се предадох и остана този тъмен цвят. Дано като пристигнат не е чак толкова ужасен.
   Отговора на майсторите ми беше, дали няма да си сложа пердета, така нямало да виждам цвета видиш ли на дограмата и да се ядосвам, че не е като вратата Simple Smile
   Сега да попитам за идея за цвят на спалнята. Тя е с бял таван и светлолилави стени. Пода е дъбов паркет, има спалня, голям гардероб и скрин бук. Отделно дограмата е дървена и вратата. Но реално имам четири цвята дървесни и става голяма боза. Събирам идеи за това какъв цвят да вкарам.

И  какво стана с вратите последно, дойдоха ли? може ли снимка?
Ако са хубави,не е от толкова голямо значение, че има разлика с дограмата в  нюанса.

Спалня - в смисъл леглото?
Пуснете я като гардероба, само таблата нека да е тапицирана с някакъв текстил. Ако после текстила - завесите, покривалото на леглото и други  - килимчета , възглавнички са в тон, няма голямо значение какъв цвят  е леглото.

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 11:58 от Нивиана

# 251
Здравей,Niviana!Чета с голям интерес съветите ти и смятам,че са от особена помощ за всички тук,особено за такива ,които са от малки населени места и нямат специалист под ръка.Имам нужда от помощ.Спалнята ни е източна ,с тераса отпред.Живеем на първи етаж и е излишно да  казвам колко тъмно става,особено през зимните месеци.Стените ни са бели,мебелите-череша,а паркета е по-светъл от тях(не се сещам какъв цвят се води).Преди стаята беше хол,но след като нанесохме мебелите от спалнята,остана малко свободно място край прозореца и си направихме кът за четене и гледане на ТВ с 2 кресла и малка масичка.Искам този кът да си остане.Нямам бъзможност да обособя дрешник ,а ще ми трябва голям гардероб.сега сме с ъглов-събира доста неща,но е неудобен за често ползване.Ето инфо за размерите:на изток/ 230 см/ е прозорец и врата за тераса;ЮИ-/165см/ с врата за кухнята;Ю стена е с врата към коридора на 50 см от ъгъла със западната стена;западната е 360 см и северната-550 см.Забравих да кажа,че Ю стена е 265 см/от вратата на кухнята до тази към коридора/Ох,дано е станало ясно!Ще съм много благодарна за всякакви идеи за визията на стаята-цветове на стени,паркет,дори мебелите съм готова да сменя!!Имам снимки на сегашното положение,но...досега не съм пускала тук и не знам как се прави Embarassed

Не мога да ви обясня  колко ми е трудно да чертая  по разказ. 5 стени ли има тази стая?
Скица е по лесно.
Не разбирам къде е тв, къде е леглото, къде е гардероба.
Ще ви пусна само черешови комбинации. Дано си харесате  нещо.

Опитайте се да качите снимки поне.
Пратете ми ги на мейл, ако ви е трудно тук.
Слагайте осветление,  щом ви е тъмно, за спалня  е позволено.

,,

Извинявам се, сега видях снимките, май не смогвам вече !
Ще се коригирам.

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 12:29 от Нивиана

# 252
Уууууф... Close
Когато говорим тъй често за цветове -
и ние стигнахме до боядисването на стените,
подготвих се на теория - цветен кръг, топли студени цветове-изложение на стаите, актуалности, контрастности, съчетания с текстила и мебелите и пр.
Разгледахме каталози, избрахме цветове след дъъълъг размисъл, купихме, пробвахме в една ниша всичко и какво се оказва...
Истинските цветове си нямат нищо, ама нищо общо с каталозите и мострите!!!
Хайде - връщане на неотворените бои подмяна с други, пак опити, пак нищо...
Накрая се примиряваш с цвят който въобще си го нямал за цел, който не съответства на изложението на стаята, на идеите ти за цялостната визия на стаята и пр...

Нивиана Hug,
извинявай, че използвам темата ти за тези размисли, но хем ме е яд, хем ми е криво, а може и на някого да са от полза...
Sad

# 253
Ами така е , envia, като не си каните специалист по цветовете, да ви ги избира, в някое родопско село, за вдъхновение.

Шегувам се, чудех се  дори вчера  къде се загуби и докъде стигнахте.
Случва се и в най-добрите семейства, това с цветовете. Никой не може да предвиди абсолютно кое как ще отрази, как ще изпъкне, откъде ще дойде светлината и как ще блесне  върху пода, и точно как върху тази стена. И не става с четене  толкова, ами с много опит. Едно е на хартия, друго в  динамично светлинно пространство. Цветовете за пространство не се подбират на принципа като за рокля, въпреки че помага усета за цвят. Случвало ми се да боядисвам таван бледорозов, в сиво бежова трапезария, за баланс, не се забелязва, докато не ти кажат.
Последната ми максима е  че  :  накрая всичко свършва добре, ако не e добре, значи още не е свършило!  Някъде в нечий подпис тук  го прочетох, благодаря!

Важи особено за сезона на ремонтите /и дините/.
Вината не е във вашия телевизор, има много каталози, чиито цветове на хартия и на стена не са едни и същи. Имаше време , когато работех само с един каталог на една фирма, и не гарантирах ефекта за други случайни бои.
Принципно няма нищо страшно, цветовете на стените са само фон за другите неща, не са основни, въпреки че им обръщаме такова голямо внимание, а и може през две лета да се сменят.
Сигурно сте забелязали, че по хотели,, а и разни други  места, дизайнерите се застраховат с някой неутрален цвят, бежово, бяло, с гаранцията че всичко му подхожда.

Аз пък се застраховам, като избирам  мноо сложни , неопределими цветове. Разбирам сагата, която сте  изживели, но никак не е фатално, повярвайте ми.
Ако сте били в интериор, и помните  цветовете на стените, то те не са били подбрани правилно.
Трябва да се помни само чувството  - на топлина, щастие, спокойствие, или каквото се е целяло.
Извинявам се на  всички, които изчетоха това лирично отклонение в очакване на практически съвети. Няма.

,
,

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 15:07 от Нивиана

# 254

Общи условия

Активация на акаунт