Попитай Нивиана /3/

• 186 586
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Здравей Нирвана, имам въпросче...
Сдобихме се с детска стая от 8 квадрата и ми се ще някак да я разширя визуално  Thinking. Гледах в темата за маломерните жилища някакви картинки тип фото тапети, които дават перспектива и "добавят обем към стаята", но пък за детска стая не ми се струва разумно за сложа палма на плажа или цветни китки. Ще ми се да е нещо с детски мотиви и перспектива, но не намирам нищо с гугъл, което да е подходящо. Или детските фототапети са "плоски" или не намирам нищо детско в тях. Ако ти е попадяло нещо, което би ми свършила работа ще се радвам да ми помогнеш
Съжалявам, че се намесвам, но това според мен ще свърши чудесна работа, особено ако детската е за младеж около 6-7 години и нагоре.
http://hakiba.snimka.bg/daily/ideyiki-za-novata-k-shta.585902.24637862.big

# 361
Благодаря ви за отговорите за стъклените тухли.
Още го умуваме, притесняваме идеята и асоциацията за аквариум, иначе е наистина практично.

За фототапетите - бях мярнала някъде момчешка стая с фототапет картата на света, стоеше страхотно и няма да се налага да се сменя като детето поотрасне. Peace

# 362
Нивиана, някакви идеи за моите колони и греди?

# 363
  • София
А някой може ли да ме посъветва къде да търся едноцветен килим  ooooh! Всички са шарени, само мокетите са едноцветни.

Търся сив, късокосмест за детска стая  Rolling Eyes

# 364
Защ не погледнеш в Айко, там имаше доста килими на Есприт и сякаш бяха в един цвят

# 365
Нивиана, гигантски   bouquet за труда, който полагаш тук, за нас! Изчетох с огромен интерес всичките теми. Научих много неща и видях много идеи. Благодаря ти, невероятна си!!!

Имам една молба, както напоследък е модерно "към всички": погледнете заглавието, преди да попитате. Темата се напълни с въпроси и молби "към всички". Има толкова много други теми за обмен на опит и информация, но тази (поне за мен) е уникална. Извинявам се за спама, но нека да си остане "Попитай Нивиана", а аз (предполагам и много други) се надявам да имам възможност да чета нейните отговори.

Още един   bouquet за авторката на темата!

# 366
  • София
Защ не погледнеш в Айко, там имаше доста килими на Есприт и сякаш бяха в един цвят

Оу, това ,че са на Есприт не ми звучи добре  Confused На мен честно да ви кажа и 300лв ми се виждат много за килим  Whistling Може и да не съм свикнала с цените още  Confused

Ще проверя все пак Hug

# 367
Здравейте!
Искам пак да попитам за цветовете на килим...Ако стените са в лимонено жълто и тютюнево зелено,а мебелите и подът в кафяво,какъв килим би подхождал?

Неутрален. Бял, бежов, сив. Още един цвят  и  ще стане  силно.

,,

Ето малко предимно жълти примери, но не товарете  картинката с още цветове.

# 368
http://www.prikachi.com/images/692/3696692y.jpg[ето, за тези греди и колони става въпрос

Принципно - ги боядисвате  или третирате  с различна мазилка и  цвят, като останалите стени да са еднакви. Така окото си събира другите стени наум, и си прави помещението по ненацепено.
Аз  бих намалила постепенно денивелацията с разни стъпаловидни форми към тавана, да не е толкова рязка -  все едно висят. Говоря за допълнителни обеми от гипсокартон.
С разни осветления също, така че да не изпъкват гредите. Има разни начини да се омекоти малко.

# 369
А някой може ли да ме посъветва къде да търся едноцветен килим  ooooh! Всички са шарени, само мокетите са едноцветни.

Търся сив, късокосмест за детска стая  Rolling Eyes

Вие къде сте търсили вече?

В Сливен тъкат по поръчка, ако не можете да намерите.

http://decotex.org/area-rugs-runners.php?lang=bg&collection=13
http://decotex.org/area-rugs-runners.php?lang=bg&collection=9

# 370
  • София
Ами по мързеливите мъгъзини търсих по Околовръстното  Embarassed Айко, Комо, Карпет . И по нета търсих...и това е  Embarassed

# 371
Само записче, че бързам за работа.Довечера ще ви чета. Спорен ден  Hug

# 372
Здравейте, Нивиана!

Поздравления за темата, много мило, че намирате време да ни помагате и отговаряте на всички.

Бих искала и аз да се възползвам от опита Ви. Предстои ни обзавеждане на спалнята. Още не сме боядисали дори стените, но ми се ще да е нещо в оранжевата гама (бледо оранжево-жълто или прасковено). Подът е с естествен светъл паркет. Искаше ми се стените да са в 2 цвята, но тъй като едната ще е заета изцяло от гардероб, а другата е с френски прозорец, остават само 2те стени зад и с/у спалнята. Удачно ли е в такъв случай да са в 2 различни нюанса на оранжевото? Или пък бледо оранжево и бананено жълто? Със сигурност искам да са слънчеви цветове Simple Smile

Също се чудя какъв цвят мебели да избера? Харесват ми тъмните с малък светъл акцент в цвета на стените (например по средата на вратите на гардероба и средата на таблата на спалнята http://www.google.bg/imgres?q=%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0% … =1280&bih=892)

Благодаря предварително за вниманието   bouquet

Нека са еднакви всички стени.
Няма голяма разлика  между бледо оранжево и бананово жълто.
Аз съм против случайни чекмеджета  в мебелите с някакъв цвят, по добре с текстила постигнете   ефекти.
Доколкото разбирам  , не говорите за  огнено оранжево.
Тъмните мебели са добре дошли.
Предлагам ви за вдъхновение  една слънчогледова лятна тема.

,,,,,

# 373
Прекрасна тема, връщам се да я изчета  Heart Eyes

# 374
Здравейте!
Искам пак да попитам за цветовете на килим...Ако стените са в лимонено жълто и тютюнево зелено,а мебелите и подът в кафяво,какъв килим би подхождал?

Неутрален. Бял, бежов, сив. Още един цвят  и  ще стане  силно.

Мерси,Нивиана! Мисълта ми беше дали да не е в цвета на някоя от стените или в комбинация от цветовете,които вече имам,а не да добавям нов цвят.Сиво и бяло не присъстват въобще.Например ако е бежов,но да има някакво жълто цвете или петно,нещо такова....

Общи условия

Активация на акаунт